Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 14:39:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: koji avion treba da nabavi srpska vojna avijacija

Glasanje završeno: 02. Feb 2010, 20:08:51

MIG-35
28.3%  (13)
F-16/18
4.3%  (2)
MIG-I2000
0%  (0)
Chengdu J-10
8.7%  (4)
JAS 39 Gripen
13%  (6)
Dassault Rafale
4.3%  (2)
Sukhoi Su-35
41.3%  (19)
Nesto drugo
0%  (0)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: novi srpski vojni avion  (Pročitano 46715 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 6120
pozdrav svim forumasima koj misle da znaju nesto istina je da pri punom forsazu mig 29 moze da bezbedo okrenes tek oko vranja jos treba te vi da me ucite a petnest godina vec letim na migu 21 i na migu29  kad mi je berkut rekao sta pisete ja sam poceo da palcem koliko vas internet i klipovi zaglupljuju trenutno na nasim migovima29 uradjen je kompletni remnt sto je podrazumevalo da se dovede u stanju da leti pod punim forszom jer jet to bio test da vidimo koj avion mozemo da nabavimo u skorije vreme,najverovatnije da ce to biti neki ruski avion jer nemamo para za potpuno obucavanje na americkim avionima i ako se na novim ruskim potpuno razlikuju od nasih migova rusi su nam ponudili besplatno obucavanje pilota sto je monogo bolje nego najbolje rakete vazduh vazduh jer za sta ce nam rakete ako su avioni prizemljeni i ako trebamo jos i pilote da finsiramo nemojte pogresno da svatite ali bez raketa ne moze ali prvo piloti pa onda rakete.
po racunici naseg operatvnog centra neko vas je slagao da je vecina za gripena gripen mozda uopste se nece naci na tenderu iz razloga skupog odrzavanja jer i za to treba obucavati mehanicare a to nije jeftino a gripen iskreno ima i najskuplje delove u svojo generaciji,velika verovatnoca da ce to da budu ruski avioni i to MIG29 novije varijante polovne i nove posto ce se najverovatnije desiti da ce mo uzeti 32 polovna miga 29 za neke sitne para i 12-16 aviona Su35 ili Mig35(ako prodje tender)F16 nov je preskup a amerikanci nam nece dati neki dobar polovnjak nego ce nam ponuditi nesto puput hrvatima
pozdrav iz oprativno centra batajnica ovo su neki nasi planovi za nabavku aviona za sada ako ne dodje do politickog pritiska de se promeni odluka ako se to desi osta smo mi bez ruskih polovnjaka

a reci mi koliko je to u milijardama koje namamo ako nije tajna... posto ste se bavili vidim zeljama... recimi ti koliko to kosta u realnosti?!!
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
da ne mucim drugara ja cu ti ogovoriti na to pitanje SU35 =35mil$po komadu
http://www.google.com/url?q=http://www.mycity-military.com/Avijacija-i-PVO/cena-avio-tehnike.html&ei=IcRAS4-fO5Kl4QbyvICqCA&sa=X&oi=forum_cluster&resnum=2&ct=result&cd=3&ved=0CBcQrAIoAjAB&usg=AFQjCNFUpcxWcBR4eifM1BWAvKTo_sQwlg
mig 35=38.5mil$
http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.mycity-military.com%2FAvijacija-i-PVO%2FMIG-35_3.html&ei=0sZAS73CGoeI4Qbfw72qCA&usg=AFQjCNGr1tUATcK6h3uaW6tge9Mxxw-gbA&sig2=g2Yy16VjN4aMqjSmhM6N1Q
ovo su ti dokazi sa drugih foruma a zamoli cu druga ako sam pogresio da me ispravi
SU35+MIG29:35mil$*12(16)+(1$*32)=420mil$(560mil$)+32$=420000032$(5600000032$)
MIG35+MIG29:38.5*12(16)+(1$*32)=462mil$(616mil$)+32$=4620000032$(6160000032$)
ako bi se ulizivali rusima migovi 29 bi otprilike toliko kostali a mozemo i tim ulizivanjem da spustimo cenu i su35 i migu35

