Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 01:05:04
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Normalno - zatucano  (Pročitano 10737 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Misliss da ce odabrati maldjeg?  Smile
Ja sam navijala za crnca
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Zvezda u usponu

Legum servi sumus ut liberi esse possimus.

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 2135
Zastava tako blizu, a tako daleko
mob
SonyEricsson 
@ marniko82; Makishon

Eto ja napisah na drugoj stranici malo o tome, pa sad da i vas, budući da ste naveli vaša mišljenja, pitam direktno, čisto informativno.

Zašto je vama kao nekatolicima bitno tko će (ili neće) biti papa?

Možda time kvarim temu, ali (postoji već jedna tema u ovom forumu: Problemi percepcije) uvijek me zanimalo zašto ni osobe uglavnom indiferentne prema organiziranoj religiji (Makishon, ovo se odonsi na tebe - stekao sam takav dojam o tebi iz tvojih postova, ako griješim, ispričavam se) ipak ne mogu pobjeći od promišljanja katoličanstva?
« Poslednja izmena: 12. Maj 2005, 02:06:55 od Laslo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Zato sto su Srbi paranoicni i misle da pape kuju zaveru, tako da preuzmu pravoslavne vernike i da svojim delovanjem unistavaju srpstvo, kao sto ti misli doticni Seselj, a samim tim sledi ga par miliona ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 6861
mob
LG 
Laslo
"Zašto je vama kao nekatolicima bitno tko će (ili neće) biti papa?"

Zbog toga sto uticu na kreiranje svjetske politike, a s obzirom da smo im jako blizu (Vatikanu), a i da smo cesto bili meta, razumljivo je da nas se jako tice ko ce biti Papa i kakav stav ce zauzeti u svojoj politici prema pravoslavlju.

costa
Zato sto su Srbi paranoicni i misle da pape kuju zaveru, tako da preuzmu pravoslavne vernike i da svojim delovanjem unistavaju srpstvo, kao sto ti misli doticni Seselj, a samim tim sledi ga par miliona ljudi.

Vjerovatno je Jasenovac odraz nase paranoje kao i jame po Hercegovini.
IP sačuvana
social share
Bolje je biti bogat cijeli zivot, nego jedan dan siromasan.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Za jasenovac su krive ustase i nacisticka ideologija, a ne papa. Jasenovac bi postojao i da su umesto ustase bili i Nemci koji su protestanti. Mozda je papa pomogao da se pacovskim kanalima preostale ustase prebace u Argentinu, ali to je bila 1945 godina, a kakve veze imaju danasnje pape sa tim? Kako ce papa svojim dolaskom oduzeti pravoslavlju vernike?? Pa ako je neko vernik od srca nece ga promeniti i jedan papa, a sto je najgore za tu teoriju oduzimanja vere se najvise zalazu pravoslavni svestenici. A nisu se zapitali, da mozda pravoslavaca nije manje ne zbog pape nego zbog njih samih, i zbog konzervativno - pristrasnog propovedanja hriscanstva, na taj nacin kako nas svi mrze? Zar nije Pavle u svojoj uskrsnjoj poslanici rekao da se trebamo izmiriti sa onima koji nas mrze! A gde to da se mi trebamo izmiriti sa onima koje mi mrzimo, tj bolje reci sa celim svetom!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Zašto je vama kao nekatolicima bitno tko će (ili neće) biti papa?
Zasto je tebi kao Hrvatu bitno ko ce doci na celo Evropske unije? Ili da li ce na celo SAD doci neko ko je ravnodusan prema pitanjima nasih zemalja ili neko ko misli da ovo treba poravnati ko irak i sagraditi lepe vojne baze i eksploatisati sva bogatstva koje ovi prostori imaju. Katolicka crkva je jako davno prestala biti samo verska institucija.

Citat
Malo paranoidno... sta koga brika hoce li ko "uzimati vernike" a evropska unija ce i onako unistiti sve srpsko i hrvatsko, tako da ne moramo se mnogo brinuti. Kako god okrenes, sto se tice nacionalih odlika, uskoro ce biti iskasapljene.
Zaista se ne secam da su pape ikad u istoriji stale na nasu stranu (sem cini mi se kod krunisanja Stefana Prvovencanog, ako ne gresim)...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Žena
Poruke 6861
mob
LG 
 Za costa
Cini mi se da je Papa Stepinca proglasio svecom ili se varam.
Da bi diskutovao o proslavlju, prvu bi morao da se informises i to dobro , da bi izbjegao netacnosti ("konzervativno - pristrasnog propovedanja hriscanstva"), kao i o drugom svjetskom ratu i podrsci koju je pruzila katolicka crkva i tadasnji papa unistavanju jevreja, prije svega, pa i srba.
I na kraju trebao bi se osloboditi mazohistickog patriotizma.
IP sačuvana
social share
Bolje je biti bogat cijeli zivot, nego jedan dan siromasan.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@Vjestica
Ne trebas ti mene uciti o pravoslavlju, jer ja znam toliko o pravoslavlju iako nisam pravoslavni vernik, u odnosu na one koji misle da su vernici. A za mene je pravoslavna crkva, ne pravoslvna vera, nego crkva dosta pristrasna jer nepirznaje ostale religije, o nekima cak i sa gnusanjem govori kaosto su istocnajcke religije.
Nisi citala post gore, rekao sam kakve veze ima papa iz drugog svetskog rata sa ovim danasnjim papama? U srednjem veku je bila inkvizicija pa ako je bila, to onda znaci da pape u to doba nisu imali nista protiv inkvizicije. I da li sada treba da kazem da su danasnje pape lose zbog te inkvizicje? Trebam li da kazem da su Nemci zlocinci danas zbog nacista? Ivan Pavao II se izvinuo u ime katolicke crkv za sve zlocine u kojima je ona ucestvovala kroz istoriju, ako to nije dovoljno, onda ne znam sta je i rekao sam da nas prati paranoja, jer opet nekoga drugoga stavljamo u prvi plan da je kriv za ovo sto se desava srbima danas. A nikome se ne dasava osim nama, pa koje tu sada kriv.

@SF
Izgubicemo svinjokolj, i pecenje rakije kao obicaje. Nacionalni identitet niko ne moye da uzme, niti je to cilj. Niko te nece prisiljavati da se izjasnjavas ne kao Srbin. Slave, veru i obicaje niko nece dirati, jer niko ih do sada nije ni izgubio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Izgubicemo mi mnogo vise, zlatiborski prsut, domacu rakiju svih vrsta, domaci kajmak, sir, domaca jaja, domace kobasice, cevape sa grilova, pljeskavice, punjene pljeskavice i sve ono sto nama kojih je ovde vecina a koji u gradu zivimo imamo od ove zemlje. Kajmak nikad nece biti kajmak kad bude dolazio iz fabrike i rakija nikad nece biti rakija kad je budu proizvodili navip ili neko deseti.. to nije to .. to nema dusu.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Izgubicemo mi mnogo vise, zlatiborski prsut, domacu rakiju svih vrsta, domaci kajmak, sir, domaca jaja, domace kobasice, cevape sa grilova, pljeskavice, punjene pljeskavice i sve ono sto nama kojih je ovde vecina a koji u gradu zivimo imamo od ove zemlje. Kajmak nikad nece biti kajmak kad bude dolazio iz fabrike i rakija nikad nece biti rakija kad je budu proizvodili navip ili neko deseti.. to nije to .. to nema dusu.

Smile Smile  Ako izgubimo kajmak,ubiću se! Smile
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Jul 2025, 01:05:04
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.