Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 18:41:16
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova organizacija V i PVO VS  (Pročitano 20470 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
ja sma za 20 MiG-29 SMT, 16 G-4 i 15 J-22, 15 Mi-171, 5 Mi-24, 20 Gazella i 5 C-130.  i 12 Lasa 95.  Smile
« Poslednja izmena: 15. Avg 2007, 11:42:19 od KGB agent »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6120
evo šta je sve potrebno vazduhoplovstvu:

20 komada višenamenskih lovaca;

15 komada transportnih helikoptera;

5 komada transportnih aviona.

Ja bi na prvom mestu kupio nove transportne helikoptere. Glavni kandidati po meni su SA.330 i Mi-8/17. Cena jednog SA.330 Puma je $15.5 miliona , a cena novog Mi-8/17 je negde oko $ 3 miliona. znači za nove Pume bih smo morali da odrešimo $ 232.5 miliona, a za nove Mi-8/17 negde oko $ 45 miliona. Slede će bi bilo pametno nabaviti nove transportne avione. Za transportni avion bih izabrao C-130J Herkulesa, kopji košta oko $66.5 miliona. Znači za transportne avione trebalo bih negde oko $ 332.5 miliona. E a sada dolazi ono glavno, tj. višenamenski lovci. Glavni kandidati su F-16 C/D, Su-30, MiG-29 SMT i JAS-39. najmoderniji i najskuplji je JAS-39, koji košta $ 50 miliona, znači trebalo bi nam $ 1000 miliona za dvadeset komada. Jas-39 bih mogao da se nabavi iz nekoliko tura, npr. dvaput po deset ili četri puta po pet. Mada milim da je to za nas previše, ej $ 1000 miliona! Neznam zašto, ali nebih nikako uzimao F-16C/d koji košta negde oko $ 20 miliona, znači $ 400 miliona za eskadrili, ali opet, i ako je najjeftiniji, nije on za nas. Su-30 košta najmanje $ 33 miliona, ili najskuplje $ 45 miliona! znači za najjeftiniju eskadrilu Su-30 bi nas koštalio $ 660 miliona, a najskuplje $ 900 miliona. mada Su-30 je nekako glomazan za nas. Zadnji kandidat je MiG-29 SMT, kopji je po meni taman za nas. Nisam uspeo da nađem informaciju koliko košta, mada neverujem da je skuplji od Su-30.

Znači, za lovce bih izabrao mIG-29SMT, za helikoptere Mi-8/17 (Mi-171), za transportere C-130 i kupio bih 5 Mi-35 za svaki slučaj.
mi171 sh kosa oko 8 mil. dolara, gripen oko 40 mil. dolara... jer da kosta 50 ne bi ga uzeli madjari i cesi koji su trazili najbolje za najmanje para, a u sustini za to dobijas avion 4+ generacije sa najmodernijom opremom, koja nije nade in USA. polovan mi 17 su makedonci placali cetiri miliona, a odakle tebi ova cifra od tri, za nove?
ne vidim sto nisi stavio NH 90 u verziji TTH, kad je puma starija a HN 90 trenutno vrh ponude kako po ceni tako i po kvalitetu! u sustini nama su za transport dobro i CASA 295M... manji, i jeftiniji. a ka drugo za nas koji smo jadni da jadniji nemozemo,  jekoje vazno pitanje ofesta, a to izgleda niko ovde ne pominje, tako da ne mozda i bolje platiti malo visem jer ce taj od koga si kupio vise da investira kod tebe. Trece nama Rusi vise nisu nista druzni po pitanji klirinskog duga tako je mozda bolja da latalice gledamo na zapadu... drugo su hrvati i cesi koji su letelice uzlei da bi otpisali taj dug. a deset hrvatskoj mi171sh je kostalo oko 65  mil. dolara, sto je duplo skuplje od 3 mil, ranije pomenutih. i na kraju nikad se ukupna cena aviona ne racuna tako sto broj aviona pomnozis sa cenom, moras da uracunas rezerne delove, obuku tehnicara i inzenjera, obuku pilota, simulatore, oruzje i municiju, tako da je ta cena uvek znatno veca.
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
20-40 je sasvim dovoljno, pod uslovom da imamo pare za tako nesto, za koji ce nam 100 kom, to je i skupo i nepotrebno, ako odmah kazes za sukob sa NATO-om onda batali, ne vredi ni 200, malo je, a uostalom sa njima se vise necemo ni sukobljavati, sami ce se oni raspasti...

