Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova verzija MediaPlayer-a firme PacketVideo - pvPlayer  (Pročitano 10113 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
slucajno sam naletio na ovaj post

slusajte ljudi taj pvpayer sa orange telefona sam ja napravio prije godinu ipo dana.
preko fexlorera sam sve fajlove prebacio na komp i putem (make_sis) programa napravio instalaciju.
player je mnogo bolji od starog pv playera jer ima podrsku za vise boja i mnogo je bolji kontrtast i frame rate nego na real player.
taj program sam postavio davno na  najboljim symbian forumima i tako je sve krenulo.
ima malu fabricku gresku jer nekad ne pusti dobro zvuk ako je u klipu aac audio kodek, ali sjecam se da sam na (helix mobile producer 11) stavljao aac 32 bitrate (mono), i radio je dobro. Real one nema taj problem ali je slika pretamna i mnogo losija nego na PV. Ja trenutno koristim H264 kodek sa HE-AAC V2 audio kodekom na moj  sonyericsson k800i i slika je nesto posebno.

ako neko hoce da pravi klipove za telefon onda treba koristiti program koji se zove  (mediacoder). posjeduje sve kodeke, crop funkciju, resize funkciju i zauzima malo resursa mada je instalacioni fajl 20 mb. na njega mozete praviti ama bas sve. Podrzava: mp4, 3gp, avi sa xvid kodekom, avi sa avc kodekom, nero digital audio, ogg, theora, wma, wmv,flash video, flac, monkey... samo kucajte na pretrazivac   "mediacoder".
Svaka čast, ako je tako! Smile Ja ga samo dalje proširio! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
eto ja samo da naglasim da je to s60 aplikacija koja je napravljena u crnoj gori. nisam je programirao ali se jesam pomucio i to dobro   Smile
uh kad se sjetim koliko sam jada vidio kad sam krekovao dodatke za jedan program, ne znam je li tacan naziv, mislim da je (face wav).

ako nekome treba konverter za telefone koje podrzavaju: real video, h264 video ili eAAC+, neka se jave i poslacu im softver. Ja koristim eAAC+ na k800i jer mi pjesma od 8 mb zauzme 1.3 mb a zvuk ostaje istog kvaliteta. eAAC+ na 48 kbps je isto sto i mp3 na 192 kbps pa sad vidite!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1053
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Samsung GS3
Radi odlichno ja isprobao Smile Sve zahvale i pohvale za Djordjije-ta Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Netscape 7.2
mob
Nokia N95
eto ja samo da naglasim da je to s60 aplikacija koja je napravljena u crnoj gori. nisam je programirao ali se jesam pomucio i to dobro Smile
uh kad se sjetim koliko sam jada vidio kad sam krekovao dodatke za jedan program, ne znam je li tacan naziv, mislim da je (face wav).

ako nekome treba konverter za telefone koje podrzavaju: real video, h264 video ili eAAC+, neka se jave i poslacu im softver. Ja koristim eAAC+ na k800i jer mi pjesma od 8 mb zauzme 1.3 mb a zvuk ostaje istog kvaliteta. eAAC+ na 48 kbps je isto sto i mp3 na 192 kbps pa sad vidite! Smile

Djordje da nije tebi pravo ime Jova-Mobilni Svet?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Ja se zovem marko nego mi se brat djordjije registrovao pod njegovim imenom ali vise ne zivi u cg, pa ja koristim njegov akaunt.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1487
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Da oživimo malo ovu temu na zahtev @Cigla_tel.
Nisam još isprobao videću večeras, ali ja i dalje stojim iza onoga što sam pisao u ovoj temi, da je kompanija digla ruke od ovog programa, i da nije usavršavan od OS6-ice, barem ne do ove verzije (o kojoj još ne znam ništa!) za OS9.1.
Kad instaliram, isprobaću ga malo i dajem svoj "izveštaj"!

P.S. Na sajtu Packet Videa, koliko ja vidim nigde se ne spominje PVPlayer! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
P.S. Na sajtu Packet Videa, koliko ja vidim nigde se ne spominje PVPlayer! Smile
Čitaj: "PacketVideo, PV, pvPlayer, pvCamcorder, and pv2way are trademarks or registered trademarks of PacketVideo Corporation"!

