Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nova himna ili sta vec ...  (Pročitano 16602 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Jugoslavija je u startu bio pogresan naziv za zemlju. Zapravo, samo naziv Jugosloven je austrijskog porekla, "sud slavijen" ili tako nesto. Smatra se da su ga izmislili da bi bio na stetu Srba. A mi smo naravno, odmah to prihvatili u fazonu "nismo mi Srbi, mi smo Jugosloveni!" Naravno, austrijska zamisao je u potpunostu uspela...
PS Mozda ime lepse zvuci, ali o tome sada ne treba razmisljati. Jugoslavija je mrtva, bas kao i ceo koncept "jugoslovenskih bratskih naroda"...  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
U svakom slucaju sve je to zalosno... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Da... pametni se uce na tudjim greskama, a mi na svojim...  C'est la vie, I guess...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Republika Srpska

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 995
Zastava
mob
Nokia N95
Zvezda Srbija nikad Jugoslavija  Smile
IP sačuvana
social share
Kome pravda leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 982
Sve to nije vazno meni samo jos uvek nije jasno zasto smo morali da ratujemo pri odvajanju????????????????????????????????????  Smile  
IP sačuvana
social share
Marriages are made in heaven and consummated on Earth.
To love and be loved is to feel the sun from both sides.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Republika Srpska

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 995
Zastava
mob
Nokia N95
Mi uopste nismo ni poceli rat nego hrvati koji su svoju zemlju htjeli...Muslimani isto tako...
IP sačuvana
social share
Kome pravda leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom.
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
To pitanje zahteva sasvim novi topik... Ali, 'ajde da pokusamo da to sazvacemo u nekih 5 ili 6 recenica...
Elem...
Krajem 80tih godina 20. veka socijalizam u zemljama jugo-istocne Evrope sve vise i vise pokazuje svoje slabosti, bas kao i sistem samoupravljanja. SFRJ je "do guse" prezaduzena kreditima koji su tokom prethodnih decenija nemilice uzimani. Ekonomija je u krizi. Alarmantnu situaciju svako koristi na svoj nacin. U Srbiji na vlast dolazi doskorasnji komunista Slobodan Milosevic, i svojom demagogijom pokusava da izmiri nacionaliste i komuniste. U medjuvremenu, u Hrvatskoj jaca politicka frakcija Franje Tudjmana, koji se zalaze za secesiju. Istovremeno sa jacanjem HDZa, Srbi se osecaju ugrozenima, cesto sa razlogom, obzirom da je hrvatska vlada pristupila reviziji uloge ustaskog pokreta. Napetosti i tenzije rastu iz dana u dan. Secesija zapocinjem izdvajanjem Slovenije, a njen primer ubrzo sledi i Hrvatska. Treba napomenuti i ulogu Nemacke, koja je prva priznala nezavisnost RH, i na taj nacin onemogucila bilo kakvo diplomatsko resenje krize. Brojna populacija Srba u Hrvatskoj na to reaguje formiranjem RSK, sto ne nailazi na odobravanje mejdunarodne zajednice. U medjuvremenu, krv tece na sve strane, a ratno huskanje dostize vrhunac, kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj. Ponovo se pominje Jasenovac i Maspok, vise Srbi i Hrvati ne postoje, postoji samo podela na "cetnike" i "ustase". Nema sredine, sve su ekstremi.
Iako su celu guzvu zapoceli politicari, pre svega Milosevic i Tudjman, iako je iginulo na hiljade ljudi, to im ocito nije smetalo da pregovaraju o eventualnoj podeli Bosne. E, tek tu nastaje opsti haos. 3 entiteta, 3 konfesije, puno oruzja i "vekovne nepravde"... Medjunarodna zajednica ponovo kao glavne krivce optuzuje Srbe, ali ovaj put se na udaru nalaze i hrvatske formacije u Hercegovini. Ulogu zrtve u ocima SAD i Evrope dobija muslimansko stanovnistvo.  

