Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:38:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: koji avion treba da nabavi srpska vojna avijacija

Glasanje završeno: 02. Feb 2010, 20:08:51

MIG-35
28.3%  (13)
F-16/18
4.3%  (2)
MIG-I2000
0%  (0)
Chengdu J-10
8.7%  (4)
JAS 39 Gripen
13%  (6)
Dassault Rafale
4.3%  (2)
Sukhoi Su-35
41.3%  (19)
Nesto drugo
0%  (0)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: novi srpski vojni avion  (Pročitano 46892 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mozda je glupo a mozda i niji imam jedno pitanje
Cuo sam da imamo neki projekat koji je zapocet u SFRJ uradjen je avion u verziji 1:1 za isprobavanje aerodinamike  u tuneluuz uz kupovinu ruskih motora posto vidim da ih prodaju iranu i uz kupovinu ruskih radara da mi zavrsimo taj projekat  imacemo nova radna mesta,i mlade naucnike mozemo da zaposlimo da usavrse taj projekat
evo vam izvor tu imate i fotke prednji deo koj sam vedeo mnogo mi lici na MIg 1.44 samo se razlikuje prednji deo nosa ona cev

http://forum.burek.com/index.php/topic,153485.0.html
izvor za prodaju ruskih motora iranu
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.capital.ba%2Frusija-iranu-prodaje-50-mlaznih-motora-za-borbene-avione%2F&ei=UlNDS5fCF8v84Aa5772qCA&usg=AFQjCNHHCO9OyBEHoLUaeoe-5-paSeCszQ&sig2=_soRw8LxEFU4ktdaDc9Vtw

@Herros
manje ce mo raditi oko njih ali kad dodje vreme onda ce mo palacati delovi i odrzavanje ko madjari samo sto madjari imaju vise para nego mi
« Poslednja izmena: 05. Jan 2010, 20:40:36 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia N70
Citat
mozda je glupo a mozda i niji imam jedno pitanje
Cuo sam da imamo neki projekat koji je zapocet u SFRJ uradjen je avion u verziji 1:1 za isprobavanje aerodinamike  u tuneluuz uz kupovinu ruskih motora posto vidim da ih prodaju iranu i uz kupovinu ruskih radara da mi zavrsimo taj projekat  imacemo nova radna mesta,i mlade naucnike mozemo da zaposlimo da usavrse taj projekat
evo vam izvor tu imate i fotke prednji deo koj sam vedeo mnogo mi lici na MIg 1.44 samo se razlikuje prednji deo nosa ona cev

Od kojih para?
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Od kojih para?
a od koih para ce mo mi da kupimo avione???Bolji platiti nasim radnicima pa prave deloveo nego davati drugima blizu pola miliona$ za 12/16 aviona kad mozemo za iste para da napraviom vise aviona i kad nam niko ne odredjuje rokova za planje i da napravimo dva tri godisnje dok isplatimo12/16 aviona drugima mozemo da napraviomo koliko nam treba i jos za izvoz iraku i drugima
« Poslednja izmena: 05. Jan 2010, 16:36:19 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
Nokia N70
Citat
za iste para

Veruj mi ...Da moze,to bi vec bilo uradjeno!
Imao sam podatak koliko je do sada utroseno u taj projekat,koji se zove NOVI AVION.Al sam zaboravio
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
pa valjda je taj projekat zavrsen ili je pri karaju uz malo doradu pa i da roknemo milijardu isplatice nam se od prodaje jer irak bi sigurnno od nas kupio barem dvadeset tridest ako ne i vise jer smo im otpisali dug posto su lastu trazili sigurno bi trazili i ovaj jer ovako i da roknemo pola milijarde na druge avione i da roknemo milijardu na nas i od prodaje barem pola da vratimo mi smo na konju jer za jedan avion potrebne su sve privredne grane tako pravimo i nova radna mesta i pokrecemo industriju i za posledicu ekonomija je na vecem nivou i mozemo pokriti i tih pola milijarde ako dignemo ekonomiju na visi nivo

evo fotke koje uporedjuje nas avion i gripena sem krila sve ostalo im je isto pa mi pada napamet da su ga cornuli od nas a krilo od MIG21

