Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 16. Maj 2022, 17:26:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neptun  (Pročitano 10296 puta)
13. Avg 2006, 13:32:59
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Neptun pripada grupi džinovskih planeta i po građi je sličan Uranu. Ima kameno jezgro prečnika 16.000 km koje je okruženo slojem leda debljine 8.000 km, a sve to potopljeno je u okean molekularnog vodonika. Slično Jupiteru i Saturnu, i Neptun ima "Veliku tamnu mrlju", uragan veličine Zemlje. Zapremina planete je 58 puta veća od Zemljine, dok je masa samo 17,3 puta veća, srednja gustina planete iznosi 1670 kg/m3. Predposlednja je planeta Sunčevog sistema ali je zbog ekscentrične orbite Plutona ponekad i zadnja planeta kao što se dogodilo između januara 1979. i marta 1999.godine. Oko Sunca obilazi na prosečnoj udaljenosti od oko 30 astronomskih jedinica [448.5 miliona km] po gotovo kružnoj putanji za 164 godine i 290 dana. Po redu veličina ovo je treća planeta a njen ekvatorski prečnik iznosi 48 600 km [3.8 Zemljinih prečnika] i mase 17.3 puta veće od Zemljine. Ubrzanje tela pri slobodnom padu na njegovoj površini iznosi 9.8 m/s2 a kritična brzina je 20.8 km/s. Okreće se za oko 16 časova oko svog polarnog prečnika koji je prema ravni planetine heliocentrične putanje  nagnut pod uglom od  oko 61 stepen.
Prečnik planete je pouzdano određen kada je 7. aprila 1967. godine Neptun u svome kretanju preko zvezdanog neba zaklonio lik jedne od dalekih zvezda. Ovakav događaj naziva se okultacija. Ako se izmeri tačno koliko je okultacija trajala, a postoje podaci o brzini kretanja planete, može se lako dobiti njen prečnik. Trenutno usvojena vrednost prečnika na ekvatoru je 48 600 km.
Prosečna temperatura Neptuna je - 213°C to jest samo 2°C niža od one na Uranu, iako bi trebala biti niža za čitavih 12°C što znači da Neptun poseduje unutrašnji izvor toplote koji daje otprilike isto toliko energije koliko dolazi i od Sunca. Neptunov dan traje 15 časova i 48 minuta, nalazi se na oko 30 puta većem rastojanju od Sunca nego Zemlja, a njegova godina traje 164,8 naših. Od svoga otkrića 1864. godine Neptun još nije napravio ni jedan krug oko Sunca.
Galileo Galilej je prvi posmatrao Neptun još 1612. godine, čak 234 godine pre njegovog zvaničnog otkrića. Ova zeleno - plava planeta nazvana po bogu mora starih Rimljana, otkrivena je sasvim slučajno - naime primećeno je da neko telo svojom gravitacijom "ometa" kretanje Urana koji je ubrzavao i usporavao na neobjašnjiv način ne pokoravajući se ranije ustanovljenim zakonitostima. Jedino objašnjenje ove pojave bilo je da se iza Urana nalazi još jedna masivna planeta koja utiče na njegovo kretanje - Astronom Johan Galeu je 23. septembra 1846. godine pronašao i zagonetnu planetu koja je ove promene prouzrokovala. Avgusta 1989. godine "Vojadžer 2" je prošao pored Neptuna, poslavši na Zemlju oko 9.000 snimaka planete i njenih satelita. Posle ove misije znamo da Neptun okružuju četiri prstena.

