Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nezapamćeno divljaštvo: Vandali ubili mladog labuda u Novom Sadu  (Pročitano 14619 puta)
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.00
Citat
Šta je prirodna selekcija? Da ti kao prirodno rodjeni vegan, crevima i digestivnim sistemom istim kao kod biljojeda životinja, bez trunke predatorkog instinkta, kandži i oštrih zuba, čekaš da za tebe kolju i mrcvare, odeš u prodavnicu i kupiš te produkte... a onda To nazivaš "prirodna selekcija" ?

Prirodna selekcija je kad macka uhvati vrapca i oglodje ga. Taj komentar se na to odnosio. Aj mi deder objasni ovo: ako nismo svastojedi, zasto nam je meso tako ukusno? Zasto nam se zeludac nije prilagodio da vari celulozu? Sto se tice kandzi, covek je odavno ovladao raznoraznim orudjima i oruzjima, pa mu evolucijske kandze i ocnjaci nisu potrebni.

Citat
Svi ste vi sebični u srži jer iako znate šta se radi ne prestajete sa proždiranjem mesa, mleka i jaja.

Kad otkines plod jedne biljke i odbacis seme, uradio si toj biljci isto sto bi uradio zivotinji odsecanjem testisa ili vadjenjem materice. Svaka jedinka biljke ima pravo da prepusti verovatnoci okoline sirenje svog semena, ali veganima kidanje plodova ne smeta jer te biljke ne krvare i vriste dok im oduzimaju pravo da urade ono za sta postoje. Biljkama koje se koriste za ishranu se svesno oduzima pravo da ispune svrhu svog postojanja. Razlika je samo u tome sto biljke ne urlaju u agoniji dok im dobronamerni vegan oduzima pravo nad pravima.

Citat
Nije tačno da se ne može bez toga. Mi smo jednostavno isuviše licemerni i grozni da bi bilo šta učinili za druge, pogotovo za one potpuno bespomoćne.

I biljke su bespomocne.

Citat
Majke će i dalje da tove bebe kravljim umesto svojim mlekom.

Za ovo imas pravo. Nista ne bi smelo da zameni majcino mleko.

Citat
Ubibože dosadne i nedojebane majke će nastaviti da kljucaju mozak sopstvenom porodu urlajući na isti ljudima ispod prozora.

Ne vidim kakve ovo veze ima sa konzumacijom mesa. Da je jela hranu biljnog porekla bila bi dojebana?  Smile

Citat
A sto mora da bude ljubav?

Nisam rekao da mora da bude ljubav, ali se previse ljudi hvali kako voli zivotinje, a ima selektivan stav prema njima. Ja tu vidim licemerje. Jedno je reci "ja volim pse, konje, labude, rode, macke...", a nesto sasvim drugo reci "ja volim sve zivotinje".
« Poslednja izmena: 11. Jul 2012, 20:54:16 od Skiner_X »
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Adapt or die!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5620
Zastava Beograd, Voždovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
mob
SonyEricsson K610i
Citat
Da ti kao prirodno rodjeni vegan

Da smo mi, ljudi, prirodni vegani, meso ne bi mogli da svarimo... u najboljem slučaju bi ga ispovratili... u najgorem bi se otrovali... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.7.4
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Apple 15
Citat
Nisam rekao da mora da bude ljubav, ali se previse ljudi hvali kako voli zivotinje, a ima selektivan stav prema njima. Ja tu vidim licemerje. Jedno je reci "ja volim pse, konje, labude, rode, macke...", a nesto sasvim drugo reci "ja volim sve zivotinje".

Ja ne smatram da je to licemerje.
Na to gledam kao na odnos prema ljudima - ja ne volim neke ljude, manjinu volim, ali ne zelim da istrebim one prve... Jednostavno, samo ne zelim da ih gledam.
Isto tako, ja zaista imam fobiju od ptica i intimno bih ih sve satrla, ali znam da su one deo ekosistema i bez obzira koliko meni omrznute bile imaju funkciju.

To je prosto saznanje sta je dobro, a sta lose...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
 Kad mesožder lije suze za biljkama to je samo da izadješ na ulicu i vrištiš.
@Skiner_X
 Kako bre može biljku da boli ako joj uzmeš plod aman grom te ne ubio?
 Neki naučnici se bore da otkriju pomoću uredjaja da li biljka oseća bol a ti mi sad uporedjuješ jebeni spanać sa kravom Smile? Na kraju krajeva biljke nemaju CNS niti mozak. Jebote...Mislim da ću definitivno da odlepim od ovih rasprava.
 Na temi iz mog potpisa sam dosta rekao o tome a evo ti pa idi na link posta. Bolji odgovor nećeš naći http://forum.burek.com/okrutna-istina-geri-jourofski-najbolji-govor-u-odbranu-prava-zivotinja-t577667.msg10471856.html#msg10471856

ps.
.mogu samo da zamislim debila koji je zlostavljao labuda. Mora da su ga silovali i danju i noću i sekli žiletima pre i posle jela i davali mu fekalije za obrok i ko zna šta još jer stvarno moraš da budeš kompletni moron da bi kamenovao labuda i slomi mu nogu

