Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 16:08:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova organizacija V i PVO VS  (Pročitano 20469 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
mig-21 je nažalost prošlost. treba da se okrenemo modernizaciji G-4, uvođenju Laste, nabavci novih helikoptera i transportnih aviona.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
ne bih bash rekao ramonse da su tvoji podaci najtachniji .evo nashao sam i ja par izvora (ne meshaj vezbu iz 2004 i ovu iz 2005):

One USAF controller working aboard an AWACS (Airborne Warning and Control System) plane told reporters at Kalaikundi Air Base that he was impressed by the speed in which Indian pilots responded to target assignments given them by AWACS. The AWACS, while operated by Americans, was acting as a neutral party, feeding target assignments to both Indian and American pilots during the exercise. In most cases, the Indians responded to target assignments faster than the American pilots did - a surprising fact, given that this was the first time Indian pilots had used the American AWACS capability.

shto se tiche mig-21 ,delimichno si bio u pravu ali ce ih indijciizgleda zadrzati do 2020-2025 Smile
Tyagi also noted a modification to one of these programs – India's $630 million MiG-21 'Bison' modernization program would be expanded, following excellent performances of the upgraded interceptors in the COPE India exercises. The Air Chief Marshal noted that the older MiG-21 T77 is already being phased out, the MiG-21 T96 will be used in training and operational roles untill 2012, and the upgraded MiG-21bis will "remain in service till 2022-2025". MiG-21bis numbers will now be enhanced by one squadron, from 125 to 145 aircraft. Bharat-Rakshak reports that as on 16 January 2006, 94 of the MiG-21s have been upgraded to Bison standard by HAL. However three of these have been lost in crashes.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Nisam pomesao cope 2004. sa 2005., u prvom su ucestvovali f-15 i rezultate su iskoristili da izvrse pritisak na kongres da da pare za F-22, a 2005. su bili F-16. U oba slucaja ameri su imali tzv. hendikep, nisu koristili amraam i pune potencijale svoje opreme, dok su indijanci koristili R-77.
Nisam znao za ovo da ce da zadrze MiG-21 do 2025., interesantna informacija, ja sam mislio da ce da ih zamene avionima kupljenim na tenderu koji je u toku i koji ce izgleda dobiti MiG, ali nikad se ne zna.
« Poslednja izmena: 13. Avg 2007, 15:24:37 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
pa setite se kakvu su tradiciju i odnose u trgovini oružijem imali SSSR i Egipat, a pogledajte sad. nikad se nezna, mada i ja pucam na MiG. bogami ti indijci su se lepo naoružali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
u cope 2005 amerikanci su koristili aim-120,samo shto su morali sami da zahvate cilj ,bez prosledjivanja ,ali naravno to su morali i indijci sa svojim r-77 jer je awacs samo prosledjivao podatke ...

dakle kao shto rekoh - mig-21 m-93 bi bio jeftino i relativno dobro reshenje i za nas kao lovac-presretach ,bar dok ne budemo mogli da skupimo vishe para . uz to ,pomogao bi da koliko toliko odrzimo nashu avio-industriju
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
evo šta je sve potrebno vazduhoplovstvu:

20 komada višenamenskih lovaca;

15 komada transportnih helikoptera;

5 komada transportnih aviona.

Ja bi na prvom mestu kupio nove transportne helikoptere. Glavni kandidati po meni su SA.330 i Mi-8/17. Cena jednog SA.330 Puma je $15.5 miliona ,  a cena novog Mi-8/17 je negde oko $ 3 miliona. znači za nove Pume bih smo morali da odrešimo $ 232.5 miliona, a za nove Mi-8/17 negde oko $ 45 miliona. Slede će bi bilo pametno nabaviti nove transportne avione. Za transportni avion bih izabrao C-130J Herkulesa, kopji košta oko $66.5 miliona. Znači za transportne avione trebalo bih negde oko $ 332.5 miliona. E a sada dolazi ono glavno, tj. višenamenski lovci. Glavni kandidati su F-16 C/D, Su-30, MiG-29 SMT i JAS-39. najmoderniji i najskuplji je JAS-39, koji košta $ 50 miliona, znači trebalo bi nam $ 1000 miliona za dvadeset komada. Jas-39 bih mogao da se nabavi iz nekoliko tura, npr. dvaput po deset ili četri puta po pet. Mada milim da je to za nas previše, ej $ 1000 miliona! Neznam zašto, ali nebih nikako uzimao F-16C/d koji košta negde oko $ 20 miliona, znači $ 400 miliona za eskadrili, ali opet, i ako je najjeftiniji, nije on za nas. Su-30 košta najmanje $ 33 miliona, ili najskuplje $ 45 miliona! znači za najjeftiniju eskadrilu Su-30 bi nas koštalio $ 660 miliona, a najskuplje $ 900 miliona. mada Su-30 je nekako glomazan za nas. Zadnji kandidat je MiG-29 SMT, kopji je po meni taman za nas. Nisam uspeo da nađem informaciju koliko košta, mada neverujem da je skuplji od Su-30.

Znači, za lovce bih izabrao mIG-29SMT, za helikoptere Mi-8/17 (Mi-171), za transportere C-130 i kupio bih 5 Mi-35 za svaki slučaj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Mali smo mi za 100kom., treba biti realniji...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
ko to kaze , ko to laze .... Smile Smile da parafraziram dzeka londona : 20 aviona ce nam vredeti kao 20 krikova u paklu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
20-40 je sasvim dovoljno, pod uslovom da imamo pare za tako nesto, za koji ce nam 100 kom, to je i skupo i nepotrebno, ako odmah kazes za sukob sa NATO-om onda batali, ne vredi ni 200, malo je, a uostalom sa njima se vise necemo ni sukobljavati, sami ce se oni raspasti...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Linux
Browser
Mozilla (Ubuntu-edgy)
Ja s puta u prolazu: Dobri su i pametni izgleda ti Indijci. Inace : G-4 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Avg 2025, 16:08:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.333 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.