Neptunovi sateliti
Do prolaska "Vojadžera 2", bila su poznata dva Neptunova satelita Triton i Nereida. U toku misije otkriveno je jos šest novih satelita koji su dobili imena: Protea, Larisa, Galatea, Despina, Talasa i Najada. Među njima je najveća Protea koja je veća čak i od Nereide.
Najveći Neptunov satelit Triton, otkrio je Englez Viljem Lasel, 10. oktobra 1846. godine, samo 18 dana posle otkrića Neptuna. Ovaj satelit, čiji je prečnik 4.400 km, veći je od Meseca i Plutona i spada u red najvećih satelita. Oko Neptuna se kreće na srednjoj udaljenosti od 394.700 km, što je slično rastojanju izmedju Zemlje i Meseca. Za razliku od našeg Meseca Triton se oko Neptuna okrene za nešto manje od 6 dana. Njegovo obrnuto kretanje navodi na pomisao da nije nastao istovremeno sa planetom nego da je kasnije zahvaćen njegovom privlačnom silom.
Kada bi posmatrali sa Neptuna Triton video bi na nebu da je Triton 50% veći od našeg Meseca. Veći, ali ne i svetliji. Sunce je tako daleko od Neptuna da čak i kad bi ceo Triton bio prekriven ledom njegova svetlost u Neptunovoj noći bila bi 150 puta slabija od Mesečeve.
Satelit Nereidu otkrio je Džerald Kujper sto godina kasnije, 1. maja 1949. godine. Ovaj Neptunov pratilac čiji je prečnik 200 km, ima orbitu sa izuzetno velikim ekscentricitetom, kakav nema ni jedan drugi satelit u Sunčevom sistemu. Usled toga njegova udaljenost od Neptuna menja se od 140.000 do 9.500.000 km, a oko planete obiđe za 358,4 dana.
Neptun je zadnja planeta do koje je čovek došao svojim kosmičkim aparatima. "Vojadžer 2" je otkrio mnoge tajne zeleno plave planete, ali je i postavio mnoge zagonetke...
Mitologija : Grč. Poseidon, lat. Neptun - sin titana Krona (Hronos) i njegove žene Reje, bog mora
Bio je jedan od trojice najmoćnijih grčkih bogova i vrhovni vladar velikog morskog carstva, kao što je njegov stariji brat Had bio vladar podzemnog sveta, a mlađi brat Zevs neba i zemlje. Svi morski bogovi su mu bili podređeni, bio je gospodar svih morskih životinja, odlučivao je o svemu što se događalo na moru i u moru. Svojim je trozupcem mogao da ukroti i talase najveće siline i najneobuzdanije ćudi. Kad bi svojim trozupcem udario o zemlju, izazvao bi potres. Bio je žestoke i silovite, ali i nestalne ćudi, kao i bića kojima je vladao. Zato nije čudno što su ga se najviše bojali, a zbog toga i najviše poštovali pomorci i žitelji primorskih krajeva celog grčkog sveta.
Svoju veliku vlast i moć Posejdon (Neptun) je dobio po naslednom pravu i kockom. Kad se rodio, njegov otac Kron ga je progutao kako bi sprečio mogućnost da ga neko od njegovih potomaka svrgne s vlasti. Stigla ga je, dakle, ista sudbina kao i njegovu braću, osim najmlađeg Zevsa, kojeg je njegova majka tajno rodila i sakrila na Kritu. Kao božansko biće i dalje je sa svojom braćom i sestrama živeo u Kronovoj utrobi. Iz te tamnice oslobodio ga je Zevs kad se digao na Krona. Posejdon se odmah pridružio svom bratu i zajedno s Hadom i ostalim saveznicima pomogao mu da Krona svrgne s prestola. Nakon pobede Zevs se sporazumeo s braćom da će vlast podeliti kockom. Posejdonu je pripalo more. Bio je, dakle, kako je posle znao da istakne u sporovima, "jednak u pravu" s najvišim bogom Zevsom, a kako vlast nad morem nije dobio po Zevsovoj milosti, nije smatrao da mora da mu se obaveže na poslušnost. To što ga je ipak slušao činio je dobrovoljno i uglavnom zbog toga što je poštovao njegovu moć.
