Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 03:32:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nove članice Saveta bezbednosti UN  (Pročitano 11457 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Prvo moram sa se izvinim napravio sam zbrku sa svojim krivim postom nisam mislio na Norvesku nego na Finsku.
Drugo mislim da su ljudi dovoljno rekli zasto nismo inferioran narod i naravno da su upoznati i sa Svetim Savom i Carom Dusanom i mnogim drugima koji si nabrojao.Mislim da ovaj dio posta koji sam prekopirao dovoljno govori zasto Ameri biraju Hrvatsku a ne Cesku
Neko rece da je Ceska vec za nezavisnost znam to sam i ja rekao ali nij EU a Ceska se sigurno ne zeli zamjeriti EU. kopirani post:
Istice se da je prijem Hrvatske u ovo telo u trenuitku najzescih pregovora oko statusa Kosova veoma nepovoljan za Srbiju pogotovu ako se uzme u obzir da je SAD na taj nacin prosirila mrezu zemlaja u regionu koje daju saglasnost za nezavisnost Kosova.
Hrvatska je zemlja koja je nanela mnogo zla Srbiji i Srpskom narodu u Hrvataskoj -proterala stotine hilajda Srba ubila na hiljade izbeglica i civila narocito u "Oluji" i "Bljesku" .
Samim ovim cinom Srpska diplomatija je priznala kao legitimne ove ratne genocidne akcije.
Mislim da sto se tice sportista i onih ljudi koji postignu odredjena dostignuca na naucnom polju ne mogu porediti jer bi ti sutra tako rekao da je kojim slucajem neko ponovo od Srpskih pisaca kao nekada Ivo Andric ponovo dobio nagradu zar mislis da bi bio docek pred skupstinom mada ja ne bi imao nista protiv to nije na istom nivou i taj nivo nismo izmislili mi.
Jednostavno sport je globalna stvar i tako se dozivljava a ljudima je drago sto neko predstavlja zemlju i narod iz kojih ti sportisti poticu i   mislim da je ta veza jaka jer da nije ne bi se tako dozivljavao uspjeh sportista.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 18:35:47 od sasaborg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung D600
@ zemunac2

Diskutovali smo o svemu, samo ne o prijemu Hrvatske u SB UN... ne samo istorija, već i čobani, slavni ljudi i tome slično. Sve to nema veze sa temom, ali ja nisam ni pokrenuo priču o inferiornostima niti o Norveškoj, već sam samo osetio potrebu da na to odgovorim... i opet ću Smiley

Što se tiče toga što JJ progledaju kroz prste, nije ni prva ni poslednja. I mene kad uhvate, probam da se izvučem, i nema u tome ništa neobično. I nisam tu problem ja ili ona, problem su oni koji ne poštuju pravila, a posao im je. Tu mislim i na policiju, i na sudstvo i na trista čuda drugih službi koje kod nas ne funkcionišu. A to što praštaju njoj je inače praksa u celom svetu. Misliš da celebrity negde u svetu odrađuju cele kazne? Dobiju neki kao "društveno koristan rad" i ćao! I onda im početnu kaznu smanje... pa opet smanje... i na kraju ukinu. Seti se pre par meseci čuvene zatvorske kazne za Paris Hilton... brrrrrr, al se napatila sirotica.

Ali, ovde nije JJ problem. Pa ovde ubice odleže 3-4 godine od početnih 20-30, i onda ih puste na uslovnu. Silovatelje i pedofile puste odmah, što da ih zadržavaju. I kad tako posmatram stvari, mislim da dok ne reše ta pitanja, nemam nameru da ih kritikujem zbog progledanja kroz prste JJ.
Samo nemoj da mi kažeš da tebe kad panduri zaustave ne pokušaš da se izvučeš... "ma pišite mi pojas", ili neka slična priča? Nije valjda da si jedan od onih koji odmah pognu glavu i kažu "kriv sam, a znate nemam ni komplet za prvu pomoć, pa mi i to zapišite".
Štos je u tome da oni koji zakon treba da sprovode, to i rade, a narod se tome prilagodi. Zašto Nemac koči 200 metara pre pešačkog prelaza, a naš vozač još ubrza kad vidi pešaka? Pa zato što Nemac zna da će da ga odrape da se sve puši, a naš da ga verovatno neće ni kazniti.

