Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:32:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: O цензури  (Pročitano 4895 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0
Problem je sto smo mi iz komunizma pravili demokratiju, znaci iz sistema bez privatnog preduzetnistva prelazili u demokratiju, dok je na zapadu demokratiji prethodilo stvaranje preduzetnickog sloja kojem je u interesu bila decentralizacija tj ukidanje autoritarne vlasti. Kod nas posle komunizma takav proces nije mogao da se desi.  Demokratija je tu da kontrolise politicare, a posto su politicari stvarali "demokratiju", normalno stvorili su sistem u kojem gradjani ne mogu da ih kontrolisu, plus su stvorili i "preduzetnicki" sloj koji je direktno zavistan od politike, znaci duplo golo u smislu neke sustinske demokratizacije. Ajmo realno, kom politicaru treba bilo kakva kontrola, a posebno ne kontrola od strane naroda tj gradjana? Kao sto mnogi pre mene zakljucise, u sustini ceo mehanizam za kontrolu medija je napravio DOS. Znaci ne radi se toliko o cenzuri, nego o kontrolisanju medija. Jeste to DOS radio vise u rukavicama, al u sustini isto. Tolke pljacke su se pored tih "slobodnih medija" desile bez da su gradjani imali ikakve predstave o tome. I ovo sto je sergio zakljucio je pravo u metu, DS deluje kao da moli boga da Vucic zaokrene u pravcu Rusije da bi zapad poceo da im pomaze. Nista oni sem stare price o "borbi protiv diktature" ne znaju i ne nude. To je problem i zato se Vucicu moze da silji qrac i izigrava mesiju. Ja se licno bojim da posle nekog vremena narod ne pocne da zaboravlja sta je radio DOS, pa se i oni lepo ne operu kao sto su uradili Vucic i Toma za svoje brljotine. E to bi tek bila katastrofa, pun zacarani krug od nemila do nedraga. Znaci, Srbiji trebaju novi ljudi neokaljani "politikom" u poslednjih 25 godina. Normalno, i Vucic, ali i opozicija ce sve uciniti da sve da se takvi ne pojave, i da ovom narodu ostanu jedini izbor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.65
Citat
I ovo sto je sergio zakljucio je pravo u metu, DS deluje kao da moli boga da Vucic zaokrene u pravcu Rusije da bi zapad poceo da im pomaze. Nista oni sem stare price o "borbi protiv diktature" ne znaju i ne nude.

управо то

Citat
Nista oni sem stare price o "borbi protiv diktature" ne znaju i ne nude.

jeр је Србе лакше убедити да гласају против нечега него за нешто

Citat
To je problem i zato se Vucicu moze da silji qrac i izigrava mesiju.

е ово је најтужније... он стварно може да изиграва Месију. Неко ће рећи да је урадио свашта, неко да није урадио ништа конкретно... али реално човек се само мало потрудио да се клони сумњивог бизниса, мало потрудио да изгледа забринуто и вољно да нешто уради... мало се потрудио да изсимулира борбу против корупције ... и трт мрт... то је било довољно дау односу на своје претходнике изгледа довољно способно да га раја стварно и види као месију...

и онда као очекивана последица апсолутне већине... и поданичко полтронског менталитета дошли смо у ситуацију да имамо медије где се више не зна да ли их неко цензурише или су сами предострожности ради  решили да им је паметније да сами поведу рачуна шта причају...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.65
Цензура у „Политици”

Прави наслов за овај уводник био би „Ко то беше Даница Поповић”, али је предуг за стубац. Парафраза наслова колумне професорке Поповић „Ко то беше Оља Бећковић“, која је пре два дана објављена у штампаном издању „Политике“, а од јуче ујутро се налази и на сајту „Политика онлајн”, верније описује кратку али острашћену „савршену олују” која је у среду протутњала друштвеним мрежама.

Добронамерни, неупућени или просто злобни, многи су поверовали да је баук цензуре прошао и кроз наша улазна врата.О чему је реч? Најједноставније, о томе да „Политику” читају и они који је не купују. Имамо двоструко више посетилаца бесплатног дигиталног издања него купаца папирног за које треба издвојити скромних 35 динара. С обзиром на труд који свакодневно у тај производ улаже око 130 чланова редакције, затим наше штампарије, па онда многобројних дистрибутера, и пре свега на квалитет садржаја ових новина, тешко би се на тржишту Србије нашло нешто толико вредно за тако мало пара.

Елем, текст уважене професорке Данице Поповић имао је третман као и сви претходни: објављен је као колумна са њеним ставом на рубрици „Погледи”. Колумне гостујућих аутора, намерно одабраних тако да не буду истомишљеници, нису предмет претходне расправе на уређивачком колегијуму. „Погледи” су слободна трибина, својеврсни дијалог ове нације саме са собом.

