Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Jun 2026, 11:34:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 110 111 113 114 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Neobavezne filmske diskusije  (Pročitano 779086 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
П.С. Сад ће да ме напуше Фринџољупци  Smile

Smile

Šalu na stranu. Jedini razlog zašto treba da gledaš seriju je ovaj:

Walter Bishop je zajebo sve i jednog lika iz Dosije X. Kako ga je John Noble odglumio svaka mu čast. Vrhunska gluma, genijalan i misteriozan lik - ma kralj. Čovek sve ima u sebi, a i humor mu je prejak.  Smile

Serija stvarno ima dosta epizoda koje su samostalne, ali se kroz mećinu njih uvjek provlači neka bitna sitnica, što mi se jako sviđa.

E, da Fringe mi je bolji od X-Files-a, možda zato što nisam bio nikad veliki ljubitelj dotične serije. Ja sam više Millenium guy.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
Zastava Hafnarfjörður, Iceland
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Sagem xg6
Hvala dugari sad skinem dve-tri epizode pa ako vrede gledam dalje...
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3722
Zastava Hafnarfjörður, Iceland
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Sagem xg6
Odgledao prve cetiri epizode. Covek je kralj. Covek je jedino stvorenje korisnije od krave osim ako vam treba mleko. Tad je korisnjia krava.  Smile

Malo smaraju sa onim ja mu tutnem dve zice u glavu i znam sta je jeo u petak dovece.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Okt 2010, 14:51:22 od Đofreza_in_da_haus »
IP sačuvana
social share
"Za stolom se vode često razgovori prazni, bledi a teren je pravo mesto da se vidi ko šta vredi." - Dusko Radovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Ne znam da li je bilo price o ovom rimejku http://www.imdb.com/title/tt1228987/ ali postaju stvarno jadni.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Araneum (2010)

U moru kratkih studentskih i nezavisnih horora koji su snimani poslednjih godina u Srbiji, ove godine pojavio se za promenu diplomski rad ''Araneum'' autora Mihajla Obrenova koji se osmelio da stvori igrano ostvarenje od 77 minuta koje je koštalo svega 2000 dinara i pokazao da se može napraviti solidan film bez klasičnih sredstava za koje se obično smatra da su neophodne kako bi se došlo do dugometražnog kinematografskog dela.

''Araneum'' neće dopreti do šire mase pre svega zbog toga jer je film i previše hermetičan za ukus naše publike naviknute na stereotipe. Obrenov je raskrstio sa tradicionalnim kalupima horor estetike i upustio se hrabro u eksperimentisanje. U svemu tome znao je do koje granice treba da ide, pa film nije apstraktan u toj meri da zamara, već sasvim suprotno. ''Araneum'' nas prosto vuče da ga sa punom pažnjom odgledamo do kraja i pored toga što u uvodnom delu imamo naizgled monotone kadrove sa jako malo dijaloga. Ni kasnije nemamo klasične duge razgovore između likova ali upravo nam ti kratki ali efektni dijalozi puni metafora ukazuju na vreme koje smo prošli, vreme koje živimo ali nam ukazuje i na vreme koje može doći i opominje nas da ćemo zbog otuđenosti savremenog sveta sami sebe uništiti.

Radnja filma odvija se u zapuštenoj i staroj zgradi u kojoj žive stanari jednim monotonim ali sablasnim životom. Prepušteni sebi u trošnoj zgradi ni sami ne znaju šta im se tačno dešava jer dok na ulicama nema ljudi, u zgradi kišu mogu samo da osluškuju, tako da su uskraćeni i za poslednji atom prirode. Na svojoj sopstvenoj planeti zapravo žive kao da su na tuđoj jer deluju kao da je uplašeno ispituju, što je apsurdno. Za upoznavanje sopstvenog identiteta i okoline nemaju ni dovoljno vremena jer brzo stare, a opet sa druge strane stoje u jednom mestu, što je još jedan apsurd, pa tako imamo glavnog lika, dete Adama koji fizički izgleda kao mlad čovek, neprilagođeno dete Milicu koja takođe izgleda kao odrasla devojka, a u zgradi između ostalih živi i stara baka Teodora koja je jedva par godina starija od Adama. Ono što je najzanimljivije je činjenica da iako su zatvoreni u jednoj zgradi, umesto da se zbliže, oni su prilično udaljeni jedni od drugih, pa se ili jako slabo poznaju ili se uopšte i ne poznaju. Takvi apsurdi slikaju današnji svet, svet takozvane asocijalne ''Internet generacije'' kojoj je navodno sve dostupno i koje se ''druže'' uglavnom samo kada uključe kompijuter, a život im uzalud prolazi jer zapravo ne poznaju stvarnost, već žive u virtuelnim svetovima. Život u zatvorenoj zgradi metaforično predstavlja tu introvertnost koja je zavladala planetom. Čak ni sijalice u hodnicima zgrade ne rade već deset godina iz nepoznatih razloga, a niko ne može ni da ih popravi. Dakle, iako je tehnologija napredovala, mi smo ostali u mraku.

