Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Nevakcinisana deca ne mogu u vrtić  (Pročitano 130142 puta)
Hronicar svakodnevice

Y Tu Mamá También

Zodijak
Pol
Poruke 502
Zastava
Citat
Da, niti su dečije bolesti smatrane za apokalipsu kao danas.
hoces da kazes da je drzava koja je slala na robiju zbog sitne kritike vlasti i pesme u kafani dozvoljavala nekom da odbije bilo sta tek tako?

Citat
To je jedino i bitno, ja ne želim da mi lopov čuva pare.
koji lopov, o cemu pricas?

Citat
To je pitanje za milion dolara. Ne mogu ja da odgovorim na to pitanje. Ono što je činjenica jeste da su vakicne danas zloupotrebljene, kao i mnogo toga.
cekaj malo, znas sve oko vakcina ali ovo ne znas?

Citat
Tačno, sloboda ima cenu. Ali trema stvari nazvati pravim imenom, a ne prisilu kao "društveno koristan akt".
zovi kako hoces, drzava ima pravo na represivne mere.

Citat
Ne sumnja se bez sumnje, jer vakcina sadrži neurotoksine.
Prvo, vakcina nije garant nerazboljevanja, bolest se može javiti i kod onih koji su vakcinisani od te iste bolesti. Nema šta da se garantuje ako se dete ili osoba razboli, može saksija da ti padne na glavu i šta onda? Ovde se radi o tome da te neko primorava da se vakcinišeš bez IKAKVIH obaveza i odgovornosti.
pa kako sad nema garancije a trazis od lekara garanciju za vakcinu.

Citat
Ne, to daje čitavoj stvari legalnost, a ne legitimitet.
onaj ko donosi odluke je u mogucnosti da to radi jer je dobio vlast na izborima, samim tim i legitimitet.

Citat
Da, ali te mere nisu podržane u realnosti i dokazima. Kako neko ko je zdrav i nevakcinisan može da ugrozi bilo koga?
ugrozice prvo sebe pa onda ostale, zauske mogu da prouzrokuju sterilitet kod muskaraca.

Citat
Ah, te otrcane fraze... Razlike među ljudima su ogromne od IQ-a do organa za varenje.
iq je pshiloska kategorija, ne fizioloska. to sto neko vari brze ili sporije ne znaci da im creva rade po skroz razlicitim pravilima.

Citat
Seti se 2009 I lane uzbune oko svinjskog gripa, cela stvar bila organizovana u saradnji SZO i Glakso SMit Klajn, obrnuli lovu, ovi popasli vakcine i sve 5. A koliko je takvih primera, ovo je kap u moru!?
od mene lovu nisu dobili, nisam se vakcinisao protiv svnjskog gripa kao niti bilo ko koga poznajem.
IP sačuvana
social share
lalalala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...

procitaj opet sta sam napisao.
bosti coveka bez njegove dozvole jeste fasizam.
ti dobrovoljno vadis krv da bi ispunio uslove za vozacku dozvolu. DRZAVA TI JE DOZVOLILA IZBOR.
razumes li razliku izmedju dobrovoljno i prinudno?
US, NEMACKA, SVAJCARSKA...DOZVOLJAVAJU IZBOR OKO VAKCINACIJE - NIJE FASIZAM
SRBIJA, BUGARSKA, RUMUNIJA, POLJSKA...NE DOZVOLJAVAJU IZBOR OKO VAKCINACIJE - JESTE FASIZAM (sa komunistickim pedigreom kao sto rekoh. fasizam i komunizam su po pravima pojedinca istovetni -nema ih)

А ако су услови за упис у вртић и школу вакцинација то није фашизам, држава ти дозволила избор?

Обавезно основно образовање је исто фашизам претпостављам? Smile

u Nemackoj, sigurno najorganizovanijoj drzavi u evropi (pored svajcarske) DOZVOLJENO JE DA DECA IDU I U VRTIC I U SKOLU IAKO NISU VAKCINISANA.
pri tome su njihovi aerodromi imali prevezenih 201 miliona putnika po celoj planeti a srpski nesto malo preko 5 miliona. pa ako u nemacku nema panike, kuj more se pravi svaki dan u srbiji?
ako se ne znoji nemacki zakonodavac, cemu taj fasizam u srbiji? ne razumem kad na 1 putnika u srbiju ide njih 40 u nemacku. iz celog sveta...
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava

u Nemackoj, sigurno najorganizovanijoj drzavi u evropi (pored svajcarske) DOZVOLJENO JE DA DECA IDU I U VRTIC I U SKOLU IAKO NISU VAKCINISANA.
pri tome su njihovi aerodromi imali prevezenih 201 miliona putnika po celoj planeti a srpski nesto malo preko 5 miliona. pa ako u nemacku nema panike, kuj more se pravi svaki dan u srbiji?
ako se ne znoji nemacki zakonodavac, cemu taj fasizam u srbiji? ne razumem kad na 1 putnika u srbiju ide njih 40 u nemacku. iz celog sveta...

