Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nijemci će za srpski „telekom“ platiti milijardu eura  (Pročitano 44492 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Citat
dacu ti samo jedan primer : kako zaustaviti korupciju drzavnih sluzbenika ako je pohlepa vladajuci princip u drustvu ?  mislish li da policajac ili cinovnik takodje ne osecaju pohlepu i da ne mogu da nadju nachin da malo "zaobidju" zakon ,ako nemaju osecaj za cast i duznost
prvo, ovaj sistem, kao i onaj za koji se ti zalazes promovisu korupciju i jacaju je. samo zato sto ignorisu tu prirodu coveka da je sklon tome i dozvoljavaju zakone i sistem gde neki sluzbenik o necemu odlucuje. e to je pokretac korpucije! deregulacija i liberalizacija iskljucuje te "preduzimljive posrednike"!
a tvoja naivnost (na zalost ne samo tvoja, vec jedno 90% naroda nadojeno socijalizmom) se ogleda u tome sto verujete da kada bi pravi ljudi dosli na pravo mesto nesto bilo bolje. vi nemate problem sa drzavnim skolstvom npr., vec sa tim sto je pogresan resorni ministar, direktori skola, nastavnici, profesori, roditelji.... i tako redom i za druge oblasti!
to je bajka koja traje od 45 godine u ovoj ili onoj varijanti (mada i pre)!

Citat
gluposti   . da li ti znash uopshte kako se regrutuje u prostituciju ? u vecini sluchajeva se ide korak po korak ,nema pishtolja u glavu ako si to mislio . prevedeno u surovu realnost , neko ce prici tvojoj cerci u nekom klubu kad bude imala 17-18 godina ,ponuditi joj da igra za novac ,ili da se slika golishava ...  ona ce to prihvatiti jer je "slobodna" i zeli da bude "nezavisna" ... 

postoji i princip ekonomske prinude , kao u nemachkoj , zena koja odbije da radi u bordelu gubi socijalnu pomoc za nezaposlene ,ali to je druga pricha .
sto ti lupetas sa tom ekonomskom prinudom. to necu da komentarisem.
a sto se tice regrutovanja, upravo sistem legalne prostitucije to iskljucuje. zena moze to raditi ako zeli jer uziva svu zastitu drave kao svaki drugi radnik.
ona ne mora da zazire od raznih albanskih i romskih bandi koje ce je ubiti ako im ne da novac. to bi bio klasicni reket.
ako ne zeli, tesko ce je neki kriminalac naterati na to. prvo, on bi morao da ima registrovanu firmu za tu delatnost i sve sto je potrebno.
tako integrisanu delatnost nemoguce je porediti sa klasicnom trgovinom ljudi gde se robovi drze zakljucani u podrumima isl.
razmisli malo.

Citat
ako si pratio istoriju amerike , video bi da je ona pochela kao minimalna vlast ,da bi se kasnije rasla i pretvorila se u ovo sadashnje .  ali ljudi u doba dzordza vashingtona ,pa i linkolna , nisu smatrali da je pohlepa osnovni faktor drushtva   .

to shto ti nisi shvatio je da kako je rastao kapital ,rasla je i pohlepa ,a s njom i potreba da kapital "uveca vladu" tj da je metastazira u oblik koji mu vishe odgovara .
amerika niti je bila niti je ideal, ali je cinjenica da je najvise otisla u tom pravcu.
da dostignemo njihov nivo bili bi daleko srecnija drzava, mada je to daleko od onog za sta se ja zalazem.
ali to je posebna tema.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
samo zato sto ignorisu tu prirodu coveka da je sklon tome i dozvoljavaju zakone i sistem gde neki sluzbenik o necemu odlucuje. e to je pokretac korpucije! deregulacija i liberalizacija iskljucuje te "preduzimljive posrednike"!

