Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 01:19:43
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nobelova nagrada Baraku Obami  (Pročitano 15898 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
@hkj
Tesko da se moze tebi dokazati koliko se cela amerika menja i prelazi po Obaminom programu na obnovljivost, smanjenu potrosnju.
gresis.svestan sam vise od tebe koliko su se pojedine stvari u americi izmenile zadnjih godina.verovatno zato sto sam bio tamo jedno 3 puta,kod rodjaka,a moji su bili tamo sad skoro,isto u poseti rodjacima.
dosta se izmenilo,ali,mentalitet,spoljna politika,vladari i nacin igranja,sto kuci,sto na medjunarodnoj sceni-ostadose isti.
Citat
Ti drugi put kad ides negde, skini povez sa ociju. Da malo i vidis.
hehe...druze moj,ja kada idem u drugu zemlju,pamtim i (banalne) detalje tipa kakva im je infrastruktura i saobracaj,pamtim svaku ulicu kojom prodjem,a kamoli ostale stvari koje vidim.zato ne tupi s tim.nisi ti jedini koji si video nesto od sveta.
Citat
Ako nisi znao, prva stvar koju su komunjare u pecinama stavili su bili zvucnici, pa radio, pa crno beli tv, pa kolor tv. prvo u pecinama, to je najbitnije.
Pitaj se koliko ti je komunikacija razvijena, jer ako citas samo odabrana dela na sprskom onda je sve jasno.
ja,ja,ja...

nego,znaci-ako sam dobro razumeo-Obama zasluzuje Nobelovu nagradu zato sto ce,za razliku od dosadasnjih predsednika,da se zalaze za upotrebu ekoloski-cistih goriva i tehnologija.jel se o tome radi?(lepo te pitam).

Henri Kisindžer nije bio osporavan kao Arafat, ali ni njegovoj nagradi nisu svi aplaudirali. U to vreme bio je savetnik za bezbednost predsednika Ričarda Niksona i nagradu je dobio za mir u Vijetnamu, mada je prethodno, za vreme Niksonove administracije, rat eskalirao.
Kasnije, Kisindžer je uživao ugled kao diplomata, a o Niksonu je rekao: "Nikson se razumeo bolje u spoljnu politiku od bilo kog drugog predsednika posle rata".
Henri Kisindzer...  Smile Smile strasno...
Citat
Kenijanka Vangari Mataji dobila je 2004. Nobelovu nagradu za mir kao prva žena iz Afrike – za doprinos sprečavanju seče šuma i borbi protiv korupcije. Zabeležena je njena izjava:
"Kada je reč o sprečavanju korupcije koja šteti našoj zemlji i njenom ugledu – zašto je ne sprečimo? Za to nisu potrebni novac ili neko specijalno obrazovanje – potreban je zajednički napor".
e,to je jedna od osoba koje zasluzuju nagradu za mir.
ali,naravno,trebalo je da pretpostavi da ce,cim optuzi casne i postene amerikance da su napravili vestacke viruse,biti kritikovana.al,dobro,zena bar ima hrabrosti da kaze istinu.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2009, 13:07:18 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Support Troops Swelling U.S. Force in Afghanistan

President Obama announced in March that he would be sending 21,000 additional troops to Afghanistan. But in an unannounced move, the White House has also authorized -- and the Pentagon is deploying -- at least 13,000 troops beyond that number, according to defense officials.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/10/12/AR2009101203142.html?hpid%3Dtopnews
« Poslednja izmena: 13. Okt 2009, 13:45:05 od fgtra »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3

President Obama announced in March that he would be sending 21,000 additional troops to Afghanistan. But in an unannounced move, the White House has also authorized -- and the Pentagon is deploying -- at least 13,000 troops beyond that number, according to defense officials.

http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/10/12/AR2009101203142.html?hpid%3Dtopnews

toliko o menjanju Amerike i njenih postupanja...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 4670
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
mob
Apple iNat
Izgleda da se u danasnje vreme, Nobelova nagrada za mir dodeljuje za ulozen napor, ne za postignute rezultate. Smile Kad je lova u pitanju, clanovi Nobelovog komiteta su gori od Brooklynskih kurvi.

B. Hussein Obama, koji je postao predsednik nekoliko dana pre isteka roka za predaju kandidature, je stvarno izlozen prekomernim naporima: redovno ruca sa evropskim monarsima i igra se sa Oprah-inim pudlicama. Tesko njemu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
@hkj
postoji jedna stvar, koju ja tebe ne krivim, sto ne razumes. ne razumeju moje kolege kada o tome pricamo.
ja sam probao sa tri topica na forumu b92, ali jednostavno neko mi pise, sve je to odlicno ali tesko razumljivo.
Medju ostalom je i jedan koji je nazvan b92, kolubara i tako nesto, odustao sam.
Ljudi ne razumeju, ali reci cu ti u kratko: danas zameriti se naftasima je cista smrt.
Ja pratim Obamu od kampanje i sada mi je naravno interesantno sta on radi stvarno po datim obecanjima. sada sam jos vise odusevljen njime.
cela istorija sveta, je borba za resurse energije. I revolucije gladnih protiv sitih su isto.
Od kamenog doba, do dan danas. Opet kazem, u redu, nije zasluzio. Zasto provociram, ali ko? Zato sto ce po nasem srpskom obicaju da bilo ko bude, bice pljuvanja. Daj vili Ravojojli, daj Marku Kraljevicu, daj Seselju, daj Tadicu, Daj Khadafiju, daj Putinu, daj kome god, svako ce biti ispljuvan.
Daj Merkelovoj, daj Sarkoziju, daj drustvu za ishranu mrava na visini Himalaja isto ti je.
Ovaj svet se permanentno menja strahovitom brzinom. za pet godina nista nece biti kao danas.
Niko nije kriv sto si ti rob cocacole i twixa, kao i 145 miliona rusa. Ko te jebe kad si je tek sad okusio. (ne mislim na tebe). Predji na svoju strudlu bice ti bolje. To je otprilike Obamina poruka. ne moze on sve preko noci. To je proces od 50 godina za pocetak. I to je definitivno mir.
« Poslednja izmena: 13. Okt 2009, 17:23:29 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14