Eto... nije bas bilo 5,6 recenica, ali cak ni 500 stranica ne bi bilo dovoljno da se situacija "sazeto" iznese...
A odgovor na tvoje pitanje zbog cega je moralo da dodje do rata... Jednostavno, ovo je Balkan. Ovde ne vazi bon ton i maniri kulturnog i obrazovanog sveta... Kod nas se puca cak i na svadbama, a kamoli pri menjanju granica.  Smile  
SFRJ je pocivala na trulim osnovama i trulom drzavnom uredjenju... Zbog toga je morala da propadne... Jednostavno, izmedju juznoslovenskih naroda je trebalo da dodje do saradnje i zblizavanja, ali ne u federativnom uredjenju. Najbolji moguci scenario bi bio da je krajem 80tih godina SFRJ resformirana, a formirana konfederacija. Znaci, svaka republika bi bila samostalna, a postojale bi samo neke veze izmejdu njih, koje bi sluzile za zastitu interesa drzave... U svakom slucaju, rata ne bi bilo, ekonomija bi mogla da se spasi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
Citat: Ainhoa
 Treba napomenuti i ulogu Nemacke, koja je prva priznala nezavisnost RH, i na taj nacin onemogucila bilo kakvo diplomatsko resenje krize. Brojna populacija Srba u Hrvatskoj na to reaguje formiranjem RSK, sto ne nailazi na odobravanje mejdunarodne zajednice. U medjuvremenu, krv tece na sve strane, a ratno huskanje dostize vrhunac, kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj.

Nema sredine, sve su ekstremi.

SFRJ je pocivala na trulim osnovama i trulom drzavnom uredjenju... Zbog toga je morala da propadne... Jednostavno, izmedju juznoslovenskih naroda je trebalo da dodje do saradnje i zblizavanja, ali ne u federativnom uredjenju. Najbolji moguci scenario bi bio da je krajem 80tih godina SFRJ resformirana, a formirana konfederacija. Znaci, svaka republika bi bila samostalna, a postojale bi samo neke veze izmejdu njih, koje bi sluzile za zastitu interesa drzave... U svakom slucaju, rata ne bi bilo, ekonomija bi mogla da se spasi...

Tipično gledanje "narod je nevin, političari su krivi", kao da su Tuđman i Milošević sami pucali jedan po drugome, dok je ostatak ljudi stajao sa strane i na sve načine pokušavao spriječiti ludilo.

Ipak, treba napraviti neke ispravke:

1. Hrvatska još nije bila proglasila samostalnost, a već su se Srbi u "Krajini" počeli komešati, blokirati hrvatska sela, a JNA je oduzela svo oružje od hrvatske Teritorijane obrane.

Zašto? Iako je ideja hrvatske samostalnosti možda neprihvatljiva Srbima zbog negativnog iskustva tijekom NDH, činjenica je da postkomunistička hrvatska vlast nije u tim prvim mjesecima provela niti jednu mjeru kojom bi nagovijestila da su Srbi u Hrvatskoj nepoželjni. Otpuštanja s posla nisu pogodila samo Srbe nego i sve Hrvate koji su bili pripadnici KPJ/SKJ (kako je kome draže). Međutim, ova okolnost je dobro došla kao izlika za trubljenje o "nepravdama". Kao da je pravedno bilo dobivati posao (u ZG su većinu policajaca činili Srbi, naravno komunisti, iako u ZG nisu nikada imali toliki udio stanovništva, sposobnost ili podobnost, sami presudite) po političkom ključu, što je bila praksa za cijelo vrijeme Titove Jugoslavije.

Milošević je očito znao da će vlast i priliku za sveopću pljačku Srbije zadržati samo ako zaigra na nacionalnu kartu, a di ćeš boljeg argumenta od ugrožene braće? Znači iskoristio je  narasli strah srpske manjine u Hrvatskoj i uz pomoć svojih trabanata napuhao ga preko svake mjere.

2. Njemačka nije bila prva zemlja koja je preiznala hrvatsku samostalnost. Prve su to učinile Letonija, Litva, Slovenija i Ukrajina. U to doba je samo Ukrajina bila međunardono priznata, ali su ostale države bile na dobrom putu da to postanu. Njemačko priznanje je uslijedilo tek 19. 12. 1991. znači u trenutku kada je već između 1/4 i 1/3 hrvatskog teritorija bilo pod kontrolom tzv. "RSK". (Vukovar je primjerice pao 18. 11.), prema tome njemačko priznanje hrvatske samostalnosti nikako nije moglo biti uzrok eskalacaije sukoba, jer su oni u tom trenutku već prošli svoju kulminirajuću fazu. Istog dana, dakle 19. 12. 1991. Hrvatsku su priznali i Vatikan i Island, a priznanje ostalih europskih zemalja (poglavito članica EU) uslijedilo je nepunih mjesec dana kasnije 15. 1. 1992.