I ja mislim da nikome ne treba progledati kroz prste, odnosno da treba da važi pravilo "ili svi, ili niko". Ali, sama policija se ne ponaša onako kako je zakon obavezuje, pa šta onda očekivati od običnog građanina. Uzgred, nisam ni rekao da bilo kome treba progledati kroz prste, pa da to navodiš kao argument... šta više, ja sam se baš založio da onog mučenika sa Peštera (a ako može i kolegu sa Homolja) uteramo u isti zakonski okvir.

Takođe, nisam pravnik, pa me zanima sledeća stvar. Đoković npr. pobedi na nekom turniru u Americi, i dobije npr. 100.000 dolara. On je te pare zaradio tamo, pa ne znam šta je onda dužan ovde? Ako on treba da plati porez na to, onda treba i svaki naš fudbaler i košarkaš koji igra bilo gde u svetu, kao i svaki naš čovek koji radi bilo šta bilo gde u svetu. Ja to baš ne kapiram najbolje - jel i moj brat od tetke koji živi u Holandiji treba da plaća porez i Srbiji od svoje plate, samo zato što ima srpsko državljanstvo... hmmmm, nisam baš siguran?
Nekako mi se u tu tvoju jednačinu odgovornosti i plaćanja poreza sve to ne uklapa. Ja ovde živim i zarađujem, pa mi je jasno zašto plaćam porez. Ali, da zarađujem negde u svetu, ne vidim zašto bih i ovde plaćao porez. Ako imaš drugačije argumente, molim pojasni.

Nas generalno na zapadu i NE VIDE. Poenta je u tome da sila boga ne moli, i tako je bilo od kad je sveta i veka. Nemaju oni uopšte kulturološki stav prema nama, već su stvari daleko banalnije - nismo bitan igrač u svetskoj politici, i zato će nam se rešenja nametati. I nije to izmislila ni Amerika ni EU ni bilo ko drugi. Tako svet funkcioniše oduvek. Uzgred, prosečan Amerikanac je totalni retard u odnosu na prosečnog Srbina, Hrvata, Makedonca, Rumuna. Oni ne znaju na karti ni svoju zemlju da pronađu, a kamoli da znaju nešto o nama. Zato kulturološki argument ne stoji. U svetu je jedino bitno to šta imaš da ponudiš, i koliko si moćan.

Zar misliš da je Pakistan oaza kulture i civilizacije, pa je gledaju kao bitnu zemlju. Taman posla, oni su jednostavno geopolitički i strateški bitan igrač u regionu, a osim toga imaju i nuklearni program, pa ih to čini dodatno važnim.

A to da li će nam se nametati povoljna ili nepovoljna rešenja strašno zavisi od lobiranja. Albanci lobiraju u svetu već 40 godina vezano za pitanje Kosova, a mi imamo neki jadni kokus u Kongresu tek par godina. Tako se posao ne radi. Sveta se ne tiče tradicija, istorija i slične stvari, jer da je tako svako bi imao potraživanja teritorije prema svojim susedima, a to ne može.

Dakle, rešenje će nam nametnuti, mi ne treba da ga prihvatimo zvanično (dakle, ne potpisujemo ništa i tome slično), a to šta će se de facto događati je druga stvar. Pa ni SR Nemačka nije priznala DDR, već joj je u ustavu pisalo da su te oblasti deo SR Nemačke na kome se trnutno ne može sprovoditi ustav. Mudro, i jedino ispravno rešenje... mislim, čak i za nas... a istorija se vrti u krug, kao veliki točak.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Dakle, rešenje će nam nametnuti, mi ne treba da ga prihvatimo zvanično (dakle, ne potpisujemo ništa i tome slično), a to šta će se de facto događati je druga stvar. Pa ni SR Nemačka nije priznala DDR, već joj je u ustavu pisalo da su te oblasti deo SR Nemačke na kome se trnutno ne može sprovoditi ustav. Mudro, i jedino ispravno rešenje... mislim, čak i za nas... a istorija se vrti u krug, kao veliki točak.
Upravo tako nista ne treba gledati kao gotovu stvar na Balkanu vise nego igde vazi'' perpetum mobile''.Samo mudro i stalozeno sacekati bolje i pogodnije vrijeme za nas  a to treba znati politicki upakovati a za to  nam samo trebaju pametni politicari ako ih ima mozemo mi mnogo toga postici ako ih nema mozemo ocekivati i nova razocaranja za nasu zemlju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Upravo tako nista ne treba gledati kao gotovu stvar na Balkanu vise nego igde vazi'' perpetum mobile''.Samo mudro i stalozeno sacekati bolje i pogodnije vrijeme za nas  a to treba znati politicki upakovati a za to  nam samo trebaju pametni politicari ako ih ima mozemo mi mnogo toga postici ako ih nema mozemo ocekivati i nova razocaranja za nasu zemlju.

