Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 21:30:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 126 127 129 130 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi predlog „Severna Makedonija”  (Pročitano 154054 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Брате Никола, па што ме не зовеш на тему?  Smile

Јој не знам одакле да почнем...

Капирам само да сви фрљају са појмовима и раздобљима као да се ради о дељењеу слаткиша а не о историјској расправи...

Неки у средњем веку траже националне државе и владаре, а други у модерно доба пропаганде, освајања и притисака траже легитимне пописе и изјашњавања...  Smile

Неки су мало наци настројени па им сметају сви црнпурасти људи  Smile а неки тврде да је средњевековно власништво над земљом у ствари истина о пореклу...

Бугарска се некада простирала до Рашке а Београд је био у склопу Охридске архиепископије... Значи ли то да су Срби источно од Мораве Бугари у ствари... Неееееее  Smile

Један савет за све... Немојте у доба средњег века тражити доказе о постојању македонске националне државе...  Smile
Поред Бугара и Срба ту је постојао још један мало јачи играч... Ромејско царство! Царство које је десетинама пута давало и ускраћивало право на државу Србима и Бугарима...

Одговор по мени треба тражити у томе ко је насељавао Балкан у склопу саме Византије... Пре Бугарских татара освајача ту се у више извора спомињу неки Срби и људи блиски Србима...  Smile

Једини је проблем што већина људи те Србе гледа као ове данас...  Smile
Данашњи Срби су само бедни избљувак и парченце тих средњевековних Срба...

И још једно, Вукова реформа српског језика је нас унаказила, али то је све део једне шире приче о југословенству и савезништву са западним рођацима које нас је скупо коштало...  Smile

« Poslednja izmena: 23. Nov 2009, 15:01:33 od Feanor11985 »
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Па брате Никола нема те нешто по форуму Smile Боља је била она расправа на Историји, ово овде је спрдња, расправљање са титољубима и великосрбима тврдоглавости реда букве..
Доказују да су Македонци Срби тако што се Србија простирала до Пелопонеза и тако што Македонци у Србији имају слабу националну свест Smile

А ионако је офтопик све ово, ал ја замолио Расима да остави да бар има нека иоле смисленија расправа на Политици пошто је подфорум липсао тотално Smile

Међутим ништа од смисла и од расправе, дошао Земунац и убио их са 2 мало опширнија поста Smile
« Poslednja izmena: 23. Nov 2009, 15:23:27 od EmptyClip »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Samsung 
Turci su u svojim defterima pravoslavni  narod u Bosni, Hercegovini, Kosovu i Srbiji uvek popisivali kao "srpski milet" (sirp milleti), baš bih voleo da vidim popis pravoslavaca u Bitoljskom (Monastir) vilajetu i Solunskom (Selanik) vijaletu.

Ova dva vijaleta (Bitoljski i Solunski) zauzimaju teritoriju Makedonije (ne samo Vardarske nego i Egejske), osim najsevernijih delova oko Skoplja, koji su bili deo Kosovskog vijaleta (čak je Skoplje bilo sedište Kosovskog vijaleta).

Нешто сам раније о томе читао, да би видео однос Грка и Словена пре балканских ратова.

Углавном моће послужити и за ово. Smile Ако нађем поставићу.

Из сећања, знам да се сигурно никакви Срби нису спомињали у солунској области. Тамо је било Грка (већинси народ), Турака (увек ме је занимало да ли су то прави или су и Грци имали своје потурице Smile), Бугара, Јевреја, Шиптара. Цинцари су бележени као Грци, а ваљда су их касније уписивали као посебне.

У вилајету Манастир је мање-више све било исто, кад се набрајају народи, док је њихова бројност ту наравно другачија. Можда је и имало Срба, али да су у икаквом значајнијем броју, упамтио бих то.
« Poslednja izmena: 24. Nov 2009, 02:45:41 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Qtek 小米
Citat
Па ја сам ти лепо рекао да је то природна појава да се у пограничним пределима језици мешају (не свуда али често). И ао Македонци говоре српски, иди у источну Македонију и ако разумеш било шта од тог српског свака ти част!
Ма пусти бре источну Македонију, ја ти лепо кажем да по твом мишљењу данашњи југ Србије не прича српским језиком, ја сматрам да није тако и да је данас Куманово више српски град него Приштина, у том смислу да би се доста лакше интегрисао у Србију.
И какви су то бре Македонци када славе славе које су исте као и наше. То није бугарска традиција, чак ни руска.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
ја ти лепо кажем да по твом мишљењу данашњи југ Србије не прича српским језиком
Ти ми кажеш шта ја мислим? Smile Батали ти то, него пробај да скапираш то да је у пограничном пределу језик измешан Smile

данас Куманово више српски град него Приштина
Јесте, слажем се.

И какви су то бре Македонци када славе славе које су исте као и наше. То није бугарска традиција, чак ни руска.
А што да не славе? Ено и у Охриду људи славе славу. Јел то српски град? Или рецимо Ђевђелија?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
Мислим да Гамби циља на то да су славе чисто српска традиција,и ничија друга.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
И онда рецимо Срби завладали Мауританијом и после 500 година се повукли а Мауританци преузели тај обичај и сад славе славу. Јел су они због тога Срби?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
И онда рецимо Срби завладали Мауританијом и после 500 година се повукли а Мауританци преузели тај обичај и сад славе славу. Јел су они због тога Срби?

Реално не,али ми Македонију нисмо држали ни 30 година  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Како бре ни 30 година, држали смо је доста дуго. Наш утицај је тамо постојао до распада Југе.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
SonyEricsson k530i
Како бре ни 30 година, држали смо је доста дуго. Наш утицај је тамо постојао до распада Југе.

Хм,комунисти се баш нису бавили промовисањем слава од '45 па на даље  Smile.Ако је објективно постојао период ''србизације'' то би било 1913-1941,са изузетком пар година окупације током ПСРа.

Било како било,називати све Македонце Србима је дефинитивно претерано.Порекло више и није тако важно,што се види лепо на примеру наше отуђене ''браће''(а истовремено највећих крвника).Они себе не сматрају Србима и то је то.Сад што се сматрају потомцима Александра Македонског опет је смешно,али добро.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 126 127 129 130 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 21:30:27
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.