Citat
Da ti kao prirodno rodjeni vegan

Da smo mi, ljudi, prirodni vegani, meso ne bi mogli da svarimo... u najboljem slučaju bi ga ispovratili... u najgorem bi se otrovali... Smile
  Smile de si brale

U tom slučaju uzmi meso živo i jedi ga onako presnog, mislim, kad si mesožder. nemoj jebeno da varaš sa tiganjem nego ga pojedi takvog kakvo je, bez začina. Javi mi dal si uspeo.
« Poslednja izmena: 11. Jul 2012, 21:16:20 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0
mob
Sony xperia
Tax, zuris drugar, zuris ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Ma znam, uvek skapiram da pogrešim pa onda mora da ispravljam više puta Smile (ako na to misliš Smile)
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Apple 15
Citat
U tom slučaju uzmi meso živo i jedi ga onako presnog, mislim, kad si mesožder. nemoj jebeno da varaš sa tiganjem nego ga pojedi takvog kakvo je, bez začina. Javi mi dal si uspeo.

Tartar biftek je odlicna. A iz prve ruke ti mogu reci da ni domace macke ne podnose bas najbolje zivo meso. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
 Bez začina Anea, ne varaj.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows 7
Browser
Chrome 20.0.1132.47
"Prirodna selekcija" je vrlo nezahvalna tema. Izmedju ostalog i zbog toga sto dopusta da se covek poredi sa zivotinjama, na najprimarnijem nivou. "Prirodna selekcija" i tzv "socijalni Darvinizam" su usvojeni pojmovi, koji se sakom i kapom koriste po potrebi i podupiru drustveno uredjenje u kom zivimo.

Ne treba zaboraviti da su fasisti svojevremeno svim snagama forsirali Socijalni Darvinizam, ne kao tezu potkrepljenu cinjenicama, vec kao izgovor za svoja zlodela. "Prirodna selekcija" nije nesto sto je zaista deo prirode, vec nesto sto smo mi izmislili.

Sta znaci "Prirodna selekcija"? Da mrsavko od 50 kilograma fizicki ne moze da naudi debelom coveku od 150 kilograma sve dok ne nabavi pistolj? Da li to onda znaci da zec moze da ubije lisicu?

Da li se pozivamo na "Prirodnu selekciju" samo kada nama odgovara i ne vidimo da je to nesto sto ne vazi uvek i da drustvene okolnosti u kojima zivimo diktiraju nacin posmatranja na "Prirodnu selekciju"?

Nadalje, tu je i profesionalni sport, kao vrhunac sizofrenog ludila, fizicke degeneracije coveka. Sport nije isto sto i fizicka kultura. Profesionalni sport (koji vuce korene od Hitlerovih i bivsih fasistickih simpatizera, osnivaca danasnjeg "Olimpijskog komiteta") promovise takmicenje, satiranje coveka od strane coveka zarad licne glorifikacije, i to se uzima kao nesto sto zovu "priroda coveka", promovise lazne vrednosti "sportskog duha". Sport je biznis, samim tim, u njemu nema mesta ljudskosti.

Jos nesto u vezi "Prirodne selekcije" i zablude koje se javljaju kada je ovaj pojam u pitanju: Najveci procenat ubica u zatvorima u SAD, se prvih nekoliko meseci stavlja u program "Suicide Watch" (sprecavanje samoubistva osudjenika), jer je empirija pokazala da najveci deo osudjenih ubica izvrsi samoubistvo u zatvoru, kao posledica soka koje cin ubistva izaziva i nametnute kazne. Sta hocu da kazem? Da nije pametno izjednacavati ubistva koja pocini covek i "ubistva" koja pocini zivotinja. Postoje istrazivanja o vrlo velikom procentu samoubistava i teskih zavisnosti na opijate, od strane americkih vojnih veterana, a koja se sasvim sigurno mogu dovesti u vezu sa sokovima i stzresom pretrpljenim na "ratistu". Ako je nasilje "priroda coveka", zasto bi ljudi isli protiv svoje prirode i dizali ruku na sebe, posle dozivljenog nasilja?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Browser
Chrome 20.0.1132.47
mob
Apple 15
Bez začina Anea, ne varaj.

Jedini zacin je so... da bi poceo proces truljenja, a inace mi nije problem da probam fasirano meso.. ili parce mesa da vidim koliko zacina treba dodati..
Onako, fino je slankasto ... od krvi.. Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.