Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nevakcinisana deca ne mogu u vrtić  (Pročitano 130730 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
zasto roditelj ne treba da ima pravo da odbije vakcinu ako pomisli da ce bas njegovo dete biti taj 1 i umreti zbog vakcine?
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Ево решења...нека се вакцинише 999.999 а тај један што ће умрети од вакцине он ће имати право да се не вакцинише.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 625
Zastava Крагујевац
mob
Nokia 950
@ lerr

Ti se druze ocigledno nisi vakcinisao kada te toliko boli kita , a ako to prevedemo na da te boli briga onda netrosi redove jer ovde ljudi pisu jer im je stalo do istine , nebtino dali su vakseri ili antivakseri .

Deverusa ili ne strucna ili ne ovi podaci su manje vise tacni , steta sto ne dolaze od neke nestranacke licnosti.

U svakom slucaju netreba biti doktor pa ni imunolog pa doci do ovih podataka i saznanja , treba biti zainteresovan i predustrozan , predusetljiv , raspitati se , edukovati se svoje dece radi , a tvrdim da 95% onih koji su istrazivali i malo ucili sta je imunizacija i kakav je to proces i kakvi su rezultati od kada se primenjuje , ne na nivou EU nego po vecim ljudskim zajednicama kao naprimer US , Kanada i Rusija.

Neki od ovih podataka iscezli su sa sajta SZO ali vecina se nalaze na sajtu ili na sajtovima drugih zdravstvenih organizacija koje se napajaju statistikama SZO a vecin se i napaja od njih.

Dodacu za Nemacku samo , razgovarao sam sa jednim forexasem iz Nemacke oko cena lekova na berzi i njihove stagnacije.

On mi daje jednu veoma zanimljivu informaciju u vezi sa stabilnoscu pipsa ( promene cena) gde kaze da Unija privatnih medicinskih ustanova u Nemackoj opasno lobira kada su u pitanju uvozenje lekova da ako je neko zasluzan sto se u zapoadno evropskim zemljama ne uvode obavezne vakcine onda su to oni.

Naime , oni se trude da u Nemacku ulaze samo kvalitetni lekovi jer privatna praksa zavisi od uspesnog lecenja.To vam je i kod nas priemer gde privatne ordinacije lece sve i brze i bolje od drzavnih jer im je u interesu razvoja , kvalitetna usluga vise para.
Predpostavlja se  (neprovereno ali to je berza nagadja se) da privatni sektor lobira protiv vakcina jer su svesni da ne neki nacin odmazu u lecenju , pedijatrija kao najprofitabilniji sektor (gledano na cenu lekova i tretmana) posebno se bori protiv "long time care" vakcina jer navodno primetno je cesto vracanje jedne te iste bolesti nakon lecenja.

Sad koliko je to tacno nisam siguran niti mi ima logike jer kada bih ja bio privatni lekar meni bi odgovaralo da su deca cesce bolesna a ne zdrava Smile (nedo lepi bog)  ili je Nemacka praksa drugacija sto i dokazuje da se od svih najtezih bolesti lece u Nemackoj kao i najkvalitetnije hirurske usluge su u Nemackoj , naprimer dobre lekove ima i Francuska , pitajte njihove penzionere.

@8Kristal

Raspitaj se od starijih lekara i ovih studenata danas pa uporedi koliko i u kojim osnovama se pominje tj. uci o malim boginjama i imunizaciji , samo ta dva , zapanjices se kakav je odgovor.

@lerr

Nemoze se naci dokaz u smislu da se zabelezi trenutak ili period iz jednog prostog razloga ,eo objasnicu jos jednom.

U vakcini se nalazi ziva.Ta ziva se nalazi u jedinjenju koje se naziva Timeresal.Oni objasnjavaju kako je on nije stetan dok vecina doktora govori da moze biti veoma opasan za odredjeni organizam tj. imuni sistem.

Znaci ziva , veoma lagana kada se nadje u krvi (bilo kojom tecnom sredinom) putuje veoma brzo po celom organizmu gde se najcesce zadrzava tj. najduze u bubrezima i mozgu (zbog njihove strukture uopsteno).