Posejdonovo sedište bila je prelepa podmorska palata u Ajgeji (na zapadnoj obali Eubeje, ili na severnoj obali Ahaje). Odatle je na svojim morskim kolima, koja su vukli zlatogrivi konji, odlazio na Olimp, u bilo koji kraj svog carstva ili njegove okoline. Vozio se morskom pučinom, a ne ispod površine, talasi su se pred njim sami razmicali i povlačili. Obično su ga pratili morski bogovi i drugi stanovnici mora. Kuda god bi išao, izlazile su iz svojih skrovišta i morske nemani, znajući da će mu, možda, zatrebati. Njima se služio uglavnom kao sredstvom osvete. Jednu je neman tako poslao protiv Troje, kad mu je kralj Laomedont odbio da isplati obećanu nagradu za pomoć pri gradnji trojanskih bedema, drugu je poslao u zemlju kralja Kefeja jer je njegova žena svojom hvalisavošću uvredila morske nimfe. (Prva od te dve nemana trebalo je da usmrti Laomedontovu kćer Hesionu, druga Kefejevu kćer Andromedu.) Posejdon se, inače, svetio i lično. Svojim je trozupcem razrušio trojanske bedeme, i to čak dva puta (drugi put ne baš temeljno, jer ih je 1871. godine, prilično dobro očuvane otkrio nemački arheolog H. Schliemann, proucavao Ilijadu i Odiseju). Lično je i progonio itačkog kralja Odiseja, koji mu je na povratku iz osvojene Troje oslepio sina Polifema. Deset godina onemogućavao mu je povratak na Itaku, sve dok Zevs nije iskoristio njegovu nepažnju i okončao Odisejeve patnje.
Dok je Posejdon u svom carstvu uživao vrhovni autoritet, s ostalim bogovima nije uvek prolazio dobro. Imao je s njima sporove i obično im podlegao. Sa Atenom je došao u sukob zbog vladavine nad Atikom, s Heliosom zbog Korinta, sa Dionisom zbog Naksa, sa Apolonom zbog Delfa, sa Herom zbog Arga, a sa Zevsom zbog ostrva Egine. Ostalim bogovima redovno je polazilo za rukom da ga nekako prevare ili prisile da se povuče. Jednom se zgodom čak pobunio i protiv Zevsa i pridobio na svoju stranu i ostale bogove. Uz pomoć Here i Atene svezao ga je, ali ga s prestola ipak nije svrgnuo. Zevsove pozive u pomoć čula je morska boginja Tetida i poslala na Olimp strašnog storukog Posejdonovog sina Brijareja. Čim ga je Posejdon ugledao, bacio se na njega i ispustio konopac tako da se Zevs bez napora oslobodio. Inače, Posejdon je bio sasvim ugodan drug ostalih bogova, a činio je dragocene usluge i ljudima. Stvorio je, na primer, konja i naučio ljude kako da ga ukrote i upregnu da im služi. Zemlji je podario vlagu i tako omogućio rast bilju. Tesaliju je spasio od potopa jer je svojim trozupcem probio reci Penej put do mora. Posebno zahvalni su mu bili Rimljani. Iako je u trojanskom ratu pomagao Ahejce, spasio je trojanskog vođu Eneju, koji se nakon pada Troje nastanio u Italiji i utemeljio grad iz kog se razvio Rim.
Posejdonova žena je bila Amfitrita, kći morskog boga Nereja, a njegov najmiliji sin morski bog Triton. Imao je mnoštvo drugih potomaka i, kako je to u mitovima običaj, ne samo sa svojom zakonitom ženom. S nimfom Toosom imao je jednookog sina Polifema, s Nimfom Libijom sidonskog kralja Agenora, s nimfom Naidom morskog boga Proteja, s boginjom zemlje Gejom diva Anteja, i druge. Njegovim sinom su mnogi autori smatrali i atinskog junaka Tezeja, kojeg je imao s Etrom, ženom atinskog kralja Egeja.
