Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 143 144 146 147 ... 360
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia N95/N95 8GB  (Pročitano 312761 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
Danas sam držao N95 po prvi puta, sve sam probao što može i zaključio sam da se to nikako ne isplati kupiti.  Smile
Iskreno, ako budeš na takav način vrednovao po izgledu generičkog softvera i načina pokretanja istog, onda ćeš utvrditi da se ništa nije promenilo još od modela 7650. Možda malo na brzini, ali to je uglavnom sve sa generičkom temom.

Da ne preteram, ali pojavom mogućnosti menjanja tema tj., verzije 7.0 OS-a gotovo da nema vizuelne razlike izmedju tih telefona i sadašnjeg N95. Jest da ima više ikonica na samom ekranu, ali to je uglavnom sve. Naravno da je obogaćen sam meni dodatnim opcijama za razna podešavanja, ikonica - dve u meniju viška koje podržavaju pridodati hardver(gps, radio i sl.), bolje se vide slike tj., veća rezolucija, ali sve je po starom ako se gleda bukvalno.

Ono što nas interesuje je "ispod haube" i tu leže oni mali gremlini koji grickaju i pozivaju na kupovinu ovog modela. Jeb*** plastike i maske, niko telefon ne drži kao ranije po 3-4 godine pa treba da brine da mu plastike ne poispadaju od silne upotrebe ...
To što ima ispod haube sa dobrom softverskom podrškom od dodatnih aplikacija će ga dugo kod znalaca i poznavaoca zadržati na tronu, veruj mi na reč! Smile
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 19:45:51 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samsung Galaxy S6 - Galaxy S4 - Sony Arc S

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 1265
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Galaxy S6 White
Evo da i ja dam mali rewiev N95-ice...Imam ga tačno 2 meseca... Smile

1. HARDWARE...nisam oduševljena, čak sam morala i da pritežem slajder...ali posle tih intervencija sve je OK...nema klimanja, niti pomeranja...a i ekran nije baš toliko osetljiv kako se priča...ja ne koristim futrolu i čak mi je jedanput ispaio i ništa se nije desilo...Jedino je malo maskica oko kamere izlizana ali tio je od nenošenja futrole i spuštanja telefona na sto uvek na tu stranu...
2. RAM memorija...dosta puta sam se susrela sa porukom MemoryFull...posle prvog Formata i pažljivijeg izbora programa i aplikacija koje sam instalirala pojavljivala se redje, ali je i dalje prisutna...Pokretanje kamere uzrokuje gašenje neke aktivne aplikacije u pozadini i tada se najčešće i pojavljuje MemoryFull obaveštenje...
3. Dostupnost dodatnih aplikacija...sad ih ima zaista mnogo...trenutno nema aplikacije koja mi na njemu nedostaje u odnosui na, recimo, N70...osim TotallRecall-a koji mi na N95 ne radi...
4. Default-ne opcije...zamenjuju neke od programa koje je bilo neophodno instalirati na prethodne Symbian modele...kao što je na primer neograničen Voice recorder, opcije za Alarm i podešavanje Work days-a...MediaKey u kom je moguće napraviti prečice za neograničen broj aplikacija i programa...Umesto SmartSettings-a...zatim mogućnost povećavanja ili smanjivanja fonta u meniju...Sad verovatno i ne mogu da se setim svih opcija...
5. GPS...prilično brzo locira satelite, posebno od kad sam updateovala Nokia Maps na v1.2...Nisam baš imala prilike da u nekom nepoznatom gradu ili prostoru lociram svoj položaj, ali i u Beogradu može da bude od velike pomoći, i iako su mape za Srbiju prilično loše u odnosu na druge zemlje, ipak je podnošljivo...
6. Ulazak u Galeriju prilično brz, posebno u odnosu na E50 ili N70 (to su telefoni sa kojima sam direktno radila poređenje)
7. Baterija...meni prilično kratko traje..Ali smatram da sam loša za poredjenje, jer ga ja baš dosta koristim...Najduže mi je trajala baterija nešto malo duže od 24h, ne bih znala tačno koliko duže...ali sam kupila još jednu bateriju i rešila taj problem...Svakako izdrži jedan ceo dan...