Elem ziva nije elemenat koji ce tako lako naparaviti jedinjenje sem u uslovima povecanje temperature izand 28c gde nastaje metil-ziva isparavanjem i u labaratorskim uslovima gde ziva ima razna ali opasna jedinjenja.

Kada ziva dodje u krvotok ona ostecuje celije ili ih ubija ali i da bi se to desilo celije moraju biti oslabljenje laicki a strucnjaci ce vam reci da vam organizam neluci dovoljno antioxidanata.

Znaci ziva generalno nemoze svima da steti ali je svaka kolicina zive opasna za one cije je imunoloski sistem slab.

Inace pedijatri imaju veoma jasne instrukcije pre davanja vakcine a to je ispitivanje zdravlja deteta , dete mora biti zdravo i nesme se vakcinista ako je u skorije vreme bili pod antibioticima.
Mada ovde kod nas samo pogledaju karton , pogledaju dete pa pitaju roditelja da li mali kaslje ili ima neki problem.

E sada ono bitno zasto se nemoze dokazati. Pa jednostvano , ziva putije telom i tu i tamo ubije neku celiju i nezadrzava se tamo gde napravi stetu , putuje dalje , u najidelanijim uslovima ziva napusta telo (kroz stolicu , pljuvacku , znoj i slicno) 5 - 7 godina a tretmanom do 3 godine a o tretmanu cu vise pisati drugi put.
Znaci nemoze se dokazati da ziva izaziva aturizam i bolesti iz tog razloga.

Sada , postavlja se pitanje , zasto ovi doktori smatraju da ziva ili Timeresal izaziva eutizam i obljenja nervnog sistema , bubrega , pluca.

Oni nagadjaju jer vrsena su ispitivanja najpre u vojne svrhe pa u medicinske i doslo se do zakljucka da ziva ubija celije i da se naprimer kod zivotina javljaju poremecaji bubrega i promene ponasanja u vidu agresije ili gubljenja pojma o prostoru i o onome sto nas okruzuje sto lici na autizam.

Generalno gledano a videcete na ovom videu da ziva pravi lom kada je u pitanju centralni nervni sistem , mozete i celi video bilo pi pozeljno.

Ima dosta ovoga na yt namerno sam izabrao ovaj stariji.

Elem negde sam procitao od jednoh Americkog doce , koji kaze da ako dete postane autisticno od te kolicine doze zive onda ono "nije imalo sreco". Smile

U prevodu a to govere i svi eminentni doktori , da ziva u toj kolicini moze konstatnno da izaziva oboljenja i u veoma retkim slucajevima smrtne slucajeve , medjutim ako vam sprzi neuro celije ko zna sta sve moze lose da se desi.

Sto se tice Tmeresal , vakcine sa Timeresalom se izbegavaju koliko god da je to moguce , sto znaci da u pojedim slucajevima mora se pribeci tim vakcinama ali ti slucajevi nisu imunizacija i preventiva , to bukvalno niko nepreporucuje.

Citat
Thiomersal (INN), or thimerosal (USP), is an organomercury compound. This compound is a well established antiseptic and antifungal agent.

The pharmaceutical corporation Eli Lilly and Company gave thiomersal the trade name Merthiolate. It has been used as a preservative in vaccines, immunoglobulin preparations, skin test antigens, antivenins, ophthalmic and nasal products, and tattoo inks.[3] Its use as a vaccine preservative was controversial, and it was phased out from routine childhood vaccines in the European Union, and a few other countries in response to popular fears.[4] The current scientific consensus is that these fears are unsubstantiated.

@dabisha
Citat
Profesionalna lekarska etika sa ovim nema mnogo veze. Nije ni rec o lecenju. Ovo je eventualno pravni, dakle politicki problem jer je rec o zakonu donesenom u skupstini

Svaki zakon koji se donosi mora biti eticki i moralno podoban pre nego sto postane zakon.

