Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nevakcinisana deca ne mogu u vrtić  (Pročitano 130210 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
kolko vidim na https://www.beijing-kids.com/blog/2015/09/18/protecting-against-disease-chinas-vaccination-schedule/

Under Chinese law, all babies, Chinese or otherwise, born in a Chinese hospital must be injected with the hepatitis B vaccine (HBV) and tuberculosis-TB (BCG) vaccine immediately after birth. In 1992, China began the Expanded Program on Immunization (EPI) that involves a mandatory 11-vaccine schedule given to children from 0 to 6 years. The vaccination schedule is compulsory for Chinese citizens but optional for expats.

vakcinacija je u kini obavezna, odmah po rodjenju a zattim i tokom prve godine života postoji obavezni plan imunizacije

izraz RECOMENDED na ovom sajtu i koji je kristal citirao se odnosi na strane državljane kojima se deca radjaju u kini i koji ne moraju da vakcinišu svoju decu. ali bi im bilo pametno da to urade. sajt je pravljen za strane državljane kojima se deca radju u kini.

inace, zanimljivo:
https://www.nytimes.com/2016/04/19/world/asia/china-vaccine-scandal.html

zaista se secam da medju ljudima koje sam sretao u kini postoji veliko nepoverenje prema mnogim kineskim proizvodima i o tome se mnogo prica. iole bogatiji kinezi kupuju hranu za bebe sa zapada po znatno visoj ceni
« Poslednja izmena: 06. Dec 2017, 01:02:36 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
mob
Nokia 6630, valjda
Ako je neshto obavezno, onda mora da postoji drzavni mehanizam koji ce obezbediti obaveznost.
Dakle, obavezno znachi da iza toga stoji novchana, zatvorska, neka druga kazna...

Jebesh ga ajde nas srba skoro da dobacimo do 6miliona pa da greshimo... al bajo u kini ima 2 milijarde ljudi... trecina covecanstva ne moz da gresi....
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Ako je neshto obavezno, onda mora da postoji drzavni mehanizam koji ce obezbediti obaveznost.
Pa postoji, verovatno garancija da u slučaju neželjenih efekata roditelj može da očekuje neku pomoć i da pozove nekog na odgovornost?! Obaveznost i prisila nije isto.
Citat
Dakle, obavezno znachi da iza toga stoji novchana, zatvorska, neka druga kazna...
Dakle, ti uošte ne sumnjaš u vakcine, za tebe je to totem, još samo, tako pametan da se skineš u gaće i da plešeš oko istog.
Da li te kazne važe i u suprotnom smeru?
Citat
Jebesh ga ajde nas srba skoro da dobacimo do 6miliona pa da greshimo... al bajo u kini ima 2 milijarde ljudi... trecina covecanstva ne moz da gresi....
To je kao da kažeš 7 miliona Srba poznaje zakone termodinamike. Ludilo u lerr-a.
« Poslednja izmena: 06. Dec 2017, 08:40:27 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083

Obavezne vakcine su im besplatne. To je vrsta podsticaja.. Uz kazne naravno. Nasao sam tekstove u kojima se pohvaljuju kinezi zbog obuhvata imunizacije i potiskivanja nekih bolesti tokom poslednjih decenija. Hvali se i njihova domaca industrija vakcina.

A kristal, za te nadoknade koje spominjes, pogledaj link sto sam stavio u prethodnoj poruci i prikrivanje od strane vlade da su deci slucajno davane pokvarene vakcine jednom prilikom.

U kini ekoloski i zdravstveni skandali cesto idy uz prikrivanje od strane drzave. Izbaci im reka stotine mrtvih svinja i kao ne zna se ko je kriv. Vrlo korumpirana drzava
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Citat
A kristal, za te nadoknade koje spominjes, pogledaj link sto sam stavio u prethodnoj poruci i prikrivanje od strane vlade da su deci slucajno davane pokvarene vakcine jednom prilikom.

U kini ekoloski i zdravstveni skandali cesto idy uz prikrivanje od strane drzave. Izbaci im reka stotine mrtvih svinja i kao ne zna se ko je kriv. Vrlo korumpirana drzava
Verujem.
Pa i ovde sam ja postavio vest, a vezanu za Srbiju (koju, naravno bljuc nije objavio) kada su potrošene vakcine koje su se čuvale u neadekvatnim uslovima...da se ne baci hehe

......................................................................

