Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нови Светски Поредак - у име Бога  (Pročitano 43635 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Ok, to menja stvar.

Doduse, i dalje ostaje cinjenica do obojica iznosite kroz svoje sisteme stav da se ne moze dokazati da bog ne postoji. Ja i dalje cvrsto ostajem pri tome da se ne moze traziti da neko dokaze nepostojanje nepostojeceg, bas suprotno.

Ako ja kazem da mi sada iznad glave leti mali zeleni goblin i ti mi naravno u to ne poverujes, ja mogu da ti kazem "ajde dokazi da ne postoji". U takvoj situaciji ti bi mene okarakterisao kao slucaj za ludnicu (kao i vecina ljudi)... a kada se na isti nacin prica o "postojanju" boga, diskurs je totalno drugaciji, nema logike ali je cinjenicno tako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
Ok, to menja stvar.

Doduse, i dalje ostaje cinjenica do obojica iznosite kroz svoje sisteme stav da se ne moze dokazati da bog ne postoji. Ja i dalje cvrsto ostajem pri tome da se ne moze traziti da neko dokaze nepostojanje nepostojeceg, bas suprotno.

Ako ja kazem da mi sada iznad glave leti mali zeleni goblin i ti mi naravno u to ne poverujes, ja mogu da ti kazem "ajde dokazi da ne postoji". U takvoj situaciji ti bi mene okarakterisao kao slucaj za ludnicu (kao i vecina ljudi)... a kada se na isti nacin prica o "postojanju" boga, diskurs je totalno drugaciji, nema logike ali je cinjenicno tako.
Nemam svoj sistem, sistem koji koristim se zove logika koja se nalazi u realnosti, i ja taj sistem nisam izmislio.
Nemam nista slicno ni sa jednom religijom a najmanje za najmladjom i neopevanom neistinom zvanom "islam".
Kao sto rekoh, ako neko tvrdi da nekakav "Alah", "miki Maus" "Paja Patak" postoji, onda je nedostatak dokaza
da te fantazije postoje, potvrda da one ne postoje. Ja ne tvrdim da Bog postoji, tako da nemam sta da
dokazujem i prica koju sam citirao iz Biblije i dalje stoji otvorena za sve one koji ce ziveti da je na svojoj kozi osete.
Kao sto sam ti rekao, ako ti tvrdis da mali leteci zeleni goblini postoje, mogao bi samo da te pitam "da li ti to mozes da dokazes ?", ako ne mozes, onda bi ti objasnio da je to samo tvoja fantazija i nista vise.
Prica o postojanju Boga je prica o postojanju uzroka svih posledica, posto postoji samo jedan uzrok svega, nisu jednu posledicu mogla da kreiraju dva razlicita uzroka, nego jedan jedinstven.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
mob
HTC One
Pa sto onda kad vec imas svoj sistem razmisljanja (mislim koji koristis, ne inventivno tvoj, da se ne objasnjavamo oko sitnica) i dosta toga drugacije gledas koristis izraz bog a mozes na primer uzrok?

Nemam nameru da ti namecem kako sta da dozivljavas, pitam posto me iskreno interesuje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
Pa sto onda kad vec imas svoj sistem razmisljanja (mislim koji koristis, ne inventivno tvoj, da se ne objasnjavamo oko sitnica) i dosta toga drugacije gledas koristis izraz bog a mozes na primer uzrok?