Smile Smile zaista si smeshan . kako ti mislish da funkcionishe slobodno trzishte bez uceshca drzave   . zamisli situaciju da ja i ti imamo radnje koje se bave konkurentskim poslom . ja napravim "ponudu"  Smile nekom "struchnjaku"  Smile da zapali tvoju radnju . ko ce da me sprechi ako nema drzave  Smile .

ovo je ekstreman primer ,ali pokazuje da je "slobodno trzishte" fikcija - ako nema nikog da sprovodi pravila , ona nece biti ni sprovedena .

Citat
vi nemate problem sa drzavnim skolstvom npr., vec sa tim sto je pogresan resorni ministar, direktori skola, nastavnici, profesori, roditelji.... i tako redom i za druge oblasti!

ja imam problem sa sadashnjim sistemom ,ali ono shto ti predlazesh nije reshenje problema .

Citat
a sto se tice regrutovanja, upravo sistem legalne prostitucije to iskljucuje. zena moze to raditi ako zeli jer uziva svu zastitu drave kao svaki drugi radnik.

Smile Smile  prvo se zalazesh za liberalizaciju ,a onda za zashtitu drzave  Smile Smile .

ja tebi govorim o realnosti - ako je makroima dozvoljeno da legalno regrutuju devojke od 17 i 18 godina , onda ni drzavni sluzbenici nece biti cvecke  Smile - to je pitanje morala u drushtvu . zashto bi nekog bilo sramota da udari pechat tamo gde ne treba ,ili da zazmuri na jedno oko - ako je dozvoljeno da se ljudi iznajmljuju u sexualne svrhe .

u konkretnom sluchaju prostitucije , samo ce biti zamagljena granica izmedju "legalne" i "nelegalne" - kao shto imamo sluchaj u nemachkoj gde na legalnih 200 000 postoji josh i 300 000 nelegalnih .

Citat
ako ne zeli, tesko ce je neki kriminalac naterati na to

naterace je kao i do sada ,jer policija nece biti efikasnija vec suprotno . chak shta vishe , bice joj josh tezi polozaj - ako ljudi prihvataju da se zene mogu prodavati "dobrovoljno" , onda ce prihvatiti i da neke nisu bash toliko "dobrovoljne"  Smile .

Citat
amerika niti je bila niti je ideal, ali je cinjenica da je najvise otisla u tom pravcu.
da dostignemo njihov nivo bili bi daleko srecnija drzava, mada je to daleko od onog za sta se ja zalazem.
ali to je posebna tema.

amerika je pochela kao zemlja sa religioznim i konzervativnim shvatanjima . zavrshila je gde je zavrshila upravo zbog "slobodnog trzishta' .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Citat
   zaista si smeshan . kako ti mislish da funkcionishe slobodno trzishte bez uceshca drzave   . zamisli situaciju da ja i ti imamo radnje koje se bave konkurentskim poslom . ja napravim "ponudu"   nekom "struchnjaku"   da zapali tvoju radnju . ko ce da me sprechi ako nema drzave   .

ovo je ekstreman primer ,ali pokazuje da je "slobodno trzishte" fikcija - ako nema nikog da sprovodi pravila , ona nece biti ni sprovedena .
hahah, pazi ovako. kao sto znas, libertarijanci su mahom minarhisti, a ne anarhisti. dakle, drzava da, ali minimalna. vojska, policija,.... i jos ponesto sto je neophodno da bi funkcionisalo sve po jasnim i preciznim pravilima.
kada sam ja to rekao da nema drzave ni malo?
citaj pazljivije sta pisem!

Citat
ja imam problem sa sadashnjim sistemom ,ali ono shto ti predlazesh nije reshenje problema .
heheh, znaci, ipak je resenje da ako zelis rezultat u obrazovanju promenis ministra obrazovanja?
e tako i vecina razmislja, zato smo ovde gde smo!

