Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi programi i igre za Android - predstavljanje  (Pročitano 290303 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia Lumia 1020
Probajte i mkv Smile
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
HTC Desire + Nok.E61
evo moji testovi, sta sam imao pri ruci...

MKV
audio: Vorbis 44100Hz@2ch
video: h264 1264x704
file: matroska
fps: 5-6

AVI
audio: mp3
video: mpeg4 1280x720@?Kbps
file: avi
fps: 10-12 fps

ASF
audio: wmav2
video: wmv3 1280 x 720@4995Kbps
file: asf
fps: 7-8

ASF
audio: wmav2
video: wmv3 720 x 404@1367Kbps
file: asf
fps: 17-18-19
« Poslednja izmena: 17. Jun 2010, 03:19:56 od misabgd »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia Lumia 1020
Znači neupotrebljivo je za HD video. Dobro, bez HDMI-a nije ni bitno.
IP sačuvana
social share
Стање је веома критично.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
HTC Desire + Nok.E61
pa iskreno, ne kapiram bas poentu HDMI-ja na telefonu, kao ni HD videa.
Gde ima TV, ima i neki player, ko bi pametan pustao filmove sa telefona Smiley

Poslovnu prezentaciju niko pametan ne bi drzao preko telefona takodje...

HD video snimljen telefonom, na tako malom chipu, jos dugo vremena nece biti nesto vredno HDMI interfejsa...
Mislim da je mogucnost manje vise tecne reprodukcije native rezolucije dovoljna prednost Desire-a. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia Lumia 1020
Gde ima TV, ima i neki player, ko bi pametan pustao filmove sa telefona Smiley
Ne znam odakle ti to Smiley Blu ray plejeri su skupi, a ni oni čak većinom ne puštaju mkv fajlove koji postaju standard za hd video. Napisah negde da sam razmišljao o uzimanju laptopa samo zbog toga, da bih nesmetano puštao hd fajlove na velikom televizoru...ovako samo treba da sačekam da se ova funkcija ustali u telefonima. Drugo, ako ne kapiraš poentu hdmi-a, verovatno ne kapiraš ni poentu video out-a? A mnogo je zgodno da ti je "plejer" zapravo nešto tako malo kao telefon, i da sadržaje sa njega možeš da puštaš gde god da odeš. Bar sam ja to često koristio, ne znam dal ljudi inače kače telefone na tv. Pošto su sad sve prisutniji hd televizori, logično je da se uz običan video out doda i hdmi port.

HD video snimljen telefonom, na tako malom chipu, jos dugo vremena nece biti nesto vredno HDMI interfejsa...
Ovo je druga stvar, i tu si u pravu, mada će nokia n8 imati najveći senzor(fizički, po veličini) ugrađen u mobilne telefone i verujem da će kvalitet biti prilično dobar.
No, skrenuh s teme Smile
IP sačuvana
social share
Стање је веома критично.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
HTC Desire + Nok.E61
PA nisu ni BR playeri vise skupi toliko, ali sto ih kupovati uopste kod nas!

Imas vec WD Live recimo koji uopste nije skup, pa onda neki mali HTPC, poput Zotac-a http://www.hellas.rs/index.php?action=opis&q=6155 ili jednostavno neki jeftin PC sa HD 5450 ili nekom slicnom jeftinom grafickom, koja podrzava HD akceleraciju.

Sve to kazem, jer nisam siguran da ce telefoni u dogledno vreme biti dovoljno snazni da poguraju cak i 720p a da ne potrose bateriju za pola sata, kao i da se za to vreme ne istope! Pa meni se Desire pristojno ugreje od samog surfa, mogu misliti sta bi mu se desilo posle jedne "filmske" sesije...

