Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NS: Dvanaestogodišnjaci zapalili beskućnike, jedan umro  (Pročitano 13847 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Prvo, roditelji uvek sve primete. Moji su bili vrlo zaposleni, cak vrlo po danasnjim standardima, pa je moja majka znala apsolutno sve o meni. Naucis kada te dete laze.
Drugo, pokusala bih da razgovaram s njim.
Trece, ako bi odbio da razgovara sa mnom, zamolila bih nekoga od njegovih vrsnjaka.
Cetvrto, uvek je tu psiholog i porodicna terapija.
Peto, sama bih zatrazila pomoc psihologa za sebe, posto ocigledno nisam dovoljan autoritet.
Sesto, saznala bih koga smatra za autoritet i pokusala da ga privolim na svoju stranu za pomoc.
Sedmo, policija. Postoji zapanjujuc broj ozbiljnih policajaca, koji ne mogu da dodju do izrazaja zbog ovog djubreta na vrhu.

Tinejdzeri su jebena sorta.. puni sebi usiju punih peska... kaznama se ne postize nista... Ako dodjes do toga da moras da vostis dete (osim ako je nesto sto je neposredna opasnost za njega, tipa krene da gura prste u struju ili vuce macku za rep), mozda treba da se zapitas gde si pogresio...

Kao sto mozes da primetis, sto sam starija, to vise korigujem svoj stav... nekada sam mislila da je "batina iz raja izasla", sada, kada uzivo gledam kako moja generacija vaspitava decu... malo mi je muka... jer svi su oni iz finih porodica, sve su imali, Branka Kockicu i slicne picke materine... pa ipak unistavaju svoju decu...

Danas je na RTS kod Rade bio cova koji je sve to lepo objasnio... rekao je iskreno... deca nisu kriva, krivi smo mi sto im dajemo pogresne signale... 2000 godina je postenje bilo na vrhu lestvice morala, sada je novac... I tu je u pravu... klinci prate samo ono sto im mi govorimo.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
lupas ko maksim po diviziji. brdo nacista je izaslo iz primernih porodica, sve po ps-u. prema zeni i deci sve 5. a sa druge strane su sve vreme organizovali i/ili sprovodili genocid nad milionima.
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Primernih stvarno ili primernih na oko? I da li znas sta su im roditeji zaista usadili kad su bili mali?

E, to ne znas ti... ni ja...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
И гдје у твоју рачуницу упада људска слободна воља да чине оно што чине?
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 489
Posto su deca, navodno, vrednija od kucica, zasto ista odgovornost roditelja ne postoji?
Kako to mislis "navodno"? : ) Zasto si, onda, uopste na ovoj temi? : )) Ipak jos nesto ljudskosti ima u tebi.

Citat
Nisi u stanju da vaspitas svoje dete? Nema problema, ima ko hoce i za to jos prima pare... hranitelji...
Uspeh vaspitavanja umnogome, ako ne i presudno zavisi od kontakta roditelja i deteta. Buduci da tvoji neoliberali sve manje zajednickog vremena daju roditeljima i deci, jer, roditelji vijaju pare i karijere, neka te pare, umesto hraniteljima poklone roditeljima.

Citat
Ali, ne... najlakse je malo se jebati, pa 9 meseci kukati, i onda ga staviti direkt pred televizor, pa sutnuti u vrtic, i onda u skolu i kukati kako su Parovi krivi za sve.
Uh, uh, kako si nam besna na roditelje, ko zna, mozda nekim cudom i sama budes...
Vidi, sve to je posledica drustva u kom se zivi, zajednica je razorena. Roditelji nikako nisu nekakav entitet koji je pao sa kruske, vec kao i deca - produkt drustva! Da bi to shvatila, moras da srusis svoj neoliberalni koncept, sto nije lako.

Citat
Ne, uvek su krivi roditelji. Dete se radja bez osecanja za dobro ili lose, to je nesto sto mu roditelji usadjuju.
Netacno. Nisu sva deca ista i ne mogu se sva deca isto vaspitavati. Svako od nas ima urodjene predispozicije za nesto, pa i ponasanje, sto ne znaci da ce se to ponasanje i razviti, to zavisi od okoline.
Problem vam neoliberala je ta odvratna hipokrizija i licemerstvo. Prvo, razorite i trudite se da razorite svaku vezu i zajednicu, roditelje, kao prirodne autoritete za decu, odvajate od te iste dece, a onda, kada su deca prepustena drugoj deci, onda ubacujete drzavu da "resi" problem.

Citat
Za to nije odgovorna ni drzava, ni vrtic, ni skola, ni urednik Pinka. Za to su odgovorni roditelji, jer su oni, upravo oni, koji su u kontaktu s njim od rodjenja.
Koliko u kontaktu??

