Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Tinejdžerku dečko brutalno pretukao, a reakcija tužioca bila je SKANDALOZNA  (Pročitano 1508 puta)
06. Mar 2017, 12:12:14
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
Jovanu Milosavljević (18) iz Despotovca pretukao je njen dečko Radovan K. (21). Međutim, Osnovno tužilaštvo u ovom gradu je na osnovu lekarske dokumentacije to delo kvalifikovalo kao prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, te odbacilo krivičnu odgovornosti.

Oni su bili u vezi šest meseci, a Jovana je batine dobila posle proslave punoletstva njihovog zajedničkog rođaka u noći između 14. i 15. januara.

- Radovan je sve vreme bio u šanku i pio je, posle smo otišli zajedno kod drugara. Nije mu bilo dobro, pa smo izašli napolje. Bilo mu je muka. Seli smo ispred zgrade, odjednom je ustao i krenuo da me napada da ga varam. Krenuo je da me udara. Seo je na mene, držao mi ruku na ustima i u isto vreme i udarao. Ispitivao me je sa kim ga varam. Pošto od mene odgovora nije bilo, on me je udarao sve jače. Onda me je oborio na pod i počeo da me šutira. Kada se na trenutak smirio, molila sam ga da me pusti da pozovem babu ili oca, navodno da se oprostim od njih. On mi je rekao: „Jesi svesna da ćeš sada da umreš? A znaš šta je najgore? Posle toga ću ubiti i sebe“ - priseća se Jovana.

Iako je pokušala da pobegne, nasilnik ju je ponovo sustigao, oborio na pod i šutirao u noge, glavu, stomak, leđa... Od siledžije je spasao rođak koji je naišao. Nesrećna Jovana je otišla 17. januara sa lekarskim izveštajem u policiju. Predala je i svoje fotografije sa modricama i njihovu prepisku u kojoj joj se Radovan izvinjava za batine.

A zbog formalnosti ishod je još strašniji.

- Ne postoji prijava, već samo njeno obaveštenje o događaju. U slučaju se ne stiču obeležja krivičnog dela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već se događaj može kvalifikovati kao lake telesne povrede imajući u vidi izveštaj lekara, što se goni po privatnoj tužbi - navelo je tužilaštvo, obrazlažući šokantnu odluku.

Plašila se zbog hranitelja

Jovana kaže da slučaj nije odmah prijavila policiju „jer je u hraniteljskoj porodici i plašila se da je Centar za socijalni rad ne udalji iz opštine i ne premesti u neku drugu porodicu“.

Socijalna radnica Gordana Dobrosavljević ističe da je Jovana dobra i vredna devojka, kao i da nikada nije pravila probleme. Ona kaže da se „devojka uplašila i zbunila posle događaja, ali da se uz pomoć socijalnih radnika javila lekaru i podnela prijavu policiji“, te da se nadaju boljem ishodu.

http://www.blic.rs/vesti/hronika/jesi-li-svesna-da-ces-sada-da-umres-tinejdzerku-decko-brutalno-pretukao-a-reakcija/1veq59n?ref=fbblic

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Citat
- Ne postoji prijava, već samo njeno obaveštenje o događaju. U slučaju se ne stiču obeležja krivičnog dela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, već se događaj može kvalifikovati kao lake telesne povrede imajući u vidi izveštaj lekara, što se goni po privatnoj tužbi - navelo je tužilaštvo, obrazlažući šokantnu odluku.

trebala je odma da ga prijavi....
sl.lica nisu izvrsila uvidjaj...nisu sacinila zapisnik...i nisu pravovremeno uputili izvjestaj tuzilastvu...
vjestacne povreda nije uradjeno po nalogu nadleznih ....
tako da  to nasilnistvo sluzbeno i ne postoji....

sve sto je ostalo ovoj djevojci to je da ga tereti privatnom tuzbom...

a posto nema nikakve teze tjelesne povrede....
plafon je 500 evra ...odstete...
 plus 150 evra za  troskove suda...

moguca je i nekakva zabrana prilaska i tako...

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
100% ako nema tezih telesnih policija upucuje na podnosenje privatne tuzbe,ne znam cemu ovoliko iscudjivanje

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
ma djecurljija pijana... Smile

70 odsto sam siguran...da ce se  u roku 10  dana pomiriti

ovakve...ssam x puta rastavljao.. u nasilnickim zahvatima u javnosti... Smile

zvalje se po dva sata..onda galame..svadjaju se..pa se potuku...
on njoj sljvu napuca i pocupa je
ona ga isuta u cjevanice i izgrebe i izujeda....
rastavis ih...
kad dodju sebi...on pocne moliti da mu oprosti.
.ona pocne pizdit i plakat...
zagrle se i nakon dva sata se ponovo zvalje  Smile

vikendom u svakom lokalu bar po jedno ovakvo nasilnistvo mozes naci...posle ponoci  Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Pa moze i dalje da ga prijavi...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
pa prijavila ga je....
i rekli su joj sta moze da radi..
moze da podnese privatnu tuzbu...i da trazi odstetu...
a s obzirom da su ovakve price u 'novinama' uvijek jako uvelicane

ne bih da omalovazavam i umanujujem cin nasilnistva....
ali  po slobdnoj procjeni (najvise po odnosu mup-a i tuzilastva prema cijelom slucaju)  da je dobila par samarcina i da joj je teze palo ponizenje koje je dozivjela pred  rajom nego te neke povrede....

vecina i tuca musko-muskih dobije ovakav epilog na sudu....
pa cak i ako policija reaguje pravovremeno i napravi uvidjaj i zapisnik...
ugavnom takve stvari budu okarakterisane kao remecenje javnog reda i mira....i sl..
sto inace spada pod prekrsajna djela...
i drzava naplati svoje...

a medjusobna poravnjavanja i odstete
idu preko privatnih tuzbi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10425
hehehh igraju se deca, to je sad moderno 

50 nijansi krivične odgovornosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.