Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 00:06:02
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Njena karijera, njegov nemir  (Pročitano 42657 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 29778
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
Nokia 
To i nije bitno, ocigledno su oboje dovoljno sposobni i snalazljivi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Ceso sto kaze moja profesorka sociologije... Moj muz zaradjuje malo vise od mene nekih 20-tak hiljada ali on radi po ceo dan svaki dan cak ponekad i nedeljom, ja dodjem ovde pricam vam nesto tri dana sedmicno i zaradim 120 hiljada mesecno  Smile

Ko ustvari vise zaradjuje od njih dvoje ? Smiley
Pa ocigledno je ko vise zaradjuje, ali to i nije bitno. Ono sto je bitno je, koliko si zrtvovao sebe da bi zaradio tih 140 hiljada, tj, sta si dao, a koliko si dobio.
Neko voli da radi ko magarac da bi mogao otici i na ljetovanje i na zimovanje i u provod, a neko zaradjuje taman onoliko koliko mu treba, tj, skromniji je u prohtjevima. I sta sad, skroman=nesposoban?

Vec smo imali slicnu temu, razmazena je bila na tapeti jer je pricala o toj nekoj ambicioznosti bez granice i kako je biti skroman=biti glup. Slicno nesto se i ovde provlaci ..
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG 4X HD
Citat
Da li to znaci da je Teri nesposoban i los fudbaler ili da je Ronaldo bolji od njega?
u sposobnost se ubraja i to da privlachi medijsku paznju i gledaoce na teren, a ne samo suvi fudbalski kvalitet  Smile  fudbal je medijski sport i veliki biznis pa se fudbaleri ne cene iskljuchivo po tome shta mogu da pruze na terenu vec se podjednako ako ne i vishe ceni to koliko ce para doneti klubu kroz prodaju dresova, posecenost utakmicama itd. , sa te tachke gledishta ( a ta tachka gledishta je jako zastupljena medju funkcionerima i vlasnicima klubova) Ronaldo jeste bolji fudbaler od Terija.

isto vazi i za glumce

@ cesa

manje sposoban ne znachi nesposoban.

Citat
kad kaze da je idiotski etiketirati ljude na taj nacin.
ja ne kazem da ih treba etiketirati na taj nachin, ali praviti se da je to potpuno beznachajno i da nije nikavo merilo je isto toliko idiotski i naivno i nerealno.

I ako kazem za nekoga da je sposoban zato shto ume da zaradi kintu, to ne znachi da onoga ko ne zaradjuje puno smatram nesposobnim. Nema potrebe za isticanjem te obrnute logike da bi se istakla poenta.

Znachi, ako nekoga ko je zaradio pare ili postigao bilo koji drugi uspeh u zivotu nazovem sposobnim, to ne znachi da  svakoga ko  zaradjuje manje ili je postigao manje uspehe smatram nesposobnim.

I ne znam zashto me terash da to objashnjavam kad znash da to nisam ni mislio.  Smile

Citat
Slicno nesto se i ovde provlaci ..
jok

Citat
Neko voli da radi ko magarac da bi mogao otici i na ljetovanje i na zimovanje i u provod, a neko zaradjuje taman onoliko koliko mu treba, tj, skromniji je u prohtjevima. I sta sad, skroman=nesposoban?

Jel to znachi da  je onaj pijanac ispred dragstora koji  ne radi nishta po ceo dan, isprosi neki dinar za pivo tj. zaradi bash onoliko koliko mu treba, najsposobniji? Jer , eto on je chovek zaradio za sve shto mu treba.

Ja znam da ne mislish to, ali ne zelim da izvrcem  tvoje izjave niti da ih interpretiram na takav nachin ( ovo gore je primer toga kako bi to izgledalo)  samo  kako bih istakao neku svoju poentu. Voleo bih da mi uzvratish tu kurtoaziju.  Smile
« Poslednja izmena: 16. Nov 2009, 20:31:24 od arlekin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Citat
I ne znam zashto me terash da to objashnjavam kad znash da to nisam ni mislio.

gudice, nisi ti jedini na ovoj temi, da ti kazem ja  Smile

ali kad vec zelis da se prepires  Smile Smile :
Citat
ja ne kazem da ih treba etiketirati na taj nachin, ali praviti se da je to potpuno beznachajno i da nije nikavo merilo je isto toliko idiotski i naivno i nerealno.

cega je mjerilo armando hozeov posao i zarada? iz tvoje perspektive?
mislim, to jeste mjerilo, ali ne nuzno i neko kljucno mjerilo, ja na to vise gledam kao na:
- armando hoze nije pretjerano ambiciozan, zadovoljan je svojim poslom i zaradom, vikendom vjerovatno voli da ide na pecanje.

mislim, zasto je nuzno 'manje sposoban'? mozda je sposobniji od nas dvoje zajedno, ali covjek ima druge prioritete?
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.32
mob
Samsung S8
Citat
u sposobnost se ubraja i to da privlachi medijsku paznju i gledaoce na teren, a ne samo suvi fudbalski kvalitet    fudbal je medijski sport i veliki biznis pa se fudbaleri ne cene iskljuchivo po tome shta mogu da pruze na terenu vec se podjednako ako ne i vishe ceni to koliko ce para doneti klubu kroz prodaju dresova, posecenost utakmicama itd. , sa te tachke gledishta ( a ta tachka gledishta je jako zastupljena medju funkcionerima i vlasnicima klubova) Ronaldo jeste bolji fudbaler od Terija.

Znaci neverovatno koliko su tvoji postovi isti sa Lolinim. Smile

Fudbalska sposobnost je igranje na utakmicama. Posao koji radis je sposobnost.

Snalazljivost je grana koje se drzis ako zelis da napredujes ili da odes na neko vise mesto.