Nemam nameru da ti namecem kako sta da dozivljavas, pitam posto me iskreno interesuje.
Pa zato sto je Bog sinonim za uzrok, sto se da zakljuciti kada citas reci "On je sve stvorio."
On (taj uzrok) je i kreirao rec "Bog". Sve u postojanju (materijalnom ili "duhovnom") je posledica jednog uzroka
ili jedne Volje, i sve zavisi koliko ljudski intelekt moze da ide u nazad da bi do tog "uzroka" "volje" "Boga"
dosao.
Mada je Biblija dala mnogo prostije objasnjenje koje ne bi islo do zida na kojem pise "Kako je zivot dosao na Zemlju ?", ona se bavi shvatanjem "uzroka" "volje" "Boga" od pojave reci, znaci nekih 6-7 hiljada godina.
To je proces koji Biblija naziva "stvaranjem", sta je sve stvoreno od kada je stvorena rec i sta je sve kroz nju stvoreno.
Isto kao sto sam ranije rekao rec "Bog" kao i sve druge reci koje ne postoje u materiji ima pocetak i kraj, bas kao i sva carstva ukljucujuci i NSP koja ne bi bez reci mogla da postoje.
Dok traje kreacija, covek ce ispirati usta sa recju "Bog", kada se kreacija zavrsi, zavrsice se ispiranje usta sa
tom recju i bilo cim u vezi sa tom recju.
Rec "Bog" ne treba pokusavati shvatiti ozbiljno, posto je to nemoguce.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 
U nedelju sam bio na krstenju sestricine u prelepoj protestanskoj srednjovekovnoj crkvi pored dvorca u Kentu,
Posto sam liberalni pravoslavac po rodjenju a naucnik po veri , Ja volim da probam i vidim sve sto postoji na ovom svetu i volim da sam svud lepo docekan,do sada sam uvek imao srece u tome,ali ne mislim vec dugo vise da je sreca vec da su ljudi po prirodi vrlo dobri ako im se sa dobrom namerom pridje.
Moram priznati pomalo da mi je neobicno bilo to sto je umesto popa bila svestenica sa lepom kratkom plavom frizurom i delikatnim mindjusama u lepoj beloj mantiji sa trakom oko vrata na kojoj je na levoj strani izvezeno grodzje sa recima "Ja sam Vino"a sa desne puteljak sa znakovima i recima "Ja sam put" .
I dok se razmisljam u sebi ,da bi ovo bas dobro radilo kod nekih iz mog rodnog kraja
stvarno me lepo  iznenadi koliko je ona truda ulozila u objasnjenje onim najmladjim izmedju 4-12 god o tradiciji hriscanske vere i drugih pocevsi sa pricom o Abrahamu i korenima glavnih religija.
Izgleda da je jednostavnost i providnost najace oruzije.

U zadnjih 20 godina broj slobodnih masona je poceo da opada naglo sa ubistvom Italijanskog biznismena
u Londonu 1982 udavljenog pa obesenog ispod Blackfrayers mosta sa dzepovima napunjenim kamenjem.
Licno tada me je vise interesovao Punk i nacionalizam  nego masonerija ili oklutizam ,Tog avgusta u Oxford streetu nosio sam svastiku u levom uvu crnu majcu sa hicom i bele tregere sa bedzom "Ja mrzim Ljude".
Broj masona se od tada do danas prepolovio sa nekih 5 miliona na 2.2 miliona clanova.Tada nije bilo zena u redovima masona,i bilo je javnih masovnih masonskih skupova koji su bili predsedavani od brata kraljice Elizabete II
Dok danas postoje loze koje prihvataju zenske clanove a postoje i zenske loze koje ne primaju muske clanove.
Sve se promenilo ,Inicijacije u prva tri stepena su objavljene i stampane za siroku javnost,Vrata loza su otvorena za posete obicnim ljudima ali svi pokusaji otvorenosti i providnosti su neuspesni i clanova je sve manje i manje jer se ljudi plase ze svoju sigurnost pruzrokovanu publikacijama zute stampe i zavetom cutanja.
Masonerija je jedinstvena jer mozes biti hriscanski pop ili izraelski rabaj ili muslimanski hodza a pripadati Masonskom redu ,da svako bez obzira na religiju moze pripadati redu .
Dva pravila moraju da se postuju a to je prvi da verujes u Gospoda Kreatora a drugi da pre nego sto udjes u hram ili lozu ostavis na ispred na njegovom pragu sva politicka i religiozna uverenja i da o njima uopste ne diskutujes dok si unutra.Ali kao i svaki trend i ovaj je izgubio momentum jer se nije branio vec je samo primao udarce,i koliko god da je laz o upraviteljima sveta godila u pocetku steta je dugorocna i ideja okaljana.
Ljudi ce kao i uvek biti u potrazi za nekom konacnom istinom i bogom a od boga ni traga, 
doduse ratova ,bolesti i gladi i ljudi je mnogo vise i doba nevinosti je zavrseno ,
zivot je bas postao kontakt sport,
ali niko coveku ne moze pomoci nego sam covek,
Globalizacija je svetsko priznanje coveka coveku da smo svi ljudi i isti i da svi trebamo ziveti slobodni ,zasticeni istim zakonima bez obzira na misljenja ili pripadnost nekoj grupi ili materjalnu dobrobit.
"Jednaki u ocima zakona"su reci utopije za sada jer politicari i bogati na vrhu mogu da izvrdaju ali za obicne ljude koji nemaju obicnih ljudskih prava globalizacija ce biti blagostanje zasnovano na ravnopravnosti
Cena za produkte,besplatno skolovanje,kvalitetna zdravstvena pomoc ,isti zakon za sve i kvalitetna pravna pomoc.

