Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Новим законом сви постајемо донори органа  (Pročitano 12163 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
I izbori su pokradeni opet po ko zna koji put, pa nismo videli nadlezne da izvestte.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1963
OS
Mac OS X v: 10.8.5
Browser
Safari 537.75.14
I svi vi da imate nekoga kome treba transplatacija ili vama treba biste imali suprotno mišljenje. Ovo treba da bude zakon protiv neobrazovano, debilne većine.
Vidis, ti nikako ne mozes da skapiras, da si ti kao i tvoji vlasnici jedan Veliki Totalitarista. JEdina razlika izmedju vas je ta sto oni to znaju da jesu, a ti pod plastom nekakvog "humanizma", koji veze sa istim nema padas na te fore, totalno nesvestan. Znaci, ti bi svakom coveku povadio organe i bacio bezvredno truplo, zato sto nekoliko hiljada ljudi treba organe? I jos bi to zakonski obavezao? To je ludilo....

Da li znas da, na primer, isti organi nisu kompatabilni za sve rase ljudi?

Lepo te pitam: Koliko transplantacija kosta i ko to moze da priusti? Iz nekog razloga, tako "nebitan" podatak si zaobisao, a to je sustina.

Citat
Sada ima sto hiljada donora i ne znam da je bilo zloupotreba, o njima svakako mediji i nadelženi organi treba da izveste.
Sama obaveza da svako postaje donor, bez izuzetaka je poziv na uzbunu. Naravno, tebi to sve deluje nevino, bezazleno i humano, jer na prvi pogled tako izgleda.
Trgovina organima je samo logicna posledica otimanja svega sto je na prodaju.

Citat
Kristale, tebe neću ni komentarisati. Ti si ličnost koja na prvi pogled izgleda kao neko ko razmišlja, ali se zapravo plaše svega što ima veze s bockanjem poput vakcinacije. Ti si stvarno poseban i ja s tobom ne mogu.
: )) Neces me ni komentarisati, ali si me uredno spomenuo, pa kada ti se replicira, onda idemo na licno. Ne radis ti nista sto drugi totalitaristi (neoliberali) ne rade. Ja se vakcinacije ne plasim, to sam rekao verovatno nekoliko stotina puta na ovom forumu. Vakcinacija kao proces nije problem. Vakcinacija je zloupotrebljena, kao na primer i ljudska prava. Problem je u tome ko je sprovodi, cijim vakcinama, u kolicini vakcina koje deca primaju, kakvim vakcinama i u obavezi, odnosno prisili kod nas. Podseticu da je zakon o prisilnoj vakcinaciji donet preko noci, bez ikakve strucne rasprave, od strane vrlo sumnjivih ljudi, da je protivustavan, pa jos one drakonske kazne, sve to samo budi i potvrdjuje sumnju.
Citat
Ono što je sigurno je da bi ovim zakonom se proširio broj donora, te bi i šanse za preživljavanje mnogih bile veće.
To je iluzija, opsena. U Srbiji godisnje umre 30 000 ljudi, pametan si tek toliko da shvatis sta to znaci. AKo ti treba pomoc, kazi...

Citat
Eto, Kristale ti si, ja mislim, prva ličnost s kojom ja niti mogu niti želim da raspraljam.
Demantujes sam sebe u dve poruke. Da li se cepas ili je nesto drugo u pitanju, ne znam.
Citat
Tvoji stavovi prosto, ne da se ne poklapaju s mojima, već su teško sranje. I odravtni su mi. Smiley
: )) Pa meni je drago zbog toga. Drago mi je da tako mislis.

Citat
Ti si urednik Informera i još mnogo toga
Verovao ili ne, nema neke velike razlike izmedju urednika informera i vasih ideologa totalitarnog drustva.
I izbori su pokradeni opet po ko zna koji put, pa nismo videli nadlezne da izvestte.
O tome sam i pre izbora pricao, pa su mi opet neke forumske Laze drzale neoliberalnu bukvicu ludila i gluposti : )
Ne moze to svako da skapira. Zasto? To je vec druga stvar. U zapadnom drustvu koje je uslo u totalno ludilo, otimacinu, totalno moralno posrnnuce, degradaciju svake logike, vrednosti, Laza kaze da ce "mediji o tome izvestavati". Pa te novinarske bitange, da im das 100e ima da cvrkucu sta hoces.
« Poslednja izmena: 12. Jun 2016, 02:17:08 od 856kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Slazem se. Gde ces u medijima naci istinu?  Svi rade za necije interese, i jedino sto se prenosi putem medija je prljavstina najgore vrste, i mase gutaju li gutaju.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.84
mob
Samsung GT-S7580
Citat
Znaci, ti bi svakom coveku povadio organe i bacio bezvredno truplo, zato sto nekoliko hiljada ljudi treba organe?

