Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 00:21:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nove članice Saveta bezbednosti UN  (Pročitano 11448 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
@markoek

Svakom ko pročita tvoje pisanije, nažalost to je mentalitet i način razmišljanja prosečnog Srbina, biće jasno zašto je Srbija tu gde jeste.

Shvati već jednom da Nole, Divac i ostali ne mogu biti privilegovani u odnosu na čobane sa Peštera. Država mora da se podjednako odnosi prema svakom građaninu.

Da li ti znaš da srpski matematičari redovno osvajaju medalje na matematičkim olimpijadama po svetu. Informatičari takođe. Ko je za njih napravio doček? Niko. Važno da se pravi cirkus za šupljoglave i nabildovane sportiste, od kojih ni jedan ne bi položio test iz matematike za 3. razred OŠ.

Kao primer za upoređenje, ja sam radio u Rusiji, nikada nisam čuo da se Rusi naročito ponose svojim sportistima i da njih ističu kao najveće nacionalne heroje. Svaki Rus će ti reći da se ponosi sa Jurijem Gagarinom, a ne sa praznoglavom Šarapovom ili Kurnjikovom.

Logično, narod koji je dao 22 nobelovca, uglavnom na polju nauke, narod koji je prvi poslao čoveka u svemir itd. sigurno neće isticati nabildovane sirovine kao svoje heroje.

IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 546
Zastava Pula, Istra, Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7

Logično, narod koji je dao 22 nobelovca, uglavnom na polju nauke, narod koji je prvi poslao čoveka u svemir itd. sigurno neće isticati nabildovane sirovine kao svoje heroje.

Smile
Ali, u međuvremenu - dok Srbija i Hrvatska ne pošalju svoje astronaute u svemir ... vi ćete de veseliti pobjedi na pjesmi Eurovizije, uspjesima Novaka Đokovića ...  Smile
Mi u Hrvatskoj jako smo se veselili 3. mjestu u nogometu u Francuskoj ... Split-Dalmacija i čitava zemlja je slavila Ivaniševićev Wimbledon ... padali smo u trans nakon skijaških zlatnih medalja Janice Kostelić ...  Smile

Sorry, malene smo zemlje - i ne vidim ništa loše što se i vi i mi ponosimo navedenim uspjesima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung D600
@zemunac2

Eh da, hajmo Jovo nanovo...

"Svakom ko pročita tvoje pisanije, nažalost to je mentalitet i način razmišljanja prosečnog Srbina, biće jasno zašto je Srbija tu gde jeste."

Čitam malo šta pišu ostali na ovoj temi, i nešto mi se ne čini da im je baš svima, a shodno mom pisaniju jasno zašto smo tu gde jesmo. Prosečan Srbin? Pa ne znam, možda i jesam... završio sam školu na vreme, bio student generacije, sad završavam doktorat, malo sam proputovao sveta i video kako drugi žive, radim u svojoj struci i volim svoj posao, davalac sam krvi, član Mense, planiram uskoro da se ženim, osnovao sam udruženje studenata na mom faksu svojevremeno, crtam stripove u slobodno vreme, plivam, planinarim... eto, baš kao i svaki drugi prosečan, da ne kažem inferiorni Srbin Smiley

I evo, upinjem se iz petinih žila da shvatim da Nole i Divac ne mogu da budu privilegovani u odnosu na čobanina sa Peštera, i nikako da shvatim u čemu je problem. Ako zajedno čuvaju ovce, pa Pešterac sačuva sve, a ova dvojica svoje pogube, njih će gazda da riba. Ako pak igraju tenis, odraće ih Nole obojicu, pa sve da zajedno igraju u dublu, a ako zaigraju basket, mislim da ih Divac 'ladno tuče, čak i da Nole i naš pešterski pregalac igraju skupa.
Hajde da ponovim još jednom, možda sad shvatiš - ja samo kažem da se ljudi porede u svom poslu. Ja te iste ovce verovatno sačuvao ne bih, u tenisu bih puk'o ko zvečka, a možda bih u basketu uspeo da maznem poen ili dva. I nema ljutnje, oni su u svom poslu bolji. Samo, čik da ih vidim da projektuju neki avion... e tu bi ih ja odrao Smiley