Anatomija : kičmeni stub, nervna vlakna, stopala, hipofiza, telepatske funkcije, bela krvna zrnca, kinestetičke funkcije
Upravlja svim aktivnostima vezanim za more, tečnostima, muzikom, pozorištem i televizijom, glamurom, snovima, iluzijom, razočarenjima, duhovnošću, idealima, misticizmom, predosećajima i svim onim što u životu uzimamo bez rezerve. Utiče na maglu, naftu, anestetike, laskanje, sve ono sto je nedodirljivo, mirise, unutrašnje čulo, sklonost poeziji, bojama i plesu.Odgovoran je za podložnost opijatima, drogama, alkoholu, za hipohondriju, mesečarenju, trans, hipnozu, nematerijalno i abnormalno. Neptunovo delovanje je suptilno i postepeno a ponekad i pritvorno. Predstavlja višu oktavu Venere i drugu transcendentalnu planetu. Položaj Nepuna u natalnom horoskopu ukazuje na oblast u kojoj ste skloni obmani drugih ali i samozavaravanju. Takođe govori o nastojanju da se u određenoj oblasti pronađe ideal.
Postati svestan svog jedinstvenog puta, svog cilja otkriva se i kroz simboliku planete Neptun u horoskopu. On ukazuje na sveopštu povezanost. Njegovim delovanjem čovek postaje svestan onog dela sebe koji ga povezuje sa svim drugim ljudima, sa svim bićima koja žive (koja su živela i koja će živeti), a mnoga od njih i pate jer su nesvesna te dubinske povezanosti.
Neptun, tako, znači "biti spojen", za razliku od osećaja odvojenosti koji vodi u bol koju, u neznanju, covjek može naneti drugim živim bićima, a i samome sebi.
Neptun je "jedno u svemu" i "sve u jednom". Nevidljiv, a opet prisutan, uticaj ove planete je suptilan, spiritualan ( duhovan ) i teško se može meriti i izraziti materijalnim.
No, budući da duh ipak "vlada" materijom, ovladati "silama" ove planete i usmeriti ih u svrhu vlastitog evolutivnog procesa zadatak je svakog ko je "krenuo na put kući" u taj "okean jednote" koji smo, jednom, možda zbog potrebe za igrom ali i želje za iskustvom kroz vlastito stvaranje i kreaciju, izgubili...
Sposobnost doživljavanja i percepcije te iskonske jednote određena je Neptunovim aspektima. Napeto aspektovan Neptun jednom se mora "vratiti kući". Samo je put možda, nešto teži. I duži. Ali vreme je ionako samo fikcija za Neptuna. Jedino što je važno to je - krenuti!
Istina, najteže je upravo to - krenuti i napraviti onaj prvi korak koji nas iz "mraka" vodi u svetlo. Mnogi dugo ostanu u "mraku" svoje lažne odvojenosti, ne shvatajući kako ih malo deli od onog dela sebe koji se, zapravo, nikada nije "odvojio".
Neptun je, dakle, jedina planeta koja svojom simbolikom ukazuje na svesni princip koji je, potom, omotan raznim "ja" -  identifikacijama. Komunikacijom s "našim"  Neptunovskim principom možemo biti u kontaktu sa samim izvorom stvaralačkog principa koji nas je svojom ljubavlju "pustio od sebe " samo kako bismo mu se jednom ponovo vratili.
Neptun je i žrtva, bezrezervno davanje drugome kao da se daje sebi. Jer u biti to i jeste - davanje sebi, kroz - drugog.
Simbolika Neptuna ukazuje na veru u nešto "više", "šire" i "dublje" od pukog materijalnog postojanja u umu.
Zato simbolika ove planete vodi direktno u raj ili u pakao.
Izbor je na čoveku i njegovoj duši.
A Neptun?
On će i dalje one koji su svojoj istinskoj prirodi i svojoj duši okrenuli leđa obavijati iluzijama, zavisnostima, zabludama, obmanama samo kako bi im, kroz svu silinu boli odvojenosti, pokazao - put kući!