Ps"Izgleda da sad treba da nosim bedz "Ja Volim Ljude".

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
U nedelju sam bio na krstenju sestricine u prelepoj protestanskoj srednjovekovnoj crkvi pored dvorca u Kentu,
Posto sam liberalni pravoslavac po rodjenju a naucnik po veri , Ja volim da probam i vidim sve sto postoji na ovom svetu i volim da sam svud lepo docekan,do sada sam uvek imao srece u tome,ali ne mislim vec dugo vise da je sreca vec da su ljudi po prirodi vrlo dobri ako im se sa dobrom namerom pridje.
Moram priznati pomalo da mi je neobicno bilo to sto je umesto popa bila svestenica sa lepom kratkom plavom frizurom i delikatnim mindjusama u lepoj beloj mantiji sa trakom oko vrata na kojoj je na levoj strani izvezeno grodzje sa recima "Ja sam Vino"a sa desne puteljak sa znakovima i recima "Ja sam put" .
I dok se razmisljam u sebi ,da bi ovo bas dobro radilo kod nekih iz mog rodnog kraja
stvarno me lepo  iznenadi koliko je ona truda ulozila u objasnjenje onim najmladjim izmedju 4-12 god o tradiciji hriscanske vere i drugih pocevsi sa pricom o Abrahamu i korenima glavnih religija.
Izgleda da je jednostavnost i providnost najace oruzije.

U zadnjih 20 godina broj slobodnih masona je poceo da opada naglo sa ubistvom Italijanskog biznismena
 u Londonu 1982 udavljenog pa obesenog ispod Blackfrayers mosta sa dzepovima napunjenim kamenjem.
Licno tada me je vise interesovao Punk i nacionalizam  nego masonerija ili oklutizam ,Tog avgusta u Oxford streetu nosio sam svastiku u levom uvu crnu majcu sa hicom i bele tregere sa bedzom "Ja mrzim Ljude".
Broj masona se od tada do danas prepolovio sa nekih 5 miliona na 2.2 miliona clanova.Tada nije bilo zena u redovima masona,i bilo je javnih masovnih masonskih skupova koji su bili predsedavani od brata kraljice Elizabete II
Dok danas postoje loze koje prihvataju zenske clanove a postoje i zenske loze koje ne primaju muske clanove.
Sve se promenilo ,Inicijacije u prva tri stepena su objavljene i stampane za siroku javnost,Vrata loza su otvorena za posete obicnim ljudima ali svi pokusaji otvorenosti i providnosti su neuspesni i clanova je sve manje i manje jer se ljudi plase ze svoju sigurnost pruzrokovanu publikacijama zute stampe i zavetom cutanja.
Masonerija je jedinstvena jer mozes biti hriscanski pop ili izraelski rabaj ili muslimanski hodza a pripadati Masonskom redu ,da svako bez obzira na religiju moze pripadati redu .
Dva pravila moraju da se postuju a to je prvi da verujes u Gospoda Kreatora a drugi da pre nego sto udjes u hram ili lozu ostavis na ispred na njegovom pragu sva politicka i religiozna uverenja i da o njima uopste ne diskutujes dok si unutra.Ali kao i svaki trend i ovaj je izgubio momentum jer se nije branio vec je samo primao udarce,i koliko god da je laz o upraviteljima sveta godila u pocetku steta je dugorocna i ideja okaljana.
Ljudi ce kao i uvek biti u potrazi za nekom konacnom istinom i bogom a od boga ni traga, 
doduse ratova ,bolesti i gladi i ljudi je mnogo vise i doba nevinosti je zavrseno ,
zivot je bas postao kontakt sport,
ali niko coveku ne moze pomoci nego sam covek,
Globalizacija je svetsko priznanje coveka coveku da smo svi ljudi i isti i da svi trebamo ziveti slobodni ,zasticeni istim zakonima bez obzira na misljenja ili pripadnost nekoj grupi ili materjalnu dobrobit.
"Jednaki u ocima zakona"su reci utopije za sada jer politicari i bogati na vrhu mogu da izvrdaju ali za obicne ljude koji nemaju obicnih ljudskih prava globalizacija ce biti blagostanje zasnovano na ravnopravnosti
Cena za produkte,besplatno skolovanje,kvalitetna zdravstvena pomoc ,isti zakon za sve i kvalitetna pravna pomoc.