Uzgred, čobani su honorarni radnici koji ne potpisuju ugovor, nego se sa vlasnikom ovaca dogovore, i dogovor "potpišu" stiskom ruke. Tako da ni taj čobanin, sunce li mu privilegovano, ne plaća državi porezu, a bogami zarađuje dobro. Otac mog drugara iz Užica se bavi time kad prigusti sa kešom, pa znam da je pos'o dobar, a para laka... a državi ni cvonjka... eeeee, bruke! I gde je sad taj Jočić, ma gde je Šutanovac, boga mu! Dajte specijalce, pa svi trk po Homolju (e, njega si izostavio ovaj put!) i Pešteru u lov za čobanima neplatišama. A, pa nećemo tako zemljaci!

Doček za naše mlade matematičare i informatičare je pravilo Ministarstvo prosvete, u svojim prostorijama, i dalo im stipendije i novčane nagrade, što je toj deci, ruke im se pozlatile, u ovom trenutku i najvažnije... mislim da Divcu i Noletu ne treba lova za novi komp, kao što treba ovim školarcima, tako da je to sasvim adekvatna nagrada. Koliko se sećam, primio ih je i Tadić jednom prilikom, što je sasvim OK... a nisam ni čuo da se klinci bune što ih nije sačekao ceo grad. Više im je prijalo da ih sačeka majka i baba sa pečenim piletom, da ih ćale potapše po ramenu sa sve "moja junačina" ili "tatina naučnica", devojka ponosna na svog "klikeraša", ili momak do ušiju zaljubljen u "svoju pametnicu", i društvo iz kraja, da im lupa dange i viče "ua, štreberu" Smiley

I da zaključim ovu raspravu - niko nije nikoga terao da dođe na doček, ali koliko sam mogao da vidim, svi prisutni su došli samovoljno i radosno. Nisam video vodene topove, pendreke i kerove koji uteruju namrgođene građane pred Skupštinu da pozdrave sportiste. To su ljudi uradili sami, i radiće to uvek. I kod nas, i na celom Balkanu, a bogami i u Nemačkoj kad npr. uzmu titulu šampiona sveta u fudvalu, isto tako i u Madridu, ili npr. inferiornoj Engleskoj kada Mančester uzme još jednu Ligu šampiona... u ljudskoj je naravi da se raduje lepim stvarima, a tuguje nad lošim... i nema tu ničeg inferiornog. Mene su devedesetih dobrano mlatili kad smo se okupljali da slavimo neke druge radosti i slobode, a danas se sve malo izokrenulo Smiley

E sad, da li je Šarapova praznoglava, nisam baš kompetentan, za to bih morao lično da je propitam, "tet-a-tet" Wink
Međutim, imaj na umu da je Rusa 150 miliona, a nas tek 6-7... i ta razmera govori nešto. A i ne sećam se poslednjeg Gren-slem turnira koji je dotična Marija osvojila, pa da i imaju šta da slave... o Kurnjikovoj nemam šta da kažem. Šta da slave? To što se slikala za neku naslovnu stranu? Pa, devojci je najveći uspeh to što se udala, a u tenisu je bila samo jedno od lepih lica koje nije opravdalo nominalni talenat.
I jeste, dali su Rusi 22 nobelovca, a mi samo jednog - Andrića. Ali vidi ti te statistike - njih je taman oko 22 puta i više nego nas, pa sve dođe na svoje mesto Smiley

I treba se radovati svakom uspehu, na način koji nam najviše odgovara. Wimbledon gledaju hiljade ljudi sa tribina i milioni preko TV-a, a matematičku olimpijadu samo organizatori i najbliža familija. Nisam ja, a i bilo koji drugi običan gledalac kriv što je sport interesantniji širim narodnim masama od Jakobijevih matrica i Lagranžovih jednačina... i to ne samo kod nas, već i svugde u svetu. Što se svi otimaju za organizovanje velikih svetskih takmičenja... sigurno ne zbog prilike da očiste lišće sa prljavih ulica, nego zbog para, turizma i svega što uz to ide.

