Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 23:42:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nvidia Boot Agent problem  (Pročitano 1548 puta)
11. Avg 2012, 15:27:42
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
Browser
Chrome 21.0.1180.75
Imam MSI laptop, koji se nakon jednog 'kočenja' i nasilnog gašenja na dugme - više nije upalio.  Tačnije, uspela sam da ga uključim, ali je ekran ostao crn.  To mi se dogodilo još jednom, ranije, i po tada uspešnom savetu, ponovila sam postupak - izvadila bateriju, držala je malo odvojeno od kompa, i kad sam je ponovo vratila i uključila komp, za razliku od prošlog puta, kada se sistem normalno podigao, ovog puta se ništa nije dogodilo, ekran je i dalje ostao crn (motor se čuje da radi).

Po savetu druga, pokušala sam da izvadim i ponovo vratim hard, ništa se nije dogodilo. . .  Savetovao mi je da isto uradim i sa RAM memorijom, ali nju (srećom) nisam uspela da izvadim. . .

Ostavim ti ja komp na miru, tačnije - dignem ruke od njega i pređem na notebook.

Nakon mesec dana, pokušam ponovo, potpuno bezveze, bez ikakve nade da će se nešto dogoditi, da uključim komp, i pojavi se sledeći natpis:

NVIDIA Boot Agent 229. 0525
Copyright (C) 2001-2005 NVIDIA Corporation
Copyright (C) 1997-2000 Intel Corporation
PXE-E61: Media test failure, check cable
PXE-M0F: Exiting NVIDIA Boot Agent.

Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key_

Smile

Pokušala sam da nađem rešenje problema na netu, ali uspela sam da iskopam samo nešto na engleskom, što mi nije pomoglo. . .  Kako se ionako ništa ne razumem u kompjutere, para za popravku kod majstora nemam, svoj komp volim, oni koji bi mogli da pomognu su trenutno na odmoru. . .  molim vas za prvu pomoć.  Pišite što srpskije i što jednostavnije, jer drugačije - neću razumeti  :wave:

Hvala unapred!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
 Probaj da ubaciš boot-abilni win install cd , pa vidi ako možeš da reinstalraš sistem.

Pre toga uđi u bios i namesti da first boot device bude cd-rom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.75
Nadam se da sad neću smoriti svojim neznanjem...

Jedini CD koji imam pri sebi, a koji bi mogao da odgovara opisu, je CD koji mi je zaostao od majstorN koji mi je instalirao sistem. na njemu piše - Hiren's boot 6.0

Probala sam da ga ubacim, i hoće da radi, ala onda sledi čitav niz instrukcija koje su za mene špansko sela...

Može neki redosled komandi?

I hoću li pregaziti sva postojeća dokumenta koja imam na kompu, ako ponovo instaliram sistem (ili ja sistem samo ponovo podižem)?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.75
ps. kako se ulazi u bios?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.01
 Kad restartuješ kompjuter drži del (taster).

Ako imaš neke važne stvari na hard disku koje želiš da sačuvaš , nikako nemoj da formatiraš disk pre instalacije.

Inače taj Hirens je skup alata (programa) za dijagnostiku , to ti mnogo ne pomaže.

Najbolje ako imaš nekog ko zna kako se reinstalira sytem da dođe do tebe , i da ti to odradi. Treba da se prčka po biosu a to nije baš za početnike . Pozdrav  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 6
OS
Windows XP
Browser
Chrome 21.0.1180.75
Smiley hvala puno! shvatila. a ranije (po)mislila da je možda nešto što mogu i sama, ali ovaj slučaj očito prevazilazi moje moći. sačekaću da stručnjaci dođu s odmora. Hvala još jednom  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 23:42:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.