Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nov način tumačenja istorije u regionu  (Pročitano 11060 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
super argument sergio

hkj, da si pogledao malo ono sto sam ti prvo poslao video bi da postoji plan za opsti evropski kurikulum iz istorije, bar u odredjenim osnovnim crtama.
multiperspektivnost je jedan od temelja tog nastavnog programa
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 15:58:14 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Svaka čast.  Smile

Koliko će strana (mišljenja) obuhvatati novi udžbenik, koji će period izučavati, koliko će biti efikasniji u odnosu na ovaj postojeći, i kad će biti izdat i prihvaćen za koriščenje na području cele EU celog kontinenta?

multiperspektivnost je jedan od temelja tog nastavnog programa

Super. Ja volim te ideje u politici i sociologiji što počinju sa ''multi''. Multikulturalizam, multiperspektivnost, multinacionalne kompanije, multirodnost (dobro, nije multirodnost nego transrodnost al suština je ista  Smile)

To su sve oprobani koncepti koji prosto ne mogu da omanu. Jesam u pravu?
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 16:03:49 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 38.0
super argument sergio

Nije super argument nego jel poenta da deca nauče istinu,ili je poenta da im ja napišem 5 laži pa da nadju šta je istina medju 5 laži...ako je poenta ovo prvo,ne treba ti nikakav multivju udžbenik nego istoričar koji će da napiše istinu.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
Koliko će strana (mišljenja) obuhvatati novi udžbenik, koji će period izučavati, koliko će biti efikasniji u odnosu na ovaj postojeći, i kad će biti izdat i prihvaćen za koriščenje na području cele EU celog kontinenta?
e svaka ti cast, stvarno ne umes da citas. kad sam rekao jedan udzbenik?

super argument sergio

Nije super argument nego jel poenta da deca nauče istinu,ili je poenta da im ja napišem 5 laži pa da nadju šta je istina medju 5 laži...ako je poenta ovo prvo,ne treba ti nikakav multivju udžbenik nego istoričar koji će da napiše istinu.
sto volim kad mogu da citiram nekog lika iz biblije. dakle, pontije pilat isusu:
sta je istina?

ali to na stranu. nije poenta istorije da ti izdeklamuje istinu o nekim dogadjajima.
ako znas sta neko misli o necemu, to je vec vrsta istine
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Dobro, gradivo. Na to sam mislio. Pardon... Kurikulum.  Smile Da zvučim fensi.  Smile

Dakle, kako će da izgleda taj novi kurikulum i kad će biti uveden? Jedva čekam da vidim te nove udžbenike i programe iz istorije koji će se baviti svim periodima i svim mišljenjima a biti odobreni i usvojeni od strane celog kontinenta.  Smile

P.S. Mada, ja se ne bih zadržavao samo na kontinentu. Jer kao što znamo, sve je više Arapa, crnaca i Azijata u Evropi. Ako ćemo da poštujemo aktuelne trendove, red bi bio da se prilikom uvođenja tog novog kurikuluma i njihova mišljenja uzmu u obzir.

E to bi bilo baš lepo. Npr evropski udžbenik iz istorije kolonijalizacije koji odobravaju bivši kolonosti. Jedva čekam da vidim kako će to izgledati. Smiley
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 16:20:53 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
Dakle, kako će da izgleda taj novi kurikulum i kad će biti uveden? Jedva čekam da vidim te nove udžbenike i programe iz istorije koji će se baviti svim periodima i svim mišljenjima a biti odobreni i usvojeni od strane celog kontinenta.  Smile
pa zato se i propisuju samo osnovni principi i ponesto od gradiva
nije u pitanju sovjetski savez

a za kolonizaciju, to je upravo civilizacijska razlika evrope i srbije. u zapadnoevropskim udzbenicima se navode zlodela evropljana prema domorocima
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 16:22:18 od dabisha »
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Pa ako se propisuju samo osnovni principi i nešto oko čega se svi slažu jer nema u stvari šta da se ne slažu... koja je onda poenta?  Smile

Evo i mi i Balkanci se slažemo da uzrok svih naših sukoba leži u tome što su Hrvati uvek hteli da glume većeg Papu od Pape, Bosanci veće Turke od Turaka a Srbi veće Ruse od Rusa.  Smile
Dok se Slovenci distanciraju od svih, Crnogorci sede na srpskoj grbači a Makedonci glume potomke Aleksandra Velikog.  Smile

a za kolonizaciju, to je upravo civilizacijska razlika evrope i srbije. u zapadnoevropskim udzbenicima se navode zlodela evropljana prema domorocima

Alal vera.

Nadam se samo da su ta navođenja odobrena od strane svih stanovnika Evrope azijatskog i afričkog porekla.  Smile

P.S. Očekivao bih da su vas na toj istoriji naučili da Srbija nije imala kolonije...  Smile
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 16:30:42 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
P.S. Očekivao bih da su vas na toj istoriji naučili da Srbija nije imala kolonije...  Smile
o da, ali je osnovni razlog za tu situaciju taj sto je srbija bila turska kolonija
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
Eeeee, da li je...? Sad možemo i tu da primenimo multiperspektivnost.

A onda da primenimo multiperspektivnost na nju samu. Da li je multiperspektivnost zaista multiperspektivna ili se uvek sprovodi na isti način...
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 16:33:57 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
pa sto nisi odmah rekao da ne razumes pojam. objasnio bih ti o cemu je rec i cemu sluzi ovakva zajednicka istorijska citanka (dakle ne udzbenik)
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.