Sve u svemu...upoznala sam mu sve mane i prednosti i nisam se nimalo pokajala što sam ga kupila...I naravno da sad želim N95 black 8GB...naročito zbog veććeg RAM-a i trajanja baterije, ali to ne znači da nisam zadovoljna sa N95icom koju posedujem... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Život se ne meri brojem udisaja, već brojem trenutaka koji ODUZIMAJU DAH...
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
N95 black 8GB možda neće izbacivati "memory full", ali sigurno neće da mu duže traje baterija. Ta razlika u amperaži je taman tolika da isprati potrošnju tog hard diska i svešće se na isto verovali ili ne. Pogledajte samo kako troši Samsung i300 zbog harda. Smile Samim tim, navodno jača baterija nije razlog kupovine N95 black 8GB modela. Čak ni taj hard ne uliva poverenje. Šta bi se desilo da par puta padne telefon u toku "pisanja" na tom hardu?!? Kraj slobodne memorije od 8GB i to vam garantujem.

Po meni je jedino vredan ovaj "američki N95 model" koji ima prostora za mem. kartice, jaču bateriju koja će duže trajati jer je ne opterećuje hard disk, mnogo više RAM-a, ali ... dugo ćemo se mi zadržati na ovom običnom evropskom modelu.
Btw. verujem da će ove mane(pokretanje kamere i td.) biti prevazidjene nekom narednom verzijom firmvera. Upravo onda kada ga ja budem nabavio za 300€ će sve da se dovede na svoje mesto! Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 27. Sep 2007, 20:45:31 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

tv izveštači izveštačuju izveštaj svakog dana

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 28218
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla
mob
Apple iPhone 6
Nokia N95 8gb preview

IP sačuvana
social share

jetra mi je propala, imam čir na crevu,
kamen je u bubregu, .ebem li mu kevu

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC Bravo
Ja sam definitivno odustao od ovog modela pre nekih mesec dana, kada sam imao prilike da ga malo podrobnije "procackam". Mnogo stvari mi se kod njega ne svidja, a pre svega mi je odvratan njegov izgled - em je slajder(koji mrzim), em je veoma lose izrade(ovaj je drzan u futroli, a ipak je sav krckao i klatio se)... Sto se tice baterije, meni nije izdrzala ni pola dana koliko sam ga cackao(ali krvnicki), sto je neprihvatljivo za bilo koji telefon. Telefon je, za jedan Symbian, dosta brz, ali mene to ne odusevljava, jer mi je i N70 imao prihvatljivu brzinu(a on je spooor). Sto se tice specifikacija, kamera me nikada nije interesovala, pa tih 5 MPx ne uzimam kao prednost, ekran je sjajan, ali nista bolji od UIQ 3 telefona(sem na suncu - tu ih razbija), GPS mi nije potreban(1.jer se u Srbiji ne moze osloniti na veoma slabe mape i 2. jer mi zaista nije potreban), kvalitet reprodukcije MP3 me nije odusevio(losije od mog ex K750), a jedina stvar koja mi je potrebna i odusevila me je na N95 jeste HSDPA - neverovatne brzine downloada dostize ovaj telefon! Velika zamerka je RAM - aparat je dosta puta izbacivao poruku memory full(nista bolji od npr. M600)... Sve u svemu, aparat mi se bas bas nije svideo, pre svega izgled i kvalitet izrade. Potpuno je nebitno koliko cu vremena posedovati neki aparat, da li 6 meseci ili 2 godine - ne zelim da u tom periodu drhtim od pomisli da ce mi se telefon raspasti pri prvom jacem padu, necu da mi nesto sto kosta 500 evra drhturi i klati se levo-desno kao chivava a takodje ne zelim da svaki pogled na taj telefon u meni izaziva nezadovoljsto i bes(a meni je bas, BAS odvratan izgled tog aparata)... Sve u svemu, hteo sam da ga kupim zbog 2 stvari - velikog ekrana i HSDPA, ali sve ostalo me je definitivno odbilo. Smile Drago mi je da su svi vlasnici N95 na forumu zadovoljni svojim telefonom, i zelim im da ih isto tako sluzi jos dugo, dugo! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 71
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Gledam malo po netu , izgleda da će n82 biti opaka pila Smile i monoblok Smile
Stvarno?!? N95 već "smekšao" i nije više tako "opaka pila" kako veliš? Smile
Kako neki degradiraju telefone to je stvarno primer za raspravu i to naučnu ... Nije ni čudo što nokia izbacuje tako često modele i dovodi do hiperprodukcije kada nekome već posle 3 meseca najjači model na planeti počeo da smekšava i već mu je u vidu tako neki opakiji model. Šta da kažemo onda mi jadnici sa 6600, 6670 ili N70?
Kada bi se svi tako zaletali pukli 550€ i posle par meseci već razmišljali o nekom narednom "opakijem" modelu nikada i ne bi upoznali i znali šta sve njihov model može i šta je u stanju da uradi.

