Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 11:27:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 103 104 106 107 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: GNK Dinamo Zagreb  (Pročitano 249169 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
Modrićev nasljednik

Uz Milana Badelja na Kajzerici raste još nekoliko talenata

U potpunoj tišini, daleko od medijskih bubnjeva, Stjepan Deverić i Vlado Kasalo na Kajzerici dižu s poda jedan, nekoć slavni zagrebački nogometni klub. Jer, Lokomotiva je doista bila veliki klub, ali, kao i Trešnjevka, polako se gasila i nestajala zahvaljujući Dinamu, koji je “utrnuo svijetlo” i ostao jedina nogometna konstanta u Zagrebu. Jedino je nogomet još životario u “ulici pjesnika”, ali vječito na dnu tablice i u grčevitoj borbi za opstanak.

Danas, dok je Lokomotiva još u trećoj ligi, ali silovito maršira prema drugoj nogometnoj diviziji, stvari su se bitno promijenile. Iza Lokomotive je stao Dinamo, jer Dinamu je nužan satelitski klub, u kojemu će odgajati svoje “klince” za koje trener prve momčadi nema vremena.

Nekada su daroviti Mlinarić, Marić, Bišćan, Šokota, Butina, Eduardo ili Modrić odlazili u Sisak, Samobor, Bjelovar ili Zaprešić, no Zdravko Mamić je izračunao da je jeftinije i efikasnije financirati klub koji će pretvoriti u poligon za školovanje talenata. Instalirao je tamo svog trenera, specijalista za brušenje talenata, traži da se klub podigne u drugu ligu koja daje natjecateljski štih i Deveriću dao u ruke desetak mladih igrača, uz “profesora” Edina Mujčina, kao “brusača” novih Modrića...

Slični po motorici i smislu za igru

Stjepan Deverić je jednom već bio u sličnoj poziciji, poslali su ga u Mostar da spasi “Zrinjski” i dali mu Luku Modrića. Tada još sasvim nepoznati momak već u prvoj sezoni proglašen je najboljim igračem BiH-lige. Danas, kada Modrić vrijedi puno milijuna, Deverić je opet na početku. Njegova Lokomotiva je zabila više od stotinu golova na 33 utakmice, od trećeg ga dijeli 15 bodova i jedini ozbiljni suparnik je Karlovac. A sve je to Deverić ostvario s dječicom iz Dinamova inkubatora... Naravno, dok se na “londonskoj burzi” vrte milijuni funti i eura oko Luke Modrića, plavi puk se pita - tko je nasljednik? Vjerovalo se da će to biti Brazilac Sammir, međutim, presporo se adaptira na europski nogomet i profesor Ivanković je već nestrpljiv, prilagodba predugo traje. No, u bilježnici Stjepana Deverića jedno ime je podvučeno debelim flomasterom. Lukin nasljednik se zove Milan Badelj, devetnaestogodišnjak iz Gajnica, kojega su iz Kranjčevićeve “oteli” Željko Adžić i Božidar Šikić, koji je nogomet učio u klasi Drage Rukljača i Željka Smoleka.

- Badelj je igrač fine tehnike, ima fini pas, jak je u igri “jedan na jedan” i u perspektivi je Lukin nasljednik - potvrdit će Deverić.

I profesor Ivanković je biranim riječima govorio o mladom nogometašu kojega će voditi na pripreme, ali će ga do ljeta ostaviti na kaljenju u Lokomotivi. Govoreći o sličnostima s Modrićem, Dinamov stručnjak će reći:

- Slični su po motorici i smislu za igru. Lukina prednost je skok igra, unatoč patuljastom rastu, Luka odlično skače...

U jednom detalju u prednosti je Badelj:

- Iza Luke nije stajao Mujčin, lider i autoritet, koji će korigirati sve Badeljeve pogreške. Luka je odmah morao biti “Mujčin”.

Nakon Lamze, Mlinarića, Bobana, Prosinečkog, Kranjčara i Modrića, Dinamova škola gura na površinu još jednu “desetku”. Milan Badelj je s trinaest došao u Kranjčevićevu. Tihi, povučeni dečko, uz Dinamo simpatizira Real Madrid i AC Milan, obožava nogomet kakav je igrao Zidane, a od Hrvata uzore je tražio u nogometnom majstorstvu Zvonimira Bobana i karakteru Nike Kranjčara. Imponira mu što u njemu traže Modrićeva nasljednika, iako smatra da je rano za takav teret.

- Drago mi je da sam u konkurenciji, srećom, u dobrim sam rukama, Deverić i Kasalo imaju puno sluha za mlade igrače - kaže Badelj.

Uz Badelja, na Kajzerici raste još nekoliko dobrih mladih nogometaša. Iako nerado, Deverić će ih otkriti javnosti. Kažem - nerado, jer smatra da bi prerana popularnost mogla škoditi.