Citat
  prvo se zalazesh za liberalizaciju ,a onda za zashtitu drzave
gubim strpljenje!
liberalizacija ne znaci nepostojanje drzave. u anariji nema ni liberalizacije ni regulacije, jer nema ko to da sprovodi ni regulise. drzave nema. u minarhiji postoje odredjene institucije kao sto su vojska, policija, sudstvo (ali bitno drugacije od ovog koje mi poznajemo)....

Citat
naterace je kao i do sada ,jer policija nece biti efikasnija vec suprotno . chak shta vishe , bice joj josh tezi polozaj - ako ljudi prihvataju da se zene mogu prodavati "dobrovoljno" , onda ce prihvatiti i da neke nisu bash toliko "dobrovoljne" 
budalastina!
on moze da kidnapuje zenu i da je strpa u podrum i na njoj zaradi u ovom sistemu. u sistemu legalizaovane prostitucije, potrosac odlazi da zadovolji svoju potrebu u legalnu radnju sa full uslugom, a ne kod nekog siptara u podrum sa unakazenom i drogiranom kidnapovanom devojokom.
a i ne znam koliko bi taj danasnji makro bio u stanju da legalno registruje radnju?! pretpostaljvam da bi se sa njim desilo isto sto i sa onim dilerima iz devedesetih koji su prodavali devize. nema ih, sjebale ih menjacnice!

Citat
amerika je pochela kao zemlja sa religioznim i konzervativnim shvatanjima . zavrshila je gde je zavrshila upravo zbog "slobodnog trzishta' .
budalastina!
amerika je krenula kao zemlja kaubojaca i indijanaca, doslovce. kriminal, robovlasnistvo, tiranija, zloupotrebe,... a stigla je do neceg sto je danas svrstava u zemlje gde je najlepse ziveti i stvarati!
za to je odgovorno slobodno trziste, koje je takodje daleko jos uvek od nivoa na kom bi se zaista nazvalo slobodno!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung 
Citat
budalastina!
amerika je krenula kao zemlja kaubojaca i indijanaca, doslovce. kriminal, robovlasnistvo, tiranija, zloupotrebe,... a stigla je do neceg sto je danas svrstava u zemlje gde je najlepse ziveti i stvarati!
za to je odgovorno slobodno trziste, koje je takodje daleko jos uvek od nivoa na kom bi se zaista nazvalo slobodno!

Никако. Распитај се мало о улози протестантизма и пуританаца у развоју Америке.

Дивљи запад је дошао мало касније. У првим колонијама се ипак живело са моралним и верским начелима.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Citat
budalastina!

Никако. Распитај се мало о улози протестантизма и пуританаца у развоју Америке.

Дивљи запад је дошао мало касније. У првим колонијама се ипак живело са моралним и верским
начелима.

pozdrav duki!
vidim da si bukvalno svhatio ono sto sam napisao.
ono sto danas nazivamo amerikom krece od pojave zeleznice u americi pa do danas. period pre toga je nebitan za ovu pricu!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35

hahah, pazi ovako. kao sto znas, libertarijanci su mahom minarhisti, a ne anarhisti. dakle, drzava da, ali minimalna. vojska, policija,.... i jos ponesto sto je neophodno da bi funkcionisalo sve po jasnim i preciznim pravilima.

Smile Smile od te "minimalne" drzave lako se stigne do "maximalne" upravo pod velom zashtite slobodnog trzishta . podseticu te da je i u SAD upliv drzave pocheo od raznih anti-trust zakona i komisija koje su htele da zashtite "slobodno trzishte"  Smile.

savim je prirodno da onaj ko ima novac zeli i moc . najlakshe ce to postici ako u datom drushtvu novac pod maskom "slobodnog trzishta" ima shto vecu ulogu . evo , u americi je upravo uveden zakon da i korporacije imaju pravo na slobodu govora , odnosno da imaju pravo da placaju kampanje koje su u njihovom interesu  Smile

Citat
on moze da kidnapuje zenu i da je strpa u podrum i na njoj zaradi u ovom sistemu.