Ko hoće da bude zdrav, mora malo i da boli hehe
"WHO i Sanofi Pasteur se izvinjavaju i duboko žale zbog toga što je 600.000 filipinske dece primilo eksperimentalnu vakcinu protiv denga groznice - GREŠKOM!!! Ovaj poduhvat, vredan 3,6 milijardi dolara izveden je pod maskom programa za zaštitu javnog zdravlja, da bi se nakon njegovog sprovođenja javio proizvođač vakcine (Sanofi Pasteur) i upozorio na moguće drastične posledice. Da li će sada WHO ili filipinska vlada snositi bilo kakve posledice zbog ovog propusta, s obzirom da su proizvođači vakcina oslobođeni bilo kakve kazne? Posve sam sigurna da kod nas niko ne bi odgovarao. Još nekako mogu da razumem ove prodane doktorske, novinarske, trolovske duše, ali ne mogu više da razumem roditelje koji još uvek, iako nešto znaju o neželjenim dejstvima vakcina, nalaze izgovor da ipak odvedu svoju decu na vakcinaciju! Šta je još potrebno da se desi? Zar je život sa ružičastim naočarima i guranjem glave u pesak uopšte život ako se zbog toga žrtvuju deca?"
http://news.abs-cbn.com/news/12/01/17/biggest-public-health-scam-expert-wants-legal-action-over-risky-vaccine-program
« Poslednja izmena: 06. Dec 2017, 08:57:30 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ta reakcija je cudna. Umesto da meta bude kompanija i drzava koje su zeznule stvar tom prilikom, napadaju roditelje. Kao da napadas pacijente koji idu kod doktora zbog doktora koji su korumpirani ili nesposobni
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Y Tu Mamá También

Zodijak
Pol
Poruke 502
Zastava
Citat
Nemoj vikati.
A šta sam ja napisao:

ti bas volis da se pravis lud. napisao si da nije obavezna sto nije tacno. sto se tice rusije, tacno je da nije obavezna ali je takodje tacno da drzava moze da preduzme mere protiv tebe, da te kazni i uskrati ti pravo na i rad cak, kacili su ljudi formular na ruskom u kom se to kaze koji mora da popunis u slucaju da odbijas vakcinaciju.
IP sačuvana
social share
lalalala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
ti bas volis da se pravis lud.
Ozbiljan sam kod ovih tema ali nekad nisam ozbiljan prema onima koji podržavaju prisilnu vakcinaciju, pa ti možda tako deluje...
Citat
napisao si da nije obavezna sto nije tacno.
I sad, ti meni kažeš da se pravim lud, ponoviću:
Gde sam rekao da nije obavezna? Postoji razlika između obaveze i prisile (odnosno zakonskog kažnjavanja u slučaju odbijanja). U Rusiji je isto obavezna vakcinacija, ali nije kažnjivo zakonom odbijanje roditelja.

Citat
sto se tice rusije, tacno je da nije obavezna  ali je takodje tacno da drzava moze da preduzme mere protiv tebe, da te kazni i uskrati ti pravo na i rad cak, kacili su ljudi formular na ruskom u kom se to kaze koji mora da popunis u slucaju da odbijas vakcinaciju.
To nije tačno. U Rusiji je obavezna vakcinacija ali nije prisilna, odnosno roditelji se krivično ne gone u slučaju odbijanja, što kaže inicio "pisali smo o tome" ovde:
Children’s rights ombudsman opposes plan to punish parents for refusal to vaccinate kids

https://www.rt.com/politics/403694-childrens-rights-ombudsman-opposes-health/

Što se formulara tiče:

Dobija se vrsta garantnog pisma - "raspiska", gde se potpisuju roditelj koji je saglasan sa ovakvom med. procedurom, ali i lekar koji garantuje bezbednost pod materijalnom i krivičnom odgovornošću. Od te civilizacije smo trenutno daleko ali se moramo boriti, jer nemamo kud!

p.s. inicio, budući da se služiš ruskim, šta kažeš?
« Poslednja izmena: 06. Dec 2017, 12:57:31 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Y Tu Mamá También

Zodijak
Pol
Poruke 502
Zastava
taj papir moze da se odnosi na bilo sta i autenticnost je upitna, najblaze receno. evo ga zvanican formular:

Citat
Prvo, to ne kazu Rusi, vec je to stav ruske pravoslavne crkve i ne znam sta je tu pogresno i problematicno, nema prisile, a sta kazu Rusi u zvanicnom zakonu zakonu pokazao sam ti u nekliko poruka ispred gde jasno stoji da odbijanje vakcine, po zakonu nije kaznjivo!

"Par tetkica iz Hrvatske", da prevedem, znaci da zvanicna hrvatska drzava nema kontrolu nad konkretno vakcinama. Da razjasnimo! U Srbiji je stanje slicno.
Мораш да попуниш овај формулар: https://goo.gl/jk2wGX

Ти одбијеш, а онда они теби одбију право да путујеш у земље које траже да си вакцинисан (у шта спада већина цивилизованих земаља), одбију ти право да те приме у државне установе у случају епидемије, па ти одбију право на рад. Па се ти зајебавај колико хоћеш.

IP sačuvana
social share
lalalala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

42

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26656
Zastava Restoran na kraju vaseljene
mob
Nokia 6630, valjda
Ajd mi kristal objasni razliku izmedju obaveznog i prisilnog.
IP sačuvana
social share
“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.