Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Jun 2026, 18:44:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 779155 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 287
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21661
borkes oglasi se.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
  Na ovu vest sam naišao dok sam tražio podatke o ovom novom filmu L.Ristovskog.

Žena koja zarađuje pokazujući gole grudi: Srpska Miss dekoltea dobila ulogu u filmu

Monika Kiš, poznatija kao prva srpska Miss dekoltea, dobila je ulogu u novom filmu Lazara Ristovskog "Beli lavovi".

Kako prenosi Alo!, na čijem je izboru prije dvije godine Monika ponijela titulu najljepšeg dekoltea Srbije, Monika će u filmu glumiti prsatu siroticu koja za život zarađuje naplaćujući muškarcima gledanje u njene bujne grudi.

Film će se početi snimati 1. oktobra, a u glavnim ulogama će se pojaviti Bata Živojinović, Mira Banjac, Gordan Kičić, Vuk Kostić i mnogi drugi. Monika će svoje grudi glavnom junaku filma, Ristovskom, pokazivati po cijeni od 10 eura, jer se "gledanjem u njih produžava život".

Do njene sAradnje sa poznatim glumcem i režiserom, kako sama kaže, došlo je sasvim slučajno i za nju neočekivano: "Ulogu u filmu sam dobila sasvim neočekivano. Naime, mog oca, koji 40 godina radi u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, pozvao je sin Lazara Ristovskog, Petar, koji je takođe režiser, i pitao je bih li pristala glumiti u novom filmu njegovog oca. Ja sam pristala, a zatim se moj otac sastao sa gospodinom Ristovskim i dogovorili su se o svemu. Lazar Ristovski i ja smo se sreli, razgovarali smo o filmu i s obzirom na to da nisam glumica, uputio me je u sve. Dogovorili smo se i da mi usput daje instrukcije zbog mog glumačkog neiskustva. Moram naglasiti da mi je velika čast što ću se pojaviti u filmu Lazara Ristovskog i glumiti uz tako velika imena kao što su Bata Živojinović i Mira Banjac".

Glumac i režiser Lazar Ristovski će u svom novom filmu glumiti radnika koji je nakon stečaja tvornice primoran pribjeći protuzakonitim radnjama. Zajedno sa svojom porodicom glavni glumac odlučuje otimati djecu novopečenih bogataša kako bi se izborio za egzistenciju. Osim radnika u tvornici, kojeg glumi Lazar Ristovski, u filmu se pojavljuju i operna pjevačica koja zarađuje za život pjevajući arije po kućama te filmski režiser koji umjesto filmova režira vjenčanja i pogrebe.

Izvor : http://www.24sata.info/zabava/film-tv/43874-Zena-koja-zaradjuje-pokazujuci-gole-grudi-Srpska-Miss-dekoltea-dobila-ulogu-filmu.html
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
Revija filmskog samuraja

Povodom stogodišnjice rođenja Akira Kurosave, uskoro projekcije filmova koje publika u Srbiji nije imala priliku da vidi

U ČAST stogodišnjice rođenja Akire Kurosave (1910 - 1998), jednog od najvećih i najoriginalnijih japanskih i svetskih reditelja, Akademija umetnosti, u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu i Japanskom fondacijom, organizuje premijerni program njegovih filmova koji do sada nisu prikazani u Srbiji.

Kako saznaju “Novosti”, reč je o ostvarenjima “Pijani anđeo”, “Pas lutalica”, “Živeti”, “Između neba i pakla” i “Riđobradi”, pet filmova na traci od 16 mm, koji će biti prikazani u Beogradu, u dvorani “Akademija 28” od ponedeljka, 25. oktobra.

Smotru u slavu “Šekspira savremenog filma” otvoriće ambasador Japana u Srbiji, Tošio Cunozaki. U utorak, 26. oktobra, u 18 sati u Galeriji Akademije umetnosti biće otvorena izložba fotografija iz filmova čuvenog oskarovca (1975. za film “Dersu Uzala”, i 1990. za životno delo), na kojoj će beogradska publika moći da vidi i jedan originalni Kurosavin crtež, njegov samurajski mač i odlikovanja koja je dobio. Među njima je i orden jugoslovenske zastave sa srebrnim vencem, kojim je predsednik Tito odlikovao Kurosavu tokom njegovog boravka u Beogradu, na prvom Festu. I mada je tokom života dobio najviša priznanja i odlikovanja, Kurosava je posebno bio ponosan na orden koji je dobio u Beogradu i o njemu je govorio u svim svojim biografijama.