Nego, hajde ti isprobaj verziju za 9.1 pa javi utiske, baš me interesuje! Smile
Btw. nije ni bitno kako se zove - kod mene na N70 piše "Video Clips" iako sam instalirao Orange verziju PvPlayer-a, tako da je možda promenjen i naziv aplikaciji što je i praksa kod izdavača Symbian aplkacija! Čak sam ubedjen da ova kompanija saradjuje sa proizvodjačima telefona i ugradjuje direktno u firmver tj., OS takvih telefona svoj proizvod i ne prodaje ga posebno?!? Smile
« Poslednja izmena: 28. Mar 2007, 01:35:52 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1487
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
"Test" je završen.
pvPlayer ima par prednosti, ali i mana, tako da ja lično smatram da i nije baš toliko bolji od Real Playera!

Naime, uradio sam test sa sledećim formatima:
3GP 176x144,
MP4 176x144,
3GP 320x240,
MP4 320x240 i
MP4 Nokia N73 kamera video.

1. 3GP 176x144:

Kao što možete da vidite, pvPlayer prikazuje sliku u realnoj veličini, sa življim i malo tamnijim bojama u odnosu na Real Player.
Real Player "ublažuje" sliku, smanjuje to što ja zovem "šum" slike (kockice kod kompresovanja klipa)

2. MP4 176x144:

Manje-više ista stvar kao kod 3GP-a. Jedina razlika je što u pvPlayeru boje sada nisu toliko tamne. U oba slučaja može primetiti bolji kvalitet u odnosu na 3GP.

3. 3GP 320x240:

Slično kao i kod 3GP 176x144. "Šum" je manj kod Real Playera, pvPlayer prikazuje življe i tamnije boje.

4. MP4 320x240:

Kod Real Playera slika malo boljeg kvaliteta, dok su kod pvPlayera boje življe.

5. MP4 Nokia N73 kamera video

E, ovde je po mom mišljenju dosta bolja slika u Real Playeru. Boje su nekako realnije i tu je opet prisustvo tog "šuma" kod pvPlayera.

Zaključak:

pvPlayer u većini slučajeva daje življe boje, dok Real Player ublažava to što ja zovem "šum".
Glavna mana pvPlayera je ta što da bi mogao da otvori video, on mora da se nalazi u Videos folderu na telefonu ili memorijskoj kartici, dok kod Real Playera postoji ugrađen "menager" uz pomoć koga se mogu pregledati svi folderi!
Zvuk je sličan kod oba playera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Glavna mana pvPlayera je ta što da bi mogao da otvori video, on mora da se nalazi u Videos folderu na telefonu ili memorijskoj kartici, dok kod Real Playera postoji ugrađen "menager" uz pomoć koga se mogu pregledati svi folderi!
To je kod mene glavna prednost a ne mana. Smile Klipove nije teško smestiti u jedan jedini folder i stvarno ne vidim neki poseban problem da se to uradi. Baš tome mnogi i teže, da im arhiva u telefonu bude sredjena i na jednom mestu. Tako da sve na takav način klipovima prilazi vrlo lako i jednostavno jer ih pvPlayer sakuplja sve zajedno u svojoj play listi i dostupne su na jedan klik.
To što Real Player ima ugrađen "menager" uz pomoć koga se mogu pregledati svi folderi je više mana i smaračina nego prednost, jer treba kliktati, otvarati i čekati večnost da se "manager" prebaci sa memorije telefona na mem. karticu(isto kao pregled galerije) i zahteva mnogo više vremena da se stigne do željenog klipa tj., čekanje da se otvore folderi pa opet čekanje(dok se kod pvPlayera ne čeka uopšte - sve je tu) ..... Ako je ovo prednost, onda bih rekao da je neki file manager tipa X-Plore mnogo bolje rešenje, jer je neopisivo brži što se tiče pregleda samih foldera i naravno - moguće je puštati klipove na klik iz istog(btw. otvara se pvPlayer) ...
Ovo oko kvaliteta, sudeći prema slikama - veću oštrinu i kvalitet boja daje pvPlayer od Real Player-a u svakom segmentu i stvarno ne vidim te "šumove" da mu toliko smetaju. Meni je mnogo jasnija slika na pvPlayer-u sa ovih screenshotova.
 Smile
« Poslednja izmena: 30. Mar 2007, 15:41:41 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1487
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Mene baš to i smara, da su mi svi klipovi u Videos folderu iz prostog razloga što je galerija na OS 9.1 živi promašaj i ne želim da mi sve te klipove prikazuje u galeriji, nego ih držim u drugom folderu. Što se "šumova" tiče, jasno se mogu videti na primeru 3GP 320x240.
Ne znam, ne mogu da se odlučim, tako da trenutno koristim i jedan i drugi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.