Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нови притисци на СПЦ у Црној Гори: зашто Србија ћути?  (Pročitano 7012 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
С којим циљем си поставио овај текст?

Pa pročitaj prethodnih par stranica, pisali smo o crkvi, njenom položaju i drugim stvarima vezanim za to, priznajem da smo se malo odmakli od teme, ali je rasprava bili prilično korektna za razliku od nekih drugih ja nisam video vredjanja. U svakom slučaju dosta dobrih argumenata i kvalitetnih učesnika, pa reko da na kraju završimo sa jednim malo manje ozbiljnim tekstom, ipak da se ljudi opuste  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

De profundis clamavi ad te,Domine!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2727
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Poenta je da ne mora uvek ono što je kanonski ispravno, kao što je recimo prelazak neke eparhije ili kompletne egzarhije pod "stranu" jurisdikciju, da bude i pravedno.
Људски,чисто људски фактор и чисто људска мерила,без присуства Духа Светог у виду Црквене свести код оних који себе називају "слугама Живога Бога", никада неће имати истину у себи и неће Истина (Христос) бити са њима! Канонско је увек исправно (док Света Црква саборно,у "кинонији" са осталим сестринским Црквама не одлучи другачије,тј.док не доведе можда до промене одређених канона који нису догматског карактера...тако нешто је могуће),а то што су у историји постојали и постоје и данас они који желе насилно да преустројавају непреустројиво,да се у Цркви сатански понашају и опходе према Њој самој,да уместо Христа Првосвештеника,политика буде суштински покретач њиховог унутарцрквеног бића...Содома и Гомора,ће боље проћи на Страшном Суду од таквих! Међутим,као што је Господ безброј пута показао и доказао у историји...облачак су,проћи ће брзо,и пепео њихов расуће се на 4 стране света,да ни трага од расколника и њиховог пакленог духа не остане! Дај Боже да се покају и врате у окриље Мајке Цркве,јер Она тугује и моли своје заблудело чедо да се врати,али ако то не ураде већ тврдоврато,сатански задојено,остану у овој погибли над погиблима (раскол),биће,на жалост, "плач и шкргут зуба кроз вечност".Амин!
« Poslednja izmena: 22. Jan 2009, 10:16:22 od bulajka »
IP sačuvana
social share

Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети.
               (блажени Јосиф Вријеније)

Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Ова тема је показала колико су Срби застранили у последњих 60-70 година. И што је најгоре тај тренд се наставља. Одричемо се Бога свога, и традиција којима мало који народ на свету може да се похвали! Епитет "небески народ" који су наши претци заслужили искрено и часно полажући животе своје за крст и веру, сада газимо и пљујемо по њему, чак неки имају образа да се томе подсмевају! Брука и срамота од костију што осташе на Косову и у мору Јонском. Историју, којој се други диве, ми сада каљамо. Постали смо најгора генерација коју је Србија икад имала!

PS. Булајка, добро јутро.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
@bulajka

a šta ako crkva počne da, kako ti kažeš one који желе насилно да преустројавају непреустројиво,да се у Цркви сатански понашају и опходе према Њој самој,да уместо Христа Првосвештеника,политика буде суштински покретач њиховог унутарцрквеног бића, e šta ako crkva takve postavi za svece i mitropolite? Evo ja imam taj problem i ne znam šta da radim, moja crkva je to uradila

Citat
Ова тема је показала колико су Срби застранили у последњих 60-70 година. И што је најгоре тај тренд се наставља. Одричемо се Бога свога, и традиција којима мало који народ на свету може да се похвали! Епитет "небески народ" који су наши претци заслужили искрено и часно полажући животе своје за крст и веру, сада газимо и пљујемо по њему, чак неки имају образа да се томе подсмевају! Брука и срамота од костију што осташе на Косову и у мору Јонском. Историју, којој се други диве, ми сада каљамо. Постали смо најгора генерација коју је Србија икад имала!

Ovo kada čitam mogu da steknem utisak da mi imamo gotovo jedinstvenu tradiciju, da smo nebeski narod, da smo u najvećim bitkama ginuli za svoj krst, da se neko tome podsmeva, da nam istorija ima u većini samo svetle "junačke" momente. E naravno problem je što to nije tačno.