Bez bespotrebne agresivnosti, film teče sporo i tako nas opominje da je ekstremna dinamičnost zapravo usporila modernog čoveka i da život prolazi brzo, te da ga nećemo moći ponovo živeti.

Ako se može povući određena paralela ili asocijativna nit koja se provlači kroz atmosferu koja povezuje ovaj film sa nečim što smo do sada mogli videti, onda se može reći da ''Araneum'' delimično nastavlja stil ''Kičme'' i ''Krojačeve tajne'' samo što u slučaju ''Araneuma'' imamo znatno komunikativniji pristup sa gledaocem, dok likovi odišu ''Laibach'' koncepcijom. I pored svega toga Obrenov je pokazao da poseduje svoj lični autorski pečat, a asocijacije su neminovne jer danas je teško biti apsolutno originalan.

Branko Radaković

Izvor :  http://bane-artfilm.blogspot.com/2010_10_01_archive.html   

http://www.youtube.com/watch?v=VfhyXM71PsM&feature=player_embedded

Nisam gledao film i ne poznajem čoveka koji je uspeo da za 2000 dinara snimi film ali ne bih voleo da se za koju godinu pojave "genijalci i umetnici" karantinovog i rodrigezovog mentalnog sklopa i shvatanja umetnosti da ovom čoveku (ili bilo kom drugom) "urade omaž".
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Kraj svijeta je blizu

Moderni dokumentarci otkrivaju kako nam prijete opasnosti sa svih strana: globalno zagrijavanje, nuklearno oružje, društveno-ekonomski kolapsi.

Ako želite istražite što sve prijeti svijetu - evo 8 dokumentaraca koji plaše, ali i upozoravaju:

1. 'Posljednji sati' (2007)
Leonardo DiCaprio upozorava ljude na opasnosti zagađenja i globalnog zagrijavanja, a svojim nastupima pomažu mu Stephen Hawkins i Mihail Gorbačov.

2. 'Vanishing Of The Bees' (2009)
Mislite da su pčele nebitne? Razmislite još jednom - ovaj britanski film ukazuje na to da su vrlo važne u stvaranju naše hrane, a prije par godina nestalo je nekoliko milijuna pčela.

3. 'Collapse' (2010)
Apokalipsa ne mora biti samo prirodnog porijekla - možda nam prijeti i društveno-ekonomski kolaps, a o tome govori web aktivist Michael Ruppert.

4. 'The Corporation' (2003)
Zna se tko su glavni svjetski negativci. Kapitalističke korporacije koje imaju veliku moć - i nimalo morala!

5. 'Why We Fight' (2005)
Film pojašnjavu vezu između vojno-industrijskog kompleksa i američke vanjske politike, a to objašnjava i puno toga što se danas događa u svijetu.

6. 'Countdown To Zero' (2010)
SSSR je propao, ali opasnost nuklearnog rata još uvijek postoji, a da ne spominjemo i prijetnju nuklearnog terorizma.

7. 'Age Of Stupid' (2009)
Da, o tome smo svi čuli - globalno zagrijavanje! A vrijedi pogledati i ovaj dokumentarac koji nam možda otkrije nešto novo...

8. 'The End Of The Line' (2006)
Previše ribolova uništava morske zalihe, a bez riba obično dolazi do manjka proteina. A mi se pitamo - tko čuva Piranski zaljev?

filmski.net
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
  Sad  sam naleteo na ovaj dokumentarac ali nisam baš siguran ni da spomenut kao i da li uopšte spada u ovu temu.Engleski,pa to ti je.

Outbreak Anatomy Of A Plague 2010

http://www.imdb.com/title/tt1673645/

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10

19. Dani Zorana Radmilovića

Festival “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru, rodnom mestu slavnog srpskog glumca, predstavlja u 19. izdanju, od 9. do 16. oktobra, predstave iz Beograda, Sarajeva, Zaječara i Šapca, uz promocije knjiga, okrugli sto o decentralizaciji kulture u Srbiji i čitanja dramskih tekstova.