Nepostoji profesionalna ili neprofesionalna lekarska etika , lekarska etika je lekarska etika , postoji kao sto za drzavu i njenje zakone postoji ustav koji stiti njenje gradjanje , medicinska etika stiti sve nas i proucavana je vekovima , mozda i najkompletniji dokument , dogovor kako god ...

Citat
Medicinska etika deo je normativne etike koja se definiše i kao poseban oblik normativne ili posebne praktične etike. Ona u praktičnom smislu, reguliše isključivo one norme koje su u oblasti profesionalnih i moralnih obaveza i dužnosti medicinskih (zdravstvenih) radnika. Razvoj medicinske etike koji je započeo u preistorijskom periodu razvoja ljudske zajednice, njenim uobličavanjem u same početke medicine, da bi se na početku trećeg milenijuma medicinska etika definitivno uobličila u posebnu disciplinu naučne medicine. Na to je pre svega u 20. veku uticala potreba posebnog regulisanja medicinsko etičkih i medicinsko pravnih aspekata lekarskog poziva. Zato se kao neophodnost nametnulo potreba obaveznog izučavanje medicinske etike tokom studiranja medicine ali i tokom bavljenja praksom ili naučnoistraživačkim radom svakog lekara

Znaci medicinska etika stiti mene i tebe da nas lekari nepobiju kao mrave.

Ako ja odlucim da necu da me doktor leci i da hocu da umrem onda umirem i zdravo.

@imunizacija i imunost

Evo pre 6 - 7 dana vodio sam dete pedijatru , onome koga sam pominjao na pocetku ove teme i kazem ja da sam podelio sa vama moj i njegov razgovor i kakve su bile reakcije.

On je ovako , zeznut lik , kaze mi napisi tamo slobodno i moje ime i ime ordinacije i napisi vakcine nerade , tj. rade ili lose.

Ja mu kazem nemoj neveruju oni tebi ti nisi "drzavni" lekar a on mi kaze "Pa sta , nisam ja studirao u Sao Tome i Principe" (no bio je tamo na pocetku svoje karijere , lecio decu ) Smiley

Elem on i sam kaze male boginje , zauske ,veliki kasalj , razna virusna oboljenja i tako dalje sve se ona vracaju i nakon vakcinacije . Njegova ustanova leci i starije kao i bolesti vena i besike jos po nesto i kaze i za starije gradjanje koji su uredno vakcinisani BSZ i ostalim glupostima vazi isto , mada tada su se ove bolesti manje pojavljivale.

Naprimer on moze da vrsi vakcinisanje po zelji roditelja a to se nikada nije desilo od kada traje imunizacija i kaze da vakcinisanje kosta 1800 dinara a da ga MMR npr. kosta 1330 dinara , lepa cena po glavi stanovnika.

@all

Citajte , ucite , oslusniste i levu i desn stranu pa donosite zakljucke.

Ovi vakseri ja neznam na osnovu cega su sigurni da vakcina nije stetana ili da je pak bar  60% slucajave delotvorna.
IP sačuvana
social share
Wink
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Y Tu Mamá También