Obrati pažnju na komentare ovdje :

http://forum.burek.com/index.php/topic,263880.0.html

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nema malih i velikih država, postoje samo države koje znaju voditi pametnu politiku i one koje ne znaju ili lutaju.U "velikim" i "malim" su gradjani ili sretni ili nesretni jednako ....ovisno što im vlast servira.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 19:02:35 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Markoek,

Ne shvatam odakle ti takve paušalne generalizacije o nekakvim pametnim narodima balkanskim i glupim prekookeancima. Nacije se ne dele na pametne i glupe niti su Pakistanci svetske zvezde zato što se nalaze u komšiluku Avganistana i Irana.

Primerenije je govoriti o stepenu napretka jednog društva ili ako hoćeš nacije i to može da se kvantifikuje na vrlo konkretne načine: nivo naučnih i kulturnih dostignuća koja imaju civilizacijski značaj, stabilnost, funkcionalnost i uravnoteženost institucija sistema, odnos prema ulaganju u nauku i obrazovanje, pružanje ravnopravne šanse svim članovima društva u skladu sa sposobnostima, pa do odnosa prema ljudima sa posebnim potrebama, ugroženim socijalnim kategorijama, prirodnom okolišu itd.

To nema veze sa tim da li jesi ili nisi igrač u svetskoj politici nego zavisi od stepena zrelosti same nacije kao takve.
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 19:06:58 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung D600
@ nikola34

Taj link koji si stavio je odličan... većina je tu komentarisala Mesića, kao da je on to predložio, a u pitanju je formulacija koja je decenijama stajala u Ustavu SR Nemačke... to je primer ostrašćenosti onih koji komentarišu, i reagovanje na prvu loptu, umesto da se malo razmisli.

Ja ne znam kada će se taj točak istorije opet okrenuti na našu stranu, ali znam jedno - da bi neka teritorija mogla nekada da lako postane deo neke zemlje, treba na njoj da se govori jezik te zemlje, da je prisutna crkva te zemlje, i da se ljudi osećaju bliski sa narodom te zemlje. Na Kosovu danas, ali i pre dvadeset godina, dominantni jezik i kultura su Albanski, a vera Islam (mada je Albancima vera manje bitna od osećaja nacionalne pripadnopsti, što je veoma pozitivno, i nešto iz čega bi mnogi mogli da nauče ponešto).

Tek onog trenutka kada na Kosovu bude dovoljno Srba, kada se srpski jezik bude većinski govorio, i kada srpska crkva bude većinska, pojaviće se ponovo taj jak nacionalni argument za vraćanje Kosova u okvire Srbije. Kada, i da li će se to desiti, nemam stvarno pojma.
Sada, vraćanjem Kosova u pun sistem države Srbije, samo bismo dobili Palestinu, Severnu Irsku ili Baskiju, i 2 miliona nezadovoljnih Albanaca koji bi se okrenuli terorizmu kao rešenju problema.
Da se razumemo, ni na koji način ne propagiram to da Kosovo treba da bude nezavisno. Ne, naprotiv... samo kažem da moramo da budemo realni, i izvučemo najviše iz jedne generalno loše situacije. Ako iščupamo neku kulturnu autonomiju, ili čak pripajanje severa Kosova opštinama iz centralne Srbije, ja bih to smatrao velikim uspehom u ovom trenutku.

I polako, sve se s vremenom menja... pa nekada je Dušanova Srbija pokrivala mal-te-ne pola današnje Grčke, nekada je Bugarska dosezala do Bosne, nekada je Rimsko Carstvo sezalo do Persije. I sve se okrene i preokrene. Ovde će proći puno vremena, čitave generacije će se izmenjati, i ko zna šta će se desiti za vek, dva ili tri... a to da je mudrosti potrebno, više je nego istinito.

