Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nokia N95  (Pročitano 54176 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Vidim da mnogi spominju 6600 da ne citiram dalje i komentarišem. Postaviću samo jedno pitanje: koliko je pojedinima koji su znali da cene taj aparat i nisu bili fenseri koji menjaju telefone sa svakom sezonskom modnom kolekcijom trajao taj telefon, tj. koliko dugo su ga koristili?!?
Mogu slobodno da kažem 3 godine i još više jer ga mnogi i danas koriste - ovo primećujem svuda kako na ulici, tako na poslu, lokalima ...!
Što samo znači, da se nisu odmah zaleteli pa kupili 7610 ili 6670 koji su bili evidentno brži, bolji hardver(jači procesor), imali mp3 podršku, 1Mpx kameru ... pa čak i 6630 koji je sinonim za Symbian!
Jedino su mnogi pogrešili što su sa 6600 prešli na N73 i sl., plastikanere i nisu sačekali još koji mesec pa da nastave tradiciju! Smile

Tako je i sa N95 - ja smatram da je ovo "nova" Nokia 6600 koja će trajati takodje 4 godine i neće izbledeti!
Zato, vredi čekati da padne cena N95 modelu i kupiti ga bez obzira ako se pojavi i neki model "u najavi" sa 1Gb procesorom i 512Mb RAM memorije! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Be Happy :)

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2223
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
HTC ONE
CPU:Dual CPU - CPU Type: ARM 11 - CPU Clock Rate: 332 MHz   
3D Graphics HW Accelerator
Memory:Max User Storage: 160 MB 
NAND Memory: 256 MB
SDRAM Memory: 64 MB
~20 MB Free Executable RAM Memory - ovo je katastrofa-stvarno neverovatno 
Memory Card: Micro SD-Max Memory Card Size: 2 GB - ovo je isto baš baš malo 

ja moram ovo opet da prokomentarišem , jbg.

ovi prevaranti i je***etri iz Nokije nas baš sankaju (valjda su navikli na sneg tamo u Laponiji)

pazi da se ne razočarate u N95 , ram memorija je sramota , znaš da se meni na N73 stalno događalo da izbaci "nema dovoljno memorije,zatvorite neke od aplikacija" ... a zamisli šta će se dešavati na ovoj nabudženoj N95   ... so , da ne žurimo sa zaključcima ...
IP sačuvana
social share
budi srećan :-)
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Tačnooooo, primetio sam to .... i opet preskočio ovu činjenicu kada raspravljam o njemu. Smile
Ne mogu da verujem, pa u ono g***o od Nokia 5700 XpressMusic stavili 35Mb RAM-a i još jači procesor ....
Nije ni čudo - sve što se najavi godinu dana ranije već zastareva kada se pojavi u prodaji.
No, hajde, nadajmo se da je OS mnogo optimizovaniji kako piše u specifikacijama, manje troši RAM resurse pa kao biće dovoljno i za neki multitasking, no sve to treba opet da se prvo dobro proveri u praksi kako kažeš, i ne žuriti sa žaključcima, čitaj: da ga mnogi kupe a mi da slušamo prvo njihove hvalospeve pa onda posle par meseci stidljive kritike i sami izvučemo zaključak! Smile

P.S. šta ako i njemu baterija traje dan i pol kao kod Nokia N80 koga smo takodje idealizovali na početku iako smo znali i mane, pa još ako se ispostavi da ima gomilu drugih osobina koje nisu za pohvalu?!?
Takodje sam ubedjen da će vrlo skoro da se pojavi "u najavi" neki model koji će biti još bolji od N95, isto kao što se pojavio famozni N83 ako se ne varam samo malo posle početka prodaje N80 modela a ono u stvari ispade N95?!?
Dobro mnogi govore: u krug i tako redom.  Smile
« Poslednja izmena: 01. Apr 2007, 03:00:25 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Be Happy :)