Položaj Neptuna u kućama natalne karte i tumačenje

I polje
Postoji žeđ za skrivenim , osoba je sama sebi tajna. Kanal je za duhovnost. Neptun je slika, Uran je glas. Personifikacija, slika ličnostoi, duh, anđeli i demoni idu kroz položenog Neptuna u I polje. Ovo može biti i čovek sa bradom, nosi tajnu u sebi. Ako je vladar Riba iz V polja onda je ovo opcija tajnih veza, zavođenje, zaljubljenost. On je egzaltacija seksualnog doživljaja analogno Saturnu iz Jarca koji je sam vrh planine, Medium Coeli ali u ovoj slici izražen kroz zanos. On vas prvo uspava kako bi progovorio, on traži opuštenost, poverenje, zavisnost [ beli prah, alkohol, lekovi ] da bi se u potpunosti izrazio i otkrio. To je šapat nekog bića, jaka inteligencija, nosi intuiciju koja je viša vrsta intelekta.
Negativno aspektovan - Uspavani ste ili se prepuštate osećaju da neko u vama drema.
Pozitivno aspektovan ili u dobrim aspektima sa Suncem, Mesecom, daje popularnost, Tv zvezde - more ljudi vas poznaje.

II polje
Ovo je opis čoveka koji ne zna sa novcem, novac mu obično prolazi kroz prste - simbolika Neptuna. Zanosite se ulaganjima, postoji realna opasnost od gubitka, nemate svest o manipulaciji finansijama.
Negativno aspektovan ili aflikcija Marsa uvlačite lopova, prizivate krađu
Pozitivno aspektovan je izuzetno povoljan za sticanje novca u simbolici Neptuna - parfemi, čarape, veš, sa Jupiterom - skupe stvari, brodovi, hoteli, inostranstvo. Voda, piće, kafe, crkveno zdanje… sve donosi novac.

III polje
Čovek koji budan sanja, maštar, sklon ezoteriji, duhovnosti
Negativno aspektovan - čovek možda laže ili ako je Neptun ovde loše integrisan onda nedostaje inteligencija. Pažnja! Vožnja noću, alkohol, krađa automobila. Nejasnoća uma, čovek priziva duha koji pravi haos.

IV polje
Nepoznato poreklo nema svest o pripadnosti, duh predaka živi kroz njega. Kuća traži blizinu vode. Ovde je jaka genetska veza sa bakom, poplave i problemi sa vodom u domu. Kuća plače, pucaju cevi. Gde je u karti Neptun tu su suze prolivene.
Negativno aspektovan - Strah. Da li vam duhovi obleću oko kuće? Jedan od roditelja [suprotnog pola - u muškoj karti - majka, u ženskoj - otac ] je izgubljen, lud, psihološki nestabilan, nasleđuje se od njega sklonost piću, labilna psiha.

V polje
Tajne veze, ljubav baš prema ljudima kojima ne možete pristupiti.
Deca usvojena, izgubljena ili izuzetno kreativna, tiha ali lepa. Sanjari.

VI polje
Zdravlje - psihosomatske bolesti, trovanja lekovima, nejasne bolesti koje nemaju dijagnozu ili se dugo provlače sa različitim definicijama. Na polju rada čoveku nije jasno šta od posla želi, ako je loše aspektovano [pod kvadratima ili opozicijama] često gubi posao ili pravi velike greške pa dobija otkaz.

VII kuća
Na ovom mestu Neptun otežava da osoba vidi kakav je njen partner zaista. U početku je to prilično povezano sa prevelikim očekivanjima i sposobnosti da svoje želje utelotvori u partneru zanemarijući realnost. Partner se idealizuje i osoba je spremna da se zbog ljubavi maksimalno žrtvuje za partnera. U drugoj varijanti, osoba može biti svesna nedostataka svog partnera ali će ih nadomeštati tajnim vezama. Profil osobe kakvoj se ovakva osoba nada, jeste mistična osoba, koja ima izvesnu harizmu i popularna je u društvu. Na ovom mestu Neptun je sklon da pomogne osobi da zadobije veliku pažnju medija.

VIII kuća
predstavlja na izvestan način tajnovitost i misteriju, tako da se Neptun ovde oseća relativno dobro. Ovakva osoba zahvaljujući svojoj intuiciji uspeva da pronikene u tajne i razvija svoj duhovni život. U dobrim aspektima ovo je osoba koja ima snažan unutrašnji život koji joj služi kao utočište kada se nalazi u problemima. U negativnim aspektima, on će se odraziti na zdravlje, postoji opasnost od astme ili nekog agresivnijeg oblika alergije. Medicinska oprema kao što su konci, gaze i sl. mogu da izazivaju alergiju.
Kada govorimo o nasleđu, Neptun, će znatno zakomplikovati sliku te nasledstvo može postojati ali put do njegovog preuzimanja može biti nejasan do poslednjeg momenta.