P.S. koliko vidim "po netu" N82 neće imati GPS, imaće istu kameru od 5Mpx kao i N95, ... samim tim, ništa dalje i čak je uskraćen za funkcije koje ima model N95 i naravno da ne može biti bolji i opakiji. Čemu onda tako glupav komentar???

Izgleda da kod takvih više nema draži kupovine i osećaja zadovoljstva prilikom iste, već samo instant sreća i već naredni dan kao da je isti kupljen pre par meseci ... plašim se samo da to nije neka vrsta zavisnosti od česte kupovine i menjanja mobilnih telefona. Bar da su jeftini modeli u pitanju. Treba to na vreme sanirati i lečiti.
alo mudrac  Smile onda san dobija krive informacije vezane za n82 (uglavnom da će imati sve ko i n95 uključujući GPS samo će biti monoblok) , n95 je odličan telefon al mi se ne sviđa slajder i opčenito ne volim klizne modele ali ovaj n95 san kupija samo zbog funkcija, a symbijan telefone koristim već 4 godine  Smile 
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 00:02:39 od paky »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 182
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia N900
Ja sam hteo da svoj 6630 zamenim ovim telefonom ali sam odustao.Kao sto cigla kaze,ovaj komad tehnologije ne vredi vise od 250e jer sve funkcije su nebitne kad te baterija izda posle pola dana a manjak ram memorije onemogucava komforan rad sa aplikacijama(imao sam prilike da ga koristim jer mi ga je pozajmio drug).Taj N95 za americko trziste zvuci ok ali i dalje ne vredi 500e.Kada mu cena bude pala na 200-250e poslacu novac bratu iz Amerike da mi ga kupi.Dotle mozda predjem na n70 zbog rama i kamerice a mozda ostanem na 6630 jer me do sada nikada nije izneverio Smile.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 13:19:02 od Dovla84 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 600
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung GALAXY NOTE 2
Ja sam hteo da svoj 6630 zamenim ovim telefonom ali sam odustao.Kao sto cigla kaze,ovaj komad tehnologije ne vredi vise od 250e jer sve funkcije su nebitne kad te baterija izda posle pola dana a manjak ram memorije onemogucava komforan rad sa aplikacijama(imao sam prilike da ga koristim jer mi ga je pozajmio drug).Taj N95 za americko trziste zvuci ok ali i dalje ne vredi 500e.Kada mu cena bude pala na 200-250e poslacu novac bratu iz Amerike da mi ga kupi.Dotle mozda predjem na n70 zbog rama i kamerice a mozda ostanem na 6630 jer me do sada nikada nije izneverio Smile.
Izlupa ti lepe gluposti i jos osta ziv Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
HTC HD2
Izlupa ti lepe gluposti i jos osta ziv Smile
Zašto je čovek izlupao gluposti? Zbog toga što je realan u proceni i racionalno rasudjuje, ne rasipa novac i prelazi s' modela na model jednom u par meseci, ... ?!? Znači, po ovoj logici glupi čekaju da se cena spusti datom modelu dok pametni brže bolje daju polovan auto za isti ili vrhunski PC i već ga zamene posle par meseci i kritikuju da ništa ne valja već valja novi model od 550€ koga su upravo kupili?!? Daj .. Smile

Čovek ima najbolji Symbian smartphone koji postoji na tržištu 6630 i ima pravo da rasudjuje. Nije da ikoga branim, ali ako se slažem sa stavovima onda potvrdjujem i uvažavam. Btw. savetovao bih mu da ne prelazi na N70 jer se neće usrećiti ma šta mu drugi govrili. Ostani ti Dovla84 na tom 6630 pa kupi sebi bolji telefon od N70 onda kada mu cena bude na toj razumnoj cifri od 250€ za jedan mob. aparat.

Ostali koji misle da N95 ili bili koji mob. telefon vredi 550€ neka veruju, tako su verovali i oni koji su kupovali 7650 za 500€ ili 6600 za 450€ .... ja ću ipak verovati u suprotno da je ta cifra namenjena laptop uredjaju a ne mob. telefonu koji javlja svake sekunde "memory full" kako opisa NinaNina.
« Poslednja izmena: 28. Sep 2007, 19:31:50 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 600
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung GALAXY NOTE 2
Da svake sekunde prijavljuje memory full Smile, ala ste vi neki zavisni ljudi ako vas neinteresuje ovaj model i toliko vam se nesvidja nemjo te vise svracati na ovu temu.Cekajte ceo zivot neki drugi model ceo zivot ce te cekati,prodje vam zivot u cekanju mnogo ste vi pametni.Ne vi ste zavisni Stekarosi Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 143 144 146 147 ... 360
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.244 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.