Zodijak
Pol
Poruke 502
Zastava
kako to da nema nikog ko veruje da na primer gravitacija ne postoji i da je bezbedno skakati sa nebodera? zato sto je lako dokazati i najglupljem coveku da ce zavrsiti kao snicla na plocniku ukoliko odluci da skoci. vakcine , medicinu i skoro svaku drugu nauku je moguce odbacivati jer se moze to raditi bez posledica, bar ne onih trenutnih.
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 19:08:42 od Krelac55 »
IP sačuvana
social share
lalalala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
vakcine , medicinu i skoro svaku drugu nauku je moguce odbacivati jer se moze to raditi bez posledica, bar ne onih trenutnih.
To je kao da kazes "nuklearna energija je dobra stvar". Kod normalnog coveka se javlja set pitanja: za koga dobra, koliko dobra, u kojim situacijama, da li postoji mogucnost pravljenja nuklearne bombe, da li postoji mogucnst radijacije i ekoloske katastrofe, ekocida i citav niz pitanja!
Sa druge strane, kod ljudi opranog mozga, sektaskog mentaliteta, ako mu autoritet, bez obzira koliko taj autoritet bio korumpiran kaze "nuklearna energija je dobra stvar", on to prihvata zdravo za gotovo i vise se ne opterecuje tim, on je tu stavio tacku za sva vremena.
Da uprostim: vakcine danas se ni slucajno ne smeju posmtrati izvan drustveno-politicko-ekonomskog konteksta. Zastrasujuca (ni malo prejaka rec) istina jeste da se proizvodnjom i promocijom vakcina bave multinaionalne korporacije, koje su, pre svega globalisticke strukture i koje ne prezaju ni od cega da ostvare cilj i sire uticaj,bilo koje vrste.
Kada takvoj osobi kazes: "e, budalo, sipao sam ti ricinus u vodu", on/ona obicno bi trijumfalno replicirao sa "Da, ali to je i dalje voda!"
Medicina, kao i nauka je pala u ruke onih koji imaju novac, a imaju i cilj, koji se, plasim se, ne poklapa sainteresima vaskolikog pucanstva. Pametnom dosta.
Puko, tupavo pozivanje na nekakvu "nauku" jeste samo odraz mentalne lenjosti, jer se ne sagledava citav kontekst. Jedan clan, kojeg cesto citiram po ovom pitanju, je to vrlo, vrlo lepo pojasnio:

ganderoleg
Citat
Слепо и ирационално ложење на идеју "науке и прогреса", углавном настало као последица гутања сци фи филмова и литературе, и читања научно-популарне месијанске литературе у детињству и раној младости (научници су успели да..., наука је открила..., у будућности ће наука омогућити да..., свемирске догодовштине у далекој будућности, Капетан Кирк и Ентерпрајз, Лук Скајвокер, Галактика, Карл Саган, Исак Асимов, Артур Кларк...) је јако опасно јер је лишено било каквог критичког приступа у слепом детињастом оптимизму. У главама тако наложених људи "научници" добијају ореол некаквих светаца и свештеника, док "наука" (тј. идеја науке у њиховим главама) поприма мистичне и религиозне обрисе са месијанским пројекцијама где ће та иста наука решити сва питања људске егзистенције и смисла живота (иако јој то у суштини и није задатак).
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 19:30:08 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Кристал једно питање невезано за тему, не мислим да те омаловажавам и слично...да ли си ти марксиста? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Кристал једно питање невезано за тему, не мислим да те омаловажавам и слично...да ли си ти марксиста? Smile
Ne zelim da te smatram za korisnog idiota ali - nisam. A ti?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
kako to da nema nikog ko veruje da na primer gravitacija ne postoji i da je bezbedno skakati sa nebodera? zato sto je lako dokazati i najglupljem coveku da ce zavrsiti kao snicla na plocniku ukoliko odluci da skoci. vakcine , medicinu i skoro svaku drugu nauku je moguce odbacivati jer se moze to raditi bez posledica, bar ne onih trenutnih.
Што је Марко Марковић глупљи, то је већи експерт за све. Што теже поље, и знање веће.  Smile Наравно, увијек изабере нешто далеко од њега, нешто што неће дупе да нажуља. Експерт за Харп на Аљасци, велики борац против вакцинације иоако је вакцинисан, кемтрелси, гуштеријанци...само дај, што луђе, то боље.
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 19:52:28 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Y Tu Mamá También

Zodijak
Pol
Poruke 502
Zastava
Citat
To je kao da kazes "nuklearna energija je dobra stvar". Kod normalnog coveka se javlja set pitanja: za koga dobra, koliko dobra, u kojim situacijama, da li postoji mogucnost pravljenja nuklearne bombe, da li postoji mogucnst radijacije i ekoloske katastrofe, ekocida i citav niz pitanja!
Sa druge strane, kod ljudi opranog mozga, sektaskog mentaliteta, ako mu autoritet, bez obzira koliko taj autoritet bio korumpiran kaze "nuklearna energija je dobra stvar", on to prihvata zdravo za gotovo i vise se ne opterecuje tim, on je tu stavio tacku za sva vremena.
noz moze biti i orudje i oruzje. da prestanemo da koristimo nozeve?

