Primetila sam kako jako malo tema biva postavljeno u ovom delu foruma. Ne verujem da su svi problemi iscezli. Bas naprotiv, svakog dana se rodi novi problem.
Da li je moguce da je potrebno nekoga gurati da bi on sam sebi pomogao? Da bi postavio temu u kojoj bi mnogo dobrih ljudi pokusalo da porazgovara o njoj? Da mu pomogne..... vi mozete da verujete, a i ne morate, na vama je da odlucite sta je ciniti.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
pa mozda dosta ljudi ne zeli javno da prica o svojim problemima , i ja ih u potpunosti razumem .... ipak nije sve za javnost .... mada mozda bi nekako mogli nekom pricom da pomognemo .....
Mnogi ljudi ne zele da podele svoj problem sa drugim ljudima koje uopste ili nedovoljno poznaju. Obicno problem je najbolje podeliti sa zaista bliskom osobom sa kojom se moze otvoreno razgovarati o svemu. Iako se bavim defektologijom koja u sebi ima mnogo psihologije nisam toliko ubedjen u znanje i razumevanje koje pruza strucno lice. Sama psihologija zna mnogo o ljudskom umu, ali da bi coveg bio psiholog, psihijatar, defektolog potrebno je da bude rodjen sa odredjenim darom. Ako strucno lice nema stabilnost i sigurnost u sopstveni zivot tesko da cenekome pomoci na pravi nacin. Grupna terapija je po meni dobra stvar. Grupa alkoholicara npr koji imaju isti problem i razumeju jedan drugoga uz vodjstvo strucnog lica.
Ovaj deo foruma moze da pruzi razlicita misljenja i iskustva ljudi koja mogu dati jedan podstrek za pokretanje odredjenih razmisljanja i pravilnog sagledavanja problema
Duznost moderatora je da postavlja teme. Koliko si ih ti ili drugi moderatori postavila u poslednje vreme? Ja vidim da ovde u ovom forumu ima oko tri tvoje teme. Znam da ovaj forum nema moderatora, ali to nije razlog.
Dakle, sto uopste treba o tome da se raspravlja javno. Rascistite to medju sobom.
Official Ghost of Burek Forum! :[64]: Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija, teror institucija, represija ubija! Mafija - murija, drzava - hajducija, kadija - sudija, a mi smo revolucija! To nije nasa Srbija!
Nezgodna stvar je što ljudi koji dolaze ovde, barem je moja predpostavka, nemaju neke prevelike probleme (dobar deo je još dovoljno mlad i zaštićen) da ne bi mogli sami da ih rešavaju, ili im se čini da ovo nije način da im se pomogne, što u potpunosti razumem. Komentari nepoznatih i sumnjivo stručnih i nisu nešto što obećava boljitak. Opkladio bi se da dobar broj ljudi sebe smatra dovoljno pametnim da sam sagleda i analizira problem, pa ni sa te strane nisu baš inspirisani da slušaju tuđa mišljenja. Ne bi bilo loše malo globalizovati forum, sa ličnih preći na neke opšte probleme, prepoznatljive i karakteristične za društvo i sredinu, pa o tome diskutovati...
Mnogi ljudi ne zele da podele svoj problem sa drugim ljudima koje uopste ili nedovoljno poznaju." Tacno, ali neki bas misle da je bolje da osvom problemu pricaju sa osobom koju ne poznaju. I ne bi pricali sa nekim da ne misle da ta osoba moze dobro da utice na njih. "Grupna terapija je po meni dobra stvar." I sama cenim znacaj grupne terapije, mada shvati da je to na forumu malo teze uraditi. Pokusala sam. (ne ovde)
Ovaj deo foruma moze da pruzi razlicita misljenja i iskustva ljudi koja mogu dati jedan podstrek za pokretanje odredjenih razmisljanja i pravilnog sagledavanja problema. Naravno da sluzi za to. I za jos po nesto.
Duznost moderatora je da postavlja teme. Koliko si ih ti ili drugi moderatori postavila u poslednje vreme? Ja vidim da ovde u ovom forumu ima oko tri tvoje teme. Znam da ovaj forum nema moderatora, ali to nije razlog.
Dakle, sto uopste treba o tome da se raspravlja javno. Rascistite to medju sobom.
Duznost moderatora je mnogo veca! Nije poenta samo otvarati teme ili bez redosleda ili nasumicno ostavljati poruke samo radi veceg broja istih, vec je bitan kvalitet poruka!
Ja bih bas ovo da rascistim sa tobom meni si se direktno obratio, jer nemam problema ni sa jednom drugom osobom na forumu. I da, psiholog-onine ima nekoliko moderatora.
Nezgodna stvar je što ljudi koji dolaze ovde, barem je moja predpostavka, nemaju neke prevelike probleme (dobar deo je još dovoljno mlad i zaštićen) da ne bi mogli sami da ih rešavaju, ili im se čini da ovo nije način da im se pomogne, što u potpunosti razumem. Komentari nepoznatih i sumnjivo stručnih i nisu nešto što obećava boljitak. Opkladio bi se da dobar broj ljudi sebe smatra dovoljno pametnim da sam sagleda i analizira problem, pa ni sa te strane nisu baš inspirisani da slušaju tuđa mišljenja. Ne bi bilo loše malo globalizovati forum, sa ličnih preći na neke opšte probleme, prepoznatljive i karakteristične za društvo i sredinu, pa o tome diskutovati...
Ne slazem se sa vama o tome da mladi nemaju probleme. Svi smo zasebne licnosti i imamo svoja misljenja tako da se nemojte osetiti uvredjeni. Nismo svi zasticeni i ususkani i voljeni i pazeni i mazeni od roditelja. Licno sam sve svoje probleme morala sama da resavam a one od kojih nisam mogla da pobegnem, pa naucila sam da kontrolisem svoje emocije do odredjenog nivoa. U problemima nema okretanja nazad.
I ja naglasavam da nisam psiholog. Ovo se odnosi na ono sumnjivo strucnih. Nikada nisam lagala da sam nesto sto nisam. Svaki put prvo to naglasim pa ako neko zeli samnom i dalje da komentarise moze bez presedana.