Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 21:22:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi model u Zastavi?  (Pročitano 3222 puta)
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Ako se sećate, kod nas se Dacia Logan uvozila bez carine, tada su je svi kupovali.
Kasnije je Fiat tražio do Zastave da i on "malo" prodaje svoje automobile bez carine, pogađate već reč je o Zastavi 10.

Nakon toga su se i u Opeli dosetili da je mudro da i oni zatraže prodaju automobila bez uvoznih nameta, ali to nije kraj reda,
jer eto ti sad, pojavio se i Peugeot (ako se malo prisetite jedan od prvih "udvarača") koji vodi "tajne" pregovore sa Vladom, o uvozu svih modela sa Peugeotovim znakom, svakako bez carine.

To što se time narušava tržišna utakmica, i to što nekom remetite poslovnu politiku, ili recimo velika ulaganja u prodajnu servisnu mrežu, to nema nikakve veze, ko je još čuo za fer plej igru u Srbiji.

Pa kod nas se utakmice "nameštaju", zna se ko mora da pobedi, a od sada će se znati i ko može da prodaje automobile bez carine.

Državna kasa je sve praznija, na radost vozača koji sada mogu da kupe još jedan model bez carine - Astru II, a uskoro će izgleda moći i čitavu paletu modela.

Uostalom, Peugeot nigde nije tako jak na Balkanu kao u Srbiji, pa Francuzi to žele i da iskoriste.
Tretiraju nas kao Ukrajinu (doduše ne slučajno, jer smo po kreditnom rejtingu izjednačeni sa ovom zemljom) jer su i u ovoj državi carina na uvoz novih automobila velike, a pored toga i ovo tržište poput našeg guta zastarele modele. Još gore je što sam iz ove politike zaključio da ćemo bar u narednih 5 godina imati carine od 20%, jer se inače Fiatu i Opelu, a moza uskoro i Peugeotu ne isplati da se nateže sa Zastavom.

Auto industrija je prilično ranjiva poslednjih godina, i kao da to ne znaju u Vladi Srbije, jer niko ne garantuje da će za 5 godina postojati jedan Opel, ili Peugeot. Ne tvrdim da će se ovi brendovi ugasiti, ali GM ima strahovito velike gubitke, a kineska auto industrija tek hvata zalet.

Drugim rečima, Opel, Fiat, Peugeot, će morati zaista da počnu da proizvode ozbiljne automobile, a ne samo nužnu alternativu japanskim, korejskim i uskoro kineskim automobilima, jer kada bi novinari u Evropi zaista objektivno poredili kvalitet ovih automobila sa onim sa dalekog istoka, nisam baš siguran koliko bi još godina preživeli.

Svakako, nacionalizam je u Evropi izuzetno jak, iako ga ono zavijaju u oblande, mnogo veštije nego mi (pa onda mi ispadamo divljaci, a oni deca cveća), pa će Francuzi kupovati Peugeot makar se kvario na svakih 10.000 km.
« Poslednja izmena: 14. Avg 2007, 11:53:48 od ipm181 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

vidi već sam godinu dana na bureku :)

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-feisty)

Drugim rečima, Opel, Fiat, Peugeot, će morati zaista da počnu da proizvode ozbiljne automobile, a ne samo nužnu alternativu japanskim, korejskim i uskoro kineskim automobilima, jer kada bi novinari u Evropi zaista objektivno poredili kvalitet ovih automobila sa onim sa dalekog istoka, nisam baš siguran koliko bi još godina preživeli.

za tebe Grande Punto, Alfa 159, 607, 407, Astra.... nisu ozbiljni automobili ??? , o čemu ti govoriš, za tebe je Accent ozbiljniji ??? Jeste ako tražiš auto bez ikakve dizajnerske prepoznatljivosti, sa bezličnom unutrašnošću, mizernom opremom, koji će izdrži svakavo drljanje, naka hvala ja ostajem pri Peugeotu, koji već 40 000 km ide bez ikakvog pa i najmanjeg kvara

prošli je 50 000 prešao za pola godine, uz razna mučenja, i kvarova je bilo 1, koštalo 35 E  Smile
« Poslednja izmena: 14. Avg 2007, 12:22:53 od blaCkie87 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Govorimo o realnoj pouzdanosti automobila a ne o emocionalnom pristupu istim Smile