A vi non - stop mesate te dve stvari. Ti i Lolana posebno.

Jer, ne zavisi samo od tebe da li ces napredovati, vec i od gomile drugih stvari koji su tu da te sputaju na putu.

Citat
I ako kazem za nekoga da je sposoban zato shto ume da zaradi kintu, to ne znachi da onoga ko ne zaradjuje puno smatram nesposobnim

A kako ga smatras? Manje sposobnim?

IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 1800
Citat
- armando hoze nije pretjerano ambiciozan, zadovoljan je svojim poslom i zaradom, vikendom vjerovatno voli da ide na pecanje.

Kako uopšte da zamisliš nekog ko se zove Armando na pecanju... Ne ide. Armando može da bude dizajner, trkač formule 1, lokalni gej, emo srednjoškolac itd.

Čuj, Armando... bljah  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Pa dobro, nisam rekla sta peca  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 1800
E ta ti je na mestu  Smile

@thug,
možda neki jednostavno izjednačavaju termin "sposoban" sa terminom "sposoban da zaradi"  Smile Al neću ja zbog toga bilo koga da osuđujem. Nemam za šta.
Ljudi smo.
Različiti smo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
mob
LG 4X HD
Citat
Znaci neverovatno koliko su tvoji postovi isti sa Lolinim. Smile
" znachi " ( zemunac ?   Smile   )  ja i Lola smo generacija, pa ne bi  to mozda ni bilo tako chudno. Medjutim, ja i ona se vishe ne slazemo nego shto se slazemo u vecini tema a i ne slazemo se u potpunosti ni shto se ove teme tiche.
Citat
Fudbalska sposobnost je igranje na utakmicama. Posao koji radis je sposobnost.
Za profesionalnog fudbalera fudbal jeste posao. I za vlasnika kluba fudbal jeste posao.

Citat
A kako ga smatras? Manje sposobnim?
U toj oblasti da - manje sposobnim , shto opet ne znachi da u nekoj drugoj oblasti on nije daleko sposobniji.
Ono shto sam ja hteo da kazem da onoga ko zaradjuje manje ne smatram manje vrednom osobom.
Ali, u danashnje vreme gde se toliko toga vrti oko para , sposobnost da zaradish iste je jako bitna i niko ne moze da me ubedi da nije, koliko god isticali neke idealistichke vrednosti.

Citat
cega je mjerilo armando hozeov posao i zarada?
Merilo je njegove ambicije.
Ja ne kazem da je neko takav u apsolutnom smislu "manje sposoban" . Svako ko uspeva svoj zivot da zivi onako kako mu je bash potaman je svakako sposoban. u celoj ovoj prichi zelju za zaradom nisam uzimao u rachunicu, vec zbog jednostavnosti sam poshao od pozicije da je ta zelja podjednaka.

Citat
možda neki jednostavno izjednačavaju termin "sposoban" sa terminom "sposoban da zaradi"
o tome je bilo rechi, o zaradi, pa sam se ja vezao za to. Sposobnos uopshteno gledano je jako shiroka tema.

da ne bih dalje koristio kintu kao primer ajde ovako:

dvoje ljudi uzmu da cepaju drva ( zbog toga shto im drva trebaju, ne cepaju ih zabave radi nego zato shto ide zima)  i jedan nacepa 3 kubika a drugi nacepa 2 kubika. Ko je od njih dvoje sposobniji?
Da li je opravdanje to shto je ovaj drugi pravio pauze da gleda ptice ( shto je sigurno lepa aktivnost ) ili shto mu je sekira tupa?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 1800
Citat
Ko je od njih dvoje sposobniji?

ovaj prvi je sposobniji... u cepanju drva... to je na tvom primeru očigledno  Smile

Zato možda kad dođe vreme da se saberu 2 i 2, ovaj drugi dođe do izgražaja... nikad se ne zna.

Evo ti moj primer:

Ja ne mogu baš da se razmećem novcem. Čak naprotiv. Moram pametno da raspodeljujem to što imam i moram više da se trudim da bih došao do novca nego neki moj vršnjak Pera Perić.
Roditelji Pere Perića mu daju novca koliko im on traži... Čovek nosi najskuplju odeću, puši najskuplju pljugu. Bleji po najskupljim i najekskluzivnijim kafićima. Novčano je osiguran i ne mora ništa da radi. Ali dečko je pglu za medalju.

Taj 'Pera' je u prvoj godini gimnazije još i ličio na nešto...
A sada...
Zubi mu zeleni od najskupljih cigareta. Debeo je ko cisterna, prso je zato što ga je devojka ostavila (hvala devojkama koje se ne prodaju bagri). Ostale su mu jedino pare i roditelji koje boli ***** šta on radi u slobodno vreme, da li se školuje, da li se drogira itd... Manje-više on nema ništa. Jer nema mozak. A ni roditelji mu nemaju mozak, što ni ne čudi baš mnogo sudeći po njegovom trenutnom stanju.
Oni su nesposobni za normalan život...bitno da imaju pare...

S druge strane, moj ćale zarađuje jedva dovoljno da nas održi pristojnima. Ali to je obrazovan čovek. On razmišlja, on se brine za svoju porodicu. I siguran sam da, čak i kad bi imao para, ne bi mi tek tako dozvolio da kupim motor ili tako nešto... Ja njega smatram sposobnim, zato što uvek ima nečemu da me nauči. A pare...
Pare nisu problem... Para nema  Smile
edit:
da dodam samo da zna da popravi vodokotlić, veš mašinu (manje više)... da okreči stan i tako neke radnje uz pomoć kojih štedi novac.
« Poslednja izmena: 16. Nov 2009, 21:15:37 od qcko »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 33 34 36 37 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 00:06:02
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.