Valjda danas daju ocene i za trud, ne samo finalni rezultat  Smile
toliko o menjanju Amerike i njenih postupanja...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Nobelov komitet: Obama je zaslužio nagradu, očekivali smo kritike
Autor: Beta | Foto:Reuters | 13.10.2009. - 22:57

Članovi Norveškog Nobelovog komiteta rekli su danas da su očekivali da njihova odluka da nagradu za mir ove godine dodele američkom predsedniku Baraku Obami izazove u svetu iznenađenje i kritike.

Petočlani komitet dodelio je u petak Nobelovu nagradu za mir američkom predsedniku Baraku Obami zbog, kako su obrazložili, "njegovih napora da ojača međunarodnu diplomatiju i saradnju među ljudima", kao i zbog njegove vizije i delovanja u cilju sveta bez nuklearnog oružja.

Prethodnih dana iz celog sveta su dolazile kritike da je Obami nagrada uručena prerano.

Tri člana komiteta odbacila su gledište da Obama nije učinio ništa dovoljno vredno da bi dobio nagradu.
"On je dobio nagradu za ono što je učinio" rekao je danas za AP predsedavajući komiteta Torbjern Jagland.
Jagland je istakao Obamine napore da "zaleči pukotinu između Zapada i muslimanskog sveta", kao i da odustane od antiraketnog štita u Evropi, što je predlog iz doba administracije bivšeg predsednika Džordža Buša, koji je naišao na veliko protivljenje Rusije, ali i u zemljama u kojima je štit trebalo da bude raspoređen - Češke i Poljske.
"Sve te stvari doprinele su, ne bih rekao bezbednijem svetu, ali svakako svetu sa manje tenzija", rekao je Jagland, koji je i generalni sekretar Saveta Evrope.
Drugi član komiteta, levičarski norveški političar Agot Vale, takođe je odbacio primedbe da je Obama nagradu dobio bez zasluga i dodao da se ne plaši debate o tome.

Američki predsednik šalje snage za podršku
Obama odlučio da pošalje još 13.000 vojnika u Avganistan
Autor: Tanjug | Foto:AFP | 13.10.2009. - 13:05

Američki predsednik Barak Obama odlučio je da pošalje još 13.000 vojnika u Avganistan, ali odluka o tome nije objavljivana, javio je danas Vašington post.

Obama je još u martu odlučio da će poslati dodatnih 21.000 vojnika u Avganistan, ali je odluka o slanju 13.000 pripadnika preko tog broja bila nenajavljena, što je potez bez presedana, precizirao je vašingtonski dnevnik.
Ovim je ukupan broj vojnika čije je slanje odobrio američki predsednik dostigao 34.000.
Dodatni vojnici su uglavnom pripadnici snaga za podršku, poput inžinjerskih jedinica, medicinskog osoblja, obaveštajnih stručnjaka i vojne policije.
Pentagon i Bela kuća ih u svojim izjavama nisu pominjali usredređujući se uglavnom na slanje 21.000 pripadnika borbenih jedinica.
Obama bi narednih sedmica trebalo da odluči o zahtevu komandanta snaga SAD u Avganistanu Stenlija Mekristala za slanje novog pojačanja od desetine hiljada vojnika.
Planirano je da u Avganistan bude poslato do 68.000 američkih vojnika, što je više nego duplo u odnosu na vreme Obaminog prethodnika Džordža Buša, napomenuo je Vašington post.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
mob
Nokia 6230
Zabrinjavajuce ovo sa Afganistanom. Poskupece droga, pa sta cemo onda?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
Zabrinjavajuce ovo sa Afganistanom. Poskupece droga, pa sta cemo onda?

Ma kakvi, poskupece ako se vrati taliban  Smile

IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
a znate li vi da deo te droge prodje upravo kroz nasu zemlju?
al,ne po porudzbinama dilera droge,nego onih sto "cuvaju red i mir na Kosovu".  Smile Smiley
i,aj,pogadjajte,gde najveci deo toga odstoji dok se ne razbaca po Evropi?  Smile 

ne kazem ja bezveze da su ameri postigli nekoliko ciljeva otkidanjem Kosova.
« Poslednja izmena: 14. Okt 2009, 19:17:50 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 01:19:43
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.