IX kuća
U devetom polju Neptun će se osećati prilično dobro. Ovakva osoba će težiti upravo Neptunovim ciljevima, da razvije duhovnost, da putuje daleko od kuće, da shvata nove načine ponašanja i da se bavi filozofijom.
Ukoliko je Neptun dobro postvaljen osoba može postaviti neku novu teoriju, može putovati u daleke krajeve ili postati duhovnjak. U negativnim aspektima to može ukazivati na slepo verovanje nekom autoritetu i nekritičko razmišljanje o sebi i svetu.

X kuća
Neptun u drobrim aspektima daće snažnu volju da osoba uspe u specifičnim oblastima kao što su film, balet ili fotografija. Ukoliko ima dobru vezu sa Saturnom osoba će pravilno povezati svoje vizije i umetnički talenat, upornim radom i polako ostvariti svoje ciljeve. Slično Neptunu u VII polju, ovde će biti pospešena popularnost u širokim krugovima. Takođe ovo je jedna od pozicija koje opisuju političare. U negativnim aspektima, osoba i pored dobrih ideja nikako nije sposobna da skupi dovoljno energije da počne nečim da se bavi ozbiljno.

XI kuća
Sa Neptunom u XI kući osoba od najranijeg detinjstva razvija empatiju prema drugima. Takođe u razmišljanjima o socijalnim pitanjima vrlo je idealistična i često naivno veruje drugima. Ukoliko su aspekti dobri, osoba se može pohvaliti da je njena vera održava u dobrim odnosima sa okolinom. Ukoliko postoje loši aspekti, osoba će naići na razočarenja od strane prijatelja ili njihov potajni uspeh.

XII kuća
je u svojoj biti Neptunovska kuća. Zato se on tu i oseća dobro te osobi daje izraženu maštu, jaku intuiciju, empatiju kao i sposobnosti medijuma. Ukoliko je Neptun negativno postavljen osoba može biti sklona preuveličavanju i uticaju drugih ljudi. Takođe to može biti simbol tajnog neprijatelja, koji nije ništa drugo do nerazjašnjenih unutršnjih pitanja koje osoba ima poteškoća da razume i dokuči.

A. Imširagić                                                  
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Neptun

Neptun u Ovnu i prvoj kući

Generacije sa potrebom za novim idejama i sposobni za njihovu promociju, osjećaj životne misije.

U prvoj kući, obično se radi o osobi koja se oslobodila okova ograničenog identiteta ili osobi koja vlastiti identitet ne može definirati, često mistik ili sklon narkoticima.


Neptun u Biku i drugoj kući

Praktično uranjanje u dublje slojeve svijesti, pojava psihoanalize, jungijanske psihilogije.

U drugoj kući, zarade na tajanstven, skriven način, sklonost korupciji, nepotizmu.


Neptun u Blizancima i trećoj kući

Generacije koje su iznjele socijalne pokrete, komunizam, nacizam, fašizam, povodljivost vođama i kolektivnim idejama.

U trećoj kući, komplicirani odnosi sa rođacima, putovanja morem ili teškoće koncentracije prilikom vožnje.


Neptun u Raku i četvrtoj kući

Snažna intuicija i promjene na planu kolektivnog svjetonazora, vrijeme
teorije relativnosti, razvoja tehnologije, jačanje socijalnih pokreta.

U četvrtoj kući, kompliciran odnos sa obitelji, majkom, često dijete bez roditelja.


Neptun u Lavu i petoj kući

Razvoj medija, film, kazalište, moć djelovanja na velike grupe ljudi.

U petoj kući, djeca talentirana ili nepriznata, mističan pristup seksualnosti ili konfuzija, opasnost od veneričnih oboljenja.


Neptun u Djevici i šestoj kući

Neptun raspršuje sistematičnost i strogu urednost Djevice. Djevica sputava Neptun, lagodan život tridesetih ali i prohibicija, osnažuju ekstremne ideologije, komunizam, nacizam, fašizam.

U šestoj kući, sklonost zarazama, lošoj dijagnozi, ili alternativnoj medicini.