3. Kad kažeš "nema sredine sve su ekstremi", što misliš pod tim? Da je Hrvatska bombardirala Novi Sad ili Šid? Da su Hrvati u Subotici proglašavali HAO Bačku i Zapadni Banat?

Potom pišeš o konfederaciji. Zar nisu upravo Kučan i Tuđman bili autroi plana o konfederaciji Jugoslavije? Znači zajednička vojska i diplomacija, odvojene financije. Tko je to odbio? Milošević i vrhovi JNA.

-------------------------------------------

Slažem se da je to pitanje o kojem bi se moglo pisati na 500 stranica i više, ali ćemo morati pričekati propisano razdoblje da se otvore i otpečate svi arhivi, pa da se konačno vidi tko je šta i kako radio. Činjenica je da je Hrvatska (kao u ostalom i svaka druga republika bivše SFRJ) imala ustavom zagarantirano pravo na osamostaljenje, a da Milošević i njemu lojalan krug ljudi to nisu prihvatili. Zbog svojih uskih ciljeva iskoristili su i žrtvovali tisuće ljudi i sve nas odvukli u ekonomski ponor iz kojeg se nećemo izvući idućih 100 godina. SFRJ je bila trula i trebala je propasti. Kad se već nismo mogli dogovoriti da je sačuvamo ili reformiramo, trebali smo se razići kao Česi i Slovaci. I oni imaju (osobito Slovaci u Češkoj) svoje manjine, pa nitko na osnovu njih nije gradio ideje o Velikim Češkoj ili Slovačkoj. Najgore po vas je što je očito i Miloševiću bilo stalo do Velike Srbije isto koliko i meni. Uvjeren sam da je ostao na vlasti, da bi danas pustio i Kosovo i Crnu Goru i Vojvodinu pa i ... ne znam... Valjevo da proglasi samostalnost.

Međutim podjela krivnje koju ti sugeriraš svojim postom jednostavno ne stoji. Jedna je stvar što su sve zaraćene strane činile zločine. Tu nema opravdanja za bilo koga i sve te stvari trebaju biti procesuirane. Međutim Hrvatska nije započela rat. Počeo ga je Milošević sa svojom klikom.
Sjećam se jedne pjesme iz tog doba koja je išla nešto kao: "Slobodane samo reci, letećemo kao meci." Je li to bio pravi odraz raspoloženja Srbije, to tebi ostavljam da odgovoriš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Za Lasla

