Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novosadzani - Baš ih briga za 'mrtvog' čoveka koji leži na ulici  (Pročitano 8575 puta)
19. Avg 2011, 09:12:17
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
Novi Sad 19. 08. 2011

PRESS

ZABORAVILI SMO DA BUDEMO LJUDI?... Novinar Pressa u Novom Sadu pola sata leŽao „mrtav" na prometnoj lokaciji

Press je juče u Novom Sadu testirao da li smo zaboravili da budemo ljudi i došao do poražavajućeg saznanja da nimalo ne marimo za druge i da bi ogromna većina prošla pored mrtvog ili povređenog čoveka koji leži na ulici „kao pored turskog groblja".

Da ovo ne pišemo napamet pokazao je eksperiment u kom je novinar Pressa, pristojno obučen da ne bi ličio na pijanca ili beskućnika, pola sata ležao „mrtav" na jednoj od  najprometnijih novosadskih lokacija - na Bulevaru oslobođenja, kod Železničke stanice. Za to vreme, pored našeg „glumca", koji je, uzgred budi rečeno besprekorno obavio zadatak, prošlo je tačno 317 ljudi. Prišlo mu je, verovali ili ne, samo dvoje. Među onima koji se nisu ni osvrnuli bio je i jedan policajac, a nekolicina je prizor koji joj je ko zna zašto bio zanimljiv slikala mobilnim telefonom, ali se nepomičnom telu nisu primicali.
Slikali za „uspomenu"

Bilo je i nekih koji su zabrinuto pogledali ka telu, ali bi posle nekoliko sekundi mirno produžili svojim poslom, očigledno važnijim od eventualnog spasavanja nečijeg života. Jedan mladi par je bio dokon, pa je umesto poziva Hitnoj pomoći nesvakidašnju sliku „spakovao" u memoriju mobilnog telefona i zatim se žurno udaljio.

Prvu ljudsku reakciju naša ekipa zabeležila je tek posle 15 minuta. Tada je nepomičnom novinaru prišla apotekarka Biljana Ninković. Nismo dozvolili da dugo bude u zabludi, a kada je čula o čemu se u stvari radi, bila je ogorčena na sugrađane:

- Nepojmljivo mi je da niko nije prišao, naravno da nisam razmišljala ni trenutka. Nema opravdanja ni u strahu, zna se šta je čovečno i šta je dužnost svakog od nas - rekla nam je ova savesna Novosađanka.

Radnica kioska u blizini, Kata Cesnak, nije primetila telo dok Ninkovićeva nije prišla tražeći da zove Hitnu pomoć.

- Baš ste me prepali, prvo što mi je prošlo kroz glavu je da je čoveku pozlilo, a sad mi je baš laknulo - kaže Cesnakova, koja je u šali, posle pola sata ležanja, dobacila našem novinaru: „Ne vredi više da ležiš, samo ćeš se prehladiti."

Nešto kasnije telo mladića uspešno je eskiviralo dvadesetak putnika koji su izašli iz krcatog autobusa, ali i radnice u obližnjim prodavnicama, koje su zaključile da se radi o „pijancu kog ne treba dirati". Korak dalje je otišao jedan stariji Novosađanin, koji je praktično prekoračio preko tela, a potom otišao da mokri iza obližnje zgrade. Očigledno je da svako misli na svoju muku. Tek novih 15 minuta čekanja, u kojima je, kako reče Biljana Ninković „neko mogao tri puta da umre", usledila je druga, i poslednja, humana reakcija...

Sramotu Novosađana delimično je ublažila Nada Mladenović, koja je izašla iz automobila na parkingu, ugledala telo, a onda pretrčala sto metara i bez okolišanja mladiću opipala puls.

- Šokirana sam da bi u ovom gradu, koji važi za finu i kulturnu sredinu, jedan mlad čovek mogao da umre dok na stotine ljudi prolazi pored njega i pravi se da ništa ne vidi. Kakva sramota - nije krila ogorčenje Nada, nakon što smo joj objasnili da su pokušale da pomognu samo ona i još jedna sugrađanka.

Duboka misao OP-a:
Morao sam ovo da okacim posto ovde malo malo pa iskoci neki NS-ovac tvrdeci kako su Beogradzani najgora stoka na planeti. Cisto da imam ovu temicu za link kad pocnete opet sa tim proseravanjima.

i notirajte...u Beogradu bi taj mladic vec nakon 5 min bio uredno istranziran i smesten u zamrzivac.. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
Apple 15
Citat
i notirajte...u Beogradu bi taj mladic vec nakon 5 min bio uredno istranziran i smesten u zamrzivac..

o, surovi BeograDZani...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
pa dobro, bio bi i pojeban realno ali citaju ovo i maloletnici i tako to... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
пола сата...смешно
иначе...мајкл мур је ово радио пре десет година на улицама њујорка,мислим монтреала и париза
у њујорку лешу нико није пришао читавих 6 сати Smile ,у монтреалу мислим да је било 2 сата а паризу ваљда сат времена и то је био,колико се сећам,полицајац Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.112
mob
Nokia 
hhhaha vidis da je obucen kao Beogradzanin Smile

Jeste ....bio bi u Beogradu hospitalizovan isto onako kako ste hospitalizovali onog francuza  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.112
Pa ljudi odmah pomisle da se neko olesio od alkohola i da sada spava tu... Sto bi inace lezao u travi pored puta? Mrtvi ljudi sigurno ne odu u travu pored puta da umru.

Jos je ovaj verovatno disao pa je svako ko je obratio paznju video da dise. Smile
« Poslednja izmena: 19. Avg 2011, 10:05:58 od Orfanelin »
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
hahahahahahahaha
ko ga jebe kad ne ume da zadrzava dah dok je u nesvesti... Smile

i da, svako trazi izgovor da ne bi prisao i pomogao.

a ovaj samo ceka da nadjes izgovor...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
јбг декиле...неко неће да приђе да помогне,неко не плаћа градски превоз,неко неће да лети авионом јер испушта кемтрејлсе итд Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.50
Ma provalili ga kako lezi, na ovoj slici se vidi da mu nije nista Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.112
ma vidi se mrtvo telo odmah... Jedino sto mozes da pomislis to je da mu je lose i da mu treba hitna..
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.