- Tomečak je desni bek i potencijalna zamjena za Etta. Uz manje korekcije u defenzivi, bit će materijal za Dinamo. Havojić je lucidan igrač, kojega treba taktički usavršiti, a Hudorović je napadač, izbrušenog osjećaja za gol - podvući će Štef.

Drago Rukljač, legendarna “desetka” NK Zagreba i jedan od najprofinjenijih igrača koji su se uopće rodili u Zagrebu, tri godine je trenirao Badelja. Doveo ga je iz Ponikvi i vrlo brzo od njega stvorio kadetskog reprezentativca. Kaže:

- “Mali” nevjerojatno kuži igru, sve vidi, po nogometnom znanju je “tata-mata”...

Može li naslijediti Modrića?

- Ne znam je li baš taj tip igrača, trkački nije moćan kao Luka, ali da su Badelju dali toliko prilika kao Sammiru, danas bi imali boljeg igrača od skupog Brazilca...

Putokaz da ne treba u džunglu po igrače

Za Rukljača su jednom napisali: “Da nije desetka, bio bi - general”. A generali moraju imati prvoklasni vid. Ako “general” kaže da Badelj ima veći kapacitet od Sammira, treba mu vjerovati.

Stjepan Deverić, “specijalist za genije”, pred delikatnom je zadaćom. Iz zaborava diže jedan slavni zagrebački klub, kojega i u trećoj ligi dočekuju kao - Dinamo. Uz taj imidž ide i nezaobilazno “j... vas Mamić”, ali od toga nitko, tko pripada Dinamu, danas ne može pobjeći. Deverić u rukama ima i osam nadarenih klinaca, koji bi trebali biti Dinamov futur. Neki od njih su bili u Manchesteru, na klupskom prvenstvu svijeta za mlade igrače, neke je vidio i Alex Ferguson. Neki, poput Badelja, sazrijevaju brže, neki sporije i trebaju više korekcija.

Deverić i njegovi klinci su putokaz Dinamovu rukovodstvu da ne trebaju odlaziti u Amazoniju i južnoameričke džungle, jer sve što je vrijedilo ionako su već “obrstili” Nizozemci, Talijani, Španjolci i Portugalci. Eduardo da Silva je bio slučajnost, sve nakon njega ipak je samo prosjek. I Carlos i Etto, pa čak i Sammir, bez obzira na to što je Dinamo utukao u njega ogromni novac. Možda će “majstor s plaže” prestati igrati nogomet na pijesku i prilagoditi se tvrdom, europskom nogometu.

A možda bi bilo korisnije, kako kaže Drago Rukljač, da je Dinamov trust mozgova forsirao vlastitog klinca iz Gajnica. I nadam se da neće s njim pogriješiti!
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Samo za tebe,uvek uz tebe A NJIH KO JEBE!!!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2680
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6710
@Murinhoo napravo od hr. lige cudo..Pa nasa Vojvodina bi zgazila skoro sve timove u vasoj ligi..A ne bi dobro prosli da vas OFK-a dohvati,mada i Hajduk je zajeban....Partizan zna da bude neugodan  Smile   A mi bi gazili Dinamo i Hajduk...pa kad budete spremni,mi smo za prsa u prsa.... Smile
IP sačuvana
social share
Edit by canelane: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Alles Wird Gut

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4019
Zastava Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
                                                             Nijemci tvrde da Koch prelazi u Jenu!

Prema pisanju njemačkih medija, između ostalih i uglednog Bilda, Georg Koch nakon siječnja više neće nositi dres hrvatskog prvaka Dinama!

Za Kocha, 35-godišnjeg bivšeg vratara Fortune Düsseldorf, Kaiserslauterna i Duisburga, zainteresirana je Jena, drugoligaška njemačka momčad, koja se bori za ostanak i u nastavak prvenstva ulazi kao pretposljednja, 17-plasirana momčad 2. Bundeslige.

Carl Zeiss Jena nudi Kochu dvogodišnji ugovor, a navodno je s njim sve dogovorio 47-godišnji predsjednik kluba Rainer Zipfel. Konačna odluka o transferu trebala bi biti donijeta u ponedjeljak, a Nijemci kao najveći problem ističu šesteroznamenkastu odštetu koju Dinamo traži za izvrsnog njemačkog vratara.

Nogometni magazin
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
@Murinhoo napravo od hr. lige cudo..Pa nasa Vojvodina bi zgazila skoro sve timove u vasoj ligi..A ne bi dobro prosli da vas OFK-a dohvati,mada i Hajduk je zajeban....Partizan zna da bude neugodan  Smile   A mi bi gazili Dinamo i Hajduk...pa kad budete spremni,mi smo za prsa u prsa.... Smile

ha? nisam te baš skopčao  Smile kajgod  Smile
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
"Dok sam zabijao golove i podizao cijenu, nisam bio bolestan i deformiran"

ZDRAVKO MAMIć nipošto se ne želi spuštati na razinu "tog bolesnog i deformiranog balavca kojeg je osobno obukao u Arsenalov shirt i oslobodio iz menadžerskih kandži izvjesnog Suzana. U tom je tonu krenula paljba nakon što je Eduardo da Silva priznao javnosti da su očinske osjećaje na relaciji s Maminjom nadvladali oni poslovni.

