Одлично!Нисам видео Г4 изнад моје зграде..."само" (стављам под наводнике,јер је ређе видети нашу авијацију него јетија,на пример,али зато је ових дана-дивота!)Мигове и Јака.Ево и данас су прелетели поново!
Meni upravo sada, pre 5 min. preletela dva G-4 iznad zgrade, stvarno lepa scena...uželeo sam se, iskreno, da vidim G-4 u vazduhu.
Edit u 14:09:
Video sam komentar jedne žene sa bloga B92 i umalo ne padoh sa stolice od smeha:
"A-ha, znaci - o tome se radi. Oni se vezbaju! Razlog zbog sam se ulogovala na sajt B92 bio je taj sto sam htela da vas zamolim da proverite sta se desava. Naime, poslednjih 15tak minuta provela sam na prozoru zgrade u kojoj radim (jedna od najvisih u centru Beograda) zblanuto posmatrajuci tri aviona (kazu bolji poznavaoci - dve stuke i jedan neidentifikovani, veci, sa kanda izbacenim tockom) kako se bukvalno igraju nad glavama beogradjana! "
I još malo slika od 9.2.
Fajlovi prikačeni uz poruku(kliknite na slike za punu veličinu)
(10.52 KB, 800x600)
(9.02 KB, 800x600)
(16.38 KB, 800x600)
(11.02 KB, 800x600)
(27.08 KB, 600x450)
« Poslednja izmena: 12. Feb 2007, 14:14:15 od magnusartist »
Видео сам то и ја...рече један при дну стране"какви ли су тек лоши познаваоци..." Следеће што можемо да очекујемо су вероватно ескадриле Хе111 или ФВ200 или нешто још "модерније"....
А видех најзад и Г4,додуше само једног и то прилично далеко,по мојој процени негде у висини СИВ-а...
Ah...znači da spremaju nešto i na Ušću? Obaveštenja iz ministarstva odbrane su onda falična...
Evo još i ovo:
POČASNA PALJBA
Povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije i Dana Vojske Srbije u sredu, 14. februara u 17 časova izvršiće se počasna artiljerijska paljba sa 15 plotuna iz 12 artiljerijskih oruđa na Kalemegdanu (na šetalištu od Ambasade Francuske ka spomeniku Pobednik).
IZLOŽBA U VOJNOM MUZEJU «OD PUŠKE ŠIŠANE DO CRNE STRELE»
U Vojnom muzeju na Kalemegdanu danas je, povodom 15. februara, Dana Vojske Srbije, otvorena izložba sa nazivom «Od puške šišane do crne strele». Izložbu je otvorio državni sekretar za odbranu Zvonko Obradović.
Na izložbi je prikazano naoružanje u Srbiji iz perioda Beogradskog pašaluka, Karađorđevih ustanika i regulaša, zatim oružje narodne i stajaće vojske 19. veka preko savremenih brzometki do najsavremenijih dostignuća domaće vojne industrije.
Među više od dvesta izloženih eksponata nalazi se oružje, oprema, uniforme, umetnička dela i fotografije koji osvetljavaju jedan aspekt srpske vojske. Među izloženim eksponatima nalazi se i izuzetno redak i javnosti malo poznat revolver 11mm sistem Frankot M1871, vlasništvo Istorijskog muzeja Srbije, koji je, koliko je poznato, jedini sačuvani primerak.
Autori izložbe su muzejski savetnik Branka Milosavljević, viši kustos Anđelija Radović i kustos potpukovnik Čedomir Vokić, a otvorena je do 15. marta.
VEŽBA POVODOM OBELEŽAVANJA DANA VOJSKE SRBIJE
U četvrtak, 15. februara 2007. biće održana intervidovska pokazna vežba «Sretenje 2007», povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije. Vežba će se održati na platou kod Nebojšine kule, sa početkom u 13 časova.
Sastavi Vojske Srbije na vežbi će prikazati osposobljenost za izvršavanje pojedinih zadataka definisanih misijama Vojske u Strategiji odbrane. Na vežbi «Sretenje 2007» učestvuju pripadnici specijalnih jedinica, jedinica vojne policije, kao i pešadijske i inženjerijske jedinice. Posebno interesantan biće vazduhoplovni segment vežbe, kao i učešće brodova Rečne flotile. Vežbi će prisustvovati najviši predstavnici organa vlasti u Republici Srbiji.