Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 17:25:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nobelova nagrada Baraku Obami  (Pročitano 15853 puta)
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Svi ratovi koje su vodili za njih su bili pravedni.Licno mislim da su i u drugi
svjetski rat (bar protiv njemaca) usli vise zbog straha od Sovjetske dominacije u
Evropi.
Malo mi je ono iskrcavanje u Normandiji sumnjivo.Ruje su vec bile dobro zagazile,a
i otpor svaba je bio jaci prema istoku.Nesta tu podobro smrdi.
Japanci jesu sebi zagorcali sa Harburom al koji ce moj Ameri na pacifiku.
Imam osjecaj da su gurali Hicu protiv crvenih a kada su vidjeli da od toga nema
nista (jer brate mnogo su veliki) onda ko fol smrt Adiju.
Politika je jebena mraka boli njih za mrtve,manje usta i to je to.
U jebote koju ja zavjeru napravi.
Ko zna dal tako nesta misli Husein Obama?
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 3510
svjetski rat (bar protiv njemaca) usli vise zbog straha od Sovjetske dominacije u
Evropi.
Malo mi je ono iskrcavanje u Normandiji sumnjivo.Ruje su vec bile dobro zagazile,a
i otpor svaba je bio jaci prema istoku.Nesta tu podobro smrdi.
Imam osjecaj da su gurali Hicu protiv crvenih a kada su vidjeli da od toga nema
nista (jer brate mnogo su veliki) onda ko fol smrt Adiju.
Politika je jebena mraka boli njih za mrtve,manje usta i to je to.
U jebote koju ja zavjeru napravi.
Ko zna dal tako nesta misli Husein Obama?
Није никаква тајна да је циљ британске и француске дипломатије гурање Немачке у рат против совјета о томе је чак и Черчил писао, чак је и амере постепено увлачио у рат. Међутим друг Коба није био тако наиван, нити параноичан када је склопио пакт са Хитлером познат као Молотов-Рибентропов пакт.
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 3510
Barak Obama ti lici na bubasvabu?

Па незнам баш, али на нешто из царства инсеката свакако.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Evropi.
i otpor svaba je bio jaci prema istoku.

Pa Staljin je navaljiva da saveznici otvore drugi front, cak je spominjao separatni mir sa Nemcima ukoliko se ovi ne ukljuce

Pa isto ko Japanci  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ma to je u redu sto pises.Vise sam mislio kao kakva bi bila uloga Amerike da kojim
slucajem nije doslo do kontraofanzive Sovjeta,odnosno da su njemci pobijedili ili da
su crveni stali na Uralu?
Ili da pojednostavim.Da li bi Amerika ratovala protiv njemacke uopste da su sovjeti
porazeni bez obzira na Britaniju i Francusku.Jer ovo sto ona radi nije nista drugo nego
politika koju je i Hitler radio,sa izuzetkom "jevrejskog pitanja" i masovnih likvidacija.
Nije mi jasno kako neko moze biti toliko bizaran pa da NN i to ni vise ni manje nego
za mir dodjeljuje predsjedniku drzave koja trenutno vrsi vojnu intervenciju u nekoliko
drzava.Da je on okrenuo vojsku i nalijevo krug u SAD-e onda bih shvatio.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2009, 09:53:15 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 203
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Ne bi .  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 3510
Ово је четврта НН за мир додељена америчким председницима. Шта има да ту да се филозофира о сврсисходности кад је све јасно као дан. Сви они своје ратне авантуре оправдавају флоскулама о превентивном и праведном рату, за слободу и развој демократије '' потлачених народа '' и наводно угроженој сопственој безбедности. Мало је реће да се овде ради о лицемерју ,цинизму... овде се ради о дубинској системској патологији оних који те награде додељују и оних који је примају ткз. Сад разумем поступке великана широм света посебно руских који су одбијали номинацију за НН из ма које области. Између осталог још увек свеж пример је Ахтисари. 3/4 човечанства оспорава његову позитвну и непристрасну улогу у разрешавању конфликата, а он глатко добија НН за мир. Захваљујући разним комитетима за доделу награде она је у потпуности изгубила кредибилитет и о додели исте остала је само гола фарса и ништа више, а Алфред Нобел се преврће у гробу.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
Lider SAD primio Nobelovu nagradu za mir
Obama: Sila na Balkanu bila opravdana
Autor: N. Vlačo | Foto:Beta-AP | 11.12.2009. - 08:00

Barak Obama, predsednik SAD, kome je juče uručena Nobelova nagrada za mir u Oslu, prestonici Norveške, priznao je da tek treba da je zasluži, nakon kritika javnosti da je došla prerano. U govoru po uručenju nagrade Obama je objasnio zašto njegova zemlja podržava koncept „pravednog rata“. „Verujem da primena sile može biti opravdana na humanitarnoj osnovi, kao što je to bilo na Balkanu ili u drugim delovima sveta koji su bili zahvaćeni ratom“, kazao je Obama.

