Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi vlasnici Studija B bacili 1.500 ploča, slavni košarkaš ih spasao  (Pročitano 1700 puta)
07. Jan 2016, 18:43:17
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Novi vlasnici Studija B bacili 1.500 ploča, slavni košarkaš ih spasao

Potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Žarko Paspalj spasao je oko 1.500 gramofonskih ploča, koje su novi vlasnici Studija B bacili u smeće.

Paspalj je za sajt "vice.com" ispričao da se sve desilo pre mesec dana. Njegov dobar drug, radio amater, koji inače živi na Novom Zelandu došao je u Beograd. Radio amateri imaju neki prostor pored magacina koji već godinama koristi Studio B.

"Pozvao me i rekao: Ej Paljo, ovde u Vinči se nešto dešava sa arhivom Studija B. Oni su nešto privatizovani, i svuda su njihove ploče, beta kasete, svašta je izbačeno iz jednog njihovog magacina. Došli neki ljudi, krenuli da tovare, kažu nose na đubrište, ja uzeo na brzinu jedan paket sa možda 200 ploča...", rekao je, između ostalog, Paspalj.

"Sve je stajalo u dva velika kontejnera. Ogromna količina paketa sa jako puno materijala, najviše tih beta kaseta na kojima se verovatno nalazi video materijal, ali mi smo uglavnom došli po ploča i zajedno smo sa dva radnika to kopali i tražili. Odmah sam video da su ploče u fenomenalnom stanju, dok su omoti bili oštećeni. U stvari je bila neviđena sreća da ta četiri dana koliko je sve to ležalo na đubrištu nije padala kiša, inače bi sve propalo", dodao je legendarni košarkaš i nastavio:

"Uspeo sam da ubacim oko 1,500 ploča u auto i prebacim kod sebe u garažu. Pravo da ti kažem, nisam stigao još ni da pregledam čega sve ima, ali vidim da ima puno klasične muzike koja je odlično očuvana. Naravno, ima puno i domaće i strane pop i rok muzike i to je odlično. Pitao bih vlasnike Studia B samo kako je moguće da se nije našao neki prostor gde bi se ovo sačuvalo? Okej, ja sam siguran da je najbolji deo muzike Studija B sačuvan kod nekog. Meni je ovo neshvatljivo, jer ja ne bacam stvari, posebno ne stvari koje su zapravo arhivska građa. Meni je milo što su bar ove ploče završile kod mene, jer će ovde nastaviti neki život".

Ova priča je zapalila Fejsbuk. Veliki broj ljudi je pozdravio potez Paspalja i osudio čelnike Studija B.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.80
Багра Smile

Бритиш Стил у првом плану...имам ту плочу Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 33-10
Svakka čast Paspalju, veliki čovek. A vlasnici studija B treba da se stide, evo ukratko od čemu se radi:

Citat
Zoran Modli
12. децембар 2015. у 00:18 ·
Tek da svima bude jasno: od ponedeljka se ukidaju sve muzičke emisije na Studiju B. Zbogom radiju kakav pamtimo, dobar dan radiju kakav još nije bio. A kakav će biti - nije teško pretpostaviti. Privatizacija čini svoje, a sredovečni mladoženja, ma koliko rafiniranog ukusa bio, nije mogao da bira.
Svakako, s novim vlasnikom (Maksmedija) od ponedeljka dolazi ne samo kvalitativna, nego i kvantitativna redukcija muzike na Studiju B, pri čemu slušaoci dobijaju nedodirljivu plej listu od svega nekoliko stotina pesama UKUPNO, i to do kraja meseca (?!) "Diskomer" će na mišiće opstati do Nove godine, a zatim adio i njemu. Problem je što će Sudio B izgubiti i ono poslednje po čemu je još ostao prepoznatljiv poslednjih godina i nakon četiri i po decenije udarničkog rada - osobenu muzičku matricu. Nažalost, otrežnjujuća stvarnost kaže da će premalo ljudi žaliti za "onim" Studijom B; tačno je da to jesu pravi slušaoci, ali novokomponovanih (onih koji ne slušaju, nego samo osluškuju radio) mnogo je više i vrlo su ravnodušni prema svemu što reprodukuje zvuk bez slike. Pokazalo se da je i B92 vrlo brzo zaboravljen (mada je samom sebi uterao autogol mesecima pre ukidanja), pa će novu generaciju osluškivača radija, umesto Studija B, relativno uspešno zadovoljavati neki novi "Play", ovog puta B. Tranzicija medija prepuna je šahtova u koje beznadežno upada svako ko na njih naleti felnama sa prečnikom manjim od standardnog poklopca.
Davno smo se oprostili od ovog Studija B sa fotografije iz 1974, gde smo nas troje u studiju na osmom spratu "Borbine" zgrade, a u iščekivanje skore selidbe u "Beograđanku". Branka više ne donosi na program planove reklama za emitovanje, ja više ne držim u naručju naramke muzičkih blokova sa hitovima na 19cm/sec (srećom, te je nekoliko meseci kasnije u moje naručje pala baš Branka! емотикон smile ), a tonac Srba Jovanović odavno više ne odapinje reglere na tonskoj mikseti, pa još ručne izrade. Zaboravićemo i na muziku sa vinila, magnetofonskih traka, cedeova, digitalnih kaseta i na kraju SSD-ova, koju su godinama (sada već i vekovima) s ljubavlju pakovali Borjan, Sloba, Falstaf, Vučko, Dragan, Aca, Desa, Jadranka, Joca, Dejana, Veljko, Svetlana... i ko zna ko sve još.
Komandu od ponedeljka preuzima gospodin Jazzler. Oni koji ne pamte svetlu istoriju radija Studija B, reći će: "Pa dobro. A ko je taj?" Oni koji pamte, naježiće se...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 43.0
Багра Smile

Бритиш Стил у првом плану...имам ту плочу Smile
Јбт, бисере пред свиње. 
« Poslednja izmena: 07. Jan 2016, 21:49:38 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
oce li sad paspalj da izlazi po buvljacima da prodaje
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Qtek 小米
Citat
Pedja Lukic
10. децембар 2015. у 14:15 ·
Postovani !!! Na pocetku 24. sezone emisije "BLACK" (nekada "Downtown Night"),veceras od 22-00h,emitovace se poslednja emisija.Bez patetike,hitovi tokom poslednjih 24 godine,bez velikih reci,samo veselo,jos smo mladi !!!  Hvala svima,nastavice se na mrezi,koliko vreme i energija budu dozvoljavali !!! PEACE !!!

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 33-10
oce li sad paspalj da izlazi po buvljacima da prodaje
Čovek je veliki kolekcionar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
ajd ne seri i ja sam,daj nek podeli nesto za dz
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ću te patošem

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2882
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Nokia 33-10
Jbg, javi mu se, možda ima nešto što mu ne treba. Ko prvi devojci....

Da su napredni naučnici koji su kupili Studio B napravili aukciju rasprodaje ploča, sigurno bi zaradili lepe pare od kolekcionara. Ali napredna logika je da sve nazadno, pa i vinil ploče idu u kontejnere...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 5782
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.106
mob
Samsung Galaxy S2

Ekipa.
IP sačuvana
social share
I have ... a cunning plan. It's as cunning as a fox who's just been appointed Professor of Cunning at Oxford University.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.