Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:18:11
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi korak u potrazi za vanzemaljcima  (Pročitano 10962 puta)
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Sony xperia
Mala ispravka, trojna. Africko pleme Dogoni pevaju o njoj vec nekih 5000 god u svojim pesmama.
Tradicija Dogona govori o tri zvezde. Sirijus A je vidljiv golim okom, postojanje Sirijusa B je potvrdjeno 1970-e, na tadasnjim prvim fotografijama te zvezde. Postojanje Sirijusa C su prvi pretpostavili dvojica francuskih astronoma 1995-e. Dogoni tvrde da je Sirijus B " najteza zvezda " i da je bela. Tvrde da ima orbitu elipse i da je period dug 50 god. Danasnja astronomija kaze da je to zvezda klase beli patuljak, sa orbitom od 50.04 god +/-0.09 god.
Njihova mitologija ukljucuje cetiri kalendara, Suncev, Mesecev, Venerin i Sirijuski.
Znali su za postojanje cetiri Jupiterova meseca.
Dogoni kazu da bica koja su ih je posetila, Nommosi, imaju bazu u nasem suncevom sistemu, koja se krece u orbiti oko jedne spoljne planete kao deseti mesec. Slike sa Voyagera pokazuju mesec oko Saturna, Enceladus, sa savrseno glatkom povrsinom, radijusom od oko 160km, masa mu je nepoznata, jer je nepoznatog sastava, orbita oko Saturna je 523 dana. Brad Smith sa univerziteta Arizona, je nakon analize podataka sa sonde, dosao do zakljucka da je ovo nebesko telo savrseno okruglo sa 3% refleksije.
Dogoni su najavili dolazak Nommosa na " Dan Ribe ", i prva indikacija njihovog dolaska bice nova zvezda na nebu " zvezda desetog meseca ".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja bi napravio mali rezime: Smile

Vezano za vanzemljske civilizacije mozemo istrazivati nama vise nepoznatih polja:

1.) Nasa sopstvena proslost - razresenje Atlantide i Mu-a ili bilo cega sto bi bila visoka civilizacija pre do sada najstarijih.

2.) Legende i verovanja raznih zemaljskih plemena i starih naroda - Dogoni, Australci,Inke, Egipat itd, a vezano za ili gore navedene potencijalno prastare civilizacije ili pak za vanzemaljce
.
3.) Razresenje celokupnog kompleksa zvanog UFO.

4.) Program radio osluskivanja svemira (koji je uostalom i tema) -nastavak i poboljsanje sposobnosti sistema.

Vanzemaljske civilizacije koje trazimo mogu biti:

I-Vanzemaljci mozemo biti mi sami, koji smo otisli u svemir u vreme hipotetickuh prastarih ljudski civilizacija (1)

II-Vanzemaljci su nasi pretci i imaju bazu u Suncevom sistemu.

III-Vanzemaljci su nam potpuno strani, ko zna odakle dolaze, posmatraju nas ali ne diraju (koliko, toliko)
.
IV-Vanzemaljci su tamo negde i mozda ih ima ko shashe, mozda znaju za nas a mozda ne.

Generalno mi ili nismo u stanju da ih pouzdano otkrijemo ili njih nema (barem u nasoj blizini) - u sta veoma sumnjam. Smile

mali dodatak: Smile
Mnogo smo se zapetljali oko UFO - to i nije toliko bitno. Licno verujem da su UFO-i sve i svasta. Tacno onako kako se u stvarnosti i desavalo: jato ptica, baloni, avioni, tajni x projekti letilica, atmosferski fenomeni, laznjaci i prevare, ali i nekoliko pouzdano nerazjasnjenih slucajeva koji pouzdano nisu prevare.
Naravno niko jos nije pruzio 100% dokaz: "evo je svemirska letilica sa vanzemaljcima crno na belo". Ali ima stvari koje se nicim drugim ne mogu objasniti. Isto tako niko nije javno rekao: "ma kakav UFO, to je nasa letilica, moze da leti tako i tako, mi smo smislili kako...". Na ovoj planeti svako krije od svakoga. U takvoj situaciji tesko ce se razresiti problem UFO-a.
Mene onaj taxtexov snimak (ne znam ni sta je to,posto nisam strucan, izgleda mi kao snimak radarskog ekrana ili sta?) potpuno zbunjuje - pogotovo oni kolutici sto se krecu i to u tolikom broju i tako brzo. Pilot kaze besto drugo. OK. Ali kako da sve to potvrdimo pa da se vise oko toga ne raspravljamo??? (Mozda posebna tema, gde bi to mirno bilo rascisceno) Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Ajd prvo da kazem oko snimka sto je stavio Taxtex. Nije teskoca u snimku vec o nacinu kako je postavljen. Pocev od Dzona Glena pa narednih astronauta iz SAD, oni su prijavljivali ova cudna mala svtlucanja. Lici kao da ste u okeanu medju vrstom planktona koji svetluca. Ne zna se sta je, bar ja nemam podatak ali nije nesto vezano za druge civilizacije. Jednostavno nesto se tako desava u svemiru i to je to.

U drugom delu se vidi dug cilindrican objekt. Pre nego sto je ovaj snimak uradjen postojao je izvestaj o vidjenom NLO cilindricnog oblika koji sav bljesti. Znaci poklapa se sa ovim. Ali taj prvi susrte koji se desio na teritirji SAD opisuje isti objekt kako izbacuje mlaz koji ga potiskuje i pokrece nisko iznad zemlje i na kraju odleti negde. E to je kjlucna stavka u prici- pogon.

