Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 21:08:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 129 130 132 133 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 734281 puta)
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
HTC Smart
Gari Kuper - 110 od rođenja vestern zvezde

Navršava se 110 godina od rođenja legendarnog američkog glumca Garija (Frenka) Kupera, koji je tokom svoje karijere snimio više od 100 filmova.

Kuper je rođen 7. maja 1901. godine u Heleni, Montana, a umro je 13. maja 1961. od raka prostate.

Svoju 40-godišnju glumačku karijeru započeo je daleke 1925. godine. Pet puta je bio nominovan za nagradu Američke filmske akademije "Oskar", koga je dobio tri puta - za filmove "Narednik Jork" iz 1941. godine i "Tačno u podne" (1953) i jedan za životno delo 1961.

Odbio je ulogu Reta Batlera u legendarnom filmu "Prohujalo sa vihorom" koja je Klerku Geblu donela svetsku slavu i to se smatra jednim od Kuperovih najvećih profesionalnih promašaja.

Ostaće upamćen po svojim nezaboravnim ulogama u kaubojskim filmovima, koje su mu tako često dodeljivane ne samo zbog njegovog glumačkog umeća već i fizičkih predispozicija, s obzirom da je bio visok 1,9 metara.

Status istinske zvezde stakao je zahvaljujući prvom velikom zvučnom vesternu iz 1929. godine "Čovek iz Virdžinije (The Virginian).

Kuper je ostao upamćen i po ulogama u filmovima "Gospodin Dids ide u grad", "Za kim zvona zvone", "Vera Kruz", "Zbogom oružje", "Alisa u zemlji čuda".

Američka pošta je 2009. pustila u promet 40 miliona markica sa likom Garija Kupera odajući na taj način počast glumcu zlatnog doba Holivuda.

Ovaj poznati holivdski zavodnik ženio se više puta, a imao je afere sa najpopularnijim glumicama toga doba Marlenom Ditrih i Grejs Keli.

Njegov dugodišnji prijatelj bio je pisac Ernest Hemingvej, koji je umro samo dva meseca posle Kupera.

Cešto je sarađivao sa poznatim režiserom Semom Vudom koji je ovako opisao njegovu glumu: "Dok ga gledate na snimanju, pomislite da je to najgora gluma koju ste ikada videli, ali tek kada sednete u mračnu salu bioskopa i počnete da gledate film na velikom platnu, shvatite da je njegova gluma savršena".

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
HTC Smart
Umro scenarista Artur Lorents

Američki scenarista Artur Lorents, autor scenarija za filmske klasike kao što su "Konopac" i "Devojka koju sam voleo", umro je u četvrtak u 94. godini, u svom domu u Njujorku, od komplikacija od upale pluća.

Lorents je imao dugu karijeru na radiju, pozorištu i u Holivudu, a najzapaženiji u teatru bili su mu brodvejski mjuzikli "Priča sa zapadne strane" i "Gipsy" koji i danas važe za vrhunske predstave tog žanra. Kao scenarista, najpoznatiji je po filmovima "Devojka koju sam voleo" u kojem su igrali Barbra Strajsend i Robert Redford i "Konopac" u režiji Alfreda Hičkoka.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Torrente 4 (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1417108/

Samo da javim da ima više od 10 dana kako sam obilazeći razne prodavnice video film.Prevoda još nema.
  Perverznjak se vratio !
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
HTC Smart
Medvedev traži da se napravi ruska verzija "Forest Gampa"

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev želi da vidi rimejk holivudskog hita "Forest Gamp", ali u ruskoj verziji, prenose "Moskovske vesti".

Šef države bio je toliko dirnut prilikom posete dečijoj bolnici, u kojoj leže deca sa smetnjama u razvoju, da je odmah osmislio da se snimi ruska verzija dobitnika Oskara, "Forest Gamp". On, takođe, misli da je pronašao idealnog čoveka koji će biti producent, glumca Jurija Georgijeviča Kucenka.

"Gledao sam ovaj film u delovima, jer je vrlo potresan, i ostavio je jak utisak na mene", izjavio je predsednik. "Ako ćemo praviti sličan film, onda treba da se uradi sa velikim talentom, kao što je bio i Forest Gamp".

Predsednik želi da se napravi "dobar i pozitivan film, ne neki mračan, jer ionako imamo dosta problema", javljaju RIA Novosti.

Medvedev je pitao Kucenka, koji je i predsednik upravnog odbora centra za rehabitilaciju za decu sa cerebralnom paralizom, da napravi film.

Ruski Forest, Gampkov, verovatno će spasavati svoje drugove vojnike u Avganistanu (dok originalni Forest to radi u Vijetnamu), medalju će dobiti najverovatnije od Gorbačova, a scenskim pokretima će učiti čuvenu rusku pevačicu Alu Pugačovu, kao što je Elvis Prisli od Foresta iz Alabame prekopirao pokrete za svoju igru.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Ako zrno ne umre na festivalu u Novom Sadu

Filmsko ostvarenje reditelja Siniše Dragina biće premijerno prikazano u junu na internacionalnom filmskom festivalu Sinema Siti u Novom Sadu.
Mustafa Nadarević i austrijski glumac Franc Buhrizer u filmu „Ako zrno ne umre”

Od 18. do 25. juna Novi Sad ponovo postaje grad-bioskop sa bogatim filmskim programom. Kao i prethodnih godina, publika će imati priliku da pogleda najaktuelnije domaće filmove i premijere. Domaćoj publici će prvi put biti prikazan film „Ako zrno ne umre” Siniše Dragina, reditelja koji živi i radi u Rumuniji.