@bf_109_g_6
brate vidim da si mnogo ali mnogo pametan i skidam kapu samo vo da ti kazem pogledaj malo naprimer vikipediju
nas Mig29 leti brzinom  od 2450km/h=2.25maha
 http://www.google.com/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=2&ved=0CA4QFjAB&url=http%3A%2F%2Fsr.wikipedia.org%2Fwiki%2F%25D0%259C%25D0%25B8%25D0%2593-29&ei=98lAS-nYIZC34gbk2ISPAg&usg=AFQjCNEUFqZEIizBDZBmYjKlXR9ahENWDw&sig2=6zAtMiiz7kAWWcvoRKkO4Q
ovo ti je na srpskom a evo ti sad originalant vikipedie na engleskom gde ti je brzina pretvorena u mah
http://en.wikipedia.org/wiki/Mikoyan_MiG-29

« Poslednja izmena: 03. Jan 2010, 18:06:34 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko uci znace,ko krade imace.

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Iskreno...Sumnjam da  mozemo da kupimo Su-35BM.
To ni rusi nisu sigurni da ce kupiti,a ne mi.msm da je to preskup avion.
Su-30MKS(Srpska verzija Smile Smile Smile )mi je skroz ok varijanta.
Vise volim Rusko RV nego zapadno(F-16,itd)...

Ovo MiG I2000,F-35 izgleda da jedino Su47Berkut  veruje da moze da se kupi.S tim sto MiG-I2000 i ne postoji...Msm daj..Sidji malo do zemlje.Nije realnost lepa,al jbg...

Msm da je ovo omasena tema...Ovo je vise za zelje,cestitke,pozdravi...
Ako bi mogli da kupimo Su-30,to bi prosto bilo sjajno.

Citat
a petnest godina vec letim na migu 21 i na migu29

To je neopevana glupost.Ti da si pilot,ti ne bi to pisao.
Tvoji psotovi u vezi pak fa,i "letecem s400" samo potvrdjuju tvoje neznanje.
Te price pilot sam na mig 21 i  mig 29 su suplje kao rupa bez dna!!!
IP sačuvana
social share
Ljudska glupost nema granice!

Na svedskoj motornoj testeri:
"Ne pokusavajte da zaustavite testeru rukama ili genitalijama."

-Na decijem kostimu "Supermen":
"Nosenje ovog kostima vam ne daje moc da letite.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6

To je neopevana glupost.Ti da si pilot,ti ne bi to pisao.
Tvoji psotovi u vezi pak fa,i "letecem s400" samo potvrdjuju tvoje neznanje.
Te price pilot sam na mig 21 i  mig 29 su suplje kao rupa bez dna!!!

ja nisam pilot jos sam u srednjoj uporedjenj da je pak fa leteci S 400 nije moje nego sam ga skinuo sa ruskog foruma
sasa92 sto se tice pilotiranja imam kucnog prijatelja koj leti na migu21 i na migu29vec 15 godina pa sam ga iskoristio da dokazem da ima neupocenah u mig29 posto su rekli da je glupos da mu trebe prosto do vranja da se bezbedno okrene ali dobro taj jos ne veruje jos pa ne verujke da razvija 2.25 maha a to mu u svim TT podacima o mig 29 koj mi imamo.