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Untitled 3.jpg
(152.63 KB, 1000x800)
« Poslednja izmena: 05. Jan 2010, 17:26:29 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Prvo nisi pročitao tekst sa linkova koje si poslao, nije avion bio urađen u razmeri 1:1 već kokpit aviona, a prototip nije počeo da se gradi zbog početka rata. Kokpit je dosta sličan onome u Rafalu što govori o tome s kim smo sarađivali na projektu.
Drugo, u ponudi su bili francuski motor SNECMA M88 koji se koristi na avionu Rafale, a opciono bio je ponuđen američki General Electric F404-GE-400 koji pogoni F/A-18 a u to vreme je pogonio i prototip Rafale A dok nije uveden M88.
Da bi danas došli do gotovog proizvoda, bilo bi potrebno ulaganje od nekoliko milijardi dolara, što je za takav avion neisplativo jer bi smo teško našli kupca da bi otplatili razvojne troškove, kao i partnera, svi potencijalni partneri su već uveliko završili ili su pri kraju sopstvenih projekata i oni bi bili samo konkurencija na ionako malom tržištu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Ako treba nekoliko milijardi onda si upavu a i sto se tice saradnika tesko bi ih nasli.To je tad bilo da uzmemo americki sada su bolji i jeftiniji ruski motori jer to je bilo 1989 a posle 20 godina tehnologija se podigla na visi nivo 
a za novi projekat nemamo para znaci ostaje samo kupovina novih aviona
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Iracani su HTELI da ga kupe.Sada ne verujem da  imaju pare za takav avion.Taj avion je i zabajatio.Pre cemo mi kupiti Pak Fa,i F-22,po jedno 400 komada,nego sto ce se ponovo pokrenuti projekat NOVI AVION.Tako da...A mnoge drzave vec razvijaju sopstvene avione,tako da...Dok bi mi to razvili,i sve sto treba,prodje 15 godina...Tadasnja SFRJ je to mogla da izdrzi,a Srbija ne moze!
Tako da....
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Ok koliko ja mogu da primetim cena aviona je niska, Srbija mora naci nacin da kupi odredjeni broj letelica, nije toliko vazna kolicina bitno je da se ne placa drugim drzavama za zastitu vazdusnog prostora. Sve sto je ispod 60 mil eura po avionu je za nas prihvatljivo, imajte u vidu da ako nemamo cime da branimo nebo (pride ne mislim na PVO sisteme) moramo drugima placati za tu uslugu (sto Bf voli da kaze iz dzepova svakog od nas).
Da nisam lupio cifru od 60 mil...

Slovenia pays about 60 million Euros a year to the Italian Air Force for defending Slovenian airspace.

izvor
http://www.scribd.com/doc/10001356/Yugoslavia-4-Air-Force  pogledati stranu 8

Samo za period od 6 godina prostom racunicom se dolazi do cifre od 360 mil evra... i to u slucaju Slovenije koja je kud i kamo manja od Srbije, pa je realno ocekivati da bi zastita Srpskog neba kostala i vise u slucaju unajmljivanja neke druge drzave cije bi vazduhoplovstvo tu zastitu i vrsilo.
Migovi-29 koje trenutno imamo nece moci leteti doveka, nislim da niko u ovoj drzavi ne razmislja o nekom ratu vec samo o prostoj zastiti neba na koju smo obavezni.

sve je to lepo ,samo mi nemamo 60 miliona evra godishnje  Smile Smile

za prosto obezbedjivanje neba u miru je dovoljno imati 5-6 starijih lovaca . u stvari to je danas i sluchaj - nashe nebo "brane" 6-7 ispravnih mig-21 (mig-29 ne lete na tim zadacima ,izgleda da ih cuvaju samo za aero-mitinge  Smile ) .

cena takve minimalne avijacije je mala jer moze da se svede na kupovinu 2-3 polovna aviona na 5 godina i njihov remont . to bi verovatno bili mig-29 ili f-16 iz necijih zaliha . naravno , sa takvom avijacijom je besmisleno planirati odbranu zemlje u ratu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Ok koliko ja mogu da primetim cena aviona je niska, Srbija mora naci nacin da kupi odredjeni broj letelica, nije toliko vazna kolicina bitno je da se ne placa drugim drzavama za zastitu vazdusnog prostora. Sve sto je ispod 60 mil eura po avionu je za nas prihvatljivo, imajte u vidu da ako nemamo cime da branimo nebo (pride ne mislim na PVO sisteme) moramo drugima placati za tu uslugu (sto Bf voli da kaze iz dzepova svakog od nas).
Da nisam lupio cifru od 60 mil...

Slovenia pays about 60 million Euros a year to the Italian Air Force for defending Slovenian airspace.

izvor
http://www.scribd.com/doc/10001356/Yugoslavia-4-Air-Force  pogledati stranu 8

Samo za period od 6 godina prostom racunicom se dolazi do cifre od 360 mil evra... i to u slucaju Slovenije koja je kud i kamo manja od Srbije, pa je realno ocekivati da bi zastita Srpskog neba kostala i vise u slucaju unajmljivanja neke druge drzave cije bi vazduhoplovstvo tu zastitu i vrsilo.
Migovi-29 koje trenutno imamo nece moci leteti doveka, nislim da niko u ovoj drzavi ne razmislja o nekom ratu vec samo o prostoj zastiti neba na koju smo obavezni.

sve je to lepo ,samo mi nemamo 60 miliona evra godishnje  Smile Smile

za prosto obezbedjivanje neba u miru je dovoljno imati 5-6 starijih lovaca . u stvari to je danas i sluchaj - nashe nebo "brane" 6-7 ispravnih mig-21 (mig-29 ne lete na tim zadacima ,izgleda da ih cuvaju samo za aero-mitinge  Smile ) .

cena takve minimalne avijacije je mala jer moze da se svede na kupovinu 2-3 polovna aviona na 5 godina i njihov remont . to bi verovatno bili mig-29 ili f-16 iz necijih zaliha . naravno , sa takvom avijacijom je besmisleno planirati odbranu zemlje u ratu.

Ono sto je Sutanovac svojevremeneo pricao,je da se kupuje oko 16/24 nova aviona.Te price da se kupe 2-3 polovna,nema nista!To niko iole normalan ne kupuje!!!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Sep 2025, 22:38:56
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.