Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: NS: Dvanaestogodišnjaci zapalili beskućnike, jedan umro  (Pročitano 13744 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361

И не никако није боља од Србије.

Generalno gledano, nije bolja. Ali po određenim kategorijama jeste. Mogućnost suđenja maloletnicima, mogućnost upotrebe oružja u samoodbrani i odbrani imovine, i mogućnost smrtne kazne za najgore prestupnike su neke od stvari koje bismo mi mogli i trebali da preuzmemo od njih. Čisto da se ne dešavaju one divne situacije da se deda od 90 godina šalje u ludaru i pritvor zato što se usudio da puca u pod dok mu otpad provaljuje u kuću.  Smile

A umesto smrtne kazne može i doživotna. Samo da nije ova sprdačina od 40 godina koja se na kraju svede na 20 zbog dobrog vladanja i ''propusta kod prvobitne presude''.  Smile
« Poslednja izmena: 15. Dec 2016, 15:52:49 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
I roditelji jesu krivi. Tvoja odgovornost za dete ne prestaje jebanjem, vec nastaje i traje dozivotno.
otkud znaš da su krivi?
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
Citat
Pričamo o dečijoj delikvenciji, zar ne? Ovde nemaš niti jedan takav primer...Nisam siguran da možeš da pratiš tok konverzacije
Čekaj, to je sve? Za 45 godina postojanja tog sistema, za koji tvrdiš da su iste kao i ovo danas (kako bi opravdao svoje gluposti i ništavilo i nastavio po starom) uspeo si da iskopaš 6 ili 7 slučajeva? Ti si smešan lik : )) Pa ovo se danas dešava na dnevnom nivou : )
To je samo "the best off". A ne znam za slucaj da je neko ubio trudnu zenu pa rasporio dete iz stomaka. I to sve u toj tvojoj divnoj SFRJ koju toliko volis kao drustvo iako nemas pojma o istoj pa mislis da je sve bilo tako bajno.

Inace, ne znam ko je smesan ovde, neko ko kaze da manijak koji zapali coveka ne treba tek tako da odseta. Ili onaj koji tvrdi da je bezveze da manijak ide da se leci i u zatvor. Al nikako ne nudi drugo resenje toga. A to je tema ovde a ne tvoje budalastine koje pokusavas da prodas na svakoj temi.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
u svom životu sam video prave sadiste na delu. to je kao kad neko voli čokoladu.
ne mora da znači da je svaki maloletni počinilac težih zločina nepromenljiv i da nikada neće shvatiti i osetiti šta treba. svakome treba dati šansu ali....
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 489
To je samo "the best off".
Ne znam sta znaci "the best off", ne nalazi se u oficijelnom srpskom jeziku.

Citat
A ne znam za slucaj da je neko ubio trudnu zenu pa rasporio dete iz stomaka. I to sve u toj tvojoj divnoj SFRJ koju toliko volis kao drustvo iako nemas pojma o istoj pa mislis da je sve bilo tako bajno.
Ti si toliko ogranicen, kao kutija, da ne mozes da shvatis neke stvari dok ti se ne nacrta...
Ako kazem da je drustvogeneralno u SFRJ bilo normalnije to ne znaci da prizeljkujem to vreme i da velicam SFRJ kao drustveno politicki koncept.
Dakle, pitam te da mi navedes te silne slucajeve zverskog nasilja i ti mi izdvojis 7 slucajeva tokom 45 godina. Ti kazes da je toga bilo kao i danas, to znaci da znas i za ostale slucajeve, pa te ptam da mi ih navedes!? Naravno, ne znas, jer svako normalan i neostrascen, a ne ti i tvoji neoliberali ce da ti kaze da se ovo vreme i ono, po nasilju ne moze porediti.

Dalje, navede mi slucajeve ovako drasticne decije delikvencije i ovoliku ucestalost tokom 80-ih proslog veka!? Kazes da je to sve isto ,pa te pitam...