on to moze u bilo kom sistemu , ako je vlast korumpirana   Smile . a vlast je najkorumpiranija tamo gde nema morala , gde ne postoji osecaj za cast i duznost . ja ti postavljam pitanje - shta je to shto ce da sprechi policajca da uzme mito od nekog makroa ,ako je u drushtvu kao najveca vrednost postavljena pohlepa i "zarada"  Smile

Citat
u sistemu legalizaovane prostitucije, potrosac odlazi da zadovolji svoju potrebu u legalnu radnju sa full uslugom, a ne kod nekog siptara u podrum sa unakazenom i drogiranom kidnapovanom devojokom.

nije tachno  Smile zato i u zemljama gde postoji legalizovana prostitucija nelegalna cveta .  u pitanju je cena, zelja da se proba neshto "mladje"  Smile a i cinjenica da nisu sve nelegalne prostitutke po podrumima . tuzna je istina da su i mnoge od tih "legalnih" prostitutki pod nekom vrstom prinude : ekonomskom , socijalnom pa i fizichkom .

Citat
a i ne znam koliko bi taj danasnji makro bio u stanju da legalno registruje radnju?! pretpostaljvam da bi se sa njim desilo isto sto i sa onim dilerima iz devedesetih koji su prodavali devize. nema ih, sjebale ih menjacnice!

aha  Smile Smile da li si ti toliko naivan ili ne zivish u srbiji ?  pa vecina tih likova koji drzi menjachnice su u 90-im valjali neku robu . tako su i stekli kapital i legalizovali se zaslugom vrlog djikija . za njih mi i nije toliko krivo ,kad se uporede sa raznim pravim kriminalcima koji su danas biznismeni (npr cuveni peconi ) .

Citat
amerika je krenula kao zemlja kaubojaca i indijanaca,

mnogo gledash holivudske filmove  Smile . amerika je zemlja protestanskih emigranata ,ko shto ti je rekao duki  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
@Lepi_Bora
Nemoj vise molim te. Moras imati na umu da je stvarno ogavno da se izdajes ovde  za ucesnika pokreta faks, a lupas takve gluposti. Koje veze ima saradnja Indije i Rusije u satelitskoj industriji sa komunikacijama?
Koje veze ima shkoljka auta sa motorom, volanom, upravljanjem, elektronikom,migavcima?
Odrzi jedno predavanje na tom casu da bravarija satelita nije ista sto i komunikacija.
Kada Rusi budu napravili svoj mikroprocesor (nikada) onda se javi.
I nemoj vise molim te. ne vredjas ti mene, vredjas sve ucesnike foruma koji nesto znaju.
Znam da ne razumes, ali jebi ga.Daj bolje one ruske postove, ionako niko ne razume.
Руси производе микропроцесоре деценијама...
« Poslednja izmena: 02. Jun 2010, 23:50:11 od aleksa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Aleksa - dont vori .... Odkako se tu nalupao od sramote je pobegao sa foruma .  Smile
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Alcatel 
Kamaro, druže jer ti stvarno veruješ u te priče o demokratiji, slobodi i Američkom blagostanju za sve , a stvorenom na moralu? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
kako ti mislish da funkcionishe slobodno trzishte bez uceshca drzave . zamisli situaciju da ja i ti imamo radnje koje se bave konkurentskim poslom . ja napravim "ponudu" nekom "struchnjaku" da zapali tvoju radnju . ko ce da me sprechi ako nema drzave  .
Pa može da angažuje privatnu "sekuriti" firmu.

Ali ti si otišao u ekstrem gde uopšte nema države, a to nije na tapetu. Nego trenutno imamo situaciju gde država ima monstruozne ingerencije, većina ekonomije funkcioniše kroz "državu," država čak emituje televiziju i prisilno naplaćuje pretplatu.

Zato je dobra ideja da se s tim malo olabavi. I naravno da se bagra iz Telekoma izbaci na ulicu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 14 15 17 18 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.