Taj opisan pogon je hemijski pogon. Znaci nesto sto sagoreva i i stvara energiju. Ko god planira da ide van naseg sistema, vec dalje od Meseca, on mora da racuna na svaki drugi pogon osim hemijskog. Znate li kolka bi bila letelica za let na Saturn a sa hemijskim pogonom? Vise nego ogroman i sve to da bi nakon nekoliko godina nazad doslo par ljudi sa jednom kesom uzoraka.

Dakle taj opis jasno ukazuje da je to vidjeno nesto sa Zemlje. Slicnost onog svemirkog objekta je ogromna a kako nema niceg ocitog vezanog za njega, nema nikakve emisije, radio signala i slicno, onda tesko da ima ista sto pokazuje njegovo vanzemaljsko poreklo.

Sad pitanje drugih civilizacija sa naprednom ehnologijom je vise filozofsko i drustveno nego tehnicko i naucno. Dakle imamo civilizaciju koja putuje svemirom gde oce i kako oce. Sta je prvo sto uocavate? Ima svega na pretek. bas svega- ima vode, ima minerala [Mesec je nevidjen rudnik gvozdja...] i svega ostalog. Sta vam u tom slucaju ne treba? Vojska i naoruzanje. Zasto da ratujete kad ima svega u izobilju. Ima planeta za naseljavanje, moze nad povrsinom, moze na povrsini, moze ispod. Sta bi se desilo da slete ovde? pa prvo bi gledali da ih poobaraju razni Suhoji, Migovi, Tomketi ['80 godine dva Juznoafricka Miraza su prijavila obaranje jednog NLO ali je slucaj zataskan], pa kad slete sta sleti? Evakuacija, zatvaranje zone, vojska policija zandarmerija... artiljerija uzima parametre... pali paali pali, oklopne jedinice krenite ajde i vi....

Ako su tu negde onda su svesni da smo mi divljaci opremljeni za rat i ubijanje i njima pored svih planeta mi bas i ne trebamo. Bile su neke ankete u Britaniji pre neku godinu na temu sta biste uradli da lseti vamzemaljski leteci tanjir? Odgovora je bilo da padnes na dupe ali par su posebno upecatljiva. Jedan policajac je rekao da bi proverio da li su sleteli na propisano mesto, da li imaju ispravnu signalizaciju... ako nesto nije u redu napisao bi im kaznu i naravno... trazio bi im pasose i vizu.

Svaka cast covek bi izvrsio duznost  Smile al tesko da ovim van pada na pamet da dodju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
...
Jedan policajac je rekao da bi proverio da li su sleteli na propisano mesto, da li imaju ispravnu signalizaciju... ako nesto nije u redu napisao bi im kaznu i naravno... trazio bi im pasose i vizu.

Svaka cast covek bi izvrsio duznost  Smile al tesko da ovim van pada na pamet da dodju.

hehehhehe

Mislim pravila su ista za sve i mora da se postuju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Strasno, katastrofa!
Ja bi vole da se ostvari bliski kontakt 3 vrste, ali izgleda  da je glupost na ovoj planeti duboko urasla i uvatila korena za dosta generacija.
Kada naucimo da ne ratujemo i kada svi shvatimo da smo Zemljani, svi na jednom brodu koji se zove Zemlja, i kada pocnemo da cistimo i cuvamo taj brod, onda moze da dodje do kontakta.
Covek nema alternative, mora ocuvati zemlju da bi mogao da se vine u svemir, to mu je sudbina. Yeeeeeaahh! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
Lici kao da ste u okeanu medju vrstom planktona koji svetluca.
Изгледа нисам једини кога је асоцирало на планктон (свемирски планктон Smile )

Citat
U drugom delu se vidi dug cilindrican objekt.
Па зар то није сателит или "канап" што је држао сателит, ако слушаш један од астронаута је рекао да је "канап" (незнам како да назовем) пукао.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
 Ok,evo ja ću da se bavim poznatim činjenicama i logičnim stvarima.
 Tether satelit(na snimku) je dug 12 milja. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Tether_satellite )
 a objekti koji prolaze ispod obuhvataju veliku površinu satelita što znači da su više nego ogromni.Ovo je prikazano live kako sam čuo preko nasa tv.Šta su te stvari ja neznam ali one trepte i meni deluju kao živi entiteti.
 Ako niko ne zamera a posebno Pilot,postavljam  kraći video sa tim snimcima pa da zajedno vidimo šta je kog djavola ovo Smile: jer ja baš nisam oduševljen nasinim "objašnjenjem"kako je sve ovo samo svemirski otpad.
 "This view showing........a satelite... ... "

Svemirski otpad Smile?
« Poslednja izmena: 17. Okt 2007, 10:41:47 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
Tether satelit(na snimku) je dug 12 milja.
19 километара је дуг "канап" који га је требао држати за спејс шатл. Сам сателит је много мањи.
« Poslednja izmena: 17. Okt 2007, 11:26:37 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Svemirski otpad od 12 milja  Smile ... mada ruku na srce ima deliva koji su jako veliki u raketama ali sta moze da ga natera da se tako ispravi...

Ajde braco Rusi pricajte sta je, nemo da nam sekirate amerikanci  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
Nemo posle bude da sam neozbiljan.Ja postavih da probamo da nadjemo neki zadovoljavajući odgovor.
Pilot,šta misliš,šta se dešava na snimku?
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 20:18:11
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.