Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nikolić u Njujorku otkrio spomenik Nikoli Tesli  (Pročitano 16422 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.76

Uvijek se ti slazes kad je veca sila u pitanju. Slagali su ti se i preci sa austrijskim carem i ratovali pritv nas Srba.

U genima vam je da se slazete kad ste u podredjenom polozaju.

Па ако смо ратовали против вас Срба што присвајате једног од нас... Smile
« Poslednja izmena: 26. Sep 2013, 13:21:03 od YuWarez »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
HTC One
Iii umesto loka obrisati komentare koji nemaju veze sa temom, kao sto se nekada radilo, a ko nastavi sa off-om da se opomene.

Od kada se sa tog principa preslo na jednostavni lock kada tema krene nizbrdo, svako kome ne prija neka tema da sve od sebe da je obesmisli i iznudi lock... kao sto ovde nekom smeta tema i sam cin koji o njoj govori.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0

Uvijek se ti slazes kad je veca sila u pitanju. Slagali su ti se i preci sa austrijskim carem i ratovali pritv nas Srba.

U genima vam je da se slazete kad ste u podredjenom polozaju.

Па ако смо ратовали против вас Срба што присвајате једног од нас... Smile

Kojih vas,jadan ne bio?

Tesla je od Draganica,iz mjesta na granici sa Crnom Gorom i Hercegovinom. I nije dosao u Krajinu kad i ti,nego mu je jos cukundjed bio pop i u Krajinu je dosao zivjeti zbog sluzbe. Tesla nije Krajisnik.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Kojih vas,jadan ne bio?

Tesla je od Draganica,iz mjesta na granici sa Crnom Gorom i Hercegovinom. I nije dosao u Krajinu kad i ti,nego mu je jos cukundjed bio pop i u Krajinu je dosao zivjeti zbog sluzbe. Tesla nije Krajisnik.

Па за време Првог светског рата сви његови су били у Лици, значи Крајишници...

А и већина Крајишника је из Херцеговине и Црне Горе... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Kazu Hrvati da su ti Draganici,od kojih je Tesla,zapravo nekakvi hrvatski plemici iz Zadra hahahaha.

YuWarez,vidi se da si iz hrvatskih krajeva po mentalitetu.Sta se od tebe i Hrvata moze cuti,zaista ne moze od nikoga.
« Poslednja izmena: 26. Sep 2013, 13:42:12 od aragua12 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Kazu Hrvati da su ti Draganici,od kojih je Tesla,zapravo nekakvi hrvatski plemici iz Zadra hahahaha.

YuWarez,vidi se da si iz hrvatskih krajeva po mentalitetu.Sta se od tebe i Hrvata moze cuti,zaista ne moze od nikoga.

Ако по крају одређујеш менталитет онда је и Тесла имао такав менталитет... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Kenedijevi su, pored cinjenice da su rodjeni u Irskoj, ujedno i bili (gle cuda) Irci. Nisu bili francuzi rodjeni u Irskoj. Ovo je neko upiranje upiranja radi, ne bi li se pokazalo nesto sto ocigledno nikome nije jasno.

Da je Tesla bio hrvat, rodjen u Hrvatskoj, osecao se kao hrvat pa otisao u Ameriku, to bi bila analogija i u tom slucaju bi Srbi bili poprilicno glupi kada bi ga svojatali.
Zar Kenedijevi nisu bili Amerikanci irskog porekla?  Smile

Sad sam ja zbunjena... taj pojam nacionalnost-drzavljanstvo se menja kako duva vetar...

I jos cu jednom reci da je meni podjednako smesno da Hrvatska (na cijoj se danas teritoriji nalazi Smiljane gde je rodjen, odrastao i porodica mu decenijama zivela, sasvim sigurno i vekovima) i Srbija (koja je u 19. veku, ali ne i danas bila nacionalna drzava srpskog naroda) brendiraju Teslu kao svoje i na taj nacin zaradjuju bolji "imidz" u svetu.

Ja nigde nisam rekla da drzava Srbija ne treba da dize spomenike, na kraju krajeva... to su uradili i Japanci, izmedju ostalog.
Ja imam problem sa onim delom koji kaze "Srbi hoce da nam ukradu Teslu" i "Hrvati hoce da nam ukradu Teslu"... jer on zaista nije imovina ni drzave Hrvatske, ni drzave Srbije. Nema tu nikakvog otimanja.
Sta vise, mislim da bi i jedne u druge u danasnjim prilikama poslao dodjavola.

Opet... Srbija sa pocetka 19. veka i Srbija danas, sem imena i slicne teritorije imaju jako malo dodirnih tacaka. Pametnom je to dovoljno da shvati kojih, a glupom ionako ne vredi objasnjavati.

Na kraju krajeva, kada bi birao izmedju Srbije i svog zavicaja, sta mislis koga bi on intimno pre izabrao?