Zaista je interesantno kako neke cinjenice (tacnije vecinu) pokusavas izokrenuti i okriviti za sve sto se dogadjalo u bivsoj SFRJ Srbe ili njihovo rukovodstvo. Kazes da Hrvatska nije bila jos proglasila samostalnost a zlocesti Srbi iz Krajine se poceli komesati. A upitas li se ikada zasto su se poceli komesati? Upitas li se ko je donio (pardon, ozivio) ponovo ustasku ikonografiju i ideologiju u Hrvatskoj i ko je prvi poceo sa nacionalistickim ispadima i provokacijama? Ja sam u septembru 1990 kao ucenik cetvrte godine srednje skole otisao na svoju poslednju ekskurziju i to bas u Hrvatsku tacnije u Pulu. Tamo je kompletna moja ekskurzija dozivjela scene kakve ni u snu nisam mogao zamisliti i to od nasih vrsnjaka iz Zadra (takodje su bili na ekskurziji) koji su nas provocirali, prijetili i vrijedjali mada je medju nama bilo i Srba i Hrvata i Muslimana. Njih to ocigledno nije zanimalo, pjevale su se ustaske pjesme cak su bili krenuli na nas da se obracunaju ali smo se i mi odmah skupili i spremno ih cekali. Samo je intervencija policije sprijecila da to ne preraste u nesto ozbiljnije. Priupitaj malo bilo kojeg vojnika JNA koji je zadnjih 10-ak godina pred rat sluzio vojni rok u Hrvatskoj kakav je odnos lokalnog stanovnistva bio prema vojsci (pretezno mislim na oblasti gdje je hrvatsko stanovnistvo vecinsko). Naslusaces se zaista interesantnih stvari o napadima na vojsku, o provokacijama, o ogranicenom kretanju vojnika i savjetima koje su dobijali kako da se ponasaju van kasarne itd. I onda se ti pitas "Zasto su se Srbi bojali iako su imali negativno iskustvo sa NDH"?
Tvoje pitanje je zaista smijesnio i nikakav komentar nije potreban   .
A o navodnom nepostojanju nekih mjera kojima je Hrvatska vlada diskriminisala Srbe necu ni pricati jer bi mi samo za nabrajanje poznatih slucajeva koje licno znam trebalo toliko vremena da bi bilo lakse sjesti i napisati knjigu o tome. Radi se listom o Srbima koji su gubili posao i ostajali bez stanova samo zato sto su Srbi, kojima je svakodnevno prijeceno na sve moguce nacine i koji su u toj "novoj i demokratskoj" Hrvatskoj bili ponizavani i diskriminisani na svaki moguci nacin. Znam mnoge Srbe koji su radili u Hrvatskoj kao policajci prije rata i oni su mi potvrdili da su zaista Srbi vecinom bili zaposleni u MUP-u ali ne zato sto su bili clanovi partije kako ti tvrdis vec zato sto Hrvati jednostavno nisu bili zainteresovani za taj posao. Svako je mogao tada upisati skolu MUP-a i zavrsiti je a posto su Hrvati bili brojniji logicno je i ocekivati da ih bude vise u policiji. E sad, zasto se oni nisu prijavljivali u policiju to je vec njihova stvar. Zbog necije nezinteresovanosti nemozes kriviti druge ljude koji hoce da rade taj posao. Uostalom, zar je bitno koje je nacionalnosti neki policajac ili sluzbenik ako on svoj posao radi posteno, profesionalno i nepristrasno? Pricas o nekom nacionalnom kljucu i kako je nepravedan a prvi si kojem smeta veliki broj Srba policajaca (da su u pitanju Hrvati onda bi sutio ili bi rekao da nisu oni krivi sto Srbi nisu htjeli da rade u policiji).
Sto se tice "razoruzanja" hrvatskih formacija, to je jos jedna smijesna prica sa tvoje strane. Pa jesi li ti gledao na TV-u kako je JNA uhvatila na djelu (snimila tajno kamerom) tadasnjeg Ministra Unutrasnjih Poslova Martina Spegelja koji je organizovao nabavku kalasnjikova iz Madjarske i drugog oruzja sa drugih strana? Hrvatska je tada jos uvijek bila dio SFRJ. Sjecas li se onog aviona iz neke africke zemlje (Uganda cini mi se ali nisam siguran) punog oruzja koji je takodje JNA presrela i zaplijenila na aerodromu Pleso. Sjecas li se svih onih napada na vojne konvoje i zeljeznicke kompozicije kojima se povlacilo oruzje JNA iz Slovenije i koliko je tog oruzja (tenkovi, topovi, puske, municija, bombe, rucni bacaci itd) pokradeno tada, sjecas li se kasarne u Osijeku kada je kompletna kasarna bila blokirana skoro mjesec dana bez struje,vode, telefona, hrane itd i kad je doslo dotle da vojnici JNA bukvalno nisu imali sta da jedu vec su neko vrijeme gladovali, sjecas li se kasarne u Bjelovaru koja je isto bila pod opsadom i gdje ste se docepali velikog broja tenkova M-84 koji su kratko prije toga bili prebaceni iz trece armijske oblasti (Makedonija) sa ciljem zastite nase granice prema Madjarskoj, sjecas li se kasarne JNA u Zadru ili Zagrebu ili bilo koje druge kasarne ili vojnog objekta JNA na dijelu Hrvatske gdje su Hrvati vecina koje su bile blokirane i konstantno napadane od "golorukih" Hrvata? Kako to da su jadni i nenaoruzani Hrvati uspjeli sve to postici bez ikakvog oruzja? Ovo sto je JNA uspjela zaplijeniti je samo kap u moru a veoma brzo se vidjelo koliko je oruzja ipak uspjelo uci u Hrvatsku. Trebam li te podsjecati i na cuvenu izjavu Stipe Mesica, tadasnjeg clana Predsjednistva SFRJ a sadasnjeg Predsjednika Hrvatske koji je otvoreno govorio da radi na razbijanju SFRJ i da ce on biti poslednji predsjednik SFRJ. I jos cuvenija njegova izjava u hrvatskom parlamentu:"Moj zadatak je zavrsen, nema vise SFRJ". Zamisli da danas neki srpski poslanik u hrvatskom parlamentu ili srpski Ministar u hrvatskoj vladi kaze nesto slicno na HTV, kako bi ti ili bilo koji drugi Hrvat to tumacio osim kao veleizdaju? A da li je neko uhapsio Mesica ili Tudjmana ili Spegelja ili bilo kojeg hrvatskog politicara iz tog perioda? Jer da je postojala agresija na Hrvatsku o kojoj Hrvati toliko pricaju zar prvi cilj agresora nebi bio da takve ljude pohapsi i strijelja? Da je JNA zaista htjela da ubija Hrvate zar zaista mislis da se nijedna kasarna JNA nije mogla sama deblokirati i pritom napraviti masakr nad hrvatskim stanovnistvom?
Vrhunac ali zaista vrhunac  Smile  u tvojoj izjavi je kada Srbe u Hrvatskoj proglasavas manjinom. Ako si rodjen u Hrvatskoj i ako si zavrsio skolu tamo trebao bi znati da su Srbi po Ustavu Socijalisticke Republike Hrvatske bili KONSTITUTIVAN NAROD sa potpuno istim PRAVIMA i OBAVEZAMA kao i Hrvati. Prema tome nijedna odluka koja je bitna za SR Hrvatsku se nije mogla donijeti bez saglasnosti Srba pa cak ni odluka o izdvajanju iz zajednicke drzave SFRJ. E sad, ako Hrvati imaju "pravo" da traze otcjepljenje od SFRJ onda i Srbi imaju potpuno isto pravo da traze ostanak u SFRJ. A posto je Hrvatska bila samo administrativna jedinica unutar SFRJ to znaci da njene granice nisu bile medjunarodno prepoznate i priznate vec su unutrasnja stvar SFRJ pa se samim tim mogu i mijenjati. Znaci, teritorije na kojima su Srbi vecina ostaju u sastavu SFRJ a ostatak Hrvatske moze da se otcijepi. Ako malo vratis film unazad vidjeces da su Srbi upravo trazili ovo o cemu ja sad pisem. I ako malo logicki razmislis vidjeces da je to bilo jedino moguce i logicno rjesenje da se dva KONSTITUTIVNA NARODA koji zive u istoj zemlji razidju bez krvoprolica. Ali Hrvati su htjeli Hrvatsku u jednom komadu i potpuno su IGNORISALI volju drugog konstitutivnog naroda pokusavajuci da mu nametnu rjesenje silom. Hrvati su se pozivali na sve one odredbe Ustava SR Hrvatske i SFRJ koje su im isle na ruku (pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja, AVNOJ-evske granice itd) ali su isto tako ignorisali one odredbe tih istih Ustava koje bi ih kocile u ostvarenju njihovog cilja (konstitutivnost Srba, Ustavom predvidjena procedura za otcjepljenje itd). Zbog toga je i poceo rat u Hrvatskoj a da je bilo malo vise pameti na strani hrvatskog rukovodstva sve se to moglo izbjeci. Srbi nisu nikog napadali, oni su samo branili teritorije na kojima su oni bili vecina.
Malo vise objektivnosti Laslo, neboj se to te nece ubiti samo ce napraviti boljeg covjeka od tebe. Zaista je ruzno da neko ko se kao ti pokusava prikazati kao nepristrasna i realna osoba pise stvari poput ovih koje si napisao u svom zadnjem postu   .