100 aviona bi bilo dovoljno da odvrati nato od napada (uz jaku pvo naravno) jer bi potencijalni strateshki dobici bili manji od gubitaka ...

a ako necemo da ratujemo protiv nato ,onda bi nam 20 modernih lovaca bili potpuno nepotrebni - dovoljno bi bilo par borbenih helikoptera i 2-3 lovca koji bi mogli da presretnu neki eventualni teroristichki avion , a ti lovci ne bi morali da budu najsavremeniji Smile . mozda josh po neki vatrogasni i trenazni avion i to je to  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
evo kako bih ja opremio eskadrile:

101lae: 20 lovaca
252mae: 10 Lasta 95, 10 G-4M Super Galeba, 5 Gazela
138mtae: 5 transportnih aviona, 5 transportnih helikoptera, 5 Mi-24, 5 Gazela
251lbae: 14 J-22 Orao, 4 NJ-22 Orao
119mahe: 1 transporter (za padobrance), 10 transportnih helikoptera, 5 Gazela
714pohe: 16 Gazela Gama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

MIG-35 bi bio spas za Srpsku avijaciju.
Na vazduhoplovnom mitingu u Parizu, Rusija je predstavila superavion "MiG-29" OVT. To je višenamenska ratna letelica koja koristi revolucionaran pogon - pilot može da kontroliše pravac izduvnih gasova i to u svim pravcima!
Tzv. "vektoriski potisak" omogućava bolje performanse aviona. Iako vertikalno usmeravanje potiska, kako bi avion poleteo kao helikopter, nije novo - primenjeno je na britanskim avionima tipa "harijer" još '60-ih godina prošlog veka, novi ruski sistem je otišao korak dalje. Naime, dok su "harijeri" mogli samo da vertikalno polete, a potom nastave misiju u horizontalnom letu, najnoviji "MiG" će tokom samog leta moći vrlo brzo da menja pravac na još neviđen način. Bukvalno će putanja leta zavisiti od mašte pilota, a na "MiG-u" je da tom izvrši.

To je omogućeno na osnovu novog dizajna mlaznica na motorima koje imaju, što kažu matematičari, tri stepena slobode, a pokreću se hidraulikom. Ovo revolucionarno otkriće je projektovano u ruskom birou "Klimov" koji ima bogat istorijat u pravljenju modernih mlaznih motora.

Letelica prvobitno krštena kao "MiG-29" OVT će kupcima biti ponuđen kao "MiG-35". Stari naziv je bio zbog njegove sličnosti sa "imenjakom" "MiG-om 29", jer su spolja na prvi pogled identični, a glavna "caka" je u novom motoru.
Iako MIG-35 postoji još samo kao prototip, Rusi tvrde da je njegova serijska proizvodnja praktično moguća od sutra.
Trenutno se radi na testiranju novog motora, njegovih performansi, kao i kompjutera i programa koji ga kontrolišu. Za sada se zna da će koštati oko 32 miliona dolara, što je smešna cena s obzirom da američki "F-16" koji ima neuporedivo lošije borbene i manevarske sposobnosti košta duplo više, a "MiG-35" je čak pet puta jeftiniji od Lokid Martinovog "F-22" ("raptora").
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6120
sve je to lepo ali f 22 je avion pete genaracije, i ima madzvucnu krstarecu brzinu, a mig 35 je u sustini nabudzeni mig 29. isto sto i 16a u poredjenju sa f16e/f block 60+ desert falcon.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
F-16 sigurno ne kosta duplo vise od MiG-35, a da bih voleo da ga vidim sa takovskim krstom, voleo bih (mislim na MiG-35 ne na f-16) Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4007
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

Mig-35 se dosta razlikuje od 29 tako da komentari da se radi o skoro istom avijonu nisu na mestu.Indija bi trebalo da se odluci za kupovinu preko 120 Mig-35 sto je najbolji pokazatelj kvaliteta aviona.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6120
nije mi jasno zasto ste vec presudili da je indija odabrala ruski avion kad nije... pa tu ima jos konkurenata, koji imaju podjednake sanse, ako izuzmemo amerikance sa f 16 block 70 i f/a 18 super hornet. rusi imaju problma u razboju projekata i tako je i u pitanju mig 35. ovo je migu jedan od poslednjih izvoznih trzaja, ruska vojska vise ne kupuje avione mig 29. ono sto ruzi nude je konpletan transfer tenologije i to nude svima, tako je bilo i sa ponudim brazilu pa su oni ipak odabrali polovni mirage 2000... da ne duzim ali francuzi imaju mozda i bolje sanse od rusa, jer je mirage 2000 vec u upotrebi kod indije i jako se dobro pokazao u upotrebi i naravno najnoviji Rafale. a ni svedjani nisu bez sanse zbog najnaprednijeg motora koga indija zeli za svoj Tejas LCA, a gripen je najblizi konstrukcijski tom avionu.treba da shvatite da indije nece imati sam jedan izvor vazduhoplovne tehnologije... hocu da kazem ako imaju licencu sa su 30 izvesno je da ce odabrati zapadni avion kako bi dosli i do te tehnologije sto bi im pomoglo da nezaostaju tehnoloski ni za istokom ni za zapadom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
MiG-35 jeste u osnovi MiG-29. Avion koji je predstavljen javnosti je u stvari modifikovani MiG-29M2.
Razlika je u tome sto je na MiG-35 delimicno izmenjen zmaj aviona, ugradjena savremena avionika i ostala elektronska oprema, kao i nova generacija motora RD-33.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 18:41:16
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.