Ps"Izgleda da sad treba da nosim bedz "Ja Volim Ljude".
I kave veze ima ovaj post sa temom, kakav si doprinos temi dao ?
Poucena iskustvom svih imperija, britanska je uspela da sakrije svoju nazivima koji nece isticati njeno postojanje, i u tome je apsolutno uspela, posto ako niko ne moze da uperi prst u britansku imperiju zbog neceg loseg, nece biti razloga a samim tim ni mogucnosti da se ona unisti.
"Novi Svetski Poredak" je remek delo kamuflaze vladavine britanskog blaga koje je prvo pljackano po celom svetu da bi se zatim mnogostruko uvecalo "legalnim" bankarskim malverzacijama.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Ant.com
... Punk i nacionalizam ...

pa gde to ide zajedno ?!   Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Safari 2.0.172.43
samo nastavite
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Citat

"Svako je kovac svoje sudbine", da li to znaci da ljudi svojom voljom umiru u bolesti i bedi ?
Ljudi biraju svoj zivot i svoju smrt ?

Citat

Normalna stvar da sami odlučujemo,sami svojim (ne)delima stvaramo sebi zapis i tako direktno kreiramo svoj život.
Za sve u životu što nam se dešava sami snosimo odgovornost.
I sam znaš prijatelju moj ,da sve bolesti potiču iz glave.
Ne može niko da stavi nešto u tvoju glavu,a da ti nećeš???
Manipulacijom,koja se sprovodi i u Srbiji,labilni ljudi i osobe bez karaktera,su mahom podložne,svim vidovima bolesti.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: slobadidi

Normalna stvar da sami odlučujemo,sami svojim (ne)delima stvaramo sebi zapis i tako direktno kreiramo svoj život.
Za sve u životu što nam se dešava sami snosimo odgovornost.
I sam znaš prijatelju moj ,da sve bolesti potiču iz glave.
Ne može niko da stavi nešto u tvoju glavu,a da ti nećeš???
Manipulacijom,koja se sprovodi i u Srbiji,labilni ljudi i osobe bez karaktera,su mahom podložne,svim vidovima bolesti.
Ti citiras moja pitanja, ali na njih ne odgovaras, nego ponavljas tu istu frazu ("Svako je kovac svoje sudbine") u razlicitim formama.
Ako je "Svako kovac svoje sudbine", a sudbina pocinje rodjenjem a zavrsava se smrcu, onda to znaci da
svako odredjuje svoje rodjenje, svoju smrt i sve ono sto je izmedju ta dva momenta.
Ti i dalje ne mozes da shvatis kakvu tezinu imaju tvrdnje tipa "Svi ovo, Svi ono.", posto prva osoba koja nije
morala "ovo ili ono" baca tu frazu u kantu za smece.
Kako covek moze da bude kovac DNK strukture koju je nasledio, i koja mu odredjuje sve mogucnosti koje ima ?
Ali da se vratimo na temu. sva Carstva (do sada) koja je Bog stvorio i dao coveku, dao je coveku i njihovo unistenje. NSP je jedinio Carstvo koje covek ne moze da unisti, posto zna da ono postoji, ali ne moze da ga definise i uperi prst u njega, ili mu se suprostavi.
Biblijski, to je Carstvo koje unistava pojava Boga koji ce ga sam unistiti, bez pomoci drugog coveka.
U Danilovom prorocanstvu to je Carstvo koje je sastavljeno od "gvozdja i gline" (Danilo 2)
:44 " A u vreme tih careva Bog će nebeski podignuti carstvo koje se do veka neće rasuti, i to se carstvo neće ostaviti drugom narodu; ono će satrti i ukinuti sva ta carstva, a samo će stajati do veka. "

NSP su ti nevidljivi carevi koje ce licno Bog da satre i time ce satrti sva postojeca carstva.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.