Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 22:01:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Normalno - zatucano  (Pročitano 10722 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@SF

Potpuno relativiziraš stvari. Krenimo ovako: Što je tebi najvrednije? A upravo to najvrednije je najviše ugroženo. Pa kako onda korist može biti veća ako je osnovno i najvrednije najviše ugroženo?
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Meni? Prijatelji i porodica.
Bez konkurencije.
Cime je to sada vise ugrozeno nego pre?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
@SF

Ciljao sam na to da ćeš reći život, ali ovo je vrlo pohvalno. Probat ću i ovdje pokazati svoj stav. Kad kažeš da su ti prijatelji i porodica najvredniji, onda misliš da je najvredije to što jesu, što žive, što postoje. Sumnjam da misliš da su ti najvredniji samo zato da ih iskoristiš. Barem koliko te poznam. Za obranu moje pozicije mogu pretpostaviti da bi za svoje prijatelje učinio sve da im pomogneš. Ciljam na slučaj kad bi nekome trebao bubreg ili krv - dao bi samo zato da ih spasiš. Možda sam u krivu. Time pokazuješ da je važan njihov život. Štoviše najvažniji. Jel' tako? Pa upravo taj život je ugrožen danas više nego prije sto godina; kad govorimo o tome. Slažeš se. Životu prijeti tisuće stvari od jutra kad se probudimo pa do večeri kad legnemo. Da se razumijemo, i nekad je bio ugrožen ali ne tako kao danas.
Samo da navedem primjer - voda. Veliš da se voda pročišćuje i istina je pročišćuje se, ali da je kao prije sto godina, da cijeli dan kopam otišao bih do potoka i popio vodu iz njega, a ne bih trebao ići u dučan kao danas. Sad može izgledati da sam nazadan i protiv napretka, no nisam. Samo naglašavam da u tom razvoju moramo imati i neke apriorne postavljene uvijete. Napredak nek ide do kud hoće, ali ne na štetu života. Neka se razvija i tehnologija i industrija i sve drugo, ali neka se pazi da se ne uništava u isto vrijeme i naš zrak, voda i zemlja. Profit ne smije biti najvažniji. Najvažnije treba biti razvitak, ali ne na štetu čovjeka, nego na korist, a najveća je korist da ostanemo i ostavimo živjeti, ali kvalitetno. Možda je idealistički gledati tako, ali moj je "posao" da naglašavam i činim sve u tom smjeru, jer mi je život, ne moj, nego općenito život, važniji od svega materijalnog. Velim, nisam protiv napretka, nego protiv napretka koji ujedno uništava. I zato govorim da je šteta veća nego korist.
Zar ti ne misliš da bi bilo bolje kad bismo mogli poti vodu iz potoka, udisati čisti zrak i ne bojati se sunca? Meni bi bilo bolje i draže.
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Bice i to jednom opet.. i najbolji lekovi imaju svoje kontraindikacije.. stvar je licnog izbora sta je vaznije...
Tacno.. lepo je bilo dok se moglo sve to sto si rekao.. ali jel se tad moglo ono ostalo sto se danas moze ili se zivot svodio na to da su ti to maltene jedine slobode?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Da li pravi vernik mora slepo slussati i posstovati ono ssto mu njegova crkva ,i spominjete Papu,plasira?? Aihona,ne pitam ovo samo tebe,zanimaju me i odgovori drugih.
Ja verujem u Boga, ali ne verujem npr. da cu zbog toga ssto se sexam Smile da gorim u paklu...ako pakao nije izzmissljen radi uticaja nad masom. Verujete li u crkvu,popove...pape....??  Smile

Koni, nije stvar u vernicima, vec u religiji, tj stavu Crkve.
A crkveno ucenje nije podlozno promenama pod uticajem trendova. Ako bi sada Papa ili Patrijarh dali blagoslov upotrebi prezervativa i drugih sredstava kontracepcije, to bi znacilo da se Crkva u neku ruku miri sa promiskuitetnim ponasanjem vernika.
Stoga mislim da optuzivanje Pape za exploziju ADISa u Africi bas i nije na mestu. Usko gledano, onaj ko je pravi i iskren vernik, taj ce da poslusa Papu. Medjutim, ako je taj neko zaista iskren vernik, tj vernik "by the book", on ce tesko doci u situaciju da dobije AIDS... uostalom znate vec stavove koje Crkva ima po pitanju sexualnih odnosa pre braka, kao i odnosima sa vise partnera.
Crkva je konzervativna, i to je ono sto je cini specificnom u odnosu na druge organizacije... E, sad, naravno, mozes ti i dalje da budes "vernik", promenis par partnera, ali bilo bi glupo da ocekujes da Papa kaze: "No sex before marriage!... Oh, and by the way, if you MUST have some, use condom."

PS Sto se tice AIDSa u Africi... ne verujem da to ima veze sa Papom i Crkvom, plasim se da je to nesto mnogo ozbiljnije... ali da ne idemo u off-topic.
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Pa ne veruje se u crkvu i svestenike, veruje se u Boga. A svestenici su najobicniji ljudi kao i mi svi, razlicitog obrazovanja, razlicitih pogleda na neke stvari, razlicite naravi... Poistovecivati njih sa verom nije ispravno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
Ma kako bre nema veze crkva s Bogom? Pop sa crkvom i Bogom...alo deccko??
Ja mislim da je jasno ssta sam htela da pitam..Hocess poslussati papu ako zabrani korisscenje kondoma ,zato ssto je to greh??

Pa ne veruje se u crkvu i svestenike, veruje se u Boga. A svestenici su najobicniji ljudi kao i mi svi, razlicitog obrazovanja, razlicitih pogleda na neke stvari, razlicite naravi... Poistovecivati njih sa verom nije ispravno.

IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ja necu, nisam katolik! Smiley

Ne verujem ni da bih poslusao da nasi tako nesto propisu.

A procitaj pazljivije sta sam rekao, ima raznih svestenika, ako jedan svestenik ima neki stav, to ne mora nuzno da znaci da je to zvanicni stav crkve. A to se desava iz neznanja, tvrdoglavosti, cega sve ne. Naravno, cim jedan svestenik nesto neobicno izjavi, odmah se baca drvlje i kamenje i na celu crkvu i na nas vernike.
« Poslednja izmena: 06. Maj 2005, 01:58:13 od marniko82 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Pravoslavci verovatno nece, a i u pravoslavnoj crkvi se ne zna ko bi bio ono sto je u katolickoj papa jer su svi patrijarsi medjusobno jednaki, stim sto se kaze da je vaseljenski prvi medju jednakima, sto mu u sustini ne krasi zivot previse.
Videcete da ce katolici imati potpuno drugaciji pogled na propise svojih svestenika.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Katolici moraju da omoguce svojim svestenicima da se zene ili su najebali, ima jos mnogo klinaca da strada...  Smile

Mada nesto ne vidim reformu sa postojecim papom, nema on zelju da mnogo sta menja, a nema ni vremena jer verovatno nece nesto mnogo da pozivi.

Mozda iduci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 22:01:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.