Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Dec 2024, 14:08:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: No Name  (Pročitano 8766 puta)
11. Feb 2006, 14:41:18
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
No nejm (No Name, doslovno "Bezimeni") je šestočlani dečački sastav iz Podgorice. Na Pesmi Evrovizije 2005. u Kijevu, No nejm su sa pesmom Zauvijek moja osvojili 7. mesto za Srbiju i Crnu Goru.

Sastav "No Nejm" je osnovan 19. novembra 2003. Već 2004. godine, No nejm je velikom brzinom privukao pažnju javnosti: nakon drugog mesta među "novim zvijezdama" na hercegnovskim "Sunčanim skalama" sa pesmom Za tebe i mene i koncerta sa grupom "Peper" 12. avgusta u Kotoru, usledili su nastupi u klubovima i medijima a potom i na novogodišnjim koncertima u Podgorici i Baru. Početkom 2005. godine, na "Montefonu" su dobili nagradu za "otkriće godine", a onda je 2. marta došla Montevizija 2005. sa pesmom Zauvijek moja Slavena Knezovića na tekst Milana Perića i No nejm je katapultiran u središte medijske pažnje.

Milan Perić je 1984. godine već pisao tekst za pesmu Ćao amore, kojom su Vlado Kalember i Izolda Barudžija ispred tadašnje TV Titograd predstavljali SFRJ na Pesmi Evrovizije. Pesma Zauvijek moja, odličan evrovizijski materijal, sa laganim violinskim uvodom, snažnom izvornom podlogom i krcata emotivnim sadržajem i, iako tekstom ljubavna, u osnovi otvoreno rodoljubiva, plod je višemesečnog rada iskusnog tima na crnogorskom pandanu izuzetnom uspehu pesme Lane moje, sa kojom je Željko Joksimović prethodne godine osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije. Od prvog izvođenja na Monteviziji, za koju priliku su momci obukli stilizovane stare uniforme bokeljskih mornara a u inače skučen studio posebno uneseno i crkveno zvono, nije bilo nikakve sumnje koga će Crna Gora želeti u Kijevu. Posle ove pobede, Zauvijek moja je dva dana kasnije ubedljivo pobedila i na Evropesmi-Europjesmi 2005. u Podgorici, nakon glasanja koje su mnogi videli kao nepravedno, pošto su obema najbolje plasiranim pesmama sa Beovizije svi članovi žirija ispred RTCG dali po nula poena (nimalo drugačije od prethodne godine, kada su svi crnogorski izvođači nagrađeni sa po nil puan od članova žirija iz Srbije). Njihova pesma dobila je i najveći broj poena u teleglasanju: u direktnom prenosu je prvo rečeno da su u pitanju glasovi koje su prikupili crnogorski operateri, i iako je to ubrzo demantovano tvrdnjom da su uključeni i glasovi iz Srbije, predstavnici RTS su u februaru 2006. potvrdili da glasovi gledalaca iz Srbije nikada nisu bili uključeni u zvanične rezultate.

Sa rodoljubivo-emotivnim nabojem koji je pesma Zauvijek moja nosila i kontroverzom oko glasanja usred dugogodišnjeg trvenja oko državnog statusa Crne Gore, sve što je usledilo a najmanje je imalo veze sa samim sastavom ili njihovom pesmom moglo se jedino i očekivati. Još pre Montevizije, Radio-televizija Crne Gore optužila je u nekoliko navrata RTS da unapred favorizuje Jutro, pobedničku kompoziciju Željka Joksimovića u izvođenju Jelene Tomašević sa Beovizije, dopuštajući njeno izvođenje u medijima, na šta je RTS odgovorio izuzetno grubim saopštenjem. U toku prenosa Evropesme-Europjesme 2005, među izvođačima se pojavio i Aco Đukanović, kontroverzni brat crnogorskog predsednika, a voditelj Andrija Milošević je sažeo opštu atmosferu komentarišući Jutro poskočicom "tresla se gora, rodio se miš" i nazdravljajući pobedu sa "ovoga puta, pjevamo za Evropu, a iduće godine—pjevali u njoj, iako ona od vajkada pjeva u nama". Stranke koje se zalažu za osamostaljenje Crne Gore su pesmu prihvatile kao de fakto himnu pokreta za nezavisnost, "No nejm" ispratile "konačno direktno sa Golubovaca", a dočekale "...sa ponosno raspjevanom Crnom Gorom". Pesma je u Srbiji od početka izložena tihom bojkotu, a zlonamerni su sastav uvredljivo nazvali "Kinder jaja". Evropskoj radiodifuznoj uniji prosleđen je zahtev za utvrđivanje da je pesma plagijat narodne pesme Poljem se vije i španske pesme No voy a Llorar, koji je ova odbacila napominjući pritom da ERU jedino ispituje da li je ranije objavljivana identična pesma. Snimljen je zvanični spot u režiji Srđana Golubovića, u kojem devojka u beloj nošnji širom Crne Gore provlači crveno klupko, neskrivenu aluziju na novu crnogorsku zastavu, simbol težnji za samostalnošću, a na zvaničnom mestu grupe je jedno vreme stajala verzija "na crnogorskom jeziku". Momci su na samoj Pesmi Evrovizije u sobi za izvođače sedeli pod zastavama država članica SCG, a njihovo izvođenje—koje su komentatori stranih televizija svojim gledaocima, prirodno, najavili prepričavajući sve prethodno ("Srbija in Črna Gora, ena taka fina država za take stvari...tisti sindrom a la dobra stara Juga", kako je kazano u slovenačkom prenosu)—je otvorio telop na kojem se nekako našla zastava Srbije. RTS je svoj prenos oblikovao smireno kao da se radi o kakvom dalekom skijaškom takmičenju na kojem Srbija nema svog predstavnika (TV Pink: "Kako smo se nadali, dobro smo se udali"), dok je voditelj RTCG svaku pauzu koristio da podseti gledaoce iz dijaspore da se prebace na svoje nacionalne emitere i glasaju za "naše momke" ("Na Borisa Novkovića ne treba trošiti riječi, o njemu već sve znamo, ali zato podsjećamo naše gledaoce u dijaspori da se prebace", "Grupa iz Ukrajine poručuje da nas je zajedno više, ali i nas će zajedno biti više ako budemo glasali za naše momke", itd.).

