Cinjenica, ovaj forum bez obzira na sve radi dosta ok. Smatram da ne bi bilo lose kada bi moderator seo i obradio neki problem u vidu tektstica ili teme, nesto sto je redovna pojava medju mladima recimo, ali u pravu je psiholog da ovde u sustini clanovi treba da postuju svoje probleme pre svega.
Da li je neko strucan ili ne uopste nije presudno, mene je jedan od najboljih psihijatara beograda zamalo ubio terapijom, ali me je zato ceta mala ali odabrana mojih prijatelja uvek uspevala izvlaciti sa emotivnog dna i iz problema koji te tamo odvesti mogu.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Ne znam zasto mi se obracas crvenim slovima. Ja nemam nikakav problem sa tobom ili bilo sa kim. Ti si pitala zasto se ne otvaraju nove teme. Nije to pitanje vezano samo za Psiholog online.
Official Ghost of Burek Forum! :[64]: Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija, teror institucija, represija ubija! Mafija - murija, drzava - hajducija, kadija - sudija, a mi smo revolucija! To nije nasa Srbija!
Nisam rekao da mladi generalno nemaju probleme, već da je dobar deo još uvek zaštićen od surove borbe za opstanak - dakle, u pitanju je kvantifikacija a ne kvalifikacija. Naravno da ima i neprilagođenih, nesrećnih, nezadovoljnih - ali, kako već rekoh, mislim da je deo populacije koji upražnjava ovakav vid komunikacije u gornjoj zoni proseka intiligencije i iznad, te da su, barem sam ja bio u tom nekom mlađem uzrastu, spremni da prihvate intelektualni i emocionalni izazov samopomoći, preispitivanja i pronalaženja sopstvenog puta. To ne znači da se problemi ostavljaju iza leđa, u mračnom kutku, već da se rešavaju u hodu. Dobar deo tema ima donekle opšti karakter, moguće je prepoznati se barem delimično u njima, pa možda veliki broj potencijalnih "problematičnih" ne smatra za potrebno da postavlja svoj problem, ako je već naišao na nešto slično i barem delimično primenljivo na njegov sopstveni O stručnosti nisam ni mislio da pišem u pežorativnom smislu. Ni ne predpostavljam da neko ovde nastupa kao psiholog profesionalac, to bi mi bilo malo neozbiljno, da se postavlja stručno samo na osnovu jedne izolovane pričice koja može da bude maksimalno zamaskirana kojekakvim odbrambenim mehanizmima. Svakako da na prisutne gledam kao na dobronamerne ljude koji bi želeli da na osnovu sopstvenog iskustva saučestvuju u problemima drugih i da pokušaju da pmognu savetom, pričom i poukama koliko god modu. Saosećajnost je sjajna stvar u određenoj meri i u određenim situacijama. A opet, kad god sam čitao postove na sličnim forumima, uvek je bilo i onih koji reaguju krajnje agresivno, sa nipodaštavanjem, čak uvredljivo, pa se neke teme gotovo pretvore u svađu oprečnih mišljenja. Ne samo da takvi slučajevi mogu a deluju zbunjujuće po onog ko je postavio post, već i odbijajuće po druge potencijalne "otvarače problema"
Mi cemo reci svoja misljenja a ona /on nek ih procita i nek iz njih izvuce ono sto treba za resenje problema. Ne moze niko nakon jedne poruke dati magicnu formulu kako do savrsenog ljubavnog zivota, porodice i sl.
Vidis kome sam se obratio? Tebe sam istakao jer si ti pokrenula temu. Nema stvarno razloga da se ljutis. Samo kazem da neke stvari morate medjusobno da resite. Ako vec pitas, ne znam da li ti ostavljas dovoljno tema. Ne znam ni sta je dovoljno. To nije moj problem.
Official Ghost of Burek Forum! :[64]: Oni su sistem instrukcija, dogma, korupcija, teror institucija, represija ubija! Mafija - murija, drzava - hajducija, kadija - sudija, a mi smo revolucija! To nije nasa Srbija!