Jedan od kurioziteta su i najzanimljivija izdanja o Kurosavi, objavljena na raznim jezicima širom sveta. Iste večeri, profesor Nikola Stojanović, autor knjige “Režija: Akira Kurosava”, održaće prvo predavanje o velikanu “pokretnih slika”, a drugo je zakazano za petak, 29. oktobar.

Izvor : http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:304423-Revija-filmskog-samuraja

Gledao sam jednom prilikom pre par godina Nikolu Stojanovića na televizoru a povod je bila upravo spomenuta knjiga.N.Stojanović je,kako sam kaže,lično poznavao ovog izuzetnog umetnika i stvaraoca.

« Poslednja izmena: 24. Okt 2010, 19:40:16 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Kako je ovo mocna scena  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

ಠ_ರೃ

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3824
Zastava Ratkovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 24. Okt 2010, 19:39:37
Revija filmskog samuraja

Povodom stogodišnjice rođenja Akira Kurosave, uskoro projekcije filmova koje publika u Srbiji nije imala priliku da vidi

U ČAST stogodišnjice rođenja Akire Kurosave (1910 - 1998), jednog od najvećih i najoriginalnijih japanskih i svetskih reditelja, Akademija umetnosti, u saradnji sa Ambasadom Japana u Beogradu i Japanskom fondacijom, organizuje premijerni program njegovih filmova koji do sada nisu prikazani u Srbiji.

Kako saznaju “Novosti”, reč je o ostvarenjima “Pijani anđeo”, “Pas lutalica”, “Živeti”, “Između neba i pakla” i “Riđobradi”, pet filmova na traci od 16 mm, koji će biti prikazani u Beogradu, u dvorani “Akademija 28” od ponedeljka, 25. oktobra.

Smotru u slavu “Šekspira savremenog filma” otvoriće ambasador Japana u Srbiji, Tošio Cunozaki. U utorak, 26. oktobra, u 18 sati u Galeriji Akademije umetnosti biće otvorena izložba fotografija iz filmova čuvenog oskarovca (1975. za film “Dersu Uzala”, i 1990. za životno delo), na kojoj će beogradska publika moći da vidi i jedan originalni Kurosavin crtež, njegov samurajski mač i odlikovanja koja je dobio. Među njima je i orden jugoslovenske zastave sa srebrnim vencem, kojim je predsednik Tito odlikovao Kurosavu tokom njegovog boravka u Beogradu, na prvom Festu. I mada je tokom života dobio najviša priznanja i odlikovanja, Kurosava je posebno bio ponosan na orden koji je dobio u Beogradu i o njemu je govorio u svim svojim biografijama.

Jedan od kurioziteta su i najzanimljivija izdanja o Kurosavi, objavljena na raznim jezicima širom sveta. Iste večeri, profesor Nikola Stojanović, autor knjige “Režija: Akira Kurosava”, održaće prvo predavanje o velikanu “pokretnih slika”, a drugo je zakazano za petak, 29. oktobar.

Izvor : http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:304423-Revija-filmskog-samuraja

Gledao sam jednom prilikom pre par godina Nikolu Stojanovića na televizoru a povod je bila upravo spomenuta knjiga.N.Stojanović je,kako sam kaže,lično poznavao ovog izuzetnog umetnika i stvaraoca.

Hvala na ovoj vesti. Ovo vredi videti na platnu.
IP sačuvana
social share

┌─┐
┴─┴
ಠ_ರೃ
┌─┐     ┌─┐
┴─┴     ┴─┴
ಠ_ರೃ     ಠ_ರೃ
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
  Treba videti a i čuti šta Nikola Stojanović ima da kaže jer je ipak on od svih ljudi sa ovih prostora bio najbliži ovom umetniku.Po onom što sam čuo i čega se sećam mislim da ima šta da kaže.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
HTC Sensation
Извињавам се унапред за офф...

Само да поздравим другаре филмофиле  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
 Smile Smile

Nisam ni provalio da te nije bilo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
Nađoh još nešto povodom ovog dogođaja.

100 godina od rođenja Kurosawe

Povodom 100 godina od rođenja japanskog reditelja Akire Kurosawe (1910-1998), u Beogradu i Nišu će od 25. oktobra do 5. novembra biti priređen omaž tom umetniku, najavljeno je na konferenciji za novinare u Akademiji umetnosti.

Ovim povodom, predviđeno je prikazivanje Kurosawinih manje poznatih filmova, zložba i predavanja o životu i radu reditelja.