sto se tice miga I2000 tu priznajm da sam se zeznu jer nisam dobro preveo sa ruskog pa sam do juce mislio da ce do 2015uci u upotrebu u ruskoj vojsci.
sto se tice su35 verjem da ce mo moci da ga kupimo jer moramo i mi imati neku jacu zastitu od V generacije aviona mi ne pricamo za  sad vec za buducnos verujem da ce mo moci do 2011/2012 ako smo mi mogli rusima da prodamo Nis za male pare mogu i oni nama da prodaju Su35 jeftinije nego sto mu je cena naravno uz malo slihtanja....
« Poslednja izmena: 03. Jan 2010, 19:09:57 od Su47Berkut »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Aman covece..Koji crni MiG I2000??
O njemu samo ti pricas.Za ruse je on zavrsena priva.Samo pominjes neki aero magazin.Pa reci koji je to magazin.Da vidimo da li to tako pise.onda pomi njes neke majore,pilota.Reci njihova imena i prezimena.A ne neki major,neki tip,je tako rekao,i to je 100% tako,ali ne smem da kazem ko je on.
U tvoja baljezganja niko ne veruje,sem mozda tebe.A ti ako verujes u MiG I2000,da mi mozemo da kupimo F-35,Pak Fa,i kojekakve gluposti,ti stvarno treba da se lecis!
« Poslednja izmena: 03. Jan 2010, 18:59:49 od sasa92 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Aman covece..Koji crni MiG I2000??
O njemu samo ti pricas.Za ruse je on zavrsena priva.Samo pominjes neki aero magazin.Pa reci koji je to magazin.Da vidimo da li to tako pise.onda pomi njes neke majore,pilota.Reci njihova imena i prezimena.A ne neki major,neki tip,je tako rekao,i to je 100% tako,ali ne smem da kazem ko je on.
U tvoja baljezganja niko ne veruje,sem mozda tebe.A ti ako verujes u MiG I2000,da mi mozemo da kupimo F-35,Pak Fa,i kojekakve gluposti,ti stvarno treba da se lecis!
brate znas li da citas li ne lepo sam ti napiso da sam se zeznuo u prevodu sa ruskog sto se tice I2000
sto se tice f35 nism znao sta vise da stviom  od americkih da ne ispadne da samu ruske avione stavljam
sto se tice pak fa to je bio primer za jenomotorac ali nigde nisam stavio da ce mo ga mi kupiti
ime majora koj mi je rekao za ovo i koj je pisao ono za nabavku on nije moje ime reko tako da necu ni ja njegovo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
sasa92 sto se tice pilotiranja imam kucnog prijatelja koj leti na migu21 i na migu29vec 15 godina pa sam ga iskoristio da dokazem da ima neupocenah u mig29 posto su rekli da je glupos da mu trebe prosto do vranja da se bezbedno okrene ali dobro taj jos ne veruje jos pa ne verujke da razvija 2.25 maha a to mu u svim TT podacima o mig 29 koj mi imamo.

jel znas ti ko je Milenko Pavlovic??Znas da je poginuo 99' u MiG-29, iznad valjeva,da nije on treba da poleti,i ono sto zna sira javnost.E pa vidis,ja sam njega znao.Te price da imas prijatelja pilota,marsovce,ja u to ne verujem.Msm da bi te on mnogoooo vise naucio...

Citat
sto se tice su35 verjem da ce mo moci da ga kupimo jer moramo i mi imati neku jacu zastitu od V generacije aviona mi ne pricamo za  sad vec za buducnos verujem da ce mo moci do 2011/2012 ako smo mi mogli rusima da prodamo Nis za male pare mogu i oni nama da prodaju Su35 jeftinije nego sto mu je cena naravno uz malo slihtanja....

Sto se tice Su-35Bm,NIS-a,brace Rusa.Njih apsolutno boli uvo za nas NIS,za Srbiju,i za nase retardirane zelje za Su-35BM.
Ne pada im na pamet da avionu koji ima te sposobnosti ,da samo zbog nas spuste cenu.Mozda bude ona prica.Realna cena je 80 miliona $,oni nama kazu da je realna 150 mil$,a nama ce zbog NIS,a i kojekakvih kumstava da  daju za 120 mil $.
Lupio sam sad cifre.

Ako kupimo Su-30,bice vise nego savrseno.

To sto ti pricas da bi se mi odbranili od aviona 5. generacije.