Значи теби је узор Немачка...сутра Немачка уведе обавезну вакцинацију онда је ок?

На пример у Швајцарској је закон изгласан да у случају епидемије Влада има право да уведе обавезну вакцинацију. Фашизам? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Da li iko ovde razmislja o tome kako malo jos uvek znamo o ljudskom telu a jedna od najvecih nepoznanica je imuni sistem?
Novi lekovi se razvijaju testiranjem na zivotinjama, ali zivotinje nisu ljudi. U jednom trenutku pocne isprobavanje na ljudima. Bio sam u situaciji da potpisujem za blisku osobu pristanak da se na njoj testira novi lek, da bi smo uopste obezbedili lek standardan u EU jer se piju zajedno. Inace bi dobili samo neki zastareli krs od leka koji obezbedjuje nase osiguranje. U ovom slucaju desilo se da nismo dobili eksperimentalni lek jer smo upali u kontrolnu grupu.

Tako medicina napreduje. A najbrze u vreme rata. Probudite se i sa decom na vakcinaciju
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
hoces da kazes da je drzava koja je slala na robiju zbog sitne kritike vlasti i pesme u kafani dozvoljavala nekom da odbije bilo sta tek tako?
Hocu da kazem to sto pise, da se od decijih bolesti nije pravila apokalipsa i armagedon, svi cemo da pomremo u tikovima...citaj bljuc, oni prednjace u kampanji zastrasivanja.
Citat
koji lopov, o cemu pricas?
Ako je Neko u ociglednom sukobu interesa, rezultate njegovog/njenog rada nikako ne mogu da uzmem za ozbiljno i iskreno.

Citat
cekaj malo, znas sve oko vakcina ali ovo ne znas?
Bas zbog toga sto ne znam sve, kao ni oni koji nas na licu mesta bodu vakcinama, jer su dobili zeleno svetlo od drzave (citaj: pod pritiskom lobi grupa), sve ovo i pisem, jer se tema koja je vrlo problematicna uzima zdravo za govoto.

Citat
zovi kako hoces, drzava ima pravo na represivne mere.
I narod duznost i obavezu da se represiji odupre. U suprotnom je saucesnik.

Citat
pa kako sad nema garancije a trazis od lekara garanciju za vakcinu.
Citat
Jedino da ti nacrtam...nema garancije za pojavu bolesti.
Ja ne mogu da znam da li cu se razboleti od bilo cega, ne mogu da gledam u pasulj. Tvojom logikom bi trebali da vakcinisemo i protiv preloma ruke, lomljenja vlasi kose na pola... Moze i klavir da mi padne na glavu, saksija, ko je tada kriv?
Da je vakcina garant nerazboljevanja, onda bi tvoje pitanje imalo smisla.
Garancija mora da postoji u slucaju da se vrsi prisila, insistiranje, ucenjivanje i sl. Ovo sto se desava danas sa prisilnom vakcinacijom je pravni presedan, nezabelezen u modernoj ljudskoj istoriji. Buduci da se vakcinacija vrsi uz prisilu, neka neko stavi potpis i garantuje, 90% problema, koje danas imamo ce nestati.

Citat
onaj ko donosi odluke je u mogucnosti da to radi jer je dobio vlast na izborima, samim tim i legitimitet.
Treba konsultovati neke strane ambasade u vezi izbora i proveriti legitimitet : )
Ako se donose odluke u suprotnosti interesa društva, onda se gubi legitimitet, iako je stvar legalna, odnosno po zakonu. Konc. logori u Hitlerovoj Nemačkoj su bili sasvim legalni i po zakonu.

Citat
ugrozice prvo sebe pa onda ostale, zauske mogu da prouzrokuju sterilitet kod muskaraca.
Eto, ja nisam vakcinisan profil zauški, roditelji me vidili kod dečka koji je imao, jer je to tada bilo normalno da se preleži u detinjstvu i nisam dobio, nije me htelo, kako i zašto, ko to zna?
Vi polazite od pretpostavke da virusi vrebaju i naleću na svakog, tu odma iza ugla! To infantilno i suludo posmatranje realnosti je velik problem.
Zauške izazivaju problem (i to ne uvek) samo kod muškaraca koji to dobiju u kasnijem dobu, kod dece je to beznačajna bolest.
Citat
iq je pshiloska kategorija, ne fizioloska.
I fiziološka još kako. Siva materija nije kod svakog ista, neuroni, sinapse, amigdala, izbrazdanost mozga, zapremina...
Citat
to sto neko vari brze ili sporije ne znaci da im creva rade po skroz razlicitim pravilima.
Teraš mak na konac i govoriš ono što i ja kažem ali da zvuči da voda ide na tvoju vodenicu.
Samim tim što postoje razlike ne sme se svako tretirati na isti način. Znaš, uniformnost je vid fašizma i totalitarizma.

