Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 21:52:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova organizacija V i PVO VS  (Pročitano 20364 puta)
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
treba da izdržimo još par godina do 2014. kada ističu resurski Bis-ovima. tada možemo da se nadamo 20 novih višenamenskih lovaac. (znači ispaće i MiG-21, i ovi kao remontovani MiG-29, i Orao komeće takođe isteći resursi)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Mislim da je sada pametnije kupiti neki savremeni PVO sistem i sacekati jos neku godinu, kada ce valjda biti nekih para za nabavku bar jedne eskadrile visenamenskih aviona. Ne isplati se remontovati (modernizovati) ili kupiti neke krseve od aviona, koje niko nece. Oni ce za nekoliko godina morati u staro gvozdje. Njihovi resursi se ne mogu produzavati u beskraj.
Zanimljive su price o borbi sa NATO paktom i njihovim saveznicima. Srbija ima jako mali vazdusni prostor i bice (vec je) okruzena zemljama clanicama NATO-a. Takav rat ne bi mogao da dobije cak ni Izrael. Sa nekom jakom i savremenom avijacijom bi im naneli neke gubitke, ali bi ishod na kraju bio poznat - Srbija u kamenom dobu #2.
Ako neko misli da bi nam za eventualnu borbu protiv siptarskih terorista bila potrebna upotreba avijacije, onda mu nije dobro.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
Nisam te razumeo da li mislis da je 20-30 miliona po komadu, ili si mislio da bi to bila ukupna cena i za koliko letelica?
ukupna cena za sve mig-21 koje imamo ...

shto se tiche nato ,hteli vi to da priznate ili ne - oni su nam najveca i jedina realna pretnja . srecom ,situacija u svetu je bolja od '99 - oni su slabiji jer imaju mnogo vishe neprijatelja i ne bi mogli svu svoju silu da koncentrishu na nas .prema tome , nije nemoguce izgraditi vazduhoplovstvo dovoljno da ih odvrati od napada ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6300
nego da se opet vratimo dublje u temu, video sam neke predloge za nove oznake, i najmanje mi se dopao predlog za 204.AB, koji je ustvari takovski krst preko kojeg je glava beloglavog supa (previše amerikanski, pored onoga što su nam uradili od aviacije, bila bi sramota da im tako duboko u dupe zavučemo jezik)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Nisam te razumeo da li mislis da je 20-30 miliona po komadu, ili si mislio da bi to bila ukupna cena i za koliko letelica?
ukupna cena za sve mig-21 koje imamo ...

shto se tiche nato ,hteli vi to da priznate ili ne - oni su nam najveca i jedina realna pretnja . srecom ,situacija u svetu je bolja od '99 - oni su slabiji jer imaju mnogo vishe neprijatelja i ne bi mogli svu svoju silu da koncentrishu na nas .prema tome , nije nemoguce izgraditi vazduhoplovstvo dovoljno da ih odvrati od napada ....

To je malo para za tu nadogradnju, za te pare bi mogli da nadogradimo svega nekoliko aviona na standard koji si naveo, pri tom moras voditi racuna o tome da tim avionima uskoro isticu resursi, pa je i remont mnogo skuplji nego da se samo ubaci elektronika u njih.
NATO nas nece da napada, oni su uzeli ono sto im treba i sada ih zabole sta cemo mi da radimo, a mi ne mozemo postati supersila preko noci pa da ih izbacimo sa Kosova, za to je potrebno da prvo postanemo ekonomska sila, a od toga smo decenijama daleko. Naoruzavati se za rat sa NATO-paktom je besmisleno.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
prerada mig-21 u mig-21 m-93 koshta od 1.5 - 3 miliona $ (prerachunaj u evre Smile) . koliko vidim daju garanciju od 10 godina ,shto je sasvim dovoljno za taj posao Smile

inache , kao shto rekoh , ako se potpuno pokorimo nato onda nam avijacija i ne treba (osim 2-3 aviona za gashenje pozara Smile) . a ako hocemo nacionalnu suverenost ,protivnik je nato  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0

Ako neko misli da bi nam za eventualnu borbu protiv siptarskih terorista bila potrebna upotreba avijacije, onda mu nije dobro.
Kada sam rekao teroristi nisam imao na umu danasnje (bilo koje), vec neke buduce, mnogo mocnije (kada nestane nafte - veoma skoro) koji mozda preobrate uz sebe neke vlade (ako zapad nastavi da se igra svemirskog serifa), pa ako se Turci uzjogune jer ih ne primaju u Evropu (a oni sve cine)... recimo samo kao mogucnost... onda opet mi ostadosmo prvi na udaru, jer ovi sa zapada se povuku. To sam imao na umu, ne Shiptare.
Ali, moja razmisljanja su vise spekulativna sa namerom da intrigiraju upravo one koji vise znaju, da bi se diskusija razvila. Zato, ne sudite ostro.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung sgh-550i
Po nekim pricama koje sam cuo od ljudi koji se razumeju nafte ce biti za jos mnogo decenija.
A kada je i nestane-na sta ce svi ti avioni uopste leteti??
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
realno gledano ,muslimanskim teroristima bi trebale godine da bi mogli da razviju neku konvencionalnu pretnju na koju bi trebalo da reagujemo avijacijom . a nato je prisutna i stvarna pretnja ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ajd, dobro. A Iran?. (oved ima na topiku o tome kako prave svoj avion 5-te generacije!?). Ameri ni u Afganistanu nisu sredili stvari (niti je iko ikada), a ni u Iraku se nista ne zna, pa razni hezbolasi itd. Palestina je uvek problem, Liban je isto varljiva prica. Sirija cuti.

A ja bi vole da sad nestane nafte, pa da se vozi i leti nekako drugacije. Volim strasno avione i njihove sposobnosti letenja (koje su se nazalost razvijale zbog rata), ali nijedan rat ne volim. No izgleda da ce ih jos dugo biti. Jos je davno Nostradamus predvideo veliki rat istoka i Zapada (muslimana i hriscana) i to u ovim nasim vremenima (posle Hitlera). da li je to ovo sto se desava ili nesto gore tek dolazi.
Nikad se sa buducnoscu nezna. Ko bi pomislio da ce se Juga tako raspasti?

Mislim da supermoderna PVO (mali smo sada, moramo biti ostri, brzi - pravo bodljikavo prase) i racionalno smisljena avijacija koja bi bila isplativa za situaciju u kojoj smo sada a koja bi mogla prerasti u ozbiljniju silu, zavisno od situacije u buduce.
A ako udjemo u nato (politicari vode kolo), pa mislim da bi i tada trebalo da letimo (nije na odmet znati sto vise - razni avioni, tehnika, sistemi) i da imamo aviona. Ako budemo indolentni, onda ce da lete ostali oko nas, a mi cemo opet da trtljamo. Vazno je imate dobre pilote, dobre avione.
Druga opcija je da gajimo prasice, telad i sljivu. A i na tom polju nas ceka rat sa EU.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 19
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Avg 2025, 21:52:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.