Festival počinje 10. oktobra pesničkim programom na platou kod spomenika Zorana Radmilovića (Živko Nikolić, Vlasta Mladenović, Miloš Petković), dok će na svečanom otvaranju u Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović”, uz pozdravnu reč gradolnačelnika Zaječara Boška Ničića, besedu održati dramski pisac i reditelj Dušan Kovačević uoči predstave “Generalna proba samoubistva” beogradskog Zvezdara teatra, čiji je autor i reditelj.

Sarajevski Kamerni teatar 55 učestvuje predstavom “Žaba” Dubravka Mihanovića, u režiji Elmira Jukića.

Glavni program obuhvata i predstave Šabačkog pozorišta “Događaj u stanu br. 2” autora i reditelja Nikite Milivojevića iz Beograda, “Pokojnik” Branislava Nušića u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda i režiji Egona Savina, te “Čekaonicu” Ateljea 212 Borisa Liješevića i Branka Dimitrijevića, koju je Liješević i režirao.

Atelje 212 učestvuje i predstavom “Pazarni dan” Aleksandra Popovića, u režiji Savina, a domaćin, Pozorište Timočke krajine “Zoran Radmolović” komadom “Sama u kući” Miroljuba Nedovića, dok će 16. oktobra, uoči svečane dodele nagrada, izvesti predstavu “Karolina Nojber” Nebojše Romčevića, u režiji Miloša Jagodića.

Završnu besedu održaće selektor Branislav Lečić, a festival će zatvoriti, kako je najavljeno, ministar kulture Srbije Nebojša Bradić.

Stručni žiri festivala čine Irfan Mensur, Biljana Vujović i Milivoje Mlađenović.

U okviru predfestivalske večeri, 9. oktobra, u Pozorištu Timočke krajine “Zoran Radmilović” biće predstavljena knjiga “Kafanski biseri i vinske poezije”.

Prateći program obuhvata predstavu “Cajkača” studenata IV godine Akademije umetnosti Bjeljina, u klasi profesorke i glumice Ljiljane Blagojević, kao i okrugli sto o decentralizaciji kulture u Srbiji, najavljen za 12. oktobar, te čitanje teksta “Skandalozna komedija” Milivoja Mlađenovića (Vujadin Milošević, Dara Rančić, Miloš Tanasković, uz komentare Miroslava Mikija Radonjića.

Festival “Dani Zorana Radmilovića” realizuje se pod sponzorstvom Pils Plusa, koji se i proizvodi u rodnom gradu legende jugoslovenskog filma i pozorišne scene, u Zaječarskoj pivari sa tradicijom dugom 115 godina, koja od 2008. posluje u sastavu Ujedinjenih srpskih pivara, članice Heineken grupe.

Izvor : http://www.seecult.org/vest/19-dani-zorana-radmilovica

Nekima su puna usta nekih ljudi (jedan od njih je moj veliki imenjak) a kad treba da se uradi nešto za njih oni okrenu leđa pa tako pivare bivaju sponzori ovih i sličnih događaja.Mislim da d.kovačević nije trebao da se pojavi ovde zbog skandala koji je napravio kad je hteo da prijatelju "napravi omaž" i koji je komentarisan ovde na ovom forumu :

http://forum.burek.com/radovan-iv-t468604.html

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 287
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 09. Okt 2010, 05:29:16

ne pišem ovo da bih ti kontrirao, ali sada sam pogledao trailer i sudeći po njemu od ovog filma možemo očekivati da 77 minuta gledamo ljude kako stoje u mraku sa baterijskim lampama na glavi, a za to je 2000 din. i više nego dovoljno.

napolju se neverovatno niski troškovi produkcije uveliko uspešno koriste u svrhu marketinga (Colin - http://www.imdb.com/title/tt1278322/)

pošto sam ljubitelj horora nadam se da je u pitanju samo loše urađen trailer i da film zapravo ima šta da ponudi gledaocu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
  Nisam ljubitelj horora ali pratim koliko mogu šta se dešava u našem filmu.Šanse da je ovo dobar ili loš film su za sad 50% : 50%.Treba videti pa reći nešto mada pretpostavljam da Borkes  zna nešto više o svemu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 110 111 113 114 ... 438
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Jun 2026, 11:34:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.