Svetsku premijeru ovaj film je imao na Međunarodnom filmskom festivalu u Tokiju, dok je svoju prvu nagradu „Hubert Bals Audience Award“ osvojio na poznatom filmskom festivalu u Roterdamu.

„Ako zrno ne umre” je priča o fantomskoj crkvi koja putuje Dunavom, u čijoj pozadini se prepliću sudbine dva oca, Srbina i Rumuna. Dragin je dotakao trgovinu ljudima i svu grotesknost društva u postkomunističkoj eri, ali se bavi i snagom ljudi da istraju u svojim poduhvatima, kako onima iz naših dana, tako i onima iz doba naših predaka. „Sudbina ume neočekivano da reši neke tragične situacije i da svemu u jednom trenutku udahne smisao”, kaže reditelj Siniša Dragin.

Glavne uloge ove srpsko-rumunsko-austrijske koprodukcije tumače Mustafa Nadarević, Dan Kondurake, rumunski glumac, i Franc Buhrizer iz Austrije. Dobar prijem filma u Roterdamu i razgovor s autorom koji se posle projekcije na festivalu u Tokiju odužio na više od sat vremena rečito govore o odnosu publike prema ovom ostvarenju.

Inače, novo izdanje Cinema City festivala publici donosi preko 150 filmova i brojne muzičke i prateće programe. Više o festivalu možete saznati na cinemacity.org.

Izvor : http://www.blic.rs/Kultura/Vesti/252109/Ako-zrno-ne-umre-na-festivalu-u-Novom-Sadu

Ovo izgleda dosta ludo na prvi pogled.Mislim,ploveća crkva i sama ideja.Ne znam kakva je realizacija iste ali preživeo sam toliko loših filmova pa nema razloga da ne bude tako i sa ovim.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 07. Maj 2011, 21:53:46
Torrente 4 (2011)

http://www.imdb.com/title/tt1417108/

Samo da javim da ima više od 10 dana kako sam obilazeći razne prodavnice video film.Prevoda još nema.
  Perverznjak se vratio !

Sjajno !

Bio je negde na tv 3 deo u poslednja 2-3 dana čini mi se. Ili sam video najavu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
  Bio je na TV-u,nisi video najavu.Vidi samo kako se samo skockao Saura.A i ovo drugo ime (Lethal Crisis) mnogo obećava.Linkova ima još samo  kad bi se pojavio prevod...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Čini mi se da nema ni engleskog prevoda.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Novi film Quentina Tarantina dobio je i naslov - "Django Unchained"

Još uvek se ne zna mnogo toga o sledećem filmu Quentina Tarantina, ali sad bar znamo kako će se zvati - Django Unchained. Naslov je prvi put dospeo na Internet kada je na Twitter-u objavljena misteriozna slika prve stranice njegovog scenarija, što je kasnije potvrdila i Tarantinova agencija. Za film se kaže da će biti omaž spaghetti vesternu iz 1966. godine Django (u kom je revolveraš uhvaćen u sukobu između Ku Klux Klana i meksičkih bandita), kao i filmu Sukiyaki Western Django reditelja Takashija Miikea. U originalnom Django-u glumio je Franco Nero, a ima nagoveštaja da će glumiti i u Tarantinovom filmu.

Django je oslobođeni rob koji, pod tutorstvom nemačkog lovca na ucenjene glave (sjajni Chistopher Waltz) postaje i sam opasni lovac na ucenjene glave, kome Watlz kasnije pomaže da oslobodi ženu od zlog vlasnika plantaže. Osvetnički film se očigledno bavi rasizmom na jedinstven način. Zvuči kao savršen materijal za Tarantina, a paralele sa Inglourious Basterds čine ga još intrigantnijim.

happynovisad.com

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Javier Bardem u adaptaciji Kingove "Mračne kule"

Javier Bardem je i zvanično potvrdio da će tumačiti lik Rolanda Deschaina u adaptaciji "Mračne kule" ("The Dark Tower") autora Stephena Kinga. Projekat je planiran da bude velika i ambiciozna franšiza - osim trilogije filmova, priča će biti nastavljena u obliku tri TV mini serije za koje se planira da slede svaki film.

"Bardem je prihvatio ulogu u prvom filmu i mini seriji, ali namera je da ostane na sva tri filma i svaku TV epizodu. Ovo je ogromna stvar za svakog glumca, ali Bardem je oduvek bio prvi izbor", kaže izvor za The New York Post. U središtu fantastičnog epa inspirisanog vesternom nalazi se revolveraš Deschain na putovanju da pronađe mitsku Mračnu kulu, u nadi da spasi civilizaciju. Snimanje prvog filma počeće ovog septembra u režiji Rona Howarda (A Beautiful Mind).

happynovisad.com

Ljudi, pa ovo prosto mora biti odlično, u najgorem slučaju. Stiven King, Ron Hauard, Havier Bardem  Smile Oduševljen  Smile

Ovo će izgleda biti adaptacija od korice do korice  Smile
« Poslednja izmena: 10. Maj 2011, 13:39:27 od insideman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 129 130 132 133 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 21:08:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.