Zato mi i nije jasno sto toliko potencirate taj HDMI out i 720p na telefonima!
Dovoljno je da tom nekome prebacis fajl, ili da ga recimo TV preko Wi-Fi-ja direktno vuce iz memorije/sd kartice telefona, ali da se u TV-u odvija dekodiranje...
« Poslednja izmena: 19. Jun 2010, 17:03:53 od misabgd »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia Lumia 1020
Ti pretpostavljaš da tamo gde bude hdtv ima i hd plejer ili da taj tv ima wifi, a ja se na to ne bih oslonio Smiley Obično je tu samo dvd plejer bez hard diska i usb porta. Ovako se ne oslanjaš na to koji je uređaj uz televizor i da li će podržavati tip fajlova koji donosiš. Govorim o putovanjima ili kad ideš kod nekog da gledate film...
Ja izvučem bar 3 sata gledanja videa na telefonu, istina to je scale up-ovan QVGA, ali telefon i dalje dekodira video veće rezolucije... A to je n86 koji ima slabiji procesor i nema grafički čip za razliku od n8...
U krajnjem slučaju mogu da povučem argument: ako smo već od telefona napravili muzički plejer, fotoaparat, internet pregledač, navigacijski uređaj, zašto ga ne bismo koristili i kao video plejer?  Smile

Ne znam koja je tema adekvatna, ali evetualna dalja diskusija na primer ovde: http://forum.burek.com/gledanje-filmova-video-klipova-na-mobilnom-telefonu-i-potrebni-plejeri-t175956.210.html Smiley

Imas vec WD Live recimo koji uopste nije skup, pa onda neki mali HTPC, poput Zotac-a http://www.hellas.rs/index.php?action=opis&q=6155 ili jednostavno neki jeftin PC sa HD 5450 ili nekom slicnom jeftinom grafickom, koja podrzava HD akceleraciju.
Interesantni uređaji, dao si mi temu za razmišljanje Smiley
IP sačuvana
social share
Стање је веома критично.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
HTC Desire + Nok.E61
Vecina novijih TV-a ima opciju da pusta i video sa USB sticka, mahom format ili titl moze da bude preoblem, mada ih vecina podrzava i .mkv, dok LG recimo ima cak i opciju da podesis kasnjenje titla, pa ni sinhornizacija nije problem vise...
Sta znam, mislim da je HDMI koristan najvise da se odgleda ono sto je snimljeno telefonom...

Mislim da ovo nije off topic, jer ti sustinski nekog ko je neuk, odvracas od gotovo savrsenog telefona, koji je i odlican video player zbog necega sto po meni i nije toliko bitno... a covek moze da pomisli da postoji drugi telefon koji pusta 720p preko HDMI, samo to kazem, necu se dalje objasnjavati Smiley
« Poslednja izmena: 19. Jun 2010, 19:38:43 od misabgd »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia Lumia 1020
Nisam bio svestan da je priča i dalje bila vezana za desire Smile
Samo sam rekao da bez hdmi-a ni ne vredi reprodukovanje hd videa na telefonu (što je tačno Smiley ), nisam ništa drugo hteo time da sugerišem. Druga je stvar što mene možda odvraća nedostatak ove funkcije (kao i npr. tastature) od ovog telefona, ali nemam nameru nikoga da ubeđujem da ga ne kupuje, svako zna šta mu odgovara Wink
Sad sam gledao i većini televizora usb i dalje služi samo za puštanje slika i muzike (kao i kod mene). Mada će to verovatno u skorije vreme da se dosta promeni.
IP sačuvana
social share
Стање је веома критично.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 220
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
HTC Desire + Nok.E61
Ne mogu vise da editujem svoj post u vezi "RockPlayerBase player, AVI, MKV, DIVX and RMVB for Android", ali moderatori mogu da spoje ovo sa mojom porukom #131.

Dakle, skinuo sam potpuno free konvertor sa ove adrese, http://www.pcfreetime.com zove se Format Factory, ako je poznat, ja nisam cuo za njega jer se ne bavim time. (amaterskim videom)
Konvertovao sam Lost in Translation, BR rip, MKV, duzine sat i 40-ak minuta, za oko sat i po u HTC 480 X 800 WVGA h264 template koji postoji u tom programu.
Gotov fajl je oko 650 mega "tezine" i bitaze oko 1000.

Video je u native aplikaciji (photos) perfektan, fluidan, savrseno radi, dok u RockPlayer-u radi sa 17-19 fps i ponekad uzgubi sinhronitet.

Prema tome, po meni, konverzija se za sada i te kako isplati.

Kvalitet videa, rezolujcija, kolicina detalja, sve je zaista fantasticno, a posebno kod native video player aplikacije, gde dolazi do izrazaja fluidnost, tj. konzistentan frame rate!
Naravoucenije, po meni, za preskociti dok player ne izadje iz beta faze.... Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 ... 55
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.