To sto ti pricas je samo bedan pokusaj bezanja od odgovornsti i da mzoes da nastavis po starom... : )

Citat
Inace, ne znam ko je smesan ovde, neko ko kaze da manijak koji zapali coveka ne treba tek tako da odseta.
Pa ko kaze da treba? Jesi ti normalan? : )

Citat
Ili onaj koji tvrdi da je bezveze da manijak ide da se leci i u zatvor. Al nikako ne nudi drugo resenje toga. A to je tema ovde a ne tvoje budalastine koje pokusavas da prodas na svakoj temi.
Tvoje gluposti, odnosno gluposti tvojih neoliberalnih ideologa su generator nasilja, o tome ja pricam, gotovo svake vrste devijatnog ponasanja, ljudi jednostavno odlepe pod nacinom zivota koji prodajete.
Citiras cesto americke nacine "vaspitavanja", pa bih ti samo napomenuo da u SAD ima preko 500 000 dece na nekom od najtezih antipishotika, tako oni "lece"...Kakvo je to drustvo koje ima toliko "bolesnu" omladinu?
IP sačuvana
social share
"Како је дивно у нашој породици. Како се лепо дружимо. Ко нема велику породицу не зна шта пропушта. Правите децу!" др Андреј Фајгељ, отац четворо деце
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Citat
Reći da su roditelji krivi u svih 100% slučajeva je isto što i reći da je policija kriva kada lopov ukrade tašnu ženi 2 bloka od policijske stanice a uspe da pobegne.

Kada kupis kuce, ti si odgovoran za to kuce. Kada ga zlostavljas, ti si odgovoran. Kada ono nekome napravi stetu, ti si odgovoran.

Posto su deca, navodno, vrednija od kucica, zasto ista odgovornost roditelja ne postoji?

Nisi u stanju da vaspitas svoje dete? Nema problema, ima ko hoce i za to jos prima pare... hranitelji...

Ali, ne... najlakse je malo se jebati, pa 9 meseci kukati, i onda ga staviti direkt pred televizor, pa sutnuti u vrtic, i onda u skolu i kukati kako su Parovi krivi za sve.

Ne, uvek su krivi roditelji. Dete se radja bez osecanja za dobro ili lose, to je nesto sto mu roditelji usadjuju.

Za to nije odgovorna ni drzava, ni vrtic, ni skola, ni urednik Pinka. Za to su odgovorni roditelji, jer su oni, upravo oni, koji su u kontaktu s njim od rodjenja.

Ako ima neki mentalni, socijalni problem ili bolest, jer i dete moze da bude sizofrenicar, onda tu postoje psiholozi, psihijatri, logopedi, defektolozi... pedagozi... sve do specijalnih skola gde zaista dobijaju pun tretman i svaka cast ljudima koji tamo rade. Za to treba imati najveca muda u ovoj zemlji.

Ali ne... i tu se roditelji preseravaju i skrecu pogled, jer je sramota da imas "nenormalno" dete, a i takvo vreme zahteva previse angazovanja i vremena koje je bolje utrositi na izradu vestackih noktiju ili obilazak kladionica...

Roditelji jesu krivi, jer su roditelji razmazeniji od sopstvene dece... i cinjenica da svako, ama bas svako, moze da postane roditelj je porazavajuca, posto nekima  ne bi trebalo dati ni dve nacrtane ovce da cuvaju, a kamo li zivo bice koje ce na planeti provesti narednih 70 godina...

Prema tome, ovo sto ovaj psihic gura da je neko roditelj 4 dece je za mene sramota... jer imati toliku decu danas jeste sramota, iz prostog razloga sto roditelji danas nemaju mentalne kapacitete da se nose ni sa jednim, a kamo li sa 4 ljduska bica, kojima jednog dana najveci domet nece biti cuvanje ovaca, vec se od njih ocekuje da imaju bar srednju skolu...

Roditelji jesu krivi. Uvek. A to prvo mesto deli i drzava koja nista ne cini da roditelje prevaspita, vec deca postaju socijalni slucajevi na kraju duuuugog puta.