@ danilobg

Čitam, gledam TV, surfujem po netu, poznajem dosta ljudi... odatle zaključujem to što sam i napisao. Pogledaj malo statistike na netu, pa ćeš videti da sami Amerikanci, tj. njihove državne službe zadužene za obrazovanje govore o poražavajućem stanju opštih znanja u svojoj zemlji. Nedavno je na CNN-u bila priča o tome, kada su išli po školama i pitali decu koji je glavni grad njihove savezne države, i pri tome je traženo da svoju saveznu državu pokažu na mapi USA. Svega oko 15% tinejdžera je to uspelo da uradi. Ja sam u tom uzrastu morao da znam sve glavne gradove u Evropi, i gomilu drugih podataka, uključujući broj krava simentalki u Holandiji. O poznavanju geografije, istorije i delimično ekonomije svoje zemlje da i ne govorim. Ako misliš da pričam paušalno, izaberi slučajan uzorak Amerikanaca, pa ih pitaj gde je Srbija... glavu dajem da minimum 50% neće znati da li pričaš o državi ili nekom novom Mekdonalds hamburgeru, a onih preostalih 50% će se lomiti između Azije, Afrike i Južnog Pacifika.

Takođe, kada sam ja to podelio nacije na pametne i glupe? Ja sam govorio o statistici, i dao sam ti i obrazloženje na šta mislim. Po stepenu opšteg obrazovanja, za Amerikance smo svi mi genijalci.

I nismo mi ni govorili o napretku društva, već o tome koliko je ko bitan na svetskoj sceni, a u kontekstu toga ko i kako odlučuje u svetskoj politici. To nema apsolutno nikakve veze sa stvarima koje ti navodiš, mada se apsolutno slažem da su to esencijalne stvari, ali ne za svetsku politiku, već za stanje same nacije.

Za svetsku politiku, odnosno za Ameriku u ovom trenutku je Pakistan bitan, baš zbog Avganistana i Irana, i baš zato što ima nuklearni potencijal. To što u tom istom Pakistanu nema ni slova o svemu ovome što si ti naveo (nivo naučnih i kulturnih dostignuća koja imaju civilizacijski značaj, stabilnost, funkcionalnost i uravnoteženost institucija sistema, odnos prema ulaganju u nauku i obrazovanje, pružanje ravnopravne šanse svim članovima društva u skladu sa sposobnostima, pa do odnosa prema ljudima sa posebnim potrebama, ugroženim socijalnim kategorijama, prirodnom okolišu itd.), a o čemu se može dosta pročitati u pretposlednjem broju National Geographica, vlastima Amerike nije bitno. Mušaraf im je saveznik, i za sada im je OK. Ako se nešto promeni, promeniće i oni svoj stav. Tako su se ponašali prema Sadamu Huseinu, tako prema Gadafiju, tako uostalom i prema nekadašnjoj Jugoslaviji. O stvarima koje si ti naveo treba da vodimo računa mi sami, a ne neko drugi, u kontekstu visoke politike da nas po tome ocenjuje.
Eto, kosovski Albanci su u milosti Amerike, tj. smatraju ih saveznicima, a šta su od onoga što ti navodiš ti kosovska Albanci dali svetu... ništa.

Dakle, ponavljam - u pravu si 100%, samo što se to odnosi na unutrašnje odnose u jednoj zemlji, i stepen samopoštovanja, a za visoku svetsku politiku to je nebitno. To što je Tesla Srbin, in što je ceo svet zadužio svojim otkrićima, nije sprečilo Ameriku da gađa naša elektro-energetska postrojenja... general koji je naredio napad, i vojnik koji je bacio bombu ne razmišlja o značaju Tesle, pa da ga to pokoleba u onome što mu je rečeno da uradi.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Upravu si ovaj link je odlican ali zbog kretena koji su se fokusirali na nesto nebitno kao npr..sta je rekao Mesic za kim me zabole dupe
umjesto da su dali neke predloge kako sacuvati Kosovo obraz, ustav,zemlju i td..
Kad vec spominjes Amere i njihovo obrzovanje pa sami njihovi politicari su toga svjesni i oni kazu da je njohovo osnovno obrazovanje najbolje na svijetu ali kad dodju u srednju onda nastaje  rasulo veze nemaj ni o'cemu i tu je krah njihovog obrazovnog sistema oni koji dalje idu na koledz uce se da postanu obrazovani radnici i nista vise a oni koji zavrse srednju nemaju pojma o svijetu i ono sto kaze tv to je tako.
Nedavno je bilo na tv mislim juce preko htv rekose neku aketu koju je sproveo CNN i na pitanje da li znate 10 Boziji zapovijesti samo 20% Amera je znalo i jednu i ''to ne ubi'' a ostali nisu imali pojma ali zato 80% je znalo da nabroji cjeli listu priloga iz Mekdonaldsa.
strasno Smile Smile Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 19:55:09 od sasaborg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Markoek,