1.Mi od tih aviona ne moze da se odbranimo jer nemamo cima.
2.I da kupimo Su-35BM,ne mozemo kupiti 2400 komada,neko max 12,ili ne daj boze 16.
To ce  50 F-22 da poskida kao ja komarca kad mu zalepim creva za zid u svojoj sobi!
3.Mi nemamo S-300,a o S-400 i da ne pricam.
Sve to i mnogoooo vise je potrebno za obaranje aviona 5 generacije.
4.Cisto sumnjam da cemo mi ratovati vise sa zapadom,posto im se uvlacimo samo tako.Do krajnika smo dosli,a kranuli iz guze...

Citat
brate znas li da citas li ne lepo sam ti napiso da sam se zeznuo u prevodu sa ruskog sto se tice I2000

Ne znam da citam.Ja samo gledam slike,i na osnovu toga zakljucujem o cemu se radi,kao kad imas 5 godina,a svi u kuci gledaju neki film,pa kao i ti gledas taj film!E tako i ja...
Kao sto si vec primetio,postovao sam pre nego sto si ti izmeni osvoj post,tako da....Ne znam ja unapred sta ces ti na napises,i kako si se ti zeznuo!

Citat
ime majora koj mi je rekao za ovo i koj je pisao ono za nabavku on nije moje ime reko tako da necu ni ja njegovo

Kad bi se gadjali tramvajma! Smile
« Poslednja izmena: 03. Jan 2010, 19:30:30 od sasa92 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
pa koliko ja vidim prvo si t postavio i pa ja pa ti stvarno naznam kako je kod tebe kod mene je ovako
izvini ko je napiso da ce mo mi kupovati SU35Bm celo vreme se prica o Su35 koj je jeftiniji

odbrane od pete generacije mi mozemo jedino sa zemlje da se branimo ali tek kad skupiomo para da kupimo dobre PVO sisteme

to si upravu za uvlacenje ali bi nam trebali da zaplasimo ove balkanske zemlje koliko toliko

tebi svaka cast sto si znao tako hrbrog i dobrog pilota ovog kog ja znam on vise nije profesionalni pilot sada je test pilot u operativnom centru jos koju godinu i treba ce da ga penzionisu pa ce on poceti da se bavi po forumima za sada nice da ga otkrivam

sto se tice slihtanja rusim da im prodamo JATili nesto slisno da im dopustimo otvaranje baza na nasoj teritoriji dobicemo ih za sitne pare
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol
Poruke 4294
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.16
mob
Nokia N70
Citat
odbrane od pete generacije mi mozemo jedino sa zemlje da se branimo

Mozda sa S-300.A mi tih para nemamo!

Citat
sto se tice slihtanja rusim da im prodamo JATili nesto slisno da im dopustimo otvaranje baza na nasoj teritoriji dobicemo ih za sitne pare

Nema leba da oni nama to daju jeftinije.Ako nam daju jeftinije,onda ko zna sta smo dobili!

Citat
izvini ko je napiso da ce mo mi kupovati SU35Bm celo vreme se prica o Su35 koj je jeftiniji

Ako vec kupujemo avion,daj da kupimo dobar,a ne ono sto niko nece.Veruj mi,ne bi oni pravili BM verziju da je obican Su-35 valjao!
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mi za S300 kad smo imali para nisamo ga kupili i tako mogli da izbegnemo unistavanje ljuckih zivota,infrastrukturei avijacije ali nismopa sa mozemo da placemo za njim a i onih 180 ljudi koj su se za dzabe obucavali za taj sistem kad ga nikad nece vise videti

neznam mozda oce a mozda nece nak nam oni daju barem migove 29 jeftino pa ce biti dobro

za te avione ni rusija nema para ili ne zeli da ih nabavlja u nekom velikom broju samo 48 i to poslednji 2011koliko me secane sluzi ali nisam siguran
da je SU35 mnogo dobar nebi pravili rusi SU35bm ali po meni bolje da kupimo SU35 nego sto si ti napiso SU30 ipak je izmedju ta dva aviona bolji su35
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Sep 2025, 14:39:32
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.