Evo ti primer:

U jednu specijalnu skolu islo je troje dece iz jedne porodice. Deca su potpuno zdrava, prava, mentalno i fizicki, ali su toliko socijalno zapustena da su morala da budu povucena u specijalnu skolu jer su ih svi koristili kao vrece za boks. Bukvalno. Dodati na to da, pored toga sto nisu imali gotovo nikakve socijalne sposobnosti, poticu iz porodice u kojoj su oba roditelja invalidi... pa su se pri tome razveli... i otac je otisao svojim putem i zasnovao porodicu i dobio jos dece, a majka se od razvoda 2 ili 3 puta udavala... Znaci, imas zdravu, pravu, normalnu decu... koju su sopstveni roditelji.. kojima je hir bio da vode svoj raskalaseni zivot i lece svoje komplekse... potpunu unistili, jer jedino sto znaju od detinjstva je izivljavanje i histerija. A da je neko tim roditeljima rekao da ne treba da imaju vise dece, skocili bi razni moroni koji bi urlali kako je to represija protiv porodice i kako svi imaju pravo na zivot. Imaju kurac.

Samo da kazem da nisu Romi. Vrlo su beli. Iz vrlo centralnih opstina.

Imam i jos jedan primer... odmah pored sebe... kada se roditelji razvode i decu psihicki unistavaju do momenta da dolazi marica da ih vozi iz kuce... i onda ih vraca nazad posle 3h... Ta deca su vec sada unistena. U sta ce da izrastu za par godina ne smem ni da pomislim...

Ja sam imala neobicnu porodicu, ali meni se nikada nije desilo da majka na mene vristi citavim putem od stanice do kuce, vredajuci me i nazivajuci me idiotom, kretenom i buducom kurvom.

Plot twist, centar za socijalni rad sve to zna.

Prema tome... danasnji roditelji jesu krivi jer su vecinom egotriper koji se razmnozavaju bez razmisljanja, nezrele jedinke koje nikada nisu prezivele svoje decije fantazije, a sa druge strane je nesposobna drzava koja se plasi svoje senke i ne stiti upravo one koji zahtevaju posebnu zastitu - upravo tu decu.

Taj klinac, mozda ne treba u zatvor, ali treba da bude stavljen u okolinu gde ce dobiti odgovarajuce prevaspitanje. I drzati ga na oku narednih 20 godina... kao u toj groooznoj Americi...

Ali sve opusteno boli dupe za to, jer bolje da imamo 45342626j432 sekretara u ministarstvu, nego da se zaposli jos 100 socijalnih radnika.
« Poslednja izmena: 15. Dec 2016, 20:25:48 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
Citat
Ne, uvek su krivi roditelji. Dete se radja bez osecanja za dobro ili lose, to je nesto sto mu roditelji usadjuju.
Усади ти и средина.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Sredina dolazi kasnije, prvi kontakt sa svetom je roditelj. Ako roditelj nije u stanju da mu u startu usadi sta je dobro ili lose, naravno da ce sredina preuzeti vaspitanje na sebe.

Ti i ja smo odrasli u nenormalna vremena, gde je sredina bila ruinirana... Da li mislis da si losa osoba? Da li mislis da znas razliku izmedju dobra i zla?

Pa ko te je tome naucio - roditelji ili drugovi iz razreda?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
Slažem se u suštini sa svime što si napisala osim ono da su roditelji uvek krivi. Ne mogu da se složim s time. Bar ne zasad. Mislim da, grubo rečeno, su roditelji krivi u 50% slučajeva, a u 50% nisu.

Uostalom, ajde da za momenat stavimo to na stranu. Zanima me šta bi ti tačno uradila da danas primetiš da tvoj 16-godišnji sin, koji je do sada bio uzorno dete, počinje da ide niz loš put, a svi tvoji pokušaji da razgovorom to središ nisu uspeli?

Naravno sve je ovo hipotetički, jer ni ti ni ja još nismo roditelji tako da se radi o hipotetičkom slučaju. Al zanima me dakle šta bi ti uradila? Kako bi ti to rešila?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
Ja licno jos nisam video da iz nesredjene porodice gde su deca prepustena sama sebi ili ulici izadje ista dobro. A ti iz doma su uvek bili specijalan slucaj.

Retko ko krene sa 16 da pada dole, obicno to krene ranije samo roditelji ne vide. Uostalom ako je iole vaspitano dete i ako su mu roditelji usadili trunku zdravog razuma sam ce shvatiti pre nego sto je kasno. A ako ne jbg, sa 16 moze da lezi zatvor.
« Poslednja izmena: 15. Dec 2016, 21:05:35 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.