Citat
autoritet postoji za sve. neko posveti ceo zivot nuklearnoj energiji, jedan sat citanja clanaka na netu o tome te ne cini ekspertom.

Citat
Da uprostim: vakcine danas se ni slucajno ne smeju posmtrati izvan drustveno-politicko-ekonomskog konteksta. Zastrasujuca (ni malo prejaka rec) istina jeste da se proizvodnjom i promocijom vakcina bave multinaionalne korporacije, koje su, pre svega globalisticke strukture i koje ne prezaju ni od cega da ostvare cilj i sire uticaj,bilo koje vrste.
ne dopada mi se proizvod x jer ga pravi y zemlja. to je ksenofobija.

Citat
Medicina, kao i nauka je pala u ruke onih koji imaju novac, a imaju i cilj, koji se, plasim se, ne poklapa sainteresima vaskolikog pucanstva. Pametnom dosta.
klasicna srpska prica uz pivo pred dragstorom. mnogo magle i sto uopstenije to bolje. svetski problemi, ratovi, a kuci nas mrzi slavinu da promenimo.

Citat
Puko, tupavo pozivanje na nekakvu "nauku" jeste samo odraz mentalne lenjosti, jer se ne sagledava citav kontekst. Jedan clan, kojeg cesto citiram po ovom pitanju, je to vrlo, vrlo lepo pojasnio:
mentalna lenjost je birati ono sto se uklapa u tvoju pricu a sve ostalo odbacivati.
« Poslednja izmena: 29. Nov 2017, 20:04:03 od Krelac55 »
IP sačuvana
social share
lalalala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
@dabisha
Citat
Profesionalna lekarska etika sa ovim nema mnogo veze. Nije ni rec o lecenju. Ovo je eventualno pravni, dakle politicki problem jer je rec o zakonu donesenom u skupstini

Svaki zakon koji se donosi mora biti eticki i moralno podoban pre nego sto postane zakon.

Nepostoji profesionalna ili neprofesionalna lekarska etika , lekarska etika je lekarska etika , postoji kao sto za drzavu i njenje zakone postoji ustav koji stiti njenje gradjanje , medicinska etika stiti sve nas i proucavana je vekovima , mozda i najkompletniji dokument , dogovor kako god ...

Citat
Medicinska etika deo je normativne etike koja se definiše i kao poseban oblik normativne ili posebne praktične etike. Ona u praktičnom smislu, reguliše isključivo one norme koje su u oblasti profesionalnih i moralnih obaveza i dužnosti medicinskih (zdravstvenih) radnika. Razvoj medicinske etike koji je započeo u preistorijskom periodu razvoja ljudske zajednice, njenim uobličavanjem u same početke medicine, da bi se na početku trećeg milenijuma medicinska etika definitivno uobličila u posebnu disciplinu naučne medicine. Na to je pre svega u 20. veku uticala potreba posebnog regulisanja medicinsko etičkih i medicinsko pravnih aspekata lekarskog poziva. Zato se kao neophodnost nametnulo potreba obaveznog izučavanje medicinske etike tokom studiranja medicine ali i tokom bavljenja praksom ili naučnoistraživačkim radom svakog lekara

Znaci medicinska etika stiti mene i tebe da nas lekari nepobiju kao mrave.

Ako ja odlucim da necu da me doktor leci i da hocu da umrem onda umirem i zdravo.

imunizacija nije lecenje.

ako ti odlucis da se ne lecis, ok. vidi sta ces. ali imas li pravo da odlucujes o tome da li ce da se leci neko drugi? jos je veci problem sa imunizacijom. ako odbijas da se vakcinises, ugrozavas ne samo sebe nego i druge pripadnke drustva. ako i kazemo da drustvo nema pravo da te natera da se lecis, za imunizaciju su pravila drugacija.
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 63 64 66 67 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.