Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 03:37:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Нове таблице  (Pročitano 103239 puta)
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
a zasto se uvode te nove tablice?(znam da vozim,ali licno nemam kola(ne trebaju mi),pa zato nisam pratio to bas)

Prvo, nemaju vise brojeva, vdeo si da su presli na petocifrene table.
Drugo, verovatno je to neki novi nacin priblizavanja EU.
Trece, treba napuniti budzet. 4400 din za dva parceta metala i dozvolu....
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Prvo, nemaju vise brojeva, vdeo si da su presli na petocifrene table.
pa,cekaj-kolko sam video,ove nove imaju /grad/dva slova/tri cifre.
a stare su imale /grad/sest cifara/.

tu sad dolazi matematika,u stvari kombinatorika,koju sam ja malo zaboravio.

cekaj da vidimo.znaci,ako izuzmemo /grad/,imamo stari sistem- 6 cifara.znaci 6 puta po 9! (!-faktorijal(9x8x7...))
i imamo novi - 3 cifre i dva slova.slova ima 30,znaci - 2 puta po 30! + 3 puta po 9!.  Smile

da,tacno,druga,nova opcija,nudi vise mogucnosti.sad kapiram.

ma,mislim,pretpostavio sam ja da je to i zbog toga sto im nestaju brojevi,nego na prvi pogled mi se ucinilo da "stara" opcija nudi vise kombinacija,no,evo,sad vidim da nova ipak nudi vise.

a,da,tu je i to sto ti kazes,malo i zbog EU-cepljenja,a malo i zbog peljesenja.  Smile

no,hvala u svakom slucaju.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8559
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung i8510 innov8
Izmedju ostalog uveli su i neke nove oznake za gradove. I tablice ce se menjati na 7 godina..
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Nema gužvi za nove tablice i dokumenta

Posle gužvi početkom godine, nove tablice i biometrijske dozvole izdaju se bez većih problema, kažu u MUP-u. Na biometrijsku saobraćajnu dozvolu čeka se 10 do 15 dana.

Od prvog radnog dana 2011. godine u svim policijskim upravama i policijskim stanicama Ministarstva unutrašnjih poslova izdaju se nove registarske tablice i biometrijske saobraćajne i vozačke dozvole.

Posle otklanjanja tehničkih problema do kojih je došlo prvog radnog dana, nove tablice i dokumenta izdaju se bez većih problema, tvrde u MUP-u.

Dok je za mnoge građane koji su po nova dokumenta i tablice došli prvog radnog dana to bilo podsećanje na gužve prilikom čekanja za biometrijske lične karte i pasoše, drugi su imali više sreće pa su sve završili za nekoliko minuta.

"Imam novo vozilo, čekao sam pola sata u redu, završio sam za 10 minuta. Red nije veliki, čujem da radi pet šaltera", kaže jedan od građana.

Drugi građani se žale zbog toga što se pravi pauza kada građani čekaju u redu.

Najviše se čekalo 4. januara, kada je u prepodnevnim satima došlo do tehničkih problema i kada u mnogim policijskim upravama nisu još dobili detaljna uputstva.

Lidija Pavlović, portparolka Policijske uprave Niš, kaže da u policiji računaju i na strpljenje sugrađana, jer je i za njih ovo novina.

"Dokumentacija koju građani donose prilikom registracije vozila potpuno je ista, samo je promena u samom postupku u izgledu registracionih tablica odnosno vozačkih i saobraćajnih dozvola", kaže Pavlovićeva.

Kada podnesu zahtev za registraciju, građanima se odmah izdaju nove registarske tablice i nalepnice i potvrda o podnetom zahtevu za produženje registracije. Na biometrijsku saobraćajnu dozvolu čeka se 10 do 15 dana.

Načelnica Uprave za upravne poslove MUP-a Zorica Lončar Kasalica preporučuje građanima da naravno ne čekaju zadnji dan za registraciju vozila ili zamenu vozačke dozvole.

"Zakon je dozvolio da se čak i do 30 dana pre isteka važnosti može podneti zahtev za produženje registracije", kaže Lončar Kasalica.

U MUP-u naglašavaju da tehnički pregled, kao i do sada, važi mesec dana.

Cena novih registarskih tablica je 2.000 din, saobraćajne dozvole 1.200 din, nove vozačke dozvole 800 dinara, registracione nalepnice 400 dinara.

Tablice i saobraćajne dozvole izdaju se na sedam godina, a rok za zamenu svih vozačkih dozvola je 10. jun 2014. godine.

Preuzeto sa : Rts.rs
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Čekaj bre, šta je ovo "Y" na onim BG tablicama ? Odkada mi to imamo u našoj abecedi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
al meni nije jasno zasto dvaput ovde "BG"?(na ovoj sa slike)

mislim-ima BG veliko latinicno,i ispod grba jos jedno,cirilicno.

sta ce im i jedno i drugo?  Smile mislim,cemu pisanje dve iste stvari dvaput na istoj tablici?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Čekaj bre, šta je ovo "Y" na onim BG tablicama ? Odkada mi to imamo u našoj abecedi?
eu standardi.

al meni nije jasno zasto dvaput ovde "BG"?(na ovoj sa slike)

mislim-ima BG veliko latinicno,i ispod grba jos jedno,cirilicno.

sta ce im i jedno i drugo?  Smile mislim,cemu pisanje dve iste stvari dvaput na istoj tablici?
tako nesto su imali bugari na tablicama  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
eu standardi.
Smile
tako nesto su imali bugari na tablicama  Smile
al,ne znam cemu to...  Smile mislim,nema logike.ako vec onda dva velika oznacavaju grad,cemu sad i ona dva mala ispod grba?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61492
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Parkiranje sa novim tablicama

Vozači koji u svojoj novoj registarskoj tablici imaju latinična slova đ, š, č, ć ne mogu SMS-om da plate parking. Posebne muke muče i one koji u svom mobilnom telefonu nemaju tastaturu koja podržava latinična slova. U Parking servisu priznaju da se softver tek uhodava, ali kažu da će problem ubrzo biti rešen.

Nove tablice, nove vozačke muke. Posebno ukoliko u registraciji imate š, ž, đ, ć, č. Ova latinična slova naš parking servis ne prepoznaje.

Kada u poruci otkucate svoju novu registracionu tablicu i pošaljete korisničkom servisu Parking servisa, stiže vam odgovor da ste nepravilno uneli broj registracije i savetuju vas kako da platite uslugu parkiranja.

Dodatne muke muče i vozače koji žive u zoniranim delovima Beograda. Njihove pretplatne karte za 2011. važe za stare registratske tablice.

Nove tablice važe sedam godina, a novinu u odnosu na stare predstavlja i to što se, uz doplatu, mogu birati posebna slova i brojevi. Troškovi za nova dokumenta ukupno iznose 4.400 dinara, dve hiljade za tablice, 800 za saobraćajnu dozvolu i 400 za nalepnicu uz još 1200 ako menjate i isteklu vozačku dozvolu.

Preuzeto sa : B92.net
« Poslednja izmena: 07. Jan 2011, 22:11:31 od ipm181 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3
A zna li se kliko ce kostati da se izabere br ili ime?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 36
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 03:37:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.