Uzgred, nije lepo da ljude koje ne poznaješ nazivaš nabildovanim sirovinama. Daj neki podatak o sebi, ko si, čime se baviš i zašto si ti tako bitan, pa da tebe premerimo spram njih. Inače, ne deluje mi da Nole mnogo bilduje... mršav je nekako. Evo, gledam na kompu neku štabnu sliku naših đenerala i vojvoda iz I Svetskog rata... jeste, sve sam vojnik do vojnika, ali ne vidim baš da li su nabildovani, a da su bili sirovine, bo'me nisu! I Dositej mi je nešto krhke građe, a prevelikog uma za takvu paušalnost. Miloš Veliki... hmmm... pa haj' sad donekle je sirov, i nije hteo da uči da čita... mada, istina je da nam on isklesa državu... pih, čudo jedno Smiley

Za kraj, samo da se složim sa stavom da je bilo logičnije da mi glasamo za Hrvatsku, a ne za Češku... tačno je da se Češka već opredelila za nezavisnost Kosova, a Hrvatska mora dobro da razmisli.

P.S. Nije fora da mi šalješ poruku na PP, a onda opet ovde nastavljaš raspravu. Ja mogu ovako još dugo, ali gnjavimo ostale učesnike foruma, i odosmo predaleko od teme. Pokaži superiornost u odnosu na mene inferiornog pa budi dosledan...kasnije ću ti odgovoriti na jutrošnju PP, pa budi strpljiv... moram ja i da radim, da bi bilo plate i poreza. Vidiš ti da ja bre izdržavam i te čobane sa Peštera i nepravedno zanemarenog Homolja, pa moram da uprem za više njih Wink

P.P.S. Još jednom se izvinjavam ostalim učesnicima na ovoj temi, a novoizabranim članicama SB UN čestitam, jer su dobro lobirali i makar na neko vreme podigli ugled svojih zemalja.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
P.P.S. Još jednom se izvinjavam ostalim učesnicima na ovoj temi, a novoizabranim članicama SB UN čestitam, jer su dobro lobirali i makar na neko vreme podigli ugled svojih zemalja.
SB UN-a je sada institucija kao Senat u vrijeme Oktavijana. Postoji i u teoriji ima moc, a u praksi se ta moc svodi na biranje neradnih dana. Niko ih nista ne pita.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung D600
Kao što rekoh, makar su podigli ugled svojih zemalja... slažem se da se bitne odluke donose negde drugde, ali i "reklama" je bitan deo politike, makar regionalne u ovom slučaju.

Osim SB UN, postoje drugi bitni organi UN. Ne treba zanemariti UNESCO, UNICEF, UNHCR itd.
Negde ima više šminkeraja, a negde ima i stvarnog posla Smiley
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 16:01:14 od markoek »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1272
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljudi sta vam je?Zar je bitno koga ce Hrvati podrzati?Znate li vi kako se rjesavaju bitna politicka pitanja?Zar ce neko da Hrvatsku pita kako da se rijesi status Kosova?
To je cisti predizborni marketing Sanadera i nista drugo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung D600
Za naše lokalne potrebe je bitno koga će Hrvatska podržati. Kada se glasa u SB UN, po bilo kom pitanju, vidimo kako je svako pojedinačno glasao... samo utoliko je taj položaj istureniji.

Sa druge strane, to je bitno za prilike na prostoru bivše Jugoslavije... ako Hrvatska podrži/ne podrži nezavisnost Kosova, to će se odraziti na odnose sa Srbijom, posredno možda i sa BiH itd. ... mesto u SB UN je samo nešto kao položaj u svečanoj loži, gde svi mogu da vide ko je došao, pa je stoga bitno... stvar ugleda, a ne rešavanja problema.

O Kosovu će se dogovoriti USA-EU-Rusija, i posle samo obavestiti zainteresovane strane, a SB UN će samo aminovati donesenu odluku. Neće se u SB raspravljati verovatno o Kosovu, već će se samo post-festum odluka izglasati.