Mitski londonski razgovor posljednji je koji je dvojac obavio, a njegov krajnji rezultat očigledno se Mamiću "nije isplatio". Od mirnog, čak i sramežljivog čovjeka kao što je Dudu, nismo očekivali senzacionalan odgovor. No, Mamić je po tko zna koji put prešao granicu dobrog ukusa i natjerao Eduarda da uzvrati udarac. Tražio je bankovni, a dobio verbalni "rikverc", koji će puno toga reći o njegovom licu i naličju;

"Golove za Dinamo nisam zabio ja, zabio je Mamić. Sve one rekorde po broju golova u HNL-u isto je tako srušio Mamić. I reprezentaciji je u plasmanu na Euro golovima isto pomogao Mamić. Na dresu s brojem devet u Arsenalu zapravo uopće ne piše Eduardo, već Mamić!", ogorčen je Dudu, koji još uvijek ne vjeruje da je prvi čovjek Dinama mogao emitirati slične izjave.

"Nije me prodao Mamić, nego moji golovi"

"Dok sam zabijao golove i podizao cijenu - kako sebi samome, tako i njemu - onda nisam bio bolestan i deformiran. Onda sam bio dobar dečko. Kad je u pitanju novac i moja plaća, na mojim je poreznim karticama pisalo da sam radio za Dinamo i da me plaćao Dinamo. Nisam znao da sam radio za Mamićevu privatnu firmu ni da me ona plaćala."

"I na kraju, nije mene prodao Mamić. Prodao sam se sam svojim igrama i golovima. Razgovarao sam u Londonu s glavnim Arsenalovim skautom i čovjek mi je rekao kako su me pratili godinu i pol dana prije nego što su me kupili. Pa ne misli valjda netko da me Mamić morao uvaljivati u Arsenal?! Kao da bi Wenger na to pristao?!",  otvorio se Dudu u razgovoru za Totalsport.

"Ne znam kako se Mamić predstavlja,  kao moj menadžer ili kao izvršni dopredsjednik Dinama. Ne mogu vjerovati da se oglasio kao čovjek iz Dinama, jer tako kulturnom čovjeku iz jedne svetinje kao što je Dinamo ne može se dogoditi da nekoga nazove bolesnim i deformiranim balavcem. Meni je Dinamo svetinja, kao što mi je i reprezentacija. Ako bih mogao birati gdje ću završiti karijeru, odabrao bih Dinamo. Ako bih birao gdje ću živjeti, svi znaju da je Zagreb ili njegova okolica moj dom. Mamića zato nikad više neću poistovjetiti s Dinamom", jasno je Dudu poručio s Otoka.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Nek ostane prazno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3821
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
SonyEricsson C902
 Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Citat: murinhoo
ajde svi ostali, ali da navijači dinama žale što (Modrić) ostaje u dinamu, pa to je tragedija....
  Smile
@murinhoo
... je li ti sada, nakon ovog teksta o Mamiću, jasno zašto mi je žao što Modrić nije otišao i izvukao se iz ovog sranja ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2680
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6710
Citat

Evo tak ili vak Smile salim se malo.Hteo sam da kazem da previse dizes svoje igrace,jer vasa liga nije nista posebno.I kazem da bi nasi timovi zgazili vase... Smile   
« Poslednja izmena: 07. Jan 2008, 12:47:00 od Gorski_Delija!!! »
IP sačuvana
social share
Edit by canelane: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
mob
Samsung SGH-I560
Citat

Evo tak ili vak Smile salim se malo.Hteo sam da kazem da previse dizes svoje igrace,jer vasa liga nije nista posebno.I kazem da bi nasi timovi zgazili vase... Smile   

koje igrače...liga nije ništa posebno, slažem se, ali da nemamo talentiranih igrača daleko od toga. da, vaši klubovi (zvezda, vojvodina, ofk, partizan) u suštini su vjerojatno jači od naših (rijeka, hajduk, slaven, zagreb), samo što bi se u takvoj ligi, svi skupa borili ipak samo za drugo mjesto  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 2680
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Nokia 6710
Imate talente to vam nemogu osporiti i necu.Luku smatram neverovatnim igracem,novi Jugovic.Uf da je srece pa da imamo ponovo tako jaku ligu..Nasi klubovi bi imali najmanje 4-5 jakih utakmica.A sad imaju jednu,mada kod nas i nije ni ona bas toliko jaka...guzimo ih redovno... Smile  I onda bi nasi klubovi bili mnogo uspesniji u evro kupovima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 103 104 106 107 ... 310
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 11:27:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.