Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 01:02:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Novi korak u potrazi za vanzemaljcima  (Pročitano 10883 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
@taxtex

A sto to ne bi bio svemirski optad, sitni meteroiti. Na ovom snimku nema nista cudno, a i sve se lose vidi tako da ni ne mozes da tvrdis da je nesto uopste cudno.

Nego, a sta ces da mislis o vanzemaljcima ako ispadne da su veliki gurmani i da odlepe na leskovacki rostilj, banjalucke cevapcice?
P.S.
Nisam mogao da izdrzim, morao sam da te pitam  Smile
Nemoj da se ljutis
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Pa vec sam ranije dao misljenje o svemu vidjenom na snimku. Ima jedna stavka- postoji medju americkim sluzbama izvesna netrpeljivost. Da ne pricamo da jedni od drugih kriju mnogo toga. Iako recimo nASA ne zna sta je, to ne znaci da USAF ili DARPA ne petljaju nesto za sebe. Kad im zabrane da o tome pricaju onda u nacelu stite unutrasnje stvari.

Veliku prekretnicu u tim odnosima je bila pojava lovca Fantom, F-4, koga su u velikom broju imali i mornarica i vazduhoplovstvo. Inace dotle je bilo tesko podmevanje na tipove koji oni koriste.

Ja nisam bas najbolje razumeo- jel onaj na snimku kaze da je objekat udaljen osam milja? [ne zamerite mi, cerrkica mi se malo bucnije igra  Smile ]

Sve u svemu iako snimak najverovatnije ne pokazuje nista vanzemaljske ipak pokazuje da ih treba i traziti i u nasoj blizini a ne samo u udaljenim sistemima. Samo ako su tehnoloski razvijeni sumnjam da ce tek tako dozvoliti da ih opazimo. Primer- znate da je telepatija dokazana kao i prenosenje misli. Ali to nikad nije snimljeno. Te talase nije bas jednostavno uhvatiti. Snimali su mozak, medijumi bez fizicke blizine su odlicno prenosili poruke ali nisu uhvatili te talase. Postoji ipak svet prilicno nedokuciv i jos mnogo treba da se otkrije da bi dosli u polozaj za neke nove velike istrazivacke prodore.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Citat
Ja nisam bas najbolje razumeo- jel onaj na snimku kaze da je objekat udaljen osam milja?
Незнам, нисам чуо колико је удаљен, мада се прилично добро види.

Citat
Veliku prekretnicu u tim odnosima je bila pojava lovca Fantom, F-4, koga su u velikom broju imali i mornarica i vazduhoplovstvo. Inace dotle je bilo tesko podmevanje na tipove koji oni koriste.

Неписано правило морнарице, увек различите авионе од ваздухопловства. Smile
« Poslednja izmena: 17. Okt 2007, 12:05:57 od Ghost »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
A kada ste pricali o sistemu Sirijus, je'l znate nesto o planetama u tom sistemu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
@taxtex
Nego, a sta ces da mislis o vanzemaljcima ako ispadne da su veliki gurmani i da odlepe na leskovacki rostilj, banjalucke cevapcice?
P.S.
Nisam mogao da izdrzim, morao sam da te pitam  Smile
Nemoj da se ljutis
Nema frke Smiley
 Valjda nisu takvi jbm li im sunce!Kapiram da imaju minimum soma iq  Smile
Citat
A sto to ne bi bio svemirski optad, sitni meteroiti. Na ovom snimku nema nista cudno, a i sve se lose vidi tako da ni ne mozes da tvrdis da je nesto uopste cudno.
Zar svemirski otpad da onako treperi i da je toliko velik?Jesi video kako pulsiraju ta čuda?Otpad bi trebalo da leti i okreće se a ne ujednačeno kao oni veliki sa prorezima.
 Neznam šta je ali otpad mi deluje glupo.Pre će biti kao što reče jedan poznati fizičar neki objekti privučeni satelitom i energijom koju emituje mada....Kažem da nemam pojma a zvanična saopštenja su sucks.
« Poslednja izmena: 17. Okt 2007, 12:45:31 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
To sto treperi je cista opticka varka. Inace otpada ima bas dosta.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Shuttle Columbia  i satelit, za koji je jos povezano "uzhe" tj spona (teher), se medjusobno udaljavaju od pocetka snimka; prvo 77 nautickih milja, pa 81, 99 i na kraju (nezumirani snimak) 100.
Sama spona  (koja je bila skupljena , da bi se postepeno istezala i digla satelit na odredjenu orbitu - zasto su to tako radili ne znam - valjda usteda goriva???) na snimku je dugacka 12 milja, i covek sa TV pita astronaute da kazu na kojoj strani te pantljike je sam satelit. Za kruzno-plocaste objekte pomalo radijalno rebraste strukture, sa rupom u sredini i kruznim prorezom na obodu (tako izgledaju kada kamera zumira satelit i pantljiku), a koji izgledaju kao kuglice sa jos jednom svetlijom na obodu te rotiraju (kada kamera manje zumira), i koji izgledaju kao svetlece tacke kada kamera nije zumirala; astronauti kazu da je to "debris" sto znaci otpad, koji je tu oko njih i da ce skoro nestati ("wash out").
Znaci oni kazu otpad. Moguce; jer kada sunce obasja neki predmet, a kamera zumira neki dalji, onda takvi izvori svetlosti menjaju svoj opticki izgled zbog same optike uredjaja (kao sijalice na ulici nocu napr). I meni se cini da to nije daleko vec blize snimatelju i nemasm utisak da su ogromnih razmera, vec naprotiv sitni, a cini mi se i malo providni(!)
Njihovo kretanje takodje lici pre na kretanje trunja u dubokoj vodi, kada se voda uzburka, pa leti unaokolo (uporedi sa snimcima iz dubina). Takodje tragovi u vidu mlaznih repova, nastaju zbog nesavrsenosti ekrana i tv. kamera i naseg oka (svetlosni trag). Ovo se desava takodje na snimcima iz morskih dubina.

S druge strane odakle sad pa tolika prasina i otpad, i kako to da je sav otpad gotovo istog oblika (ama bas ko leteci tanjiri).

Moram priznati da mislim da se vanzemaljski brod ili sl. u toj situaciji ne bi kretao tako, ili bar ne u tom broju. (Doduse otkud mi znamo njihove obicaje).
Ma ko zna, kada bih hteo da spijuniram ovakve dogadjaje u orbiti najbolje bi bilo da imam malu letilicu pomeshanu sa ovakvim otpadom! Smile Smile Smile
Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Ja se nadam da je ovo sto je napisao Papalu kolko tolko rasvetlilo stvar. Nije mi palo na pamet da je neko malo obradio taj video materijal pre stavljanja gore.

Ako vam nije tesko da se vratimo na osnovnu misao koju je pokrenula Anea  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
 Zar već ne postoje ogromni radari ili satelitske antene u nekoj pustari u Usa?
Video sam ih brdo na diskaveriju,Texas valjda..
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Eh,pusti snovi... Smile
  Kad bi stvarno neko moćan i pun keša hteo da objavi otkrića istraživanja bio bih srećan čovek i da svi zajedno a ne samo moćnici napredujemo ka višim znanjima i tehnologijama..

Pa ti uci, ko ti brani. Nauci prvo svu mogucu dostupnu astronomiju... pa onda kritikuj. Ali neeee, ja forumas pa znam mnogo vise od obrazovanih autoriteta.
Bez ljutnje Wink. Nije licno i nemoze ni biti (ne poznajem licno nikog ovde).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 01:02:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.