Revija filmova pod nazivom Remek dela iz ratnikove senke, biće održana od 25. do 29. oktobra u beogradskom bioskopu Akademija 28 i od 1. do 5. novembra u Niškom kulturnom centru. Biće prikazani filmovi: Pijani anđeo (1948), Pas lutalica (1949), Živeti (1952), Između neba i pakla (1963) i Riđobradi (1965). Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Reč je o filmovima koji su "ostali u senci" Kurosawinih prepoznatljivih ostvarenja o samurajima, objasnio je autor knjige Režija: Akira Kurosava, profesor Nikola Stojanović.

"Kurosawa je režirao 30 filmova, od toga samo devet se bave japanskom istorijom i samurajima, ali je Zapadu najzanimljivija bila upravo ta specifična tradicija Japana, zbog čega su njegovi trileri, drame i filmovi ljubavne tematike, ostali manje poznati svetskoj publici", kazao je Stojanović, a prenosi Tanjug.

U utorak, 26. oktobra, u Galeriji Akademije umetnosti, biće otvorena izložba pod nazivom Veliki vek filmskog imperatora. Akira Kurosava (1910-2010), koju je priredila Čarna Radoičić. Posetioci će imati priliku da vide kadrove iz Kurosawinih filmova, dokumentarne fotografije o radu ovog reditelja i fotografije pojedinih predmeta, između ostalih, ordena, koji je Kurosavi dodelio Josip Broz Tito 1971. na predlog osnivača Festa Milutina Čolića.

Profesor Stojanović održaće 26. i 29. oktobra predavanje o životu i stvaralaštvu japanskog reditelja, dobitnika tri Oskara, među kojima i za životno delo.

Izvor : http://www.popboks.com/vest.php?ID=13951

A ovo je jedan od razloga koji su Nikolu Stojanovića preporučili ovde.

Kako su istakli Kjotaka Tanaka, ataše za kulturu u Ambasadi Japana u Srbiji, profesor Nikola Stojanović, autor knjige „Režija: Akira Kurosava“ i jedan od najboljih poznavalaca njegovog dela, Čarna Radoičić, komesar izložbe i Dušan Đoković, direktor Akademije umetnosti, reč je o vrlo reprezentativnom programu.

- Kurosava je jednom prilikom izjavio da samo nekoliko ljudi u svetu zna više o njemu nego on sam, a među njima pomenuo je i mene - izjavio je Stojanović. - Imao sam priliku da se dva puta sretnem sa njim, a treći put, kada sam 1997. bio u Tokiju, on je već bio bolestan i nije mogao nikoga da primi, pa sam njegovom sinu predao poklon - flašu crnogorske rakije „kruna“, pošto sam znao da voli samo najbolje, set fotografija koje sam napravio kad smo se prvi put sreli u hotelu „Metropol“, a napisao sam mu i poruku, što je i teza moje knjige o njemu: ono što je Mikelanđelo uradio u slikarstvu, Šekspir u pozorištu, a Bah u muzici, to ste vi uradili na filmu.

Profesor Stojanović podsetio je i na veze Kurosave sa Jugoslavijom i Srbijom, kako je 1971. povodom osnivanja Festa od Tita dobio prvi orden u životu, zbog čega ga je sa ponosom dugo nosio... ali i na neke tužne momente iz njegovog života. Zanimljivo je da se sedamdesetih upravo u Holivudu, pod uticajem evropskog autorskog filma, formirala generacija nazvana „novi Holivud“. Svi njeni ključni predstavnici, Skorseze, Kopola, Spilberg i Lukas, sebe su nazivali „Kurosavinom decom“.

Izvor : http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:304860-Remek-dela-iz-ratnikove-senke

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
DiCaprio kao prvi serijski ubojica

Leonardo više nije samo ljubavnik iz 'Titanica' - nego i tip koji je mučio i ubio 20 do 200 ljudi!

Dječačko lice mu je donijelo popularnost među curicama, ali Leonardo DiCaprio je uvijek žudio za ozbiljnim ulogama. Sada je prihvatio ulogu - sadističkog manijaka, i to onog kojeg smatraju prvim modernim serijskim ubojicom u Americi!

Riječ je o adaptaciji publicističke knjige 'Devil in the White City' Erika Larsona, a protagonist priče je H.H. Holmes koji je za vrijeme Svjetskog sajma u Chicagu 1893. na gornjem katu svog hotela sagradio tamnicu za mučenje i ubio nepoznat broj ljudi.

Na kraju je priznao 27 ubojstva, 9 ih je potvrđeno, a nagađa se da bi ih moglo biti čak 200. Prava za adaptaciju knjige zajednički su kupili Double Features i DiCapriov Appian Way, te im sada predstoji da angažiraju scenarista i redatelja. Fincher ili Scorsese - pitanje je sad?

filmski.net
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 111 112 114 115 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Jun 2026, 18:44:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.