Laureat ovogodišnje Nobelove nagrade za mir rekao je da je pravedni rat onaj koji se može povesti samo kao „poslednja opcija ili u samoodbrani i uz proporcionalnu primenu sile i izbegavanje civilnih žrtava, gde god je to moguće“.
„Svet mora da se seti da nisu samo međunarodni sporazumi i deklaracije doneli stabilnost po okončanju Drugog svetskog rata. SAD su krvlju naših građana i snagom našeg oružja pomogle globalnoj bezbednosti u poslednjih šest decenija. Angažovanje i žrtva naše vojske doneli su mir i prosperitet od Nemačke do Koreje i omogućili učvršćivanje demokratije na mestima poput Balkana. To smo uradili jer verujemo da će životi naše dece i unuka biti bolji ukoliko deca i unuci drugih naroda budu živeli u slobodi i prosperitetu“, kazao je Obama.
On je naglasio da je svestan značajnih kontroverzi koje su pratile objavu Nobelovog komiteta da će on dobiti nagradu za mir, iako je pre manje od godinu dana započeo svoj prvi mandat, a vojska njegove zemlje tek treba da se povuče iz Iraka, ali i pošalje dodatne trupe u Avganistan. Svetski mediji su primetili ironiju situacije u kojoj Obama dobija Nobelovu nagradu za mir samo nedelju dana nakon što je objavio odluku o slanju 30.000 novih vojnika u borbu sa avganistanskim talibanima.
„Ja sam na početku, a ne na kraju mojih napora na međunarodnoj sceni. U poređenju sa divovima istorije koji su dobili ovu nagradu - Martinom Luterom Kingom i Nelsonom Mandelom - moja dostignuća su mala. Uz to, širom sveta ima muškaraca i žena koji su zatvarani i prebijani dok su tražili pravdu, onih koji radom u humanitarnim organizacijama ublažavaju patnje drugih, miliona kojima ne znamo imena koji svojom hrabrošću inspirišu i najtvrđe cinike. Ne mogu da protivrečim onima koji tvrde da svi ti ljudi mnogo više zaslužuju ovo priznanje od mene“, rekao je Obama.
Predsednik SAD zna da je najdublji problem u vezi sa izborom ovogodišnjeg laureata Nobelove nagrade za mir to što je on komandant armije zemlje koja se nalazi u dva ratna sukoba.
„Kao šef države koji se zakleo da će štititi svoj narod, ja se suočavam sa svetom kakav jeste, ja ne mogu da ostanem ravnodušan na pretnje uperene protiv američkog naroda. Znajte dobro: zlo postoji u svetu. Nenasilna akcija nije mogla da zaustavi Hitlerove armije. Pregovori nisu mogli da ubede vođe Al Kaide da polože oružje“, rekao je Obama.
On je na svečanosti u Gradskoj skupštini Osla, poput prethodnih laureata Nobelove nagrade za mir, dobio plaketu, medalju i oko 1,4 miliona dolara, koje će dati u dobrotvorne svrhe. Obama se sastao prethodno sa Jensom Stoltenbergom, premijerom Norveške.
„Ne mogu da se setim nikog drugog ko je više učinio za mir tokom prošle godine“, kazao je Stoltenberg.
Za razliku od norveškog premijera, Fidel Kastro, vođa revolucije na Kubi, nije se složio sa tim da je Obama zaslužio Nobelovu nagradu za mir. Dalaj-lama, tibetanski verski vođa i jedan od ranijih laureata, smatra da je Obama prerano dobio Nobelovu nagradu za mir.

Statua Obame dečaka u Džakarti
U Džakarti, glavnom gradu Indonezije, podignuta je statua koja predstavlja Baraka Obamu kao desetogodišnjaka u kratkim pantalonama i majici, iz perioda od 1967. do 1971. kada je živeo u toj zemlji. Statuu u prirodnoj veličini, koja predstavlja mladog Obamu kako se smeši leptiru koji se spustio na njegov palac, otkrio je Fauzi Bovo, guverner Džakarte.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple 15
^^^^^

Pljuc!
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Koji kreten mu pise govore?
Idiot se stavlja u rang sa Kingom i Mandelom."Moja dostignuca su mala"???
Da je imalo drugaciji od svojih prethodnika nebi taj tekst ni procitao,a ipak
postoje "milioni $" razloga da se ponasa kao polu pismeni diletant.Covjek je
sve ono za sta se Amerika zalaze.Kao sto je sam rekao:zlo postoji u svijetu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 17:25:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.