Neptun u Vagi i sedmoj kući

Težnja prema harmoniji i uspostavljanju ravnoteže, blokovska podjela, snažan
kreativni impuls.

U sedmoj kući, idealiziran u javnosti, dubok odnos sa partnerom.


Neptun u Škorpionu i osmoj kući

Vrijeme socijalnih pokreta, uporaba droga, interesa za metafiziku, hipi pokret.

U osmoj kući, misticizam, privlačnost okultnog, smrt pod tajanstvenim okolnostima.


Neptun u Strijelcu i devetoj kući

Odbacivanje dogmi, težnja za slobodom, rock, punk, slobodna seksualnost.

U devetoj kući, sklonost religiji, misticizmu, dubokoj filozofiji, često vidovitost.


Neptun u Jarcu i desetoj kući

Jarac guši Neptun, povratak materijalizmu, potrošačkom društvu (raspad socijalizma), praktična duhovna učenja.

U kući, često kod duhovnih učitelja, vjerskih vođa ili osoba koje prerastaju u mit, afliciran često dijete samohrane majke, loš odnos sa ocem.


Neptun u Vodenjaku i jedanaestoj kući

Možemo očekivati uzlet kreativnosti, alternativne oblike terapije, socijane pokrete, težnju za većom socijalnom pravednošću, rast idealizma.

U jedanaestoj kući, konfuzni planovi ili idealizam, snažna socijalna svijest, često utopijska.


Neptun u Ribama i dvanaestoj kući

Možemo očekivati pojačan masovni interes za metafiziku, harmoniju
između materijalnog i duhovnog ili nihilizam i eskapizam, odbacivanje potrošačkih imperativa, rast humanosti.

U dvanaestoj kući, snažna sklonost misticizmu, dovršenje ciklusa osvještavanja
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija


Zodijak
Pol
Poruke 76
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
X kuća
Neptun u drobrim aspektima daće snažnu volju ...

Ne znam jesu li ove teme zamišljene samo kao mesto za lepljenje tekstova ili i za diskusiju, ali ne mogu da odolim te ću reći da Neptun i volja prosto ne mogu u istu rečenicu... Talenat, mogućnost, intuitivna posvećenost, tako može, al volja nikako  [-X

Ako niste planirali komentare ovde, brišite, ne bih da kvarim ideju   :D
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Da, ovi tekstovi su otvoreni baš sa tim ciljem...komentarisanje o njihovoj tačnosti, vaša iskustva, i sve ostalo...slobodno  komentarišite  :D

Baš me čudi, taj tekst je napisao poznati astrlog Imširagić... :-k
Baš me zanima šta bi Andjela rekla o ovom slučaju??  :D


Što se tiče mog Neptuna, on je u devetoj kući u Strelcu 22 04 05 R, šta li bi vi rekli o mom Neptunu  :nervious:  :flower:
« Poslednja izmena: 14. Avg 2006, 10:19:52 od Makishon »
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik


Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 256
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Makishon  :wave:, sto se tice tog Neptuna u Strelcu, to je veoma lep aspekt, daje zelju za izucavanjem umetnosti, posebno muzike (pretpostavljam da imas talenat), ocekuju te daleka prekomorska putovanja, i plus sa Ne u 9. ovo zadnje je 100 % sigurno. Mada, mislim da ti inostranstvo ne bi odgovaralo za zivot jer Neptun je cudna planeta, moze doneti zelju za nekim lakim drogama, alkoholom, depresije itd., tako da ti ja preporucujem da inostranstvo istrazujes samo putovanjima  :[115]: :mrgreen:. A po nekima, 9. kuca predstavlja i fakultet (mada nisam bas sigurna), pa mozda si imala poteskoca sa studiranjem, ili je mozda okolina, drustvo bilo veoma neobicno... Na 22. stepenu (Jarca), skepticna si oko mnogih stvari, retko se oslanjas samo na intuiciju, volis kad je sve provereno i sigurno. Bilo bi ti mnooogo dobro da se bavis umetnoscu, talenat (Neptun) sa zeljom za ucenjem (jer je u Strelcu) i to na stepenu Jarca, znaci marljiva si, pedantna, i strpljiva a to je ono sto je potrebno za svaki uspesan rad-posebno umetnost...  :flower: :chuckel:
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
ja bih dodala samo jos zavisi kako je polozen taj neptun,ko mu je dispozitor,kojom kucom vlada...mada je lana u pravu za sve sto je rekla,najbolje je samo da putujes,i vrlo verovatno da ce te privuci daljine,a narocito one prekomorske,ali posto je neptun obmana,najbolje samo turisticki...
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Ostavile ste me bez teksta. Andjela je isto spomenula daleko, prekookeansko putovanje...tj. život tamo. Droge? Ne hvala  :D Možda depresija, no, bilo gde da odem mislim da bih se brzo vratila kući. Neverovatno sam vezana za svoj dom  :D Da Lana, imala sam mali zastoj što se tiče fakulteta...sada je sve ok i nadam se da će nadalje biti.
Na 22. stepenu (Jarca), skepticna si oko mnogih stvari, retko se oslanjas samo na intuiciju, volis kad je sve provereno i sigurno. Bilo bi ti mnooogo dobro da se bavis umetnoscu, talenat (Neptun) sa zeljom za ucenjem (jer je u Strelcu) i to na stepenu Jarca, znaci marljiva si, pedantna, i strpljiva a to je ono sto je potrebno za svaki uspesan rad-posebno umetnost...  :flower: :chuckel:


Znamo li se ja i ti?  :D :flower: Ovo je skroz tačno. Jedino sam, izgleda, promašila profesiju...mada imam jedan hobi koji bi se mogao nazvati umetnošću  :D

Hvala devojke, oduševile ste me... :wave:
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija


This is me...then

Zodijak
Pol Žena
Poruke 7354
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@Makishon ja htedoh da te pitam koji fax je u pitanju?rekla bih neka akademija? muzicka ili dramska?mada ima tu jos nekoliko varijanti,ali ove dve izbacujem u prvi plan
IP sačuvana
social share
Wanna love me,wanna touch me,think twice 'cause you gotta long way to go
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija


Zodijak
Pol
Poruke 76
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Baš me čudi, taj tekst je napisao poznati astrlog

Što bi rekao Dupor - ne verujte, proverite  :D
Naravno da se čovek u početku mora oslanjati na tekstove i knjige poznatih autora, ali posle nekog vremena mora da uključi svoj mozak, a to ume da dovede i do dovođenja u pitanje izjava poznatih astrologa  :[115]:
Ovde je sad nebitno koji je astrolog u pitanju, i nebitno je šta ja kažem, ali evo pogledajte šta on kaže
Citat
Simbolika Neptuna ukazuje na veru u nešto "više", "šire" i "dublje" od pukog materijalnog postojanja u umu.
Zato simbolika ove planete vodi direktno u raj ili u pakao.
Izbor je na čoveku i njegovoj duši.
A Neptun?
On će i dalje one koji su svojoj istinskoj prirodi i svojoj duši okrenuli leđa obavijati iluzijama, zavisnostima, zabludama, obmanama samo kako bi im, kroz svu silinu boli odvojenosti, pokazao - put kući!
Vera, iluzija, zavisnosti, zablude, kakve to veze ima sa voljom? Ja je ne vidim...
Slučajno imam baš opisani položaj Neptuna, još u zenitu i dobrom aspektu sa Saturnom... Volju imam, al ne od Neptuna, već od vladara Urana i Sunca u Škorpionu  :[115]:

I da, ne bavim se umetnošću, Saturn u Lavu tu baš ne pomaže previše
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije


Ne tece to reka,nego voda!Ne prolazi vreme,već mi!

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 18761
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
@Makishon ja htedoh da te pitam koji fax je u pitanju?rekla bih neka akademija? muzicka ili dramska?mada ima tu jos nekoliko varijanti,ali ove dve izbacujem u prvi plan

Vezano je više za nauke - hemija, fizika ..
IP sačuvana
social share
Ako je Supermen tako pametan zašto nosi donji veš preko odela??
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Maj 2022, 17:26:46
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.