Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 06:47:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neonacizam hara Evropom  (Pročitano 33171 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia E50
Prag: Uhapšeno 260, ranjeno devetoro ljudi
Nedelja, 11. novembar 2007. 10:13

Devet povredjenih, 260 privedenih neonacista i anarhista i dve brutalne tuče bilans su propalog pokušaja čeških neonacista da u subotu, na godišnjicu početka pogroma Jevreja u Nemačkoj, prodju u zabranjenom pohodu kroz nekadašnji jevrejski geto u Pragu.

Oko 1.400 policajaca uz mere obezbedjenja kakve primenjuju kada su u Pragu veliki skupovi, recimo zasedanje Medjunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, uspelo je da spreči veće okršaje oko 400 i 1.000 anarhista koji su ih do kasne večeri vijali po centru Praga.

Ipak, u dve brutalne tuče, kada je anarhistima pošlo za rukom da probiju kordon i napadnu grupu od tridesetak neonacista na ulazu u stari geto, povredjena su četvorica neonacista, tri policajca a povrede je zadobilo i dvoje Pražana koji su se našli neprijatno blizu incidenta.

"Većina privedenih je posle saslušanja puštena. Ali sigurno će neki odgovarati za prekršaje a kod nekih je sumnja da su počinili i krivično delo", kazala je češkom radiju portparol češke policije Iva Brožova.

"Glavni zadatak smo izvršili. U jevrejskom getu nije narušen mir, nije povredjen niko od gradjana, većinu neonacista smo zadržali još na periferiji grada", rekao je sinoć šef praške policije Petr Želasko i dodao da je neonacistima zaplenjeno oružje - gasni pištolji, gvozdene motke i pirotehnika domaće izrade.

Policija je oklopnim transporterima, vodenim topovima uz konje, pse i kordone specijalaca hermetički još oko podneva zatvorila pristup četvrti Jozef u kojoj su sinagoge i srednjevekovno jevrejskog groblje.

Na neonaciste koji bi eventualno uspeli da probiju policijske barikade umesto bespomoćnih Jevreja i turista u Jozefovu i Starom gradu čekala je masa od preko 2.000 Pražana, na tri mitinga "Zajedno protiv nacizma" i živi lanac poslanika i političara.

Staromnjestski trg na kome je održana i molitva za žrtve holokausta žuteo se od nekadašnjeg simbola poniženja Jevreja, zvezda sa napisom "Jude" koje su Pražani u znak otpora vaskrsavanju nacizma okačili na svoje kapute.

Neonaciste je još pre kordona uz skandiranje "Nacisti neće proći" u retkoj prilici da policija zažmuri na jedno oko što se spremaju u okršaje dočekalo na prilazu Jozefovu oko 1.000 anarhista.

Tridesetak neonacista, mahom Slovaka koji su doprli do geta izvukli su deblji kraj, jer su anarhisti uspeli u dva navrata da probiju policijski kordon i krenu u brutalnu tuču a do kasne večeri anarhisti su vijali neonaciste po širem centru grada.

Kada više nije bilo neonacista, anarhisti su počeli da bacaju kamenice na policiju koja ih je na kraju rasterala suzavcem a noć je zatim u Pragu protekla mirno.

Poslednji put neonacisti su pokušali da prodju sa bakljama, dižući ruke u nacistički pozdrav Zig hajl i skandirajući "Češka Česima"
pored praških sinagoga i jevrejskih grobova 2003. godine.

I tada se masa Pražana i uglednih javnih ličnosti solidarisala sa Jevrejima i na kontramitingu sprečila neonaciste da udju u stari geto.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Devet povređenih u tučama neonacista i anarhista

Devet povređenih, 260 privedenih neonacista i anarhista i dve brutalne tuče bilans su propalog pokušaja čeških neonacista da u subotu, na godišnjicu početka pogroma Jevreja u Nemačkoj, prođu u zabranjenom pohodu kroz nekadašnji jevrejski geto u Pragu.

Oko 1.400 policajaca uz mere obezbeđenja kakve primenjuju kada su u Pragu veliki skupovi, recimo zasedanje Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, uspelo je da spreči veće okršaje oko 400 i 1.000 anarhista koji su ih do kasne večeri vijali po centru Praga.

Ipak, u dve brutalne tuče, kada je anarhistima pošlo za rukom da probiju kordon i napadnu grupu od tridesetak neonacista na ulazu u stari geto, povređena su četvorica neonacista, tri policajca a povrede je zadobilo i dvoje Pražana koji su se našli neprijatno blizu incidenta.

"Većina privedenih je posle saslušanja puštena. Ali sigurno će neki odgovarati za prekršaje a kod nekih je sumnja da su počinili i krivično delo", kazala je češkom radiju portparol češke policije Iva Brožova.

"Glavni zadatak smo izvršili. U jevrejskom getu nije narušen mir, nije povređen niko od građana, većinu neonacista smo zadržali još na periferiji grada", rekao je sinoć šef praške policije Petr Želasko i dodao da je neonacistima zaplenjeno oružje - gasni pištolji, gvozdene motke i pirotehnika domaće izrade.