Pa vidite kako se sve ovo razvija, pojavice se jos mozda jedan proizvodjac koji ce preko najveceg i najpovlascenijeg dilera u nas (Zastava) plasirati svoj model, i kada se narod buni za carine Vlada ce reci "eto imate izbor od 5-6 modela koji mogu da se kupe bez carina, sta jos hocete". To me podseca na pricu koju sam skoro cuo, a koja verovatno nije daleko od istine, da Tempo vraca sa "kapije" dobavlajce koji nemaju dostavna vozila Fiajata. To je moc monopola, a posto mi zivimo u privatnoj drzavi svi moramo da vozimo automobile koji su preporuceni po monopolistickoj ceni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 1.02
Ta prica "auto bez carine" moze da prodje kod Zastave 10, ali kod ove Astre klasik 2 koju reklamiraju da kosta 11,5 hiljada evra svakako ne! To uopste nije konkurentna cena, toliko kosta nova korsa i ne znam ko ce im kupiti tu Astru...Da je ispod 10000 evra imala bi prodju ovako je precenjena i uopste mi to nije cena bez carine...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Cela ova parodija oko "udaje"  zastave mi lici na ovo:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ta prica "auto bez carine" moze da prodje kod Zastave 10, ali kod ove Astre klasik 2 koju reklamiraju da kosta 11,5 hiljada evra svakako ne! To uopste nije konkurentna cena, toliko kosta nova korsa i ne znam ko ce im kupiti tu Astru...Da je ispod 10000 evra imala bi prodju ovako je precenjena i uopste mi to nije cena bez carine...

Није баш. Нова "корса" је скупља, али свеједно, ја сам против оваквог подухвата. Дебело мирише да се неко у Влади изузетно "овајдио" од тога.
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Da skratimo oko opela,proradila veza ministar Bubalo(bivsi direktor IDE Kikinda)-livnica Kikinda-IDA-GM  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Од Бубала ми се коса на глави диже... Петљао је годину дана док није успео да их "изрекетира"...   Smile
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Say hello to my "little" friend!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5337
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Sve u svemu Astra zaista nije jevtina.
IP sačuvana
social share
I danas kad dođe do poslednjeg boja,.
neozaren starog oreola sjajem,.
ja ću dati život, otadžbino moja,                                                                 
znajući šta dajem i zašto ga dajem!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Misljenja sam da ce zastava sa novim modelima "Zastave 10" i najavljene Opelove Astre ostati samo u zoni sastavljanja automobila...bilo kakva razvojna ideja otpada u samom startu jer da bi domaci komponenasi prihvatili proizvodnju delova recimo za Zastavu 10 potrebno je da postoje u zemlji Srbiji...svesni cinjenice da smo nazalost zemlja sa ubijenom industrijom to znaci da je potez Fiata i najavljenog Opela samo vest potez prodora na trziste Rusije sa kojom Srbija ima bescarinsku razmenu roba a za zapadnjake te carinske kvote nimalo nisu zanemarujuce ..tako da ce Kragujevacka Zastava biti samo "tranzitna" fabrika sa jeftinom radnom snagom i nista drugo.....sve dok ekonomski parametri zapadnih finansijera budu pokazivali iole OK izvoz i prihod do tada ce se nesto i "raditi" u zastavi....Evo u ovoj godini je planirano da se proda 3000 Opel Astri u Srbiji i do pred kraj iduce jos 5000 vozila bez carine dok navodno neopreme fabricke linije u zastavi potrebnom opremom...mislim da se proizvodnja opela nikada nece desiti ovo je samo ucena GM-a nebi li prodao koju hiljadu vozila u Srbiji i gurnuo po strani sve ostale proizvodjace automobila ...po pravilu bi bilo kad zapocne proizvodnja tada ce se ukidati carina...ali sila boga nije molila nikada.
Pricama da ce se ragion razviti od prodaje i "razvoja" Zastave je prica za malu decu priemra radi Smederevo sa svojom zelezarom im agodisnji profit od 500 000$ ako ste bili skoro u Smederevu bili ste u prilici da vidite bedu u narodu ..pravo ej pitanje da li celicana uopst eplaca jednog jedinog centa drzavi!!! Nekako ceo "posao" u Zastavi ima mi prizvuk cuvenog filma "POSAO U ITALIJI" ...mazni lovu i nestani...vreme ce pokazati....
« Poslednja izmena: 19. Avg 2007, 12:00:31 od ipm181 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 21:22:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.