Прво, не би тело било унакажено, обавила би се сахрана уобичајено.
Све остало да.  Smile

Што се тиче тога коме треба трансплантација, треба болеснима. Не знам колика је цена, можда се неке и бесплатно раде? Али кроз различите акције, скупи се пара и за обичне смртнике.. 
« Poslednja izmena: 12. Jun 2016, 15:23:20 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2747
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 47.0
Gradjani ce uvek imati (a i trenutno je imaju) da se izjasne o nezavestanju svojih organa.

Jeste da je ovaj novi zakon pomalo tupav, u smislu, ako ne kazes NE, podrazumeva se DA.

Preciznije, moras da negiras zakonom propisan pristanak. To je sve.
Zasto bi se ja izjasnjavao o "nezavestanju"? Zar nije logicno da ja ili moja porodica imamo pravo da se pitamo dali ce moji organi biti nekom donirani? Mojoj majci ce verovatno biti potrebna transplantacija kostane srzi, ali sam ja opet generalno protivnik transpalantacije ljudskih organa, jer mi je ekstremno gadna pomisao da ce neki nevin covek biti preklan ko svinja da bi neko mogao da koristi njegove bubrege, pluca, jetru ... sta god. Svi spaseni zivoti meni ne vrede toga da nevin covek strada. Posebno kad to stavim u kontekst za ciji racun se takve stvari rade. Za one koji ionako zive kao krvopije vecine obicnog naroda. Znaci nece za tebe ili tvoje niko biti skracen za glavu, al za likove tipa nasih politicara i tajkuna mozda i hoce, a meni je to dovoljno da mi ogadi samu ideju transplantacije, taman da ce moja glava od toga sutra da zavisi.
Nisam "chekiro" celu temu, al neko je cini mi se pomenuo mogucnosti razvoja zdravstvenog turizma, ne znam dal je bila morbidna zajebancija ili stvarno ima bolesnika koji tako razmisljaju. Samo bi nam jos to falilo posto nas vec prodaju kao stoku za rad, jos da nas prodaju na kilo mesa Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.79
I jedna i druga strana imaju valjane argumente. S jedne strane stoji to da bi transplantacije mogle puno da znače bolesnim ljudima, i to da kad se neko odjavi s ovog sveta, nema razloga da ga bude briga šta će biti s njegovim telom, koje će se ionako kad tad svesti na kostura i trulež.

Al s druge strane, kapiram i bojazan nekih ljudi, jer ipak je ovo Srbija, gde nešto što na papiru deluje odlično i korisno, u praksi može da ispadne potpuno suprotno i naopako. Ne mislim samo na naše ''unutrašnje'' krađe i muljavine koje su nam već postale tradicija, nego postoji bojazan i od toga da stranci dolaze ovde da bi jeftino i lako nabavili organe. A Srbija je već poznata po delu sveta kao sjajno mesto za medicinski turizam. Da ne kažem Evropski Tajland... Još nam samo fali da budemo buvljak za organe.

Možda kad bi bilo pameti pa da se sprovede pilot-program u trajanju od 5 godina u toku koga bi se pomno pratila sva zaveštanja, smrti donora, i naravno sami procesi transplantacija. Ali ko će da čeka 5 godina, i još da se bavi nekim tamo testiranjima... Kod nas je sve ili odmah ili nikad.
« Poslednja izmena: 12. Jun 2016, 13:24:33 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.84
a ko to da prati,ti verujes u institucije???
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows 7
Browser
Chrome 51.0.2704.84
mob
Samsung GT-S7580
Što se tiče stranaca i uopšte mogućnosti da organi završe u nekoj drugoj zemlji, to definitivno treba regulisati.
A ovo s organizovanom smrti donora, moguće je, ajde da kažemo da jeste. Ali mi se pre čini da će te ubiti neko u ovom sistemu kad imaš malo donora nego u sistemu kad ih je mnogo više, te se ne čeka dugo na transplantaciju.

A i znate šta.. ako će neko uspeti da nabavi sve podatke o meni, da me ubije pritom pazeći da doživim moždanu smrt, a da mi ne povredi organe i da onda sredi transplantaciju nekom svom ili sebi.. nešto sam mišljenja da ti, koji to mogu da organizuju, isto tako mogu da me otmu, natenane roknu i izvrše kriminalnu transplantaciju (pre bi me ostavili u životu, pa uzeli organ, pa onda dovršili, sad nešto razmišljam, al' dobro)..

« Poslednja izmena: 12. Jun 2016, 15:23:03 od Lazar Milic Milic »
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.5
Browser
Safari 601.6.17
mob
I-mate 30 Pro
ogranicen humanizam... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 601.1
mob
Apple 15
Ako neces da neko uzme tvoje organe, zivi zdravo, odgovorno, dugo  i nemoj pijan da vozis, jer su pijani vozaci broj jedan medju davaocima organa. Prosto.

A sto se tice kradje beba po bolnicama, to je bas ogromna histerija. A i zasto bi krali kada u Rusiji, Ukrajini, Rumuniji mozes da biras za sitne pare, a ni roditelji se nesto nece buniti.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.