Tradicija naša je slična sa tradicijama kod drugih. I to po svemu - starim pesmama, postupcima iz prošlosti "kojih se sećamo" i mnogo čemu drugom. Naravno ima i lepih i ružnih tradicija, a najbolja slika ta dva je božić. Mi, kao i drugi, imamo i lepih i ružnih dogadjaja tokom istorije koje smo na božić upražnjavali

To sa nebeskim narodom je priča koja nije starija od možda 20 godina. Mrzi me sve da objašnjavam ali priča o nebu je jedna eshatološka vizija iz biblije koju su ovde neki pogrešno razumeli i preneli kao nekakvu priču o nebeskom srpskom narodu.

Takodje oko naših predaka koji su se borili za krst. Pa čovek bi pomislio da je recimo prvi srpski ustanak bio sastavljen samo od popova koji su bili pokretač svega - što naravno nije istina

A o junačkim momentima, dovoljno je da se zapitate, zbog čega su recimo za nas veći junaci Miloš Obilić i Knez Lazar, nego Marko Kraljević?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
da mi imamo gotovo jedinstvenu tradiciju
Који ми?

A o junačkim momentima, dovoljno je da se zapitate, zbog čega su recimo za nas veći junaci Miloš Obilić i Knez Lazar, nego Marko Kraljević?
Одакле ти ово?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
da mi imamo gotovo jedinstvenu tradiciju
Који ми?
Одакле ти ово?

1. Mi Srbi
2. Pa više su nam se na glavu popeli sa Lazarovim zavetom i sa junaštvom Obilića i izdajom Brankovića, u krajnjem slučaju mnogo, mnogo se više pominju nego Marko Kraljević
« Poslednja izmena: 22. Jan 2009, 14:58:11 od klićo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Па ако се помињу више то не значи да су већи јунаци. Свашта!

Значи није тачно да
mi (СРБИ) imamo gotovo jedinstvenu tradiciju, da smo nebeski narod, da smo u najvećim bitkama ginuli za svoj krst, da se neko tome podsmeva, da nam istorija ima u većini samo svetle "junačke" momente.
ОК, а шта ту није тачно?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Па ако се помињу више то не значи да су већи јунаци. Свашта!

Dobro, dobro, ali se svakako pominju više i više se pozivaju na njih to ne može niko da mi ospori

Citat
ОК, а шта ту није тачно?

Ovo kada čitam mogu da steknem utisak da mi imamo gotovo jedinstvenu tradiciju, da smo nebeski narod, da smo u najvećim bitkama ginuli za svoj krst, da se neko tome podsmeva, da nam istorija ima u većini samo svetle "junačke" momente. E naravno problem je što to nije tačno.

Tradicija naša je [b]slična sa tradicijama kod drugih
. I to po svemu - starim pesmama, postupcima iz prošlosti "kojih se sećamo" i mnogo čemu drugom. Naravno ima i lepih i ružnih tradicija, a najbolja slika ta dva je božić. Mi, kao i drugi, imamo i lepih i ružnih dogadjaja tokom istorije koje smo na božić upražnjavali

To sa nebeskim narodom je priča koja nije starija od možda 20 godina. Mrzi me sve da objašnjavam ali priča o nebu je jedna eshatološka vizija iz biblije koju su ovde neki pogrešno razumeli i preneli kao nekakvu priču o nebeskom srpskom narodu.

Takodje oko naših predaka koji su se borili za krst. Pa čovek bi pomislio da je recimo prvi srpski ustanak bio sastavljen samo od popova koji su bili pokretač svega - što naravno nije istina

A o junačkim momentima, dovoljno je da se zapitate, zbog čega su recimo za nas veći junaci Miloš Obilić i Knez Lazar, nego Marko Kraljević?[/b]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Изгледа сам превидео ово "јединствену". Ал нема везе, не кажем ја да смо ми најбољи. Ал да имамо историју за поштовање - имамо! Чак нам се и други диве... А оно што сам написао је да сада својим понашањем и одлукама (као народ) нисмо достојни те историје и да треба да се стидимо себе самих што је могуће више!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Изгледа сам превидео ово "јединствену". Ал нема везе, не кажем ја да смо ми најбољи. Ал да имамо историју за поштовање - имамо! Чак нам се и други диве... А оно што сам написао је да сада својим понашањем и одлукама (као народ) нисмо достојни те историје и да треба да се стидимо себе самих што је могуће више!

Dobro, ali navedi šta iz istorije jer sagledati istoriju u celini... Pa bilo je svega, i dobrog i lošeg
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.