Анеа нездраво је што толико величаш Хрвате, који су те ако се не варам протерали из те земље. Вероватно је неки облик Хелсиншког синдрома у питању.

Gde ja to velicam?

Zaista jedan bedan pokusaj provokacije Wink

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
HTC One
Citat
Zar Kenedijevi nisu bili Amerikanci irskog porekla?

U svetlu danasnjih opredeljenja, oni bi bili irsko-amerikanci. Ova kovanica zvuci odvratno ali odrazava sustinu, kao latino-amerikanci, italo-amerikanci itd. Kao sto je Tesla, na kraju krajeva mogao da se nazove srbo-amerikancem.

Kako to menja sustinu? Bio je americki drzavljanin Irske nacionalnosti. I Tesla je od trenutka dobijanja drzavljanstva postao americki drzavljanin srpske nacionalnosti. U krajnjoj liniji, obojica su bili americki drzavljani.

Citat
I jos cu jednom reci da je meni podjednako smesno da Hrvatska (na cijoj se danas teritoriji nalazi Smiljane gde je rodjen, odrastao i porodica mu decenijama zivela, sasvim sigurno i vekovima) i Srbija (koja je u 19. veku, ali ne i danas bila nacionalna drzava srpskog naroda) brendiraju Teslu kao svoje i na taj nacin zaradjuju bolji "imidz" u svetu.

Ja cu da kazem da mi je drago sto si sa tim stavom u apsolutnoj manjini... ne zato sto se tvoj stav razlikuje od mog ili sto je vecina samom svojom brojnoscu u pravu, vec zato sto jednostavno nije ispravan.

Citat
Ja imam problem sa onim delom koji kaze "Srbi hoce da nam ukradu Teslu" i "Hrvati hoce da nam ukradu Teslu"... jer on zaista nije imovina ni drzave Hrvatske, ni drzave Srbije. Nema tu nikakvog otimanja.
Sta vise, mislim da bi i jedne u druge u danasnjim prilikama poslao dodjavola.

Ja taj problem nemam. Razlog - mi Teslu i cinjenicno ne mozemo nikome da ukrademo jer on jeste Srbin. Hrvati pokusavaju da ga ukradu jer on cinjenicno nije Hrvat. Vodimo diskusiju o nepobitnim cinjenicama sto je potpuno nepotrebno.

Rekoh na samom pocetku teme, na stranu to gde je ziveo, da li mu je Srbija nesto pruzila ili nije i svu ostalu mogucu tematiku, kada se dodje do sustine Tesla je bio Srbin. Za mene licno tu prestaje svaka argumentovana diskusija, nadalje mozemo hipotetisati i iznositi licna misljenja do mile volje.

Citat
Opet... Srbija sa pocetka 19. veka i Srbija danas, sem imena i slicne teritorije imaju jako malo dodirnih tacaka. Pametnom je to dovoljno da shvati kojih, a glupom ionako ne vredi objasnjavati.

Ima i sredina, niti pametni niti glupi vec samo neinformisani. Mislim da ne bi bilo lose da zarad neinformisanih pojasnis ovo i ukazes na sta mislis, da ljudi imaju kompletniju sliku o tome. Onda ce mozda veci broj ljudi shvatiti tu, kako kazes, ociglednu razliku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Eat this

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 842
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Nokia 
Gde ja to velicam?

У нормалним околностима, рекао бих да имаш снисходљив однос, затупаш њихову страну, а будући на прошлост, то је "дапаче" јаче од снисходљивости већ се мора употребити јачи израз. Слична је ситуација и са Ју..нешто.. који је само још снисходљивији, мислим да је он Хрват, без обзира на гене, једноставно ту припада.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Gde ja to velicam?

У нормалним околностима, рекао бих да имаш снисходљив однос, затупаш њихову страну, а будући на прошлост, то је "дапаче" јаче од снисходљивости већ се мора употребити јачи израз. Слична је ситуација и са Ју..нешто.. који је само још снисходљивији, мислим да је он Хрват, без обзира на гене, једноставно ту припада.

Nije on Hrvat nego su Srbi iz Krajine oduvijek bili skloni asimilaciji. Zato ti se cini. Prvo su vjerno sluzili austrijskom caru i borili se protiv nas Srba u 1. svj. ratu.  Vise od pola danasnjih Hrvata su asimilovani Krajisnici.

U ratu smo im bili zauzeli strateske polozaje,pomagali im u ljudstvu i oruzju koliko smo mogli. Bilo ih je 300 000 na svojim ognjistima koje su napustili kao najvece kukavice.I sada im je kriva Srbija. Mozda nismo trebali ni pustiti ulazak krajiskim izbjeglicama u SRJ.
« Poslednja izmena: 26. Sep 2013, 15:23:15 od aragua12 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 31
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.