Sasvim je prirodno da ti kao jedan obrazovan Evropljanin treba da znaš sve glavne gradove na tvom kontinentu, kao i da dobar deo Evropljana neće znati na karti da kaže gde je Ohajo, gde Dakota a gde Nebraska, kao što dobar deo Amerikanaca neće biti siguran gde je Srbija a gde Slovačka.

Mislim da nemamo preteranih razloga da se ponosimo svojim sistemom obrazovanja. Naše školovanje nas teoretski uči koliko lala godišnje Holandija uzgaja i to ćemo mi naučiti napamet, dok će Holanđanina škola učiti kako da na svojoj zemlji uzgaja još više tih lala i bude još prosperitetniji, naravno uz obaveznu praksu na plantaži.

Koliko je Srbija npr. iškolovala agroinženjera i hidroinženjera u proteklih 30 godina? Hajde da uporedimo te cifre sa stepenom napretka u domenu prinosa na srpskim njivama, stepenu navodnjavanja zemljišta, nivou proizvodnje na farmama mleka i slično. Rezultata i napretka gotovo da nema.

Uspešnost sistema obrazovanja se meri po tome koliko proizvede društveno korisnih pojedinaca, a ne po tome koliko će uspešno rešavati ukrštene reči sa napamet naučenim pritokama Amazona.

Što se tiče teme, drago mi je što su naše komšije dobile mesto u Savetu bezbednosti. Srbija bi trebalo pažljivije da proučava i primenjuje Hrvatska iskustva iz post-Tuđmanovske ere, lakše bi našli svoje mesto pod suncem u Evropi, lakše bi sklapali savezništva i lobirali za svoju stvar.

« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 20:12:39 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung D600
@ danilobg

Nemam ja stvarno problem sa tim... meni je skroz OK da znam sve to što smo u školi učili, i nije mi to bilo nikada preveliko opterećenje. Uostalom, s vremenom se zadrži ono što želiš da upamtiš. Ali stoji da ti Amerikanci ne znaju svoje glavne gradove, svojih saveznih država. Za mene je to isto kao da Vojvođanin ne zna da je glavni grad pokrajine Novi Sad, i da pri tome na karti Evrope ne može da pronađe Srbiju, Beograd ili tok Dunava.

Pri tome, uveren sam da iako većina Evropljana neće na mapi znati da nađe Nebrasku, bar će znati da je to u USA, i znaće gde je Amerika na mapi... postoji prilična kulturološka razlika između Evrope u celini i Amerike... nije bez razloga to što često roditelji američkih tinejdžera svoju decu pošalju pred polazak na fakultet da leto provedu u Evropi, čisto iz kulturoloških razloga.

I jesi nažalost više nego u pravu što se tiče toga da mi imamo sjajna teorijska, a nikava praktična znanja. Na onom nedavnom takmičenju đaka su naši bili na začelju, baš zato što su znali svaku definiciju, a niti jednu praktičnu primenu. Samo, sve je to tema za neku drugu raspravu, takođe veoma bitnu za ovu zemlju... ja sam, kao student imao samo onoliko prakse za koliko sam sam mogao da se izborim. To je žalosno, i o tome treba da misli neko ko je za ta pitanja zadužen.

Problem je što se kod nas sve posmatra ad hoc, pa je tako sada Kosovo tema br. 1 u Srbiji, i sve drugo je u nekom sasvim stotom planu. A kada se priča sa Kosovom okonča, iskočiće neka druga tema, sasvim zapostavljana do tada. I tako, rešavamo sporo i jalovo samo jednu po jednu stvar, umesto da se problemima pristupa sistemski... međutim, kao što rekoh, to je već druga tema, i verovatno prava Pandorina kutija.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol
Poruke 7487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
i nije mi jasno kako si nasi mogli glasati za Hrvatsku!!!
« Poslednja izmena: 19. Okt 2007, 20:38:21 od sasaborg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Sep 2025, 03:32:49
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.