Znam da ovo nije vezano za temu koja glasi "Nova himna ili sta vec" ali nisam mogao otrpiti da tek tako predjem preko gomile lazi koje su izrecene u Laslovom postu.
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Laslo, narodom se najlakse manipulise kada se pomene krv, rodoljublje... Kada se udara na one osnovne "porive", na koje niko nije ravnodusan. Mnogi su bili izmanipulisani, ne samo ovde u Srbiji, vec i u Hrvatskoj.
PS Srbi mora da su osecali super-bezbedno kada je u Zegrebu HDZ promenio krajem 1990. naziv Trga zrtava fasizma u Trg hrvatskih velikana. Ako to nije koketiranje sa ustaskom ideologijom i revizionizam, molim te, reci mi sta je. Ili ces mozda da kazes da je jednim dobrim delom moderna hrvatska drzava utemeljena na principima antifasizma? Molim te...
Evo, uzmi najbanalniji primer: Tompson. Najpopularniji pevac u RH. OK, "nasli ste se" kad je pevao "Cavoglave". A sada sta? Kad peva o Jasenovcu (otprilike nesto kao "Joy of killing Serbs") i Staroj Gradiski, kao odricete ga se... A on se ustvari nije promenio. On je ista ljudska mizerija kao sto je bio pre desetak godina. I tada i sada otvara koncerte sa "Za dom - spremni!" I kad vidis na drzavnom HRT njega i onog njegovog prilepka T. Orlica, kakvu poruku to mislis da daje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.