Samu pesmu je za Pesmu Evrovizije u najboljoj tradiciji hrvatskih evrovizijskih nastupa značajno preduredio aranžer Remi Kacinoti, izostavljajući lagani uvod i gotovo sav tekst izuzev refrena—koji je problikovan u upamtljiv lait motiv—i dodajući jaku ritmičnu notu i usklike "ojha!". No nejm su nastupili (direktno u finalu) u opuštenoj modernoj odeći, na sceni osvetljenoj u izraženo crveno. Njihova energična, mladalačka i brza (neretki kažu i haotična) koreografija koju je radila poznata balerina i koreograf Sonja Vukićević uključivala je crnogorsko oro i nekoliko narodnih igara, česta pregrupisavanja na sceni, bubnjara koji je vrteo palicom te dizanje ruku u vis na kraju izvođenja. Za svoj nastup osvojili su 137 poena, uključujući i po maksimalnih 12 od Austrije, Hrvatske i Švajcarske, i sedmo mesto.

Na Sunčanim skalama 2005, No nejm su osvojili "Prinčeve nagrade" za najbolju grupu, debitante godine, najbolji video-spot i najbolju kompoziciju. Učestvuju i na Monteviziji 2006. sa pesmom Moja ljubavi Dalibora Nedovića na tekst Milana Perića.

No nejm čine Marko Perić (bas gitara, frontmen), Danijel Alibabić (vodeći vokal), Marko Prentić (gitara, vokal), Branko Nedović (solo klavijature), Dragoljub Purlija (bubnjevi) i Bojan Jovović (klavijature). Danijel je rođen 1988, Prentić 1986, ostali 1985; svi su (nekadašnji ili i dalje) učenici podgoričke muzičke škole "Vasa Pavić". I samostalno su osvajali brojne nagrade na muzičkim takmičenjima, a Marko Prentić je i petostruki prvak Srbije i Crne Gore u modernom plesu. Milan Perić, koji je za No nejm pisao Zauvijek moja i Moja ljubavi, je Markov otac.

Spoljašnje poveznice
http://www.noname.cg.yu

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

NoNamePressPhoto.jpg
(43.04 KB, 600x400)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy Nexus
katastrofa...meni su uzhasni... pogledajte ovoga 3 sa desna... c.c.c dete Smile
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

with mononukleoza

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 10
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung x640
ma bljak su...chula sam da je jedan od njih bio medju onih 10 najsmeshnijih uchesnika na Idolu..kakvi onda mogu biti?!?
IP sačuvana
social share
I'm unclean a libertine
And every time you vent your spleen
I seem to lose the power of speech
You're slipping slowly from my reach
You grow me like an evergreen
You've never seen the lonely me at all…
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
ma bljak su...chula sam da je jedan od njih bio medju onih 10 najsmeshnijih uchesnika na Idolu..kakvi onda mogu biti?!?

To je ovaj u svetlo zelenoj gey jakni....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 142
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
pa svi su gey, uzas bre. pedercici!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Nokia 
Anti-Propaganda svega sto ima veze sa muzikom.Tako bih definisao te likove.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Nokia 
A da No Name to u prevodu znaci Nemoj Na Mene  Smile
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
SonyEricsson K300I
Katastrofa

[Edit by puppykin: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 12. Mar 2006, 22:26:23 od puppykin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1912
Zastava Kotor
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Nokia E71
ova slika je slikana u kotoru dok su snimali spot a mi ga unistavali koliko smo mogli Smiley
IP sačuvana
social share

Cowards die a thousand deaths, while heroes die but once...unless they are playing video games in which case the heroes die a lot too.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 166
Zastava Crna Gora
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 65
A bravo ti ga  Smile
Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Dec 2024, 14:08:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.125 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.