У нашој кући је почетком овог месеца покренут вишемесечни пројект утврђивања дигиталне стратегије, што је нешто чиме се баве сви издавачи новина света, суочени са пустошењем тиража које им је донео интернет. Једна од тактичких одлука у том процесу била је и да будемо поштенији према онима који купују штампано издање и нешто рестриктивнији према онима који су навикли да нас читају „за џ”. Од почетка ове недеље неки наши највреднији текстови, укључујући и колумне са „Погледа”, објављују се са нешто већом задршком него раније, тек сутрадан.

Због несавршености софтвера нашег сајта, колумна професорке Поповић, пошто је претходно обележена за објављивање у четвртак у осам ујутру, била је доступна у једном, да тако кажемо, буџаку нашег сајта, што је, како смо накнадно открили, „проваљено”. Суочили смо се и са старом невољом: да се наши текстови неовлашћено преносе на другим сајтовима пре него што их ми објавимо на свом.

Из предострожности, колумну смо учинили недоступном и на нашем сајту до њеног објављивања у предвиђено време. И то је био повод за узбуну на друштвеним мрежама: „’Политика’ је цензурисала Даницу Поповић!”

Ценимо осетљивост јавности на ову могућност, упркос бесмислици оптужбе: како може да буде цензурисано нешто што је већ објављено. Немамо обавезу да оно што верним читаоцима штампаног издања наплаћујемо истовремено поклањамо онима који нас читају искључиво онлајн. И „Политика” ће једног дана вероватно бити принуђена да постави наплатну рампу. Али цензура није у плану.

Милан Мишић
објављено: 21.11.2014.

Политика

Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.111
Glavni problem u Srbiji je nepostojanje ekonomske stabilnosti od koje sve krece. Ljudi cute jer ocekuju da ce taj neko ko je drugima los da njima bude dobar. Cela zemlja je u glavama jos uvek u jednopartijskom sistemu vrednosti.
Ma nema to veze sa jednopartijskim, višepartijskim, Amerika ima samo dve partije.  Da bi bila stabilna ekonomija treba političari sposobni da to obezbede. Bilo je i diktatura sa stabilnim ekonomskim sistemom. Mi smo jednostavno izgubljeni u svemiru. Smile
Ja jednostavno ne umem recima da objasnim moje misljenje povodom ovoga. Najlakse je reci sjebani smo u glavu. Plasimo se. Nismo sposobni. Tek kad odes napolje u sistem u kome se od svog rada zivi onda pocinjes da razmisljas u smeru da trudom sebi obezbedis nesto.

Odatle polazi jednoumlje, jer ako hoces da napredujes onda ne mozes da budes protiv onih koji odlucuju a to znaci da cutis na njihove brljotine i gluposti. Mi smo jednostavno skloni jednopartijskom sistemu zato ogroman procenat Srba uvek glasa za partiju na vlasti.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 32.0
Citat
Znaci, Srbiji trebaju novi ljudi neokaljani "politikom" u poslednjih 25 godina. Normalno, i Vucic, ali i opozicija ce sve uciniti da sve da se takvi ne pojave, i da ovom narodu ostanu jedini izbor.

Neće. Vučić je drugačiji. Njemu je stalo.

Nego je narod negativan i maliciozan, pa ne vidi njegovo žrtvovanje i dobru volju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.111
Mozda je Vucicu doista i stalo, al onima koji su glasali za njega nije. Njima je stalo da zaposle decu da ne rade nista a da primaju platu.
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.111
mob
Samsung 111111
U Srbiji nema cenzure.

Vlast kao vlast ( i ova i one pre nje od 2000te) ima neki uticaj na medije.Kontrolisu se par medija .. ali iz stranke SNS .. a svi znamo da SNS nema celu vlast.
Sto znaci da taj uticaj nema vlast nego najjaca stranka.
Pa cak i nema neki veliki uticaj nego vise suzeno izvestavanje..Kao sto je Seselj na par TV sstanica proglasavan ludakom a na drugih par nesto normalnije.

Cenzura je Titova Jugslavija.
Kad god vam padne na pamet diktatura i cenzura setite se druga Tita i komunitsicke Juge.Gde su nepodobni zavrsavali da gule kamen a jedna ili dve Tv stanice pricale sta im se kaze.

Sto se tice trabunjanja Ane-e i Marka kako je glasano protiv DS-a a ne za SNS..To su gluposti nevidjenih razmera.U Srbiji je do proslih izbora uvek sve bilo knap.SRS je bila uvek velika stranka i to su ti isti glasaci koji su skinuli DS sa vlasti..uz dodatak razocaranih DSovaca.

U principu sve je to sam veliko sranje DS smrdljivaca i retarda.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2014, 00:19:35 od jasikasi »
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.122
Zmaj se zove Marko? Nisam znao.  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 38.0.2125.111
mob
Samsung 111111
Pogresio sam ..mada mozda se i zove pa i nisam pogresio Smile

Uglavnom nisi ti to napisao i ja ti se duboko izvinjavam.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 33.0

Btw - ne znam da li je bilo na temi koment o tome, ali izlgeda da je Sarapa bio vise ljubavni no neki drugi problem. Zato je bilo i toliko "zeza" na face-u na njegov racun (moje misljenje) pored ovog sa Pinkom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:32:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: cenzuri

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.