Citat
od mene lovu nisu dobili, nisam se vakcinisao protiv svnjskog gripa kao niti bilo ko koga poznajem.
Vakcine su kupljene nečijim parama, ako plaćaš porez, i ti si bio deo igre.
Pitao si me za dokaze, pa sam ti skrenuo pažnju. Ni gripa, ni svinja.

p.s.
Možeš li da zamisliš da se danas ovako govori o malim boginjama, "toj opasnoj, smrtnosnoj pošasti od koje se masovno umire u Tantalovim mukama i tikovima"?
« Poslednja izmena: 06. Nov 2017, 00:32:45 od 8Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536

Значи теби је узор Немачка...сутра Немачка уведе обавезну вакцинацију онда је ок?

sutra je na dugom stapu.
mi moramo videti kakva je situacija SADA medju najorganizovanijim zemljama jevrope i sveta kada je vakcinacija u pitanju a u kontekstu ljudskih prava.
10 obaveznih vakcina kojima se nasa deca sada bodu 22 puta bez prava ikakvog prigovora roditelja (religioznog, filozofskog, moralnog) JESTE CIST FASIZAM. te ostatke mracne komunisticke proslosti i teskog narusavanja ljudskih prava treba valjda ostaviti u proslosti. ili smo mi i dalje u komunizmu sada 2017 godine? ovo je sad neka povampirena demokraCija krojena za zemlje treceg sveta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
I to sto ti nazivas slobodom je fasizam.  Smile

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
ti hoces da kazes da je u nemackoj trenutno fasizam kao drustveno uredjenje?
da njihov pristup vakcinaciji ne valja?
da najorganizovanija zemlja evrope i cetvrta najsnaznija ekonomija sveta ne zna sta radi?
mozda nemacki zakonodavac ne zeli da zastiti svoje gradjane od zaraznih bolesti iako imaju 40x vise putnika od srbijice i to samo u avio prevozu?
da li to ti zelis da kazes?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava

sutra je na dugom stapu.
mi moramo videti kakva je situacija SADA medju najorganizovanijim zemljama jevrope i sveta kada je vakcinacija u pitanju a u kontekstu ljudskih prava.
10 obaveznih vakcina kojima se nasa deca sada bodu 22 puta bez prava ikakvog prigovora roditelja (religioznog, filozofskog, moralnog) JESTE CIST FASIZAM. te ostatke mracne komunisticke proslosti i teskog narusavanja ljudskih prava treba valjda ostaviti u proslosti. ili smo mi i dalje u komunizmu sada 2017 godine? ovo je sad neka povampirena demokraCija krojena za zemlje treceg sveta.

Значи да, ако Немачка сутра уведе онда је ок...сада кршимо људска права сутра Немачка уведе онда не кршимо људска права. Занимљив резон.

Иначе ми је занимљиво да помињеш Немачку као узор за нефашизам с обзиром на њену историју.

Различите држава су то на различите начине регулисале. У САД-у је обавезна вакцинација за упис у школу, Врховни суд је закључио да школе имају право да траже потврде о вакцинацији као услов за упис јер тиме штите јавно здравље. Од 50 држава само 15 држава уважава лични/филозофски приговор а 47 религијски приговор док три не уважавају ни једно ни друго. И све је по закону и по њиховом уставу.Никакав фашизам.

Кад већ говоримо о правима, шта је о праву на здравствену заштиту? Зар није одбијање вакцинације кршење права детета на здравствену заштиту? Smile

Лично сам против обавезне вакцинације. Више сам за казне у случају болести или смрти детета. Одеш код доктора оно има богиње, погледа доктор картон, дете није вакцинисано па лепо плати казну. Исти случај и за смрт детета али са оштријим казнама типа затвор. Нема кршења људских права али свако треба да одговара за своје поступке. Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 544
Кад већ говоримо о правима, шта је о праву на здравствену заштиту? Зар није одбијање вакцинације кршење права детета на здравствену заштиту? Smile
Ne moze biti jer vakcinises zdravo dete i ne postoje garancije da ce se dete razboleti. Vakcina nije garant nerazboljevanja od bolesti protiv koje se vakcinise.

Citat
Више сам за казне у случају болести или смрти детета.
Da li to vazi i za slucaj nezeljenih efekata vakcinacije?
Citat
Одеш код доктора оно има богиње, погледа доктор картон, дете није вакцинисано па лепо плати казну.
Sta sa decom koja dobiju boginje iako su vakcinisana?
Citat
Нема кршења људских права али свако треба да одговара за своје поступке. Smile
Hajde da to primenimo i za slucaj lekara, drzave i multinac. korporacija koji daju, sprovode i proizvode vakcine, respektivno!? Ne razumem, zasto se obican covek toliko gadi sebe samog i hoce da pisa po sebi?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 100
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.