Ali, iz vizure svake vlasti, deluje lepo kada se predstava gleda iz lože, pa stoga i Sanader ima pravo na svoje slavljenje, kao što bi to uradio svaki predstavnik vlasti svake od zemalja koje nisu u prvoj ligi svetskog odlučivanja.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
  Smile
Mislim da će u cijelom ovom cirkusu, najviše profitirati "Podravka" - jer, ambasadorica dobre volje UNICEF-a  Anđa Jolie, rekla je da nikad nije jela tako dobre kisele krastavce - kao na danima Hrvatske kuhinje pri UN neki dan   Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
@ markoek

O istorijskim temama možemo na pp, da ne idemo u off na topiku koji se zove "Nove članice Saveta bezbednosti UN". Složićeš se da detaljna istorija Norveške nema nikakve veze sa gornjim naslovom. Mislio sam da o takvim temama (istorijskim) diskutujemo na pp.

Što se tiče idola, ti smatraš da je normalno da se JJ hvali u nemačkim novinama kako joj saobraćajci u BG progledaju kroz prste kad napravi saobraćajni prekršaj. Znači, prođe na crveno ili pretiče na punu liniju, po tebi (i većini Srba) je normalno da joj se oprosti. Po meni to nije normalno u "evropskoj" zemlji u XXI veku. Jer ako njoj praštaju, zašto bi meni ili tebi pisali prijavu. Isto važi i za plaćanje poreza.

Tu se mi razilazimo u stavovima, ja smatram da se nikome ne može gledati kroz prste, sve dok postoji Ustav koji kaže da su svi građani jednaki pred zakonom. Mislim, kakvu sliku o Srbiji (kao državi) može da stekne prosečni nemački građanin koji pročita pomenuti intervju JJ. Zemlja u kojoj se nekome gleda kroz prste kad krši zakon. Poludivlja azijatska pustahija.

I tako nas generalno i vide na zapadu, kao necivilizovane divljake, zato nas Srbe niko moćan u svetu ne shvata ozbiljno i ne obraća pažnju na naše stavove ili interese. Već nam se nameću nepovoljna rešenja, po principu uzmi što ti se nudi, i to ti je mnogo. Tako je bilo u Dejtonu, tako će biti sad oko Kosova.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
@ markoek

O istorijskim temama možemo na pp, da ne idemo u off na topiku koji se zove "Nove članice Saveta bezbednosti UN". Složićeš se da detaljna istorija Norveške nema nikakve veze sa gornjim naslovom. Mislio sam da o takvim temama (istorijskim) diskutujemo na pp.

Što se tiče idola, ti smatraš da je normalno da se JJ hvali u nemačkim novinama kako joj saobraćajci u BG progledaju kroz prste kad napravi saobraćajni prekršaj. Znači, prođe na crveno ili pretiče na punu liniju, po tebi (i većini Srba) je normalno da joj se oprosti. Po meni to nije normalno u "evropskoj" zemlji u XXI veku. Jer ako njoj praštaju, zašto bi meni ili tebi pisali prijavu. Isto važi i za plaćanje poreza.

Tu se mi razilazimo u stavovima, ja smatram da se nikome ne može gledati kroz prste, sve dok postoji Ustav koji kaže da su svi građani jednaki pred zakonom. Mislim, kakvu sliku o Srbiji (kao državi) može da stekne prosečni nemački građanin koji pročita pomenuti intervju JJ. Zemlja u kojoj se nekome gleda kroz prste kad krši zakon. Poludivlja azijatska pustahija.

I tako nas generalno i vide na zapadu, kao necivilizovane divljake, zato nas Srbe niko moćan u svetu ne shvata ozbiljno i ne obraća pažnju na naše stavove ili interese. Već nam se nameću nepovoljna rešenja, po principu uzmi što ti se nudi, i to ti je mnogo. Tako je bilo u Dejtonu, tako će biti sad oko Kosova.

Lepo rečeno. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 00:21:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 7.357 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.