Citat
Ako ima neki mentalni, socijalni problem ili bolest, jer i dete moze da bude sizofrenicar, onda tu postoje psiholozi, psihijatri, logopedi, defektolozi... pedagozi... sve do specijalnih skola gde zaista dobijaju pun tretman i svaka cast ljudima koji tamo rade. Za to treba imati najveca muda u ovoj zemlji.
Ne zagadjuj!

Citat
Ali ne... i tu se roditelji preseravaju i skrecu pogled, jer je sramota da imas "nenormalno" dete, a i takvo vreme zahteva previse angazovanja i vremena koje je bolje utrositi na izradu vestackih noktiju ili obilazak kladionica...
Bruko jedna.

Citat
Roditelji jesu krivi, jer su roditelji razmazeniji od sopstvene dece... i cinjenica da svako, ama bas svako, moze da postane roditelj je porazavajuca, posto nekima  ne bi trebalo dati ni dve nacrtane ovce da cuvaju, a kamo li zivo bice koje ce na planeti provesti narednih 70 godina...
Zato ti imas macku i cuti : )
Kakav izliv fasisticke mrznje i besa. Da neces ti mozda odredjivati ko ce da radja, a ko ne!? Tipican neoliberal...

Citat
Prema tome, ovo sto ovaj psihic gura da je neko roditelj 4 dece je za mene sramota... jer imati toliku decu danas jeste sramota, iz prostog razloga sto roditelji danas nemaju mentalne kapacitete da se nose ni sa jednim, a kamo li sa 4 ljduska bica, kojima jednog dana najveci domet nece biti cuvanje ovaca, vec se od njih ocekuje da imaju bar srednju skolu...
Bruko jedna, idi gaji macke i pokrij se usima. : ) Sramota imati decu? Sramota je do 40. godine gajiti macke i kerove i odustati od brojanja, a i psihopatski je, neuroticno, ako hoces!? : )
Da, otac je cetvoro dece!!!!

Citat
Roditelji jesu krivi. Uvek. A to prvo mesto deli i drzava koja nista ne cini da roditelje prevaspita, vec deca postaju socijalni slucajevi na kraju duuuugog puta.
Roditelji su karika u lancu. Za gajenje biljke treba: Sunce, voda, vazduh, zemlja, a ne samo jedan od ovih cinilaca. Tako i dete, dete, ako je srecno, raste sa mamom i tatom, ali i citavim nizom drugih faktora: okolina, hrana, drugi ljudi, drustveno-politicke prilike, kultura itd.

Citat
Prvo, roditelji uvek sve primete. Moji su bili vrlo zaposleni, cak vrlo po danasnjim standardima, pa je moja majka znala apsolutno sve o meni. Naucis kada te dete laze.
Gde je dokaz da si ti normalna i da svi treba da budu kao ti? : )) Ponavljam, vi neoliberali ste klasicni fasisti, jer se trudite da sve univerzalisete, kako jedno dete se vaspitava, tako bi vaspitavali sve. E to ne moze tako, to je neprirodno. Ak oje neko rastao bez oca i majke i ispadne normalan, neko drugi nece i to je tako.
« Poslednja izmena: 15. Dec 2016, 21:27:19 od 8112kristal »
IP sačuvana
social share
"Како је дивно у нашој породици. Како се лепо дружимо. Ко нема велику породицу не зна шта пропушта. Правите децу!" др Андреј Фајгељ, отац четворо деце
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Slican se slicnom raduje...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

"Uvek ima neko jači".

Zodijak
Pol Žena
Poruke 46661
Zastava
Mozda bi im pomoglo da ih posalju u neki manastir,
da zive isposnickim zivotom, da se pokaju.
Mozda osveste osecaj ljubavi i ljudskosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
taj UVEK su roditelji krivi obrazac koji zastupas je cist bs.

bio je onaj celavi lik na discovery-u kada je radio seriju o tim silovateljima i masovnim ubicama, hteo je tipa da rangira zlo i sam se nekad cudio kako su postali takve sociopate. sigurno bi on zakljucio na kraju 50e epizode da su roditelji UVEK krivi.

treba li da kazem da covek ima vise diploma i radova nego ti dlaka na glavi...

evo naso sam ga:
« Poslednja izmena: 15. Dec 2016, 21:54:27 od Hunab_Ku »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
Tesko, imam odlicnu kosu. S druge strane, sam kazes da je on celav.

A ocigledno imas problema sa citanjem ili razumevanjem pocitanog, jer sam rekla da kada roditelji nisu u stanju da se nose sa svojom decom, postoje strucne sluzbe koje preuzimaju njihovu ulogu.

Tacnije, to pise u drugoj ili trecoj recenici. I u zakljucku gde govorim o ulozi drzave.

Prema tome, ili nisi procitao ono sto pisem ili nisi u stanju da povezujes stvari.

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
pa naravno da si ti strucnija od celavog cike. realno, jedini razlog sto tvoj zakljucak nije opste prihvacen u psihologiji je sto ti ne ides na skupove. sve ti je to previse mainstream jel da? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.