Policija je oklopnim transporterima, vodenim topovima uz konje, pse i kordone specijalaca hermetički još oko podneva juče zatvorila pristup četvrti Jozef u kojoj su sinagoge i srednjevekovno jevrejskog groblje.

Na neonaciste koji bi eventualno uspeli da probiju policijske barikade umesto bespomoćnih Jevreja i turista u Jozefovu i Starom gradu čekala je masa od preko 2.000 Pražana, na tri mitinga "Zajedno protiv nacizma" i živi lanac poslanika i političara.

Staromnjestski trg na kome je održana i molitva za žrtve holokausta žuteo se od nekadašnjeg simbola poniženja Jevreja, zvezda sa napisom "Jude" koje su Pražani u znak otpora vaskrsavanju nacizma okačili na svoje kapute.

Neonaciste je još pre kordona uz skandiranje "Nacisti neće proći" u retkoj prilici da policija zažmuri na jedno oko što se spremaju u okršaje dočekalo na prilazu Jozefovu oko 1.000 anarhista.

Tridesetak neonacista, mahom Slovaka koji su doprli do geta izvukli su deblji kraj, jer su anarhisti uspeli u dva navrata da probiju policijski kordon i krenu u brutalnu tuču a do kasne večeri anarhisti su vijali neonaciste po širem centru grada.

Kada više nije bilo neonacista, anarhisti su počeli da bacaju kamenice na policiju koja ih je na kraju rasterala suzavcem a noć je zatim u Pragu protekla mirno.

Poslednji put neonacisti su pokušali da prođu sa bakljama, dižući ruke u nacistički pozdrav Zig hajl i skandirajući "Češka Česima" pored praških sinagoga i jevrejskih grobova 2003. godine.

I tada se masa Pražana i uglednih javnih ličnosti solidarisala sa Jevrejima i na kontramitingu sprečila neonaciste da uđu u stari geto.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
akai11, iskreno od tvog posta me je samo još Cvija više začudio.
Ja sam za to da se vas dvojica negde nađete Smiley

Nadam se da se obojica zezate, jer ako ne, onda se plašim.

Ja se ne zajebavam. Muka mi je svih tih mentaliteta gde se gleda i slavi samo licna nacija i od mene ocekuje isto. Jebe mi se za naciju, ja ne sudim po naciji. Kazu da ja ne mogu da gledam dalje od svog nosa zbog mog stava, meni je stalo do svih ljudi.

Takodje da verovali ili ne podrzavam belu kugu, ne samo ovde nego i svuda u svetu. Unistavamo planetu, previse ima ljudi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Ko normalan u Srbiji podržava naciste?

ja.

~R

A zasto ti odgovaras na ovo pitanje? Ono je bilo upuceno samo onim normalnim.  Smile Smile

Nije mi jasno ...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 3720c
Takodje da verovali ili ne podrzavam belu kugu, ne samo ovde nego i svuda u svetu. Unistavamo planetu, previse ima ljudi.

Кхм, како ово да ти кажем, а да ме не схватиш погрешно: Онда си и ти и сви твоји најмилији прекобројан. Шта ћеш учинити по том питању?
« Poslednja izmena: 11. Nov 2007, 13:48:06 od Gibanichar »
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Oni su vec zivi, po tom pitanju nista. Bela Kuga znaci da vise ljudi umire nego sto se radja, znaci svetsko stanje so popravlja, a niko ne mora da pati, cak je mnogima lakse.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 3720c
Колико је то себично размишљање, ниси свестан.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Nije ni malo. Niko se ne zrtvuje za dobro celog covecanstva. Porodice i dalje mogu imati jedno i neke porodice i dalje dvoje dece, i bela kuga ce i dalje "harati".

Sta je tu sebicno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 98
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Nije nista sebicno........cinjenica je da ce biti previse ljudi na planeti i da u buducnosti treba da pazimo! Sto se mene tice prvo treba da Nestanu ljudi koji kazu da im se jebe za svoju naciju..... nego ti lepo uhvati za rucicu tvoje drugare pa se preselite na Mesec da tamo zivite..... Nisam nacista ali mi se gade ljudi kao sto si ti ! To sto si ti napisao je najveca nebuloza koju sam u svom zivotu cuo ! U ljudskoj je prirodi ( i to je jedan od najacih ljudskih nagona) da ima potomstvo ! A to sto si ti Pederiko de la Guza ili neka trandza (vidim da si seksualno nedefinisan) to je tvoja stvar! A sto se tice unistavanja planete tu se slazem sa tobom ali ljudska civilizacija ide napred i ne mozemo da se vratimo da zivimo u pecinama ! Ljudska vrsta je zagospodarila Zemljom i ne planira da se tu zadrzi nego da i dalje istrazuje...to je neminovno jer nazad nema ! Tako da su te price suplje.....I treba da se zalazes za to jer cete onda vi sterilni sigurno dobiti jednu planeticu da vas vise ne gledamo !!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Nije lako preseliti se, i ja hocu ali iz nekih drugih razloga, ne zato sto me boli za naciju. Necu dozvoliti da me iko tera nigde. Ja se protivim postojanja svih nacija, i mislim da je neverovatno povrsno biti nacionalista.
« Poslednja izmena: 11. Nov 2007, 16:25:59 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 11. Sep 2025, 06:47:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.