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 2223
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
HTC ONE
vidiš to sa procesorom je zanimljivo  Smile

na N70 i N73 je isti procesor a N73  50% brže radi od N70 (lično proverio-izmenjao po par komada od svake)  Smile
međutim - multitasking , odnosno pokretanje više aplikacija u isto vreme prosto ubije ram-memoriju kod N73 za razliku od N70 koja to baš dobro podnosi  Smile

e sad to sve govorim u kontekstu odnosa CPU i RAM kod N95 , sve se nadam da su to optimizovali jer ako nisu ... biće baš  Smile Smile

i što se tiče baterije :Battery Capacity:

BL-5F 3.7v- 1100 mAh
Standby Time: (estimated):GSM: up to 9.3 days-WCDMA: up to 8.3 days-Talk Time: (estimated):GSM: up to 4 hours-WCDMA: up to 2.7 hours

takvu bateriju nisam video , BP-6M od 1100 mah  na N73 je ladno gurala 3-4 dana (normalnog korištenja)

ova baterija , hmm  Smile   , uz ovakve specifikacije ...
« Poslednja izmena: 01. Apr 2007, 03:36:46 od zoreli »
IP sačuvana
social share
budi srećan :-)
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2568
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Nokia N82
Vidim da mnogi spominju 6600 da ne citiram dalje i komentarišem. Postaviću samo jedno pitanje: koliko je pojedinima koji su znali da cene taj aparat i nisu bili fenseri koji menjaju telefone sa svakom sezonskom modnom kolekcijom trajao taj telefon, tj. koliko dugo su ga koristili?!?
Mogu slobodno da kažem 3 godine i još više jer ga mnogi i danas koriste - ovo primećujem svuda kako na ulici, tako na poslu, lokalima ...!
Što samo znači, da se nisu odmah zaleteli pa kupili 7610 ili 6670 koji su bili evidentno brži, bolji hardver(jači procesor), imali mp3 podršku, 1Mpx kameru ... pa čak i 6630 koji je sinonim za Symbian!
Jedino su mnogi pogrešili što su sa 6600 prešli na N73 i sl., plastikanere i nisu sačekali još koji mesec pa da nastave tradiciju! Smile

Tako je i sa N95 - ja smatram da je ovo "nova" Nokia 6600 koja će trajati takodje 4 godine i neće izbledeti!
Zato, vredi čekati da padne cena N95 modelu i kupiti ga bez obzira ako se pojavi i neki model "u najavi" sa 1Gb procesorom i 512Mb RAM memorije! Smile

Mozda nisi razumeo sta sam hteo da kazem. 6600 jeste bio biser iz nokije i jeste bio najbolje sto se tada moglo kupiti, tu nema dileme. Fora je u tome sto se i tada stvarala atmosfera oko tog telefona kao da je u pitanju nesto sa druge planete sto ko god dodirne zivi vecno i postaje otporan na metke. Smile U sustini telefon jeste bio tada najbolji, ali evo danas spada medju najlosije symbian telefone iz nokie. Znaci isto ce biti i sa n95, ma koliko on bio dobar, ito ce biti i sa svakim sledecem telefonom. Slazem se da nokia ima politiku, a ne samo nokia, da izbaci novi, stvarno novi model, obicno najbolji na trzistu, koji obicno postane best buy za narednih par godina, a onda poscu sa hiperprodukcijom novih modela koji se razlikuju po bitnim detaljim kao sto su 0.2 mp veca kamera, 10 mhz brzi procesor, 100 kb veca ram meorija i slicno i onda raja to kupuje i nokija od toga zivi. Posle par godina sednu, smisle nesto stvarno novo, bolje, neki stvarni best buy i tako sve u krug. Znaci n95 bi trebalo da bude novi 7650, 6600, 6630, ali ipak treba sacekati jos malo da telefon prodje kroz filter javnosti, jer tek tada ce da se prikazu sve njegove mane i vrline. Ovo na papiru bar meni ne znaci nista, jer na papiru je i samsung dobar telefon. E stvar kod ovih best buy modela je pronaci pravi trenutak za njihvu kupovinu. Znaci treba pogoditi trenutak kada cena dodje na minimum realne vrednosti, sto znaci da od tog trenutka nece mnogo padati, a koja je opet dovoljno prihvatljiva da se moze kupiti. Ko uspe da pogodi taj trenutak, skoro mu je garantovano da ce imati resen problem sa telefonom za narednih par godina. Ja sam to uspeo sa 6630 i evo koristim ga vec vise od dve godine i uopste ne planiram da ga menjam dok ne budem mogao da kupim n95.
« Poslednja izmena: 01. Apr 2007, 08:28:24 od milisav_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ko gubi,ima pravo da se ljuti...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3217
Zastava Trieste
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.10
mob
Apple Iphone 4s
Citat: milisav_bl link=to :oops:pic=145523.msg2902834#msg2902834 date=1175408524

