Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 09:42:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 118 119 121 122 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi predlog „Severna Makedonija”  (Pročitano 153638 puta)
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
али за почетак, ево из Милошевог текста -

1886 године Руски публицист и дипломат И. С. Јастребов објављује своју књигу "Obichai i pesni tureckih serbov v Prizren, Ipek, Morava, i Dibra" ("Обичаји и Песне Турских Срба у Призрену, Пећи, Морави и Дебру) у којем се налази следећа забелешка о Српском обичају Слава: "Славу славе Срби не само у Србији, Аустрији, Мађарској, Босни, Црној Гори, Косову, Морави и Призрену, него такође у областима Скопља, Велеса, Прилепа, Битоља и Охрида, укључујући Дебар и подручје Тетова.Сви житељи који говоре Словенско-Српским дијалектом држе тај обичај светим."
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ovo nije istorijski forum. Tamo postoji tema o srpsko - makedonskim odnosima. Ovde je tema nesto drugo!
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Mkedonci jesu Srbi.

Sad nam lepo navedi dokaze za to. Neka srednjevekovna povelja, kulturno-istorijski spomenik, neko crkveno pisanije, turski defteri. Bilo šta???

Postoji li i jedan jedini istorijski dokaz koji bi ukazivao da su stanovnici Povardarja Srbi, ili da su sami sebe smatrali delom srpstva.

Ili ajdemo ovako. Hoćeš da kažeš da je Tito promenio ime Gocetu Delčevu, Nikoli Karevu, Janetu Sandanskom, Krstu Petkovom Misirkovom, Jani Bunevoj itd. Neće biti, sinko.  Evo, u atačmentu pogledaj zastavu i plakat iz Ilindenskog ustanka, pa mi reci šta tu ima bilo kakve veze sa srpstvom.
kao sto rekoh-Makedonci su Srbi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
i novi naziv bi trebao da bude, juzna srbija ili srpska makedonija
« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 00:00:54 od kmilos992 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Jeste, evo ja kažem da je moja baba Stojanka, rodom iz Vladičinog Hana, japanska princeza i prestolonaslednica. Svi čekamo kad će da je pozovu u Tokio da zasedne na carski tron. Samo je mali problem što je baba već zašla u 87. godinu, pa joj vreme ističe, a nikako da stigne telegram iz Tokija.  Smile

Kao što baba Stojana čeka poziv iz Tokija, tako i vi čekajte da se zabludeli "Srbi" (sa teškata govornata mana) prizovu pameti i pojure u naručje majčice Srbije. Načekaćete se, veća je verovatnoća da će moju babu pozvati u Tokio, nego da vas pozovu da oslobodite napaćenu "srpsku" Makedoniju.

PS.  Evo vam mal osličica, da vidite kako vaši "Srbi" dočekuju bugarske okupatore u Skoplju. Nema šta, pravi "Srbi" koji obožavaju bugarskog cara Borisa.   Smile Smile Smile Smile Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Freedom3.jpg
(19.12 KB, 410x308)
Freedom4.jpg
(35.56 KB, 327x436)
Freedom5.jpg
(63.79 KB, 445x349)
Freedom9.jpg
(31.82 KB, 600x444)
Freedom10.jpg
(31.87 KB, 600x420)
Freedom11.jpg
(43.48 KB, 500x660)
Freedom14.jpg
(102.44 KB, 693x457)
« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 00:17:33 od zemunac22 »
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Linux
Browser
Mozilla (karmic)
ja ti dajem  dokaze a ti ih ignorises.

« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 00:18:27 od kmilos992 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

Jeste, evo ja kažem da je moja baba Stojanka, rodom iz Vladičinog Hana, japanska princeza i prestolonaslednica. Svi čekamo kad će da je pozovu u Tokio da zasedne na carski tron. Samo je mali problem što je baba već zašla u 87. godinu, pa joj vreme ističe, a nikako da stigne telegram iz Tokija.  Smile

Kao što baba Stojana čeka poziv iz Tokija, tako i vi čekajte da se zabludeli "Srbi" (sa teškata govornata mana) prizovu pameti i pojure u naručje majčice Srbije. Načekaćete se, veća je verovatnoća da će moju babu pozvati u Tokio, nego da vas pozovu da oslobodite napaćenu "srpsku" Makedoniju.
genije,ja i poticem iz te Makedonije.i dan danas imam porodicu i u Skoplju,i u Kocanima,gde imamo imanja.al,moji nisu bili Makedonci.i nekada davno rec Makedonija za drzavu uopste nije postojala,vec su svi vodili kao Srbi sto i jesu.
e,onda je doso Tile genijalac,i uzeo i svima lepo promenio prezimena,usput pokrao polovinu imanja i imovine i podelio hrabrim "rodoljubima i borcima protiv okupatora" sto celu svoju sluzbu samo nosise kafu partizanima,i postadose tako heroji,napravio ih nekim mesancima,ko da su kerovi,dzukele,i,doveo jos neke glavonje sto tripuju da su potomci Aleksandra Makedonskog,i,eto...
nastade nova drzava.
sreca moja,pa mi prezime nije bilo srpsko,pa skotovi nisu mogli da ga izmene,a i znam da moji ne bi ni dali.
zato mi ne popuj.znam sta pricam.

p.s.-..........,nigde ja nisam rekao da Makedoniju treba oslobadjati.
neka im te zemlje.nece vise imati nii sta da se oslobadja.dok oni utuve u glave da nisu nikakvi potomci Aleksandra Makedonskog,i da je ime poslednje sto im je sada bitno,dotad ce ih vec pojesti i Siptari i Bugari.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 00:35:21 od RASMC »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3215
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

genije,ja i poticem iz te Makedonije.i dan danas imam porodicu i u Skoplju,i u Kocanima,gde imamo imanja.al,moji nisu bili Makedonci.i nekada davno rec Makedonija za drzavu uopste nije postojala,vec su svi vodili kao Srbi sto i jesu.
e,onda je doso Tile genijalac,i uzeo i svima lepo promenio prezimena,napravio ih nekim mesancima,ko da su kerovi,dzukele,i,dosle jos neke glavonje sto tripuju da su potomci Aleksandra Makedonskog,i,eto...
nastade nova drzava.
sreca moja,pa mi prezime nije bilo srpsko,pa skotovi nisu mogli da ga izmene,a i znam da moji ne bi ni dali.
zato mi ne popuj.znam sta pricam.

Pa vidi ovako, ako ti prezime nije srpsko, onda je ili bugarsko ili vlaho-cincarsko, a to opet nije ništa novo, zna se da generalno srbizacija nije baš dobro prošla u Makedoniji, ali jedan manji deo lokalnog stanovništva je početkom XX veka prihvatio srpstvo kao svoje nacionalno opredelenje.

To su uglavnom bili ljudi koji su radili u državnoj službi kraljevine, mada ih je bilo malo pa je kralj Aca morao da dovlači žandarmeriju i vojsku iz ostalih krajeva zemlje. Ni jedan ban Vardarske banovine nije bio političar lokalac, znači da je potekao iz tog tamo naroda, već su to uglavnom bili gaulajteri iz Srbije. Ja sam već o tome pisao na ovoj temi, izneo sam more dokaza, koga zanima nek pažljivo lista temu od početka, naučiće mnogo toga.  Smile
IP sačuvana
social share
Nacionalizam je, pre svega, paranoja.  ~  Danilo Kiš (1935 - 1989)

Patriotism is the last refuge of a scoundrel.  ~  Samuel Johnson
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Citat
i nekada davno rec Makedonija za drzavu uopste nije postojala

Ali sada postoji! I oko toga se spore sa Grcima! A to je (po x na n-tu puta) ovde tema! 
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
ne,nije Srpsko,i nije Bugarsko,<hvala Bogu.pokusao je Tito celu Makedoniju da tako pretvori u Bugarsku,ali,nije sve islo kako je on zamisljao u svojoj glavici.Sreca,rekoh,pa kod nas nije ni mogao ista da menja,a ne bi mu ni dali,kao sto mnogi nisu dali.

al,dobro,to je sad nebitno,i ja nemam nameru uopste da diskutujem dalje o tome.Makedonci su bili uglavnom Srbi.i tako su se i izjasnjavali,sve dok nije dosao genijalac sa svojom bagrom i sve ispreturao,pokrao i izmenio,i usadio im u glave trip da su neki tamo potomci Aleksandra i ostale iluzije.al,necu da diskutujem o tome,jer mi je dosta uopste tih prica(ne samo za Aleksandra,nego i za drzavnost).ucestvovao sam u bezbroj takvih diskusija,sto sa odredjenim rodjacima,sto sa prijateljima...i stvarno mi je muka od toga.
pogotovu sto danas debatisanje oko toga nema vise ni poente,jer ta drzava,zbog zadrtosti i tuposti "naroda" unutar nje,nece ni postojati za par decenija.

a,inace,cisto da se zna,moji su dosli u Beograd iz Skoplja jos mnogo pre rata,ne u naletima Titove bagre i lopova "oslobodioca".i,ne,niko nikad nije radio u drzavnim sluzbama,osim jednog ujaka od mog dede koji je radio u SDK.

p.s.-izvini za ono u proslom postu.

Citat
i nekada davno rec Makedonija za drzavu uopste nije postojala

Ali sada postoji! I oko toga se spore sa Grcima! A to je (po x na n-tu puta) ovde tema! 
ok,ja vec reko sta mislim o tome...
dok se oni bakcu oko tupavog imena i drzavnosti i porekla,njih ce vec pojesti i Siptari,i Bugari,a drugi pretvoriti u svoju bazu i mardelj,i nece nista ni ostati od te drzave.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2009, 01:20:20 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 118 119 121 122 ... 146
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 09:42:11
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.26 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.