Mozda nisi razumeo sta sam hteo da kazem. 6600 jeste bio biser iz nokije i jeste bio najbolje sto se tada moglo kupiti, tu nema dileme. Fora je u tome sto se i tada stvarala atmosfera oko tog telefona kao da je u pitanju nesto sa druge planete sto ko god dodirne zivi vecno i postaje otporan na metke. Smile U sustini telefon jeste bio tada najbolji, ali evo danas spada medju najlosije symbian telefone iz nokie. Znaci isto ce biti i sa n95, ma koliko on bio dobar, ito ce biti i sa svakim sledecem telefonom. Slazem se da nokia ima politiku, a ne samo nokia, da izbaci novi, stvarno novi model, obicno najbolji na trzistu, koji obicno postane best buy za narednih par godina, a onda poscu sa hiperprodukcijom novih modela koji se razlikuju po bitnim detaljim kao sto su 0.2 mp veca kamera, 10 mhz brzi procesor, 100 kb veca ram meorija i slicno i onda raja to kupuje i nokija od toga zivi. Posle par godina sednu, smisle nesto stvarno novo, bolje, neki stvarni best buy i tako sve u krug. Znaci n95 bi trebalo da bude novi 7650, 6600, 6630, ali ipak treba sacekati jos malo da telefon prodje kroz filter javnosti, jer tek tada ce da se prikazu sve njegove mane i vrline. Ovo na papiru bar meni ne znaci nista, jer na papiru je i samsung dobar telefon. E stvar kod ovih best buy modela je pronaci pravi trenutak za njihvu kupovinu. Znaci treba pogoditi trenutak kada cena dodje na minimum realne vrednosti, sto znaci da od tog trenutka nece mnogo padati, a koja je opet dovoljno prihvatljiva da se moze kupiti. Ko uspe da pogodi taj trenutak, skoro mu je garantovano da ce imati resen problem sa telefonom za narednih par godina. Ja sam to uspeo sa 6630 i evo koristim ga vec vise od dve godine i uopste ne planiram da ga menjam dok ne budem mogao da kupim n95.
bice n95 bestbuy mozda.Al kad mu cena padne na 300-350evra a za to ima zaista dosta vremena da se saceka a + ko zna sa ce izaci dotle  Smile
IP sačuvana
social share

dno dna-ŠIPNIJA!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone
velika je steta sto ima zastitu sistemskih fajlova.... to me nekako ''odbija'' od njega.... i taj ''manjak'' RAM memorije.....
« Poslednja izmena: 01. Apr 2007, 12:23:07 od Mikele »
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
velika je steta sto ima zastitu sistemskih fajlova.... to me nekako ''odbija'' od njega.... i taj ''manjak'' RAM memorije.....
I još kada se doda i to da se i aplikacije koje su se stidljivo pojavile trebaju sertifikovati i to opet samo na 6 meseci .... ko još garantuje posle tih 6 meseci da će se moći ponovo sertifikovati ista aplikacija za isti IMEI broj telefona??? Smile
Što jes't, ja bih rado posedovao ovaj aparat iz čiste radoznalosti, no kada se sve sabere, ne isplati se davati za nj. neki preterani novac .... još ako bude ispisivao na ekranu "nema dovoljno memorije,zatvorite neke od aplikacija" ... a ono mrgud sa najjačim procesorom do sada i GPS modulom ...
Ne može se biti pametan. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

;-)

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 474
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
SonyEricsson Xperia ARC
Ma naravno da nikad nece biti bestbuy... To je bio SAMO 6600, on je bio telefon revolucionar. Ovo ostalo ce ovako da pici, i jedan ce gaziti drugi i u beskraj!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 31
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia E61
Citat
nokia 6600 je bila negde oko 700etada je imala konkurenciju od simensa sx-1 koji je takodje smatran savrsenstvom....jedina fora je ovde sto n95 nema konkurenciju van nokie,tako da moze da se ne desi da mu pada cena osim ako neko drugi ne izbaci neku mahinu pa da mu da po konkurenciji....

Nije tacno. Sx1 se pojavio mnogo pre 6600, mislim kada i 3650, mozda cak i 7650. SX1 je daleko inferiorniji u odnosu na 6600, pa cak i u odnosu na 3650. 6600 je imao isti status kao sto sada ima n95. Secam se da su meni toliko napunili glavu kako je to nesto neverovatno da sam ja imao u radnju samo da uzmem to cudo u ruku da ga dodirnem. N95 jeste trenutno najbolje sto postoji. Ja samo hocu da kazem da stalno izlaze novi modeli koji pomeraju granice. Fora je u tome sto se te granice previse cesto pomeraju i za godinu ili dve n95 ce da ostane daleko iza tada postavljene granice. Danas svi prave sve i samo je pitanje trenutka kada ce neko da izbaci sve to samo pod drugim imenom. Ako niko drugi, siguran sam da ce nokia sama da izbaci novi model koji ce biti jos bolji, brzi, lepsi i opet ce svi da pricaju o njemu. Evo vec se prica o novom symbian-u, a vidim da se vec i ovde po forumu bune ljudi kako n95 ima malo rama. Pitam se kako to da se novi symbian pojavio bas kada je n95 izasla i nesto ne verujem da se nokiji slucajno provukla greska da stavi malo rama u n95. Sta to znaci? Znaci da ce sada za mesec dana da izadje neki novi model koji ce da ima novi symbian, vise rama, mozda malo bolji display, malo bolju kameru, malo brzi procesor i onda ce svi da se pale na njega i tako dalje. Samo da se razumemo. Ja mislim da je n95 nesto najbolje sto trenutno postoji i veoma rado bih ga posedovao. Medjutim mislim da ne treba toliko dizati u nebesa bilo sta, jer ipak je to samo parce plastike koje ce za par godina zavrsiti u nekoj fioci ili na nekom buvljaku.

Milisave,nemoj da pricas neistine,da ne kazem nesto drugo.Nokia 6600 je izasla na trziste septembra ili oktobra 2003,ne secam se tacno,a sx1 posle odlaganja od par meseci pocetkom decembra iste godine.Govorim o svetskom trzistu.Uporedjujes 3650 i 7650 sa telefonom koji ima jaci procesor (po defaultu radi na 170mhz,ali zbog problema sa baterijom u narednim verzijama firmware-a je downclock-ovan na 120mhz),10mb slobodnog rama (u odnosu na 4mb),sistem dize za 15sec i u svakodnevnoj upotrebi brzi i od 6630 (ne govorim o benchmark programima! vec o subjektivnom osecaju brzine).Ja to znam jer u ovom tenutku posedujem sx1,6630,6600,e61.Govoris o telefonu koji je za razliku od 6600,imao hardwerski mp3,radio,brzi procesor,ali zato sto nije nokia i ima os6.1 nije konkurencija 6600? Gresis silno sinko.A jesi li kojim slucajem cuo za sendoX?? Pocetak 2004? Raspitaj se malo po netu.Trziste postoji i van Srbije,znas?
PS.skidam kapu 0S 7.0,to je ono sto je izvuklo ovaj telefon Smile
Sto se tice teme,ne znam da li je pomenuto ranije,ali procitao sam na mobile-review forumu,iskustva vlasnika n95 i neki se zale (koliko sam uspeo da razumem sa svojim skromnim znanjem engleskog  Smile) da n95 nema zastitu preko ekrana?! Znaci bez plastike  Smile
« Poslednja izmena: 01. Apr 2007, 13:45:46 od Phantom Lord